fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Τα σχέδια στα ρούχα για άνοιξη καλοκαίρι 2015

23 Μαρτίου 2015 | 01:58 μ.μ.

 

Οι τάσεις της μόδας για την περίοδο άνοιξη καλοκαίρι 2015, περιλαμβάνουν κορυφαία μοτίβα και εκτυπώσεις για τα γυναικεία ρούχα, κάποια από τα οποία έρχονται να μας εκπλήξουν και να μας ενθουσιάσουν.

Η ποικιλία στις τάσεις για τα σχέδια ρούχων άνοιξη καλοκαίρι 2015 είναι μεγάλη και θα σε εμπνεύσει για να δημιουργήσεις μοντέρνα, φρέσκα και πολύ στιλάτα σύνολα μεταμορφώνοντας το look σου. Τα σχέδια είναι καινοτόμα και ελκυστικά, δεν παύουν όμως να υπάρχουν και κλασικά διαχρονικά μοτίβα.
Στην παρακάτω παρουσίαση για τις τάσεις της σεζόν θα δεις αναλυτικά όλα τα σχέδια ρούχων για την περίοδο άνοιξη καλοκαίρι 2015, με τις πιο αξιοσημείωτες λεπτομέρειες και τα πιο δημιουργικά στοιχεία που τα συνοδεύουν. Μπορείς να τα προσαρμόσεις στο στιλ σου και να ανανεώσεις την εμφάνισή σου.


Καρό (και ριγωτά ) μοτίβα
Η πρώτη από τις κορυφαίες τάσεις σχεδίων που θέλουμε να παρουσιάσουμε για τη σεζόν άνοιξη καλοκαίρι 2015, είναι τα θεαματικά καρό και ριγωτά μοτίβα που εμφανίζονται με καινοτόμες λεπτομέρειες και ελκυστικούς συνδυασμούς, περιλαμβάνοντας ποικιλία χρωμάτων και δημιουργικά περιγράμματα. Από αυτή την τάση δεν μπορεί να λείπουν ως ξεχωριστή σειρά οι πιο κλασικοί συνδυασμοί καρό μοτίβων από μαύρο, άσπρο και γκρι, όπως επίσης και συνδυασμοί από μπλε και λευκό σε διάφορα ρούχα. Ενδιαφέρουσες είναι οι λεπτομέρειες με κοψίματα σε σχήμα V, όπως επίσης και οι μινιμαλιστικές προτάσεις σε εξαιρετικές αποχρώσεις. Σε κάποιους σχεδιαστές παρατηρούμε τα καρό και ριγωτά μοτίβα σε υφάσματα με πιο λαμπερές υφές. Ενδιαφέρον έχει και η σύνθεση του κλασικού με το μοντέρνο, καθώς και τα ελαφριά υφάσματα και περιγράμματα που επικρατούν στη σειρά αυτή.
Ασυνήθιστες εκτυπώσεις ζώων (animal prints)
Πρόκειται για μία πολύ δημοφιλή και αγαπητή τάση που βλέπουμε σχεδόν σε κάθε σεζόν στα σχέδια ρούχων. Τα μοτίβα ζώων θα τα δούμε αυτή τη φορά σε πολύ ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες εκδοχές που είναι ασυνήθιστες και πολύ μοντέρνες. Αξιοσημείωτες είναι κάποιες επιλογές που μας δίνονται, όπως ένας εξαιρετικός συνδυασμός από πορτοκαλί αποχρώσεις με κίτρινα και μαύρα σχέδια, τα παιχνίδια με διαφάνειες και εκτυπώσεις ζώων που έρχονται σε λαμπιρίζοντες χρωματισμούς, τα αφηρημένα μοτίβα με ζώα, τα εξαιρετικά περιγράμματα, καθώς και εμπνεύσεις από την αρχαιότητα. Επίσης, ενδιαφέρον έχουν οι πιο αντιθετικές συνθέσεις ως προς τα χρώματα στα μοτίβα ζώων, με παράδειγμα φωτεινά χρώματα με συμμετρικές εικόνες από φλαμίνγκο, άλλα στολισμένα και λαμπιρίζοντα μοτίβα με εξαιρετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, κ.ά.
Ρίγες σε όλες τις μορφές τους
Η επόμενη τάση έρχεται να παρουσιάσει τις ρίγες σε όλες τις εκδοχές σχεδίων ως μια πολύπλευρη και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Θα συναντήσουμε μεγάλη ποικιλία σε ερμηνείες και συνδυασμούς από χρώματα, σχέδια και επιλογές. Οι κάθετες ρίγες είναι ένα από τα μοτίβα αυτής της κατηγορίας, χρωματικά μία σχετικά κλασική επιλογή είναι το λευκό με γκρι, ενώ από την άλλη μεγάλο ενδιαφέρον έχουν πιο φωτεινές χροιές χρωμάτων σε ρίγες όπως ο συνδυασμός του κόκκινου με το άσπρο. Επίσης, θα δούμε και αφηρημένα σχέδια μαζί με ρίγες σε πιο εξελιγμένες και σύγχρονες μορφές και σε ασύμμετρα σχήματα. Ιδιαίτερα μοναδική είναι η φύση των ριγέ σχεδίων που δημιουργούν οπτικά εφέ με πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα ενώ κλασικοί είναι οι συνδυασμοί από ασπρόμαυρα ριγέ μοτίβα. Κάποιοι σχεδιαστές από την άλλη προτείνουν πολύχρωμα και πολύ δραστήρια look με βασικό κυρίαρχο τη ρίγα, καθώς και κάποια άλλα μοτίβα που εμπνέονται από ένα πιο αντρικό πρότυπο. Τέλος, εντυπωσιακά είναι κάποια ριγέ κομμάτια που είναι διακοσμημένα και στολισμένα κάνοντας μία σύνθεση με το θηλυκό και γοητευτικό στοιχείο μας.
Γραφικές και γεωμετρικές επιρροές
Στις τάσεις για τα σχέδια ρούχων άνοιξη καλοκαίρι 2015, αξιοσημείωτη είναι η παρουσίαση των γραφικών και γεωμετρικών μοτίβων που έχουν ως χαρακτηριστικό τους τη δημιουργία από θεαματικά οπτικά εφέ. Σημαντικό στοιχείο στην τάση αυτή είναι επίσης οι διάφορες συνθέσεις σχεδίων που εντυπωσιάζουν καθώς και τα δυναμικά περιγράμματα. Βλέπουμε, λοιπόν, συναρπαστικά οπτικά εφέ που συνδυάζονται με χαριτωμένα γυναικεία ρούχα, κάποια σε πιο κλασικά ασπρόμαυρα χρώματα ή διάφορες αποχρώσεις του γκρι και άλλα σε χρώματα που αποπνέουν ενέργεια, πολύχρωμα σχέδια ή και πιο ογκώδη κομμάτια. Πιο πρωτότυπες προτάσεις είναι οι κύκλοι και τα τετράγωνα σχήματα που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες ρούχων και έχουν ιδιαίτερες υφές.
Μοτίβα φλοράλ και σχέδια από τη φύση
Κλασικά και πάντα παρόντα είναι τα λουλουδάτα μοτίβα που έρχονται εντυπωσιακά και ανανεωμένα ως κορυφαία τάση για τη σεζόν που μιλάμε. Αυτή τη φορά μας έρχονται με πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, με συναρπαστικά χρώματα αλλά και συνταιριάζοντας ημιδιάφανα και λαμπιρίζοντα μοτίβα, καθώς και στολίδια που κοσμούν μακριά φορέματα. Τα περιγράμματα επίσης είναι πολύ εντυπωσιακά. Αξιοσημείωτες είναι οι γυαλιστερές υφές που παρατηρούνται καθώς και το παιχνίδισμα από διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς με ξεχωριστό αυτόν του μοβ με το ασημί. Εξαίσια είναι τα φλοράλ μοτίβα με κόκκινο και μαύρο, καθώς και οι πιο μίνιμαλ λεπτομέρειες. Στην κατηγορία αυτής της τάσης ενδιαφέρον έχουν και τα διάφορα μοτίβα από εικόνες της φύσης με κυρίαρχες εκτυπώσεις αυτές των δέντρων και μεγάλη ποικιλία σε σχέδια με φοίνικες.
Αφηρημένα και καλλιτεχνικά μοτίβα
Οι επόμενες εκτυπώσεις στα ρούχα που παρουσιάζουμε είναι πολύ συναρπαστικές και ξεχωριστές μια και αφορούν σε καλλιτεχνικά και πιο αφηρημένα σχέδια. Τα αφηρημένα μοτίβα μπορούν να συνοδεύσουν τις εμφανίσεις μας σε κάθε περίσταση. Ενδιαφέρον έχουν τα ασπρόμαυρα αφηρημένα σχέδια και οι παιχνιδιάρικες υφές σε διάφορα κομμάτια. Επίσης συναρπαστικά και θεαματικά είναι τα ιριδίζοντα σχέδια που φωτίζουν τις εμφανίσεις μας. Ιδιαίτερες είναι και οι εκτυπώσεις ακουαρέλας και άλλες δημιουργικές πινελιές στα καλλιτεχνικά μοτίβα.
Ethnic μοτίβα
Η επόμενη από τις σημαντικότερες τάσεις στα σχέδια ρούχων για την περίοδο άνοιξη καλοκαίρι 2015, είναι τα μοτίβα με έθνικ επιρροές. Οι προτάσεις είναι ασυνήθιστες αλλά ταυτόχρονα χαριτωμένες, κάποιες από τις οποίες συνδυάζουν το έθνικ στοιχείο με θαμπά σχέδια, θολές εκτυπώσεις και πρωτότυπα περιγράμματα. Μία άλλη ενδιαφέρουσα εκδοχή των έθνικ μοτίβων είναι αυτή που έχει ως χαρακτηριστικό της τα Κινέζικα τοπία. Επίσης, παρουσιάζονται Βραζιλιάνικα μοτίβα με λεπτομέρειες που έχουν έμπνευση από τροπικά στοιχεία. Κάποια άλλα εμπνέονται από Αφρικάνικες επιρροές και τέλος, υπάρχουν ενδιαφέρουσες επιρροές από την Αρχαία Ελλάδα με θεαματικά σχέδια.
Εξωτικές εικόνες
Η ακόλουθη ιδιαίτερα εντυπωσιακή τάση στη μόδα των σχεδίων είναι εκείνη που παρουσιάζει εξωτικά μοτίβα και εικόνες, δοσμένα με μοντέρνες και όμορφες ερμηνείες. Θα δούμε διάφορες θεαματικές εικόνες από τροπικά δάση, κάποιες εκσυγχρονισμένες εξωτικές εκτυπώσεις ρούχων, όπως επίσης πιο απλοποιημένα σχέδια και κλασικά ρεαλιστικά μοτίβα που γοητεύουν.
Εκτυπώσεις ποπ κουλτούρας
Μία πιο καινούργια και πρωτότυπη τάση που μας παρουσιάζεται είναι οι pop art επιρροές μέσα από τις εκτυπώσεις ρούχων της ποπ κουλτούρας. Θα δούμε πειραματισμούς, σχέδια και μοτίβα πολύ μοντέρνα, νεανικά και πολύχρωμα, φρέσκιες προτάσεις και πολύ δημιουργικά περιγράμματα ρούχων. Πολύ ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες ερμηνείες της ποπ κουλτούρας είναι μοτίβα ρούχων όπου εντοπίζονται εκτυπώσεις από φρούτα, χείλη που καπνίζουν, παγωτά, γλυκά, κ.ά. Επίσης στη σειρά αυτή σημειώνονται και γιαπωνέζικες επιρροές σχεδίων.
Εκτυπώσεις αστεριών
Τα συναντήσαμε στα παπούτσια τα παρατηρούμε και στις εκτυπώσεις ρούχων. Πρόκειται για τα παιχνιδιάρικα μοτίβα με αστέρια που χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη αυτή τάση για τα σύνολά μας. Με τα σχέδια αστεριών θα φωτίζεις τα σύνολά σου, θα τα κάνεις πιο διασκεδαστικά και θα νιώθεις πάντα λαμπερή και ξεχωριστή. Λατρεμένα είναι τα μοτίβα αστεριών με εμπνεύσεις τσίρκου και διάφορες μαγικές ερμηνείες γνωστού οίκου μόδας. Κάποιες άλλες δημιουργικές εκτυπώσεις αστεριών συνδυάζονται με μοτίβα από θάλασσα και προκαλούν ένα όμορφο παιχνίδι σχεδίων.
Πουά
Τέλος, παρουσιάζουμε μία κλασική και διαχρονική τάση στα σχέδια ρούχων που αποτελεί ξεχωριστή σειρά και δημοφιλή επιλογή για πολλούς. Μιλάμε για τα πουά μοτίβα που θα τα συναντήσουμε σε πιο κλασικές (όπως ασπρόμαυρες) ή εκσυγχρονισμένες εκδοχές. Πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική πρόταση είναι ο συνδυασμός από βούλες και floral μοτίβα, όπως και η πιο έντονη και φωτεινή επιλογή μίας σύνθεσης από ροζ και πράσινες αποχρώσεις, καθώς και άλλοι πολύχρωμοι και πρωτότυποι συνδυασμοί χρωμάτων. Τέλος, θα δούμε και πολύ πιο αφηρημένα πουά μοτίβα, όπως επίσης και κάποια φωτεινά στιλ που δίνουν πολύ ενέργεια.

 

 

Σχετικά άρθρα

Πηγή: dynamikhgynaika

icon Προσθήκη Σχόλιου

Τα σχέδια στα ρούχα για άνοιξη καλοκαίρι 2015


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα