fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

1ο Φεστιβάλ Χαρακτικής

9 Ιουνίου 2009 | 07:58 π.μ.

Το 1ο Φεστιβάλ Χαρακτικής στην Αθήνα είναι γεγονός!


Το (Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων / Πρώτη έκδοση), διοργανώνεται από την  Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, από 3 έως 28 Ιουνίου 2009 σε διάφορα σημεία της πόλης. Το πρόγραμμα είναι ιδιαιτέρως πλούσιο….διαβάστε το αναλυτικά.

Τα επίσημα εγκαίνια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις  20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο,  στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός, τηλ.: 210 34 52 150).                                                              

Στη γιορτή αυτή της χαρακτικής θα συμμετάσχουν με εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις εκτός από την ΄Ενωση Ελλήνων Χαρακτών, η Ελληνοαμερικάνικη ΄Ενωση, το Ισπανικό Ινστιτούτο Θερβάντες, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ιταλικό Ινστιτούτο, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Alpha Bank, και το Μορφωτικό ΄Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, ενώ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι καλλιτέχνες θα ανοίξουν τα εργαστήριά τους για το κοινό. 

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών συμμετέχει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από 3 έως 28 Ιουνίου, με την θεματική έκθεση «Δύσκολες Νύχτες».  Έργα φτιαγμένα να ταιριάζουν  με τις αμφίβολες μέρες που ζούμε. Η νύχτα είναι μοντέρνα και αποτελεί το είδωλο της άγνοιάς μας, των ορίων μας, της υπόστασής μας. Ο Πλάτωνας μας είχε βυθίσει στο σκοτάδι του σπηλαίου με σκοπό να καταγγείλει τα ψεύτικα φώτα που μας εξαπατούν. Ο μάντης Τειρεσίας δεν χρειαζόταν μάτια για να δει. Η νύχτα απαιτεί την επίκληση ενός άλλου βλέμματος. Στον καθένα εναπόκειται να το επινοήσει. Στον καθένα η δική του νύχτα. Και οι καλλιτέχνες Αννιτσάκης Οδυσσέας , Ανούση Ηλία Ρένα, Αποσπορίδου Σουζάνα, Αρφαράς  Μιχάλης, Βλασσόπουλος Γιώργος, Γιανναδάκης Μανόλης, Δεσεκόπουλος Νίκος, Διονυσοπούλου Ελισσάβετ, Ηλιοπούλου Κριστιάνα, Κάπρου Ελένη, Κομιανού Άρια, Κολιός Γιάννης, Κότσαρης Γρηγόρης, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κώτση Ανδριάνα, Κώτσιου Ντίνα, Mahrt Kati, Μήλιος Γιώργος, Νικολαίδη Τόνια, Ξυλά – Ξαναλάτου Ίρις, Οικονομίδου Ελένη, Pino Pantolfini, Παπαδημητροπούλου Κατερίνα, Πειρουνίδης Απόστολος, Πετροπούλου – Δημητράκη Δήμητρα, Ποδηματά – Στεφανάκη Ειρήνη, Σιατερλή Δήμητρα, Σταθοπούλου Ράνια, Σταυρακαντωνάκης Νίκος, Στεφανάκης Γιάννης,  Σχοινά Μαίρη, Τσαλαματά Βίκυ και η Χρηστάκη Florence κλήθηκαν να καταθέσουν τη δική τους άποψη παρουσιάζοντας την σε μια ομαδική έκθεση 100 έργων.
΄Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.30 π.μ. – 21.00 και Κυριακή10.30 – 13.30 Τηλ. : 210 34 52 150 

Στον εκθεσιακό της χώρο, τον «Τεχνοχώρο» από 3 έως 28 Ιουνίου συμμετέχει με την έκθεση Χαρακτικής μικρού μεγέθους με τίτλο «Pocket Print». Τα χαρακτικά προέρχονται από τα μέλη αλλά και από συνεργάτες του «Τεχνοχώρου». Χαραγμένα και τυπωμένα με διάφορες τεχνικές αναδεικνύουν όλη την γνώση των καλλιτεχνών στην άρτια τεχνική τους στα έργα μικρών διαστάσεων.
«Τεχνοχώρος» Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 18.00 – 21.00, Σάββατο 12.00-15.00, τηλ. 210 9228370 Το Σάββατο 6 Ιουνίου, ο Τεχνοχώρος θα είναι κλειστός.
                  
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων «Πρώτη Έκδοση» παρουσιάζει από τις 3 έως 30 Ιουνίου για πρώτη φορά Tα χαρακτικά της συλλογής του Ιδρύματος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έργα των Pablo Picasso, Marc Chagall, Jean-Baptiste Camille Corot, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Τσαρούχη, Γιώργου Δήμου κ.ά. Τα χαρακτικά αυτά αποτελούν δώρα των καλλιτεχνών προς το ζεύγος Κατακουζηνού που το σπίτι τους αποτέλεσε καλλιτεχνικό σαλόνι της Γενιάς του ΄30 ενώ παράλληλα φωτογραφίζουν ισχυρούς δεσμούς σημαντικών πνευματικών ανθρώπων της εποχής.
Μέσα από την έκθεση αυτή η Ελληνοαμερικανική Ένωση τιμά τον Άγγελο Κατακουζηνό, που εκτός από καταξιωμένος νευρολόγος και ψυχίατρος, υπήρξε  ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης από το 1967 μέχρι το 1975. Την περίοδο αυτή ανέδειξε την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε πολιτιστικό οργανισμό κύρους, θέτοντας έτσι τις πολύτιμες βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξη και πρόοδό της.
Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης χαρακτικά έργα του Νικόλαου Χατζηκυριάκου – Γκίκα με τον οποίο ο Α. Κατακουζηνός διατηρούσε στενή φιλία. Ο Χατζηκυριάκος – Γκίκας ήταν και αυτός ένας από τους ιδρυτές της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Για το λόγο αυτό η Ελληνοαμερικανική Ένωση έδωσε το όνομά του σε μια από τις γκαλερί της, όπου και παρουσιάζονται τα χαρακτικά έργα της έκθεσης. (Επιμέλεια Ίρις Κρητικού)
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Γκαλερί Χατζηκυριάκος - Γκίκας (Μασσαλίας 22)  Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή: κλειστά. Τηλ.: 210 36 80 900 (εσωτ. 171)
Ημέρα Παρουσίασης: Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 20.30

Η Alpha Bank, παρουσιάζει από 3 έως 30 Ιουνίου στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, (Μασσαλίας 22), την έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Τι είναι Χαρακτικό;». Η Alpha Bank έχει μια πολύ μεγάλη συλλογή από έργα χαρακτικής, κυρίως Ελλήνων καλλιτεχνών (ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, λιθογραφίες, βιβλία με πρωτότυπα χαρακτικά). Μέσα από τη συλλογή αυτή μπορεί κανείς να παρακολουθήσει όλη την ιστορία της χαρακτικής στην Ελλάδα από το 1880 μέχρι σήμερα με έργα όλων των σημαντικών καλλιτεχνών.
Οι τεχνικές της χαρακτικής, ο τρόπος δηλαδή που δημιουργείται ένα χαρακτικό, είναι αρκετά σύνθετες και η δημιουργία των αντιτύπων κάθε χαρακτικού ακολουθεί μια δύσκολη διαδικασία που προϋποθέτει την ύπαρξη ενός οργανωμένου εργαστηρίου και πολλές ειδικές γνώσεις (σχεδιασμός του έργου, χάραξη της πλάκας, εκτύπωση του χαρακτικού, δημιουργία ομοιόμορφων αντιτύπων κ.λ.π.)
Με την έκθεση αυτή προσεγγίζεται  με απλό τρόπο η δημιουργία ενός χαρακτικού και δείχνεται  η εικόνα ενός εργαστηρίου χαρακτικής, εκθέτοντας εργαλεία, πλάκες χαρακτικής και έργα. Επιπλέον, με επεξηγηματικά αναλυτικά κείμενα και φωτογραφίες παρακολουθούμε τα στάδια της εκτύπωσης ενός χαρακτικού.
(επιμέλεια Ειρήνη Οράτη)
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Γκαλερί Κέννεντυ (Μασσαλίας 22),
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή: κλειστά. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 36 80 900 (εσωτ. 171)
Ημέρα Παρουσίασης: Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 20.30

Το Ινστιτούτο Θερβάντες θα πραγματοποιήσει Από 3 έως 28 Ιουνίου την ατομική έκθεση της Ισπανίδας χαράκτριας Ines Piqueras Garcia με τίτλο «Μύχια Φύση».
Η Ινές Πικέρας Γκαρθία γεννήθηκε στη Βαλένθια το 1977 και αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Σαν Κάρλος της Βαλένθια. Έχει πάρει υποτροφίες τόσο του ισπανικού όσο και του ελληνικού κράτους, εφ’ όσον ζει και εργάζεται ανάμεσα στις δύο χώρες. Αυτή είναι η έκτη έκθεσή της στην Αθήνα. Το έργο της εμπνέεται και καθοδηγείται πάντα από κίνητρα και παλμούς της φύσης σε όλες της τις καταστάσεις και υπακούει στην ολοκληρωτική ανάγκη αλλαγής, πειραματισμού και έρευνας. Χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές χαρακτικής, παραδοσιακές και σύγχρονες, και τις αναμιγνύει. Όταν έρχεται η ώρα της εκτύπωσης, τυπώνει, κόβει, μοντάρει, κολλάει, ράβει, παίζει με όλες τις δυνατότητες που διαθέτει, κάνοντας χρήση ενός ευρέως φάσματος υλικών: χειροποίητο χαρτί, ύφασμα, πλαστικό, μαλακά μέταλλα κ.α. 
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Ν. Γύζης», Ακαδημίας 50, Αθήνα.
Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00 καθημερινά εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής. Τηλ.: 210.3621601, 210.3616674.
Ημέρα Παρουσίασης: Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 20.00

Το Γαλλικό Ινστιτούτο πραγματοποιεί από 3 έως 27 Ιουνίου στον εκθεσιακό του χώρο, έκθεση χαρακτικών της ομάδας «PAS GRAVE» (Dominique ALIADIERE, Hιlθne BELIN, Corie BIZOUARD, Devorah BOXER, Alain CAZALIS, Catherine GILLET, Elsa MARC, Dominique MOINDRAUT, Christiane VIELLE, Muriel RIGAL και Zanoarisoa RAJAONA).
Η ομάδα PAS GRAVE γεννήθηκε μέσα από τη βούληση ορισμένων καλλιτεχνών να δημιουργήσουν παράλληλα προς το συνηθισμένο δίκτυό τους, ένα είδος ελαφρώς παρενθετικής δραστηριότητας με κάθε έννοια του όρου: ανοιχτή, μετακινούμενη, με στόχο να φωτίσει τη χαρακτική υπό ένα πρίσμα ελεύθερο και λιγότερο συμβατικό. 
Δεν υπάρχει στην εν λόγω πρωτοβουλία παρά η επιθυμία να γίνει κτήμα του καθενός η ευχαρίστηση της εικόνας μέσα από όλες τις τεχνικές που σχετίζονται με τη χαρακτική, καθώς και η ευκαιρία να συναντηθούν κατά τις εκθέσεις και τα δρώμενα, διαφορετικοί καλλιτέχνες και πρωτίστως ένα κοινό που δυσκολεύεται, ιδιαιτέρως στη Γαλλία, να φανταστεί τη γκραβούρα διαφορετικά.
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Σίνα 31 - 10680 Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 - 21.00  
Σάββατο 9.00 – 15.00. Τηλ. Επικοινωνίας : 210 33 98 633
Ημέρα Παρουσίασης: Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 20.00
 
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο παρουσιάζει  από 3 έως 28 Ιουνίου στον εκθεσιακό του χώρο (Πατησίων 47) ομαδική έκθεση Σύγχρονης Ιταλικής  Χαρακτικής με τον τίτλο «Το Διττό Όνειρο της Τέχνης». Με την έκθεση αυτή που περιλαμβάνει 34 έργα του ατελιέ 2RC σε επιμέλεια του Achille Bonito Oliva, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρει ένα μοναδικό πανόραμα της ιταλικής χαρακτικής τέχνης από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα. Η έκθεση μέσα από τα έργα των Lucio Fontana, Burri, Afro, Giacomo Manzu’ και άλλων καλλιτεχνών, αποτυπώνει με τον πλέον εκφραστικό τρόπο τη διαδρομή της «άμορφης» Ιταλικής χαρακτικής.
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών: Πατησίων 47, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας:  Δευτέρα- Παρασκευή 10.00 - 20.00.Τηλ.: 210 5242646
Ημέρα Παρουσίασης: Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 20.00

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από  18 – 28 Ιουνίου στο «Σπίτι της Κύπρου» (Σκουφά και Ηρακλείτου 10 ) συμμετέχει με την ομαδική έκθεση «Χαρακτική στο Σπίτι της Κύπρου». Σε αυτήν παρουσιάζεται ένα ευρύ φάσμα έργων των σπουδαστών του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Βασιλικής Αναστασίου, Κανούτο Κάλαν, Παναγιώτη Φερεντίνου, Μιλτιάδη Πεταλά, Λίας Μπλιούμη, Κλέβες Κρίσικο, Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, Ηλία Κότσιρα, Ανδρέα Κοντόνη, Αννής Ζαβιτσάνου, Ελένης Δερβίσογλου, Βασιλικής Γκαραβέλα, Λεωνίδα Γιαννακόπουλου, Ματίνας Γεώργα, Κωνσταντίνας Γιωργά, Φαίης Μητσάνη και Μυρτώς Φερεντίνου και μία επιλογή από έργα τού γνωστού χαράκτη και καθηγητή της χαρακτικής στην ΑΣΚΤ της Αθήνας Μιχάλη Αρφαρά. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της έκθεσης εστιάζεται στην εικαστική ποιότητα, αλλά και την εκτυπωτική τελειότητα τόσο των νέων δημιουργών, όσο και του καθηγητή τους που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλη την παλέτα των χαρακτικών μεθόδων. Μέσα από τα έργα της έκθεσης γίνεται φανερό, ότι οι καλλιτέχνες είναι σοβαροί γνώστες της ιστορίας της τέχνης και έχουν εμβαθύνει εργαστηριακά και θεωρητικά στην αισθητική φιλοσοφία της χαρακτικής τέχνης. Η έκθεση αποβλέπει στο να προϊδεάσει το φιλότεχνο κοινό για την μελλοντική μορφή της χαρακτικής
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 14.00 &
17.00 – 20.00 Σάββατο 11.00 – 14.00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3641217-8
Ημέρα Παρουσίασης: Πέμπτη 18 Ιουνίου στις  20.00
Την ίδια μέρα ο χαράκτης Γιάννης Γουρζής θα παρουσιάσει σε βίντεο τις τεχνικές του όρθιου ξύλου και της χαλκογραφίας με καλέμι.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από 11 έως 28  Ιουνίου  παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Ελληνικής Χαρακτικής με τον τίτλο «Εντυπώσεις επί χάρτου. Η πορεία της Ελληνικής Χαρακτικής από το 1860 έως σήμερα». Πρόκειται  για  ένα  μοναδικό   εγχείρημα  για  τον  εικαστικό  χώρο, που  επιμελείται  ο  Εμμανουήλ  Μαυρομάτης (Ομότιμος  Καθηγητής  Ιστορίας  Τέχνης  στο  ΑΠΘ ), κατεξοχήν  ειδικευμένος  στη  μελέτη  της  χαρακτικής,  επιχειρεί  να καταγράψει  την  πορεία  της  από  τον  19ο αι.  έως  σήμερα,  μέσα  από  τα  αυθεντικά  χαρακτικά  εκατόν είκοσι έξι καλλιτεχνών, και  τριακόσια περίπου  έργα  της έκθεσης.
Η  έκθεση  αποτελείται  από  δύο  ενότητες :
α. Πρωτοπόροι  και  Δάσκαλοι
β. Σύγχρονοι  και  Νέοι  Έλληνες  Χαράκτες
Αξιοσημείωτη   ενότητα  αποτελεί  το  πρόγραμμα  «‘Αγγίζοντας  την  Τέχνη»’, για  άτομα  με  περιορισμένη  ή  ολική  αδυναμία  όρασης,  μια   συνεργασία   με  το  Κρατικό  Μουσείο  Σύγχρονης  Τέχνης  Θεσσαλονίκης.
Δημοτική  Πινακοθήκη  Πειραιά
Κτίριο   Παλαιού  Ταχυδρομείου  - Φίλωνος  29
Ώρες  Λειτουργίας  : Καθημερινά  10.00 – 13.00  και  18.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή  10.00 – 14.00. Τηλ.: 210.4101.401
Ημέρα Παρουσίασης: Τετάρτη  17  Ιουνίου  στις  20.30
 
Το Μορφωτικό ΄Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ) θα παρουσιάσει από 9 έως 28 Ιουνίου στο κτήριό του, Θουκυδίδου 13 στην Πλάκα, έκθεση με χαρακτικά του Παναγιώτη Τέτση.
΄ Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 14.00, Τρίτη – Πέμπτη 10.00 – 14.00 & 17.00 – 20. Τηλ.: 210 32 34 267
Ημέρα παρουσίασης: Τρίτη 9 Ιουνίου, ώρα 20.30

Από 2 έως 19 Ιουνίου  στον «ΙΑΝΟ» (Σταδίου 24) θα παρουσιαστεί η ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Ξυλογραφία - από την Σπουδή στο Έργο»
Την έκθεση   οργανώνει η επίκουρη καθηγήτρια του Α Εργαστηρίου Χαρακτικής κ. Μαίρη Σχοινά  με τους μαθητές της- καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς: Πατρίτσια Ευγενία Δεληγιάννη, Ελισσάβετ Διονυσοπούλου, Ανδριάνα Κώτση, Κατερίνα Παπαδημητροπούλου, Αναστασία Χατζiρη - απόφοιτους του  εργαστηρίου, καθώς και τελειόφοιτους σπουδαστές του ίδιου εργαστηρίου Βασιλική Αναστασίου, Αννή Ζαβιτσάνου, Γιώργο Μάρκελλο Μουντεάν και Κλέβες Κρίσικο. “Δάσκαλοι και Μαθητές ” λοιπόν στο εργαστήριο χαρακτικής της ΑΣΚΤ,  στον κοινό τους χώρο εργασίας, προβληματισμού, έρευνας και  ανταλλαγής απόψεων, δουλεύουν με σκοπό την καλλιέργεια του εικαστικού οράματός τους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα της εικαστικής έκφρασης του καθενός. Στο εργαστήριο χαρακτικής η πρόκληση είναι μεγάλη για τον σπουδαστή  να καταφέρει να αναπτύξει την καλλιτεχνική του δεξιότητα και να βελτιώσει  έτσι τον εικαστικό του λόγο. Δουλεύοντας  τα υλικά του θα πετύχει την σε βάθος κατανόηση του απαιτητικού υλικού και θα μάθει την αξία της πραγματικής επιμονής και προσήλωσης,  αξιοποιώντας τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του. Και πάνω απ’ όλα θα μάθει να κυριαρχεί στα δύο του χέρια ώστε να υπακούουν στις άυλες εντολές της φαντασίας και της ευαισθησίας της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη  της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 10.00 – 21.00 Τηλ.: 2103217917 (εσωτ. 722)
Ημέρα Παρουσίασης: Τρίτη 2 Ιουνίου

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι καλλιτέχνες θα ανοίξουν στο κοινό τα εργαστήρια τους. Συγκεκριμένα οι:
Οδυσσέας Αννιτσάκης
Διεύθυνση: Ευαγγέλου Λιόση 8, Ίλιον, Τ,Κ: 131 21
Τηλέφωνο: 6939240403
Ημέρες:
Σάββατο 19:00-22:00
Στοιχεία εργαστηρίου: Εργαστήριο Χαρακτικής Τέχνης με δυνατότητα εφαρμογής των διαφόρων τεχνικών της βαθυτυπίας και αναγλυφοτυπίας.
Νίκος Δεσεκόπουλος
Διεύθυνση: Στέφανου Σκουλούδη 1 και Κολέττη
(Αγ. Βασίλειος Πειραιά)
Τηλέφωνο: 6944108935
Ημέρες: Σάββατο 17.00 – 21.00
Στοιχεία εργαστηρίου: Εργαστήρι Ξυλογραφίας (1ος όροφος)
Ελένη Οικονομίδου
Διεύθυνση: Ορεινής Ταξιαρχίας 37 και Ανακρέοντος γωνία, Ζωγράφου
Τηλέφωνο 210 7707838
Στοιχεία εργαστηρίου: Εργαστήριο με εφαρμογή διαφόρων τεχνικών
Μιμή Πετροπούλου
Διεύθυνση: Τριανταφυλλίδη 12, Νέο Ψυχικό
Τηλέφωνο 210 6725857, κιν.: 6947882142
Ημέρες: Απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης & Πέμπτης
Στοιχεία εργαστηρίου: Εργαστήρι Ξυλογραφίας,(ισόγειο και 1ος όροφος )
Μαίρη Σχοινά
Διεύθυνση: Σαχτούρη 3, Ψυρρή
Τηλέφωνο:210 3224613
Ημέρες:
Σάββατο 19:00-22:00
Στοιχεία εργαστηρίου: : Εργαστήριο Ξυλογραφίας και Χαλκογραφίας (1ος όροφος)
Βίκυ Τσαλαματά
Διεύθυνση: Ασκληπιού 121, Άνω Γλυφάδα, Αθήνα
Τηλέφωνο: 6937249028
Στοιχεία εργαστηρίου: Εργαστήριο Χαλκογραφίας (ισόγειο)
Αναστασία Χαροκόπου
Διεύθυνση: Αετομηλίτσης 44, Ίλιον
Τηλέφωνο: 210 2692913
Ημέρες:
Δευτέρα 19:00-22:00, Τετάρτη 19:00-22:00, Παρασκευή 19:00-22:00
Σάββατο 19:00-22:00
Στοιχεία εργαστηρίου: Εργαστήριο Χαλκογραφίας και Κολλαγραφίας (Ισόγειο κατάστημα με εκθεσιακό χώρο).

Τέλος η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού διοργανώνουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ σειρά  ομιλιών με τίτλο «Καλλιτέχνης- έργο- θεατής, Αμφίδρομες Σχέσεις». Οι ομιλίες  θα πραγματοποιηθούν στις 17 και 24 Ιουνίου, 2009, στις 20:00 στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού (Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 4, 5ος όροφος).

Πρόγραμμα ομιλιών

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009, 20:00
Νίκος Τζαβάρας
Ψυχίατρος. Καθηγητής Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας
«Η μελαγχολία του Dόrer»
Άρης Μαραγκόπουλος
Συγγραφέας, εκδότης.
«Το έργο τέχνης στην εποχή της ηλεκτρονικής αναπαραγωγής του»
Παύλος Βασιλειάδης
Ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, Αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, κεντρικού τομέα, Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.
«Η έννοια της ψύχωσης και η τέχνη των ψυχωτικών. Επιδράσεις στο θέμα και στην τεχνοτροπία στο έργο μεγάλων καλλιτεχνών»

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009, 20:00
Θανάσης Τζαβάρας
Ψυχίατρος - Ψυχαναλυτής. Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
«Η επανάληψη και το πολλαπλό»
Γιάννα Κιλίμη
Ζωγράφος, Art Therapist
«Το όραμα του καλλιτέχνη ψυχοθεραπευτή στον χώρο της τέχνης»

Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Κρατήσεις στο τηλ: 210 3680071
(Δευτέρα – Παρασκευή: 09:30 – 17:30)

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

1ο Φεστιβάλ Χαρακτικής


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα