fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

«Ρομπέν των Δασών»

9 Νοεμβρίου 2007 | 09:32 π.μ.

Σε κείμενο και σκηνοθεσία
Κάρμεν Ρουγγέρη


Όλοι οι λαοί έχουν τους θρύλους και τις παραδόσεις που συνήθως βασίζονται σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Βέβαια σιγά – σιγά με τον καιρό καθώς μεταδίδονται από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά πλουτίζονται με φανταστικά γεγονότα και τροποποιούνται έτσι που ξεφεύγουν από την ιστορία παίρνοντας παραμυθένιο χαρακτήρα.
Ένας τέτοιος θρύλος είναι ο Ρομπέν των Δασών. Ένας θρύλος που θεωρείται ο δημοφιλέστερος και γνωστότερος όλων των εποχών και που έφτασε σ΄ εμάς από διηγήσεις παραμυθάδων ή τραγουδιστάδων.
Βρισκόμαστε στην Αγγλία του 1157. Βασιλιάς είναι ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος. Σοφός, δίκαιος, καλός, προσιτός και αγαπητός σε όλους. Η χώρα είναι πλούσια και ευτυχισμένη. Παντού ακούγονται τραγούδια και όλος ο κόσμος είναι χαρούμενος.


Η ζωή κυλάει λοιπόν ωραία και καλά στο βασίλειο του Ριχάρδου ώσπου μια μέρα…..
Ο βασιλιάς ανακοινώνει στον λαό ότι φεύγει για να πάρει μέρος στην Γ΄ Σταυροφορία. Μαζί του πάει πολύς στρατός και ακόμα άγγλοι ευγενείς (ανάμεσα τους και ο Ρομπέν του Λόξλεϋ).
Ωσότου γυρίσει, αφήνει στη θέση του τον αδελφό του Ιωάννη τον Ακτήμονα, τον οποίο ορίζει αντικαταστάτη του με την ευχή να βασιλέψει δίκαια και ειρηνικά συνεχίζοντας το έργο του.
Ο Ιωάννης αποδεικνύεται εντελώς άχρηστος. Επιβάλλει στο λαό αβάστακτους φόρους και μέσα σε λίγο καιρό μετατρέπει την Αγγλία σε μια φτωχή και δυστυχισμένη χώρα. Εν τω μεταξύ ο Ριχάρδος αιχμαλωτίζεται. Για να ελευθερωθεί χρειάζονται 300.000 αυστριακά μάρκα, χρήματα που ο Ιωάννης δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Τότε επιστρέφει ο Ρομπέν και αναλαμβάνει αυτός να μαζέψει τα χρήματα.
Εγκαθίσταται στο δάσος του Σέργουντ με μια χαρούμενη παρέα (μικρός Γιαννάκης – Λαίδη Μάριον – καλόγερος Τακ κτλ ) .
Εκεί ανοίγουν μια ταβέρνα και τραπεζώνουν όλους τους περαστικούς. Αν είναι πλούσιοι, τους «φορολογούν», αν είναι φτωχοί, τους βοηθούν. Κάποια στιγμή τα χρήματα μαζεύονται, ελευθερώνεται ο Ριχάρδος και η χώρα ξανακερδίζει την χαρά και την ευτυχία.
Το έργο γεμάτο περιπέτειες, κωμικές καταστάσεις και ιστορικές αλήθειες μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Ένα σκηνικό γεμάτο εκπλήξεις, υπέροχα κοστούμια, μουσική ατόφια της εποχής, εξαιρετικοί ηθοποιοί, χορός , τραγούδια και η υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της, ενώνονται για να φτιάξουν μια παράσταση γεμάτη αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά.

Χορηγός της παράστασης είναι η Kraft και η σοκολάτα kiss που συνδέονται με το Παιδικό Θέατρο εκφράζοντας πρωταρχικές αξίες, όπως είναι η παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων, με σεβασμό στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία. η H Kraft πιστή στο όραμά της “να βοηθάει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να τρέφονται και να ζουν καλύτερα”, χορηγεί θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, από το 1998, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία παιδαγωγική αξία του θεάτρου και την απήχηση που έχει στις παιδικές ψυχές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο – Σκηνοθεσία :   Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά :     Πάρις Μέξης                                     
Κοστούμια :      Xριστίνα Κουλουμπή                               
Μουσική   :     Γιάννης Μακρίδης                 
Χορογραφίες :     Πέτρος Γάλλιας                  
Στίχοι Τραγουδιών :    Ανδρέας Κουλουμπής                   
Φωτισμοί  :      Χριστίνα Θανάσουλα
Mουσική Διδασκαλία:   Χρύσα Οικονομάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη :    Ανθούλα Καρακάλου
Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου : Έρρικα Αλαμάνου    


ΗΘΟΠΟΙΟΙ :

Γιούλη Tσαγκαράκη
Μαρία Βλάχου
Δημήτρης Δημόπουλος
Βαγγελιώ Καρακατσάνη
Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Γιώργος Κρήτος
Σταύρος Μαυρίδης
Γιάννης Νικολάου
Δημήτρης Παπαδάτος
Μαρία Πίγκου
Ζήσης Ρούμπος
Γιούλη Tσαγκαράκη
Άγγελος Χατζάς

icon Προσθήκη Σχόλιου

«Ρομπέν των Δασών»


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα