![]() |
|
|
![]() Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Πάπια με σπανάκι (Χαβάη)3 Σεπτεμβρίου 2007 | 08:38 π.μ.![]() ![]() Αλόχα! Χαβανέζικα πουκάμισα, στεφάνια και γιρλάντες από πολύχρωμα λουλούδια, ήχοι από κάποιο γιουκαλίλι... Ας ξεφύγουμε λίγο από τον πύρινο εφιάλτη του απανθρακωμένου ελληνικού τοπίου, για να μεταφερθούμε έστω και γευστικά σε μια αιώρα κάτω από ένα φοινικόδεντρο, και να ατενίσουμε τα γαλαζοπράσινα νερά του Ειρηνικού μέσα σε καταπράσινο φόντο. Μια πρόσκληση, που δεν μπορούμε να αρνηθούμε, από τον πρέσβη της χαβανέζικης κουζίνας, τον σεφ Σαμ Τσόι.
![]()
Υλικά:
![]() Εκτέλεση: Σως βινεγκρέτ με τζίντζερ: αναμειγνύουμε τη βινεγκρέτ με το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το αλατοπίπερο και λίγο λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτάκια. Τοποθετούμε ως βάση του πιάτου μας τα φύλλα σπανάκι και τα μανιτάρια στο κέντρο του κάθε πιάτου, για να έρθει στην κορυφή η πάπια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα) Tahu Telur (Ινδονησιακή κουζίνα) Magrets de Canard aux Pommes (Γαλλική κουζίνα) Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα) Gemischter Rohkost Salat (Γερμανική κουζίνα) Civet de homard (Άγιος Μαυρίκιος)
|
Copyright by Fe-mail.gr 1999-2021 W: www.fe-mail.gr | E: info@fe-mail.gr |
![]() |