fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Woman in Love

9 Φεβρουαρίου 2007 | 12:09 μ.μ.

του ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

«H ζωή είναι μια στιγμή στο διάστημα… όταν το όνειρο φεύγει… παίρνεις τον μακρύ δρόμο…είμαι μια ερωτευμένη γυναίκα και θα κάνω τα πάντα…αυτό που θα κάνω είναι δικαίωμά μου και θα το υπερασπιστώ ξανά και ξανά…», τραγουδούσε πριν από χρόνια η Barbra Streisand.

Η Lisa Marie Nowak

Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και με την αστροναύτη Lisa Marie Nowak που «σάλταρε» όταν κατάλαβε ότι το έδαφος άρχισε να υποχωρεί κάτω απʼ τα πόδια της, όταν διέκρινε την απειλή στο πρόσωπο μιας άλλης γυναίκας και ένοιωσε ότι χάνει τον ουρανό με ταʼ άστρα, όταν όλες της οι συναισθηματικές επενδύσεις εκτινάχτηκαν στο διάστημα.


Η «Υπόθεση Nowak» εξακολουθεί να συγκλονίζει τις ΗΠΑ (βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των θεμάτων που καλύπτουν τα ΜΜΕ) και η ιστορία της «ερωτευμένης γυναίκας» έχει αγγίξει τις ψυχές των Αμερικανών που θεωρούσαν ότι οι αστροναύτες είναι άνθρωποι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι και δεν φέρονται όπως οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί.

Ο Dr. Jon Clark που υπήρξε χειρουργός στη NASA, λέει ότι γυναίκες όπως η Nowak ισορροπούν ανάμεσα σε δύο καριέρες, εκείνη του αστροναύτη και εκείνη της οικογένειας, ενώ αντίθετα οι άνδρες αστροναύτες έχουν κάποιον να φροντίσει τα πράγματα στο σπίτι.

Τα ΜΜΕ καταγράφουν αδηφάγα κάθε στιγμή

Επίσης λέει ότι οι αστροναύτες πάσχουν συχνά από «οικογενειακό στρες» και σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι ασύνηθες να αναπτύσσονται μεταξύ τους σχέσεις πέραν των επαγγελματικών.

Ο Jon Clark γνωρίζει τη Nowak και από την υποστήριξη που αυτή έδωσε στην δική του οικογένεια, μετά τον χαμό της συζύγου του και αστροναύτη Laurel Clark στο δυστύχημα του διαστημοπλοίου Columbia, το 2003.

Η Lisa Nowak κατάφερε σε λίγες ώρες να γίνει από ηρωίδα του διαστήματος σε ηρωίδα μιας εγκληματικής υπόθεσης (έχει προστεθεί και το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας) λειτουργώντας, προφανώς, κάτω από συνθήκες εξαιρετικού στρες.

Αστυνομία και τηλεοπτικού σταθμοί, έξω από το σπίτι της Nowak

Όσοι την γνωρίζουν είχαν διακρίνει κάποιες αλλαγές στη συμπεριφορά της με αποκορύφωμα τη διάλυση της δικής της οικογένειας πριν από λίγες εβδομάδες, μετά από 19 χρόνια γάμου με έναν εργολάβο της NASA (υπάρχουν και τρία ανήλικα παιδιά).
Η 43χρονη Lisa Nowak ανέπτυξε ερωτικό δεσμό με τον επίσης αστροναύτη William Oefelein που τον γνώριζε από την κοινή τους εκπαίδευση.
Ο Oefelein έχει κι αυτός ένα διαλυμένο γάμο και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Η Lisa Nowak σε ώρες δουλειάς

Ο αστροναύτη William Oefelein

Το "θύμα" της ...επίθεσης

Colleen Shipman

Ανάμεσά τους μπήκε το τρίτο πρόσωπο του «τριγώνου» η 30χρονη Colleen Shipman που εργάζεται ως μηχανικός στο Διαστημικό Κέντρο Canaveral και η Nowak επιχείρησε να δώσει ένα τέλος σʼ όλα αυτά, μʼ ένα τρόπο που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ούτε καν η ίδια.
Το ότι η «ερωτευμένη γυναίκα» ενεργούσε κάτω από πρωτοφανές στρες φαίνεται και από τις κινήσεις της (οδήγησε μια διαδρομή πολλών ωρών φορώντας «πάμπερς» για να μη σταματήσει ούτε για πέντε λεπτά τουαλέτας), αφού όταν συνάντησε την αντίζηλό της δεν εφάρμοσε κάποιο ψυχρό σχέδιο επίθεσης αλλά ενεργούσε σπασμωδικά και κραύγαζε διαρκώς μέχρι τη σύλληψή της.
Η θέση της έχει επιβαρυνθεί από τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή της και ο μόνος τρόπος να γλυτώσει μια πολύχρονη ποινή φυλάκισης είναι η ψυχιατρική διάγνωση του αφόρητου στρες.
Με αφορμή το περιστατικό της Nowak η NASA είναι πλέον υποχρεωμένη να αναθεωρήσει την ψυχολογική παρακολούθηση των αστροναυτών συμπεριλαμβάνοντας και την αντίδραση μιας γυναίκας της οποίας ο έρωτας απειλείται.

Περισσότερες φωτογραφίες

Προηγούμενο σχετικό άρθρο

icon Προσθήκη Σχόλιου

Woman in Love


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Sidko / 9 Φεβρουαρίου 2007 στις 6:31 μ.μ.

Αυτά γίνονται όταν οι γυναικές δεν κάθονται να πλύνουν πιάτα και θέλουνε να πάνε στο φεγγάρι... ήμαρτον!!!

Έγραψε ο/η JOY / 9 Φεβρουαρίου 2007 στις 7:05 μ.μ.

Σύμφωνα λοιπόν με τη τετράγωνη λογική του/της Sidco, οιγυναίκες για να είναι ήρεμες πρέπει να κάθονται στο σπίτι και να πλένουν πιάτα!! Μήπως να τις χτυπάμε με το μαστίγιο με τις 7 ουρές για να είμαστε ήσυχοι και με τη συνείδησή μας???

 
Τελευταία άρθρα