fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Athens Xclusive Designers Week – Spring/Summer 2008

8 Νοεμβρίου 2007 | 10:33 π.μ.

Στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας, η Athens Xclusive Designers Week ανακοίνωσε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου, το άνοιγμα της «αυλαίας» της για το κοινό στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι διοργανώτριες της AXDW, κα Τόνια Φουσέκη και κα Ιωάννα Δαρακλή τόνισαν: «Το γεγονός ότι σε κάθε διοργάνωση αυξάνονται οι συμμετοχές Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών μόδας, που αυτή την εβδομάδα θα μας παρουσιάσουν τις νέες κολεξιόν τους για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2008, όσο και η ουσιαστική υποστήριξη των αρμόδιων φορέων της βιομηχανίας της μόδας, του εμπορίου και του κλάδου ένδυσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο: Σ.Ε.Λ.Π.Ε,  Σ.Ε.Β.Ε,  Ε.Β.Ε.Π., Ε.Σ.Ε.Ε.και Ιταλική Πεσβεία επικυρώνουν το όραμα της AXDW για προώθηση της Ελληνικής σχεδιαστικής σκηνής στις αγορές του εξωτερικού».
 Οι εκπρόσωποι της AXDW προέβαλαν το κεντρικό μήνυμα και όραμα της διοργάνωσης, το οποίο δεν είναι άλλο από την εξωστρέφεια της Ελληνικής μόδας και την δυναμική προβολή της στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την κα Φουσέκη: «Το ταλέντο και η δημιουργία δεν μπορούν να οριοθετηθούν σε γεωγραφικούς τόπους.

 Η ελληνική μόδα είναι πλέον σε θέση να «σπάσει» τα γεωγραφικά σύνορα και να ενταχθεί στην παγκόσμια σχεδιαστική αγορά, αποδεικνύοντας την δυναμική της μέσω των ευφάνταστων και πρωτοποριακών δημιουργιών της». Η κα Δαρακλή σημείωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του roaster των ξένων και ελλήνων σχεδιαστών ότι: «Η ελληνική μόδα έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις του ευρωπαϊκού κοινού, γι’αυτό και οι πόρτες σημαντικών διεθνών διοργανώσεων με τις οποίες συνεργάζεται το AXDW είναι πλέον ανοιχτές για να υποδεχτούν τις ελληνικές προτάσεις». Άλλωστε, η αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στην διοργάνωση διεθνών ονομάτων όπως ο Άγγλος Boy George, η Ισπανίδα Agatha Ruiz De la Prada, ο Ρουμάνος Catalin Botezatu, η Τουρκάλα Oslem Suer, η Ρωσίδα Violetta Litvinova, ο Άγγλος Ziad Ghanem και ο Ρουμάνος George Hojbota αποτελεί σημαντικό δείγμα αποδοχής της αξίας και της δουλειάς των Ελλήνων δημιουργών.
 O Boy George κέρδισε τις εντυπώσεις, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, στην οποία εμφανίστηκε με progressive look, ενώ τόνισε: «Η μόδα είναι ελευθερία έκφρασης και αυτό με χαρακτηρίζει, άλλωστε, από τα νεανικά μου χρόνια. Δεν απευθύνομαι σε αυτούς που προσπαθούν να κάνουν statements μέσα από την τσάντα των 800 ευρώ που κρατάνε. Απευθύνομαι σε όσους είναι και νιώθουν δημιουργικοί και θέλουν να τονίζουν τη δική τους ταυτότητα μέσα από τα ρούχα που φοράνε». Όταν ρωτήθηκε για την πολυδιάστατη πορεία του ως τραγουδιστής, παραγωγός και σχεδιαστής, τόνισε: «Δεν μου αρέσει να πρέπει να επιλέξω μια ετικέτα ως δημιουργό. Με εκφράζει η δημιουργία, γενικότερα, σε οποιαδήποτε μορφή της».

(από αριστερά) Η Πρόεδρος του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, κα Gabriella Calini Πετζετάκι, ο Boy George ανάμεσα στις συνδιοργανώτριες του AXDW, κα Ιωάννα Δαρακλή και κα Τόνια Φουσέκη, και η ελληνίδα σχεδιάστρια, κα Έλενα Βορρέα.


Η κα Έλενα Βορρέα, μια από τις σχεδιάστριες της φετινής διοργάνωσης με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, που εκπροσώπησε την ομάδα Ελλήνων σχεδιαστών μόδας στη Συνέντευξη Τύπου σχολίασε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι η AXDW είναι ήδη ένα μοντέρνο και επιτυχημένο event με παρόν και ακόμα καλύτερο μέλλον».
 Μια καινούργια θεματική ενότητα έρχεται φέτος να ενταχθεί στο AXDW. Για πρώτη φορά στo πλαίσιo της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν catwalks παιδικής μόδας από την Agatha Ruiz De la Prada και την εταιρεία παιδικής ένδυσης Tricoteen, ενημερώνοντας έτσι το κοινό σχετικά με τις νέες στυλιστικές γραμμές που θα αποτελέσουν «must» για τις γκαρνταρόμπες των μικρών πρωταγωνιστών μας την Ανοιξη / Καλοκαίρι 2008.
 Οι σχεδιαστές που συμμετέχουν στη 2η AXDW (σύμφωνα με τη σειρά εμφάνισής τους) είναι οι: Marcello Niktas, George Hojbota, Violetta Litvinova, Catalin Botezatu, Melina Pispa, Boy George, Alexios Romanos, Eirini Eleytheriadou, Andreas Georgiou, Fationa, Alexandros Talianis, Ozlem Suer, Ioannis Dimitrousis, Ziad Ghanem, Fani Couture, Elena Vorrea, Tricoteen, Agatha Ruiz De la Prada, Paris Masouraki, Evangelia, Ioli Michalopoulou, Angel D by Katerina Dapi, Miltos, Yiannis Karitsiotis, Christoforos Kotentos και Nobby.
 Το AXDW έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα των διεθνών Fashion Weeks, με βασικό στόχο τη διεύρυνση ευκαιριών ως προς τη δυνατότητα εξαγωγής και την ανάπτυξη του κλάδου της εγχώριας μόδας. Αξιοσημείωτη προσπάθεια, όμως, αποτελεί και στην 2η AXDW η υποστήριξη και ανάδειξη νέων Ελλήνων σχεδιαστών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους δίπλα σε επώνυμους σχεδιαστές. 
 Για μια ακόμη φορά, όπως δηλώνουν οι διοργανωτές της AXDW κα Τόνια Φουσέκη και κα Ιωάννα Δαρακλή, η διάθεση συνεργασίας και η ομαδική προσπάθεια εμπορικής ανάδειξης των Ελλήνων σχεδιαστών, θα συνδυαστεί με την υποστήριξη ενός κοινωνικού σκοπού, της συγκέντρωσης χρηματικού ποσού που θα αποδωθεί στην φιλανθρωπική αποστολή «Κάνε-Μια-Ευχή», που εκπροσωπείται από την Πρόεδρο του κα Gabriella Calini Πετζετάκι. 

Το AXDW σε συνεργασία με την φιλανθρωπική αποστολή «Κάνε-Μια-Ευχή», διοργάνωσε ένα Φιλανθρωπικό Bazaar Μόδας, το οποίο θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου, παράλληλα με τα catwalks. Τόσο οι διοργανωτές της AXDW όσο και όλοι οι συμμετέχοντες σχεδιαστές που προσέφεραν ρούχα από παλαιότερες κολεξιόν τους προτρέπουν το κοινό να αγοράσει – σε συμβολική τιμή – επώνυμες δημιουργίες τους συμβάλλοντας ενεργά στην εκπλήρωση παιδικών ευχών διασφαλίζοντας ακόμα περισσότερα παιδικά χαμόγελα σε μία κρίσιμη περίοδο της ζωής των μικρών παιδιών.
Το Athens Xclusive Designers Week θα ολοκληρωθεί με ένα φιλανθρωπικό gala χαράς, με το οποίο θα κορυφωθεί η προσπάθεια στήριξης της φιλανθρωπικής αποστολής «Κάνε-Μια-Ευχή» μέσω της Τελετής απονομής επιταγής  από τους διοργανωτές της AXDW προς την αποστολή, με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το Bazaar Μόδας.

 

H Athens Xclusive Designers Week τελεί υπό την Αιγίδα:
  Της Ιταλικής Πρεσβείας
  Του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας ΣΕΛΠΕ
  Της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ
  Του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας ΣΕΒΕ
  Του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ΕΒΕΠ

icon Προσθήκη Σχόλιου

Athens Xclusive Designers Week – Spring/Summer 2008


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα