fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Τα ταμεία και οι ταμίες

28 Μαρτίου 2007 | 01:02 μ.μ.

της Γιάννας Παπαδάκου  

Πίσω από μια υπεράκτια εταιρεία, την  North Principal, κρύβεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το μυστικό της κατάληξης της υπερτιμολόγησης του ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ , που αγόρασε το ΤΕΑΔΥ.

Η  εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες του Fe-mail, έχει έδρα τα νησιά Καϊμάν και σχετίζεται ευθέως με άλλον οργανισμό, που επένδυσε για το ομόλογο και αποτέλεσε ενδιάμεσο σταθμό του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κατά την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της εταιρείας Hitech βρέθηκαν παραστατικά, που δείχνουν την είσοδο εκατομμυρίων ευρώ από την παραπάνω υπεράκτια εταιρεία .

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία , στην οποία έγινε έφοδος έχει ευθεία σύνδεση με την «Ακρόπολις» χρηματιστηριακή, που μεσολάβησε στο  ΤΕΑΔΥ για την πώληση του υπερτιμολογημένου ομολόγου.

Ο εισαγγελέας Γ. Ζορμπάς

Ο επικεφαλής της Επιτροπής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εισαγγελέας, Γ. Ζορμπάς ερευνά βέβαια , αν η υπερτιμολόγηση του ομολόγου κρύβει πίσω και κερδοσκοπία κάποιων, που επωφελήθηκαν από το...ταξίδι του ομολόγου στη μισή Ευρώπη και την Κύπρο, αλλά και σε χώρες που είναι φορολογικοί παράδεισοι...
Τα πρόσωπα, που ερευνά ο εισαγγελέας είναι δεδομένα. Κατ΄αρχήν έχει ήδη ανοίξει τους λογαριασμούς  του αντιπροέδρου της «Ακρόπολις» Θ. Πρινιωτάκη και αυτοί τον έχουν οδηγήσει σε ένα πλέγμα εταιριών, της οικογένειας του αντιπροέδρου. Αυτές φέρονται να διακινούν εκατομμύρια ευρώ, τόσο σε προσωπικούς, όσο και σε εταιρικούς λογαριασμούς. Είναι στα  πλαίσια αυτών των ερευνών, που ο εισαγγελέας εδώ και περίου μια εβδομάδα ερευνά εταιρείας συμφερόντων Πρινιωτάκη στην Κρήτη, τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στο Ρέθυμνο! Κάποιες εταιρείες στο Ηράκλειο είναι εταιρείες καυσίμων και διαθέτουν και πρατήρια.

Η επιταγή που αποκάλυψε την σχέση της εταιρείας "Hitech" με την χρηματιστηριακή "Ακρόπολις"

Ο δεύτερος που ερευνάται είναι ο πρώην προεδρος του ΤΕΑΔΥ , Αγ. Σημαιοφορίδης, που αγόρασε το υπετιμολογημένο ομόλογο. Οι σχέσεις του με τον Πρινιωτάκη έχουν αναλυθεί επαρκώς από την διευθύντρια του ΤΑΕΔΥ , Παν. Καραδήμα, η οποία κατέθεσε πρόσφατα στον εισαγγελέα εφετών Λιόγα, που πραγματοποιεί άλλη παράληλη έρευνα. Τα κτίρια, που στεγάζουν την επίμαχη εταιρεία  και το ταμείο απέχουν μόλις σαράντα μέτρα στην οδό Ευπόλιδος και όπως φαίνεται οι δυο άνδρες είχαν πολύ συχνές επαφές. Όπως όλα δείχνουν ο Πρινιωτάκης συνδιοικούσε το ΤΕΑΔΥ, σύμφωνα τουλάχιστον με την κατάθεση της Π. Καραδήμα. Πολλές φορές μάλιστα περνούσε τα απογεύματα στο ΤΕΑΔΥ. Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο, αν σκεφθεί κανείς ότι και οι δυο άνδρες είναι γιοι παλιών στελεχών της Ν.Δ, είτε της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είτε του βαθύτερου κομματικού μηχανισμού ...

Ο υπουργός Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδης

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται και ο εισαγγελέας Ζορμπάς με όλες τις ομόλογες του αρχές των χωρών απ΄όπου πέρασε το ομόλογο: τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Κύπρο κ.λ.π.

Η υπόθεση αποκτάει και μορφή πολιτικού τυφώνα, αφού ο αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ  Γ. Παπανδρέου, δεν περιορίζεται πλέον να ζητάει την παραίτηση Τσιτουρίδη, αλλά περιγράφει και ευθείες πρωθυπουργικές ευθύνες. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος αντιτείνει το επιχείρημα ότι η ίδια η κυβέρνηση αποκάλυψε  το θέμα. Ο γραμματέας της  Ν.Δ, Λ. Ζαγορίτης με ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα ζήτησε να πληρώσουν οι ένοχοι.

Πολιτικό ζήτημα αναδεικνύουν στο μεταξύ οι δημοσκοπήσεις για το θέμα. Ιδιαίτερα βάλλεται ο υπουργός Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδης ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για το θέμα, ως εκ του αξιώματος του! 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Τα ταμεία και οι ταμίες


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα