fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Στις επτά κορυφές του κόσμου.

22 Μαΐου 2007 | 10:03 π.μ.

Η  Samantha και ο πατέρας της David Larson

Ένα νέο κορίτσι από την Καλιφόρνια κατάφερε να φθάσει στην κορυφή  του Everest, κατακτώντας το ρεκόρ του πιο νέου ανθρώπου που έχει καταφέρει να πατήσει στις υψηλότερες κορυφές βουνών, σε κάθε μια από τις επτά ηπείρους.
Πρόκειται για την 18χρονη Samantha Larson, που έγινε επίσης ο νεώτερος αλλοδαπός που μπόρεσε να κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή στον κόσμο. Έσπασε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ της πρόκλησης των «επτά κορυφών» που είχε από πέρυσι ο 20χρονος Βρετανός, Rhys Miles Jones.
Η Larson αναμένεται στο Katmandu, πρωτεύουσα του Νεπάλ, σήμερα με τον 51χρονο πατέρα της David Larson, ο οποίος την ακολούθησε στην αναρρίχηση του Everest με την. «Φθάσαμε στην κορυφή!» είπε στη μητέρα της Sarah Hanson στη Ν. Υόρκη, μιλώντας μαζί της μέσω ενός δορυφορικού τηλεφώνου μόλις έφτασαν στα 8,850m.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι ήταν ο νεώτερος αλλοδαπός που έχει φθάσει στην κορυφή του Everest. Ένα νεαρό κορίτσι από το Νεπάλ, η 14χρονη Ming Kipa Sherpa, είναι η μικρότερη αναρριχήτρια στο βουνό και αυτό έγινε το 2003.

Η 14χρονηαπό το Νεπάλ  Ming Kipa Sherpa


Η Larson ασχολείται με την ορειβασία  από μικρό παιδί. Έφθασε στηn κορυφή Aconcagua στη Νότια Αμερική όταν ήταν μόλις13 χρόνων, και πάτησε την κορυφή του Kilimanjaro στην Αφρική τον επόμενο χρόνο.

Στις επτά κορυφές περιλαμβάνονται το Kosciuszko στην Αυστραλία, το Elbrus στη Ρωσία, το McKinley στην Αλάσκα και το Vinson στην Ανταρκτική. Η Larson αποφοίτησε με «Άριστα» από το σχολείο της και διεκδικεί τώρα θέση για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Stanford University. Στο επίπονο ταξίδι της για την κορυφή του Everst, μέσα στις αποσκευές της είχε και το όμποέ της, με το οποίο ασχολιόταν στις ελεύθερες ώρες του ταξιδιού, για να μπορέσει να είναι έτοιμη για την σχολική συναυλία που θα δώσει στην επιστροφή της. Είναι μέλος της ειρηνικής ορχήστρας συμφωνικής νεολαίας. Ανεβαίνοντας στο παρελθόν στην κορυφή του Aconcagua στην Αργεντινή (6.762μ.) μελέτησε την άλγεβρά της σε υψόμετρο 4.876 μέτρα.

 

Η  κορυφή του Aconcagua στην Αργεντινή (6.762μ.)

«Είναι ακριβώς καταπληκτική» δήλωσε η μητέρα της και πρόσθεσε ότι η κόρη της έχει «ένα είδος δύναμης και εμμονής που φαίνεται ακριβώς να είναι μέρος της φύσης της. Είναι κάτι που το εμφάνισε από πολύ μικρή»

 

Sir Edmund Hillary και Tenzing Norgay

«Είναι ακριβώς καταπληκτική» δήλωσε η μητέρα της και πρόσθεσε ότι η κόρη της έχει «ένα είδος δύναμης και εμμονής που φαίνεται ακριβώς να είναι μέρος της φύσης της. Είναι κάτι που το εμφάνισε από πολύ μικρή»
Δεδομένου ότι οι Sir Edmund Hillary και Tenzing Norgay έγινε ο πρώτος για να κατακτήσει Everest Από τις 29 Μαΐου του 1953, που ο Edmund Hillary έγινε ο πρώτος ορειβάτης που κατέκτησε το Everest, περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την κορυφή του βουνού. Περίπου 70 ορειβάτες έχουν φθάσει στη κορυφή στις προηγούμενες τρεις ημέρες. Αλλά 205 έχουν σκοτωθεί από το 1953, συμπεριλαμβανομένων δύο Νοτιοκορεατών και ενός οδηγού αυτό το μήνα.
Η Larson άρχισε να στέλνει περιγραφές σχετικά με την αναρρίχησή της στο Everest από τον περασμένο μήνα, και συνέχισε έως ότου ήταν πάνω από τα μισά του δρόμου επάνω το βουνό https://www.samanthalarson.blogspot.com .

Το Σάββατο το βράδυ επέστρεψε ασφαλής στο camp στους πρόποδες του βουνού.
Η Janet Moore, η θετή μητέρα της, είπε ότι είχε επικοινωνήσει με την Larson και τον πατέρα της. «Ακούστηκαν καλά, πολύ καλύτερα από ότι είχαν ακουστεί την προηγούμενη ημέρα »

icon Προσθήκη Σχόλιου

Στις επτά κορυφές του κόσμου.


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα