![]() |
|
|
![]() Σούπα με Αστακοκαραβίδα4 Οκτωβρίου 2006 | 07:58 μ.μ.![]() ![]() ![]() Για 6 άτομα
Βράζουμε την αστακοκαραβίδα, για 10΄ σε λίγο νερό. Την καθαρίζουμε και βάζουμε στην άκρη το ψαχνό της. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κέλυφος της, τα χορταρικά, τα αρωματικά και τα σωτάρουμε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5΄, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες και το χυμό τομάτας, τον ζωμό ψαριού και το νερό όπου βράσαμε την αστακοκαραβίδα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 40΄. Στο διάστημα αυτό ξαφρίζουμε το ζωμό και τον ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τον ζωμό περνώντας τον από πολύ λεπτή σίτα. |
Copyright by Fe-mail.gr 1999-2021 W: www.fe-mail.gr | E: info@fe-mail.gr |
![]() |