fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Πρέπει ομως κάποτε να κάνουμε κάτι...

3 Ιουλίου 2007 | 07:13 μ.μ.

Αφού καταλαγίασει η φωτιά και το χάος, την μεθεπόμενη κιόλας (για να προετοιμαστούμε και να οργανωθούμε) Κυριακή 8/7 "βόλτα" (το πόσο θα πονέσουμε δεν λέγεται) με όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή φίλων ποδηλατών στο μεγάλο γύρο της Πάρνηθας.(70km).

 Στη βόλτα να επικοινωνήσουμε με ανάλογες λέσχες όπως οι "Φίλοι του Ποδηλάτου", ΕΦΙΠΠΟ κλπ για όσο μεγαλύτερη και μαζικότερη συμμετοχή.
Κατά την διάρκεια της βόλτας, φωτογράφιση όσο γίνεται λεπτομερέστερα των αποτελεσμάτων της πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια διoργάνωση στις Σαβ 14 και Κυρ 15/7 Υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας/happening με την προβολή των φωτογραφιών της καταστροφής στην Πλατεία Συντάγματος (μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη) με τα ποδήλατά μας και "πλήρη εξάρτηση" για ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας και διεθνές κράξιμό μας στους τουρίστες και λοιπούς που θα μάθουν για την καταστροφή του Εθνικού μας Δρυμού.


Ταυτόχρονη ειδοποίηση καναλιών και εφημερίδων για κάλυψη των εκδηλώσεων και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που τα "μέσα" μας δίνουν.Τα αίτηματά/απαιτήσεις μας προς τους "άρχοντες" του τόπου που θα πρέπει να προβάλουμε επιτακτικά σε αυτή και όποια επόμενη εκδήλωση θα πρέπει να είναι:

 1. Να ξεκινήσει ΧΘΕΣ απο το όποιο κράτος, ο καθαρισμός και όπου είναι πρέπον και δυνατόν (γιατί δεν είναι πάντα) η αναδάσωση της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού με ΚΑΙ την δική μας συμμετοχή ως ποδηλάτες ορειβάτες και δρομείς...
2. Να λάβει η επιτέλους μέτρα η πολιτεία για τον περιορισμό της χρήσης των αυτοκινήτων στα κέντρα των πόλεων και την ενθάρυνση της χρήσης του ποδηλάτου και των ΜΜΜ.

 

3. Να ξεκινήσει επιτέλους σε εθνική βάση ένα πρόγραμμα μαζικής δενδροφύτευσης και αξιοποίησης κάθε ελεύθερου χώρου γης ώς χώρου πρασίνου και όχι ως χώρου parking και οικοδομής.

Αυτά έχω να προτείνω και εύχομαι να βρώ και άλλους να συμφωνήσουν μαζί μου. Θα χάσουμε ένα μικρό μέρος του χρόνου μας. Ίσως κερδίσουμε μια λίγο καλύτερη προοπτική για τα παιδιά μας...

Προσωπικά θα πάω ακόμα και μόνος...

 

https://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?t=3213

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Πρέπει ομως κάποτε να κάνουμε κάτι...


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η :o( / 4 Ιουλίου 2007 στις 1:36 π.μ.

Ego pantos tha pao kai xoris podilato...
H fotografiki mou ftanei...

Έγραψε ο/η Καλή τύχη / 5 Ιουλίου 2007 στις 10:12 π.μ.

Eγω θα βρίσκομαι σε παραλία.... όταν σώσετε τον κόσμο με φωνάζετε :)

Έγραψε ο/η havefun / 5 Ιουλίου 2007 στις 1:05 μ.μ.

Καλά ρε τώρα σας έπιασε ο πόνος .... ελεος θέλετε να κανετε τα πραγμάτα χειροτερά, αφήστε ήσυχη την Παρνηθα, παρτε τα ποδήλατα σας και την ευαισθησια σας κάπου άλλου, γεμίσαμε και σκάσαμε με όλους εσας τους ευαίσθητους "κατόπιν εορτής"

Μην ανέβετε στην Πάρνηθα. Το οικοσύστημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και η αυξημένη ανθρώπινη παρουσία στα καμένα θα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.

Μη φυτεύσετε δέντρα. Οι ανεξέλεγκτες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων χωρίς κανένα σχέδιο μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη επιβάρυνση, σχεδόν αντίστοιχου μεγέθους με αυτήν που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Τέλος η "ευαισθησία" σας για τα θέματα του περιβάλοντος πέθανε την μέρα που πήγατε και ψήφισατε.


 
Τελευταία άρθρα