fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Εκλογολογίες

8 Μαΐου 2007 | 10:34 π.μ.

της Γιάννας Παπαδάκου

 

Γ. Αλογοσκούφης

 Και ...ξαφνικά άρωμα εκλογών και στη χώρα μας. Μετά τις πολύωρες αναλύσεις στα ΜΜΕ των αποτελεσμάτων των γαλλικών εκλογών, μια συνέντευξη του Γ. Αλογοσκούφη, στο Βήμα της Κυριακής πυροδότησε νέα σενάρια εκλογών.

Λίγες ώρες αργότερα η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα  Μπακογιάννη  μιλώντας στον ραδιοσταθμό Σκάι δεν δίστασε να πει ότι «δημιουργείται κλίμα πόλωσης και ότι αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί».


   Ας τα πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή: Μια εβδομάδα μετά την παραίτηση Τσιτουρίδη, ακριβώς μια εβδομάδα διότι παραιτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και όχι το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου, ο Βύρωνας Πολύδωρας ομολογεί μέσα στη Βουλή ότι «νιώθει ότι εκτίει ποινή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

  Όχι, μια ακόμα παραίτηση υπουργού σε μια εβδομάδα ήταν πολύ. Έτσι έπεσαν όλοι πάνω στον αυθόρμητο υπουργό και του είπαν ότι «δεν πρέπει ούτε να το σκέφτεται αυτή την περίοδο το ενδεχόμενο παραίτησης του»!

Κων. Καραμανλής

Ντ. Μπακογιάννη

Δυο ημέρες μετά ο υπουργός Οικονομίας , Γ. Αλογοσκούφης ομολογεί ότι «το κλίμα που υπάρχει και η μακρά προεκλογική περίοδο δεν βοηθάνε τη χώρα!»

Η συνέντευξη της Ντ. Μπακογιάννη στον Σκάι επέτεινε το κλίμα περί δρομολόγησης εκλογικής διαδικασίας μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αυστραλία . Όταν ερωτάται τι πιστεύει εκείνη για τον χρόνο των εκλογών, αν δηλαδή πρέπει να γίνουν τέλη Ιουνίου ή Σεπτεμβρίου απαντάει αινιγματικάαυτό θα το πω στον πρωθυπουργό! Τα δημοσιεύματα άλλωστε την συγκαταλέγουν σε αυτούς, που πρότειναν στον Κων. Καραμανλή να μην κάνει ανασχηματισμό, αλλά εκλογές!

 

Προκόπης Παυλόπουλος

Βύρωνας Πολύδωρας

Αντίθετα υπάρχουν και άλλοι μέσα στην κυβέρνηση, οι οποίοι επιμένουν ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το Καλοκαίρι.

 

Ο κατ΄ εξοχήν αρμόδιος πάντως υπουργός Εσωτερικών , Πρ. Παυλόπουλος επιμένει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Ίσως εκείνος να ξέρει κάτι καλύτερα, αφού είναι γνωστό ότι τον πρώτο, που συμβουλεύτηκε ο πρωθυπουργός ακόμα και για την παραίτηση Τσιτουρίδη στις 8 παρά τέταρτο το πρωί του Σαββάτου, πριν συγκαλέσει την σύσκεψη ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος!  

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Εκλογολογίες


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Ελπίδα / 8 Μαΐου 2007 στις 5:53 μ.μ.

Ναι, υπάρχουν προβλήματα.
Ναι, φυσικά υπάρχουν και λύσεις.
Οι εκλογές όμως για τις οποίες συζητάμε, μπορούν να δώσουν λύση ?
Υπάρχει πρόταση, στην οποία θα μπορούσαμε να βασιστούμε και να επιλέξουμε αυτούς που θα πρέπει να μας κυβερνήσουν ?
Στα δύο τελευταία χρόνια, έχουν συμβεί σημεία και τέρατα. Πεισθήκαμε, ότι πρέπει να φύγει το ΠΑΣΟΚ, για να έρθουν οι «καθαροί». Κι αυτοί με τη σειρά τους, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας, βάλθηκαν να μας καθαρίσουν !
Από την άλλη η τιμημένη και αγωνιστική Αριστερά, περίεργα ανύπαρκτη και «κουφή», με παραδειγματική απάθεια - δείχνει αδύναμη να προτείνει κάτι ουσιαστικά φρέσκο.
Γαλαζιοπρασινικόκκινοι ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ έλεος, μας πείσατε επιτέλους ότι είσαστε μια παρέα !
Πόσο πρέπει ακόμα να βουλιάζουμε ;
Υπάρχει πραγματική ελπίδα ;

Έγραψε ο/η who knows ? / 9 Μαΐου 2007 στις 1:05 μ.μ.

Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους οι υπουργοί της κυβέρνησης για το θέμα των εκλογών και της εκλογολογίας και μετά βλέπουμε τι θα γίνει μ’ όλους εμάς.
Δήλωσαν:
«Καλό είναι αυτοί οι οποίοι από τα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, να λάβουν υπόψη τους ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός και να σταματήσουν τα διάφορα σενάρια εκλογών», Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ.
«Εγώ αυτό που θεωρώ κακό για την οικονομία είναι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος μέσα σε ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα.
Και το πολιτικό κλίμα αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι είναι πλέον ιδιαίτερα νοσηρό», Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ (συνέντευξη 48 ώρες πριν από τη δήλωση Ρουσόπουλου).
Τελικά, μάλλον πρέπει να ρωτήσουμε την «Πρεσβεία»!

 
Τελευταία άρθρα