fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ο Chef προτείνει ιταλικά

28 Ιανουαρίου 2008 | 03:31 π.μ.

...από τον Chef Δημήτρη Αγοραστό 

Μετά την αποτοξίνωση της προηγούμενης βδομάδας με τα θαλασσινά, γι’ αυτή την εβδομάδα, ο chef μας προτείνει να ταξιδέψουμε γευστικά σε κάποιες γεύσεις επηρεασμένες από την γειτονική ιταλική κουζίνα, που έχουν σαν βάση το κρέας από μοσχαράκι.

 

Μανιτάρια gratine με τυριά

Υλικά :
200 gr. μανιτάρια λευκά
150 gr. διάφορα τυριά (μετσοβόνε, γραβιέρα Κρήτης)
50 gr. κρέμα γάλακτος
20 gr. βούτυρο φρέσκο
1 δαφνόφυλλο
2 κλαδιά δεντρολίβανο
Αλάτι – πιπέρι.

 

Εκτέλεση :


Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

 Για πέντε λεπτά, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για να σωταριστούν.


Το βγάζουμε και συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά, εφόσον τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη.


Ξαναβάζουμε το σκεύος στο φούρνο για 10-15 λεπτά και είναι έτοιμο να σερβιριστεί.


 


 

Σαλάτα με σπανάκι, gorgonzola και αχλάδι

Υλικά :
200 gr. σπανάκι
1 αχλάδι
100 gr. gorgonzola
Ελαιόλαδο 200 gr.
Balsamico 100 gr.
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
100 gr. ντοματίνια
100 gr. μανιτάρια

 

Εκτέλεση :



Dressing : Το λάδι, το balsamico, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, τα χτυπάμε στο blender, για να γίνουν κρέμα.


Ρίχνουμε το dressing στην σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την σαλάτα σ’ ένα πιάτο.


Κόβουμε σε μπαστουνάκια την gorgonzola και την βάζουμε όμορφα στην σαλάτα. Κατόπιν κόβουμε το αχλάδι σε λεπτές φέτες και γαρνίρουμε.

 

Σ’ ένα μπολ, αφού έχουμε πλύνει το σπανάκι πολύ καλά, κόβουμε τα ντοματίνια και τα μανιτάρια φέτες.

 

Φαρφάλες ραγού

Υλικά :
500 gr. μοσχαρίσιο κιμά χοντροκομμένο
100 gr. καρότα
100 gr. πράσσο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
100 gr. κρεμμύδι ξερό
100 gr. σέλερι
200 gr. ντομάτα φρέσκια
200 gr. φαρφάλες, βρασμένες 5 λεπτά
50 gr. παρμεζάνα
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δαφνόφυλλο

 

Εκτέλεση :

 

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρέας, φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλο.

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, για να ψηθούν με τα υγρά τους για 40 λεπτά.

Ρίχνουμε τις φαρφάλες, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.


 

Μιλφέιγ με μαριναρισμένες φράουλες σε balsamico

Υλικά

Για το φύλλο
Ένα φύλλο σφολιάτα εμπορίου (κατεψηγμένη)
50 gr. βούτυρο αγελάδας

Για την κρέμα patisserie
500 gr. γάλα φρέσκο
150 gr.  ζάχαρη
2 βανίλιες sticks
2 αυγά
50 gr. corn flour
30 gr. βούτυρο αγελάδας


Φράουλες μαριναρισμένες
100 gr. φράουλες
20 gr. ζάχαρη
20 gr. balsamico.

 

Εκτέλεση κρέμας


Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα 100gr γάλα – από τα 500 gr. – και τα ζεσταίνουμε με την βανίλια sticks και την ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.


Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπα υλικά μαζί, δηλαδή το γάλα, τα αυγά και το corn flour. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν μια μάζα, τα προσθέτουμε στο ζεσταμένο γάλα και τα αφήνουμε λίγο στη φωτιά για να δέσουν.


Αφού δέσει το μείγμα, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ανακατεύοντας το βούτυρο.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μια μεμβράνη (η μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στο μείγμα).

Φράουλες
Κόβουμε σε κύβους τις φράουλες, προσθέτουμε ζάχαρη και balsamico.

Σφολιάτα
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε επάνω την σφολιάτα, αφού έχει ξεπαγώσει και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C.
 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Ο Chef προτείνει ιταλικά


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η allo / 29 Ιανουαρίου 2008 στις 4:47 μ.μ.

wraia piata

 
Τελευταία άρθρα