fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Γιώργος Ρόρρης

22 Νοεμβρίου 2007 | 09:39 π.μ.

20 Νοεμβρίου 2007 – 19 Ιανουαρίου 2008 

Την Τρίτη  20 Νοεμβρίου, η Μαρία Δημητριάδη  παρουσίασε την   έβδομη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ρόρρη. 

 Τα 9 μεγάλων και τα 15 μικρότερων διαστάσεων πορτρέτα που παρουσιάζονται στην έκθεση -πορτρέτα ανθρώπων χωρίς ρούχα και σπουδές σώματος αντίστοιχα-, αποτελούν την πιο πρόσφατη ενότητα μιας δεκαετούς διαδικασίας ενδελεχούς καταγραφής της ανθρώπινης μορφής, που τοποθετείται στον ίδιο πάντοτε χώρο -το εργαστήριο του ζωγράφου. κάθε φορά περιβάλλον.

Τα πορτρέτα γυμνών ανθρώπων (νέων γυναικών κυρίως) που παρουσιάζονται στην τρέχουσα έκθεση, απαλλαγμένα από τα προφανή σημεία της κοινωνικής τοποθέτησης και του προσωπικού γούστου κάθε μοντέλου που διαφαίνονταν στην προηγούμενη ενότητα, καταγράφουν τη συστηματική προσπάθεια του ζωγράφου που έγκειται στο να αποκαλυφθεί ο διαφορετικός τρόπος  με τον οποίο η κάθε προσωπικότητα νοηματοδοτεί τον αμετακίνητο χώρο, μεταμορφώνοντάς τον: υπό το βλέμμα του ίδιου του ζωγράφου αλλά και του πεπαιδευμένου θεατή. Τοίχοι άλλοτε ανοιχτοί και ρέοντες κι άλλοτε κλειστοί, ορίζονται από την καταλυτική ανθρώπινη παρουσία κατά τη διάρκεια μιας συνεχιζόμενης διαδρομής.

Σύντομο Βιογραφικό 

Ο Γιώργος Ρόρρης γεννήθηκε το 1963 στον Κοσμά Κυνουρίας. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1982-1987) με δασκάλους τους Π. Τέτση και Γ. Βαλαβανίδη, και συνέχισε τις σπουδές του στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts στο Παρίσι στο εργαστήριο του L.Cremonini, με υποτροφίες του Ιδρύματος Β. και Ε. Γουλανδρή και του Ιδρύματος Αφών Μπάκαλα.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις . Ζωγραφική,1988 Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, 1993  Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης & Μέδουσα +1 Αίθουσα Τέχνης, 1996 Galerie Flak Παρίσι,  2000 Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, 2004 Portraits and Nudes, The Foundation for Hellenic Culture, Νέα Υόρκη  και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (πιο πρόσφατες: Διαγράφοντας το Σήμερα, το Αύριο, το Χθες: Νέοι Έλληνες Καλλιτέχνες: Αφιέρωμα στο Νομό Ιωαννίνων, Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, Μέτσοβο-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, 2002, Εγώ, ο Εαυτός μου. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Ρέθυμνο, 2002, Ο Μύθος της Γυναίκας στη Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική 1930-2001, Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Άνδρος 2003,  Το Σκιάχτρο, Πινακοθήκη Αβέρωφ, Μέτσοβο 2006 κ.ά.). Το 2001, απέσπασε το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για νέο ζωγράφο κάτω των 40 ετών. Το 2006 έλαβε τιμητική διάκριση για το έργο του από το Ίδρυμα Ωνάση.

 Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο, στην Πινακοθήκη του Δήμου της Αθήνας και τη Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στο Μουσείο Φρυσίρα, και σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 MEDUSA ART GALLERY

7 Xenokratous Str., 10675 Athens, Greece

Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου 2007- 19 Ιανουαρίου 2008

Ώρες Λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:30 – 21:30, Σάββατο  11:00 – 14:00

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Γιώργος Ρόρρης


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα