fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

WIND ZANTINO – νικητής του 44ου ράλλυ Αιγαίου

14 Αυγούστου 2007 | 10:09 π.μ.

Για 8η φορά στην ιστορία του θα σηκώσει το κύπελλο .

 Σε θρίαμβο του σκάφους WIND ZANTINO εξελίχθηκε το φετινό 44ο Ράλλυ Αιγαίου. Στον ιστιοπλοϊκό αγώνα με μακρά ιστορία που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) το WIND ΖΑΝΤΙΝΟ ήταν από την αρχή στη κορυφή της κατηγορίας IMS A και τερμάτισε πρώτο το απόγευμα της Κυριακής, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν ο καπετάνιος Τάκης Στρούζας και το πλήρωμα από οκτώ γυναίκες Ιστιοπλόους.

 

Το WIND ΖΑΝΤΙΝΟ κάλυψε μέσα σε εννέα μέρες (13-22 Ιουλίου) την απόσταση των περίπου 500 Ναυτικών Μιλίων από το Φάληρο στο Ρέθυμνο, τον 'Aγιο Νικόλαο, την Ίο και επιστροφή στα γαλάζια νερά του Σαρωνικού στη Βουλιαγμένη.

Ο καπετάνιος Τάκης Στρούζας απολαμβάνει την μεγάλη νίκη, αποδίδοντάς την στην πολύ καλή προετοιμασία του πληρώματος που δοκιμάστηκε στις συνθήκες ενός πολύ δύσκολου αγώνα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Την πρώτη του συνέντευξη αμέσως μετά τον τερματισμό τη δίνει στο www.wind.com.gr :

"Το είχαμε δουλέψει αρκετά το φετινό Ράλλυ Αιγαίου. Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και σαφώς σημαντικό ρόλο έπαιξε και πάλι η πολύ καλή διάθεση που υπάρχει πάνω στο σκάφος από τις κοπέλες οι οποίες για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στις δυσκολίες με όρεξη και συστηματική δουλειά.

Για μένα είναι άλλη μια νίκη, ως αρχηγός του πληρώματος του συγκεκριμένου σκάφους. Πήραμε από την αρχή του Ράλλυ Αιγαίου το προβάδισμα κι αυτό μας έδινε κάθε μέρα μια καλύτερη διάθεση να προχωράμε προς την τελική επικράτηση. Τα κορίτσια είναι αυτές τις ώρες πάρα πολύ ικανοποιημένα και στον τερματισμό τις περίμενε μια πολύ μεγάλη έκπληξη με μια εντυπωσιακή υποδοχή που αν μη τι άλλο επιβράβευσε την σημαντική προσπάθεια."

Τι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είχε για εσάς και το πλήρωμά σας η φετινή διοργάνωση;
"Φέτος νιώσαμε μια ξεχωριστή "πνοή".

Το όνομα WIND, που σημαίνει άνεμος, σε εμένα και το υπόλοιπο πλήρωμα μας έδινε πνοή να μη σταματάμε ούτε στιγμή αυτό το δύσκολο και όμορφο, συνάμα, που κάναμε πάνω στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. 

Όλα ασφαλώς ήταν ιδανικά προγραμματισμένα αφού είχαμε μελετήσει τα πάντα έτσι ώστε να κάνουμε έναν πολύ καλό αγώνα και ταυτόχρονα να τον απολαμβάνουμε.."
 
Η συνεργασία ενός έμπειρου και απαιτητικού καπετάνιου με ένα γυναικείο πλήρωμα πως ήταν φέτος;

 Το WIND ΖΑΝΤΙΝΟ έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που ειδικά φέτος με την νίκη του θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και πιθανόν παράδειγμα προς μίμηση…


"Πάνω στο σκάφος υπάρχει πειθαρχεία και αναφέρομαι στην αυταπάρνηση που δείχνουν οι κοπέλες του πληρώματος.

Το λέω συνεχώς πως υπάρχει μια ιδανική συνεργασία που προκύπτει μέσα από τη σοβαρότητα και τη θέληση για διάκριση.

Κάνουμε αυτό το οποίο δουλεύουμε στην προετοιμασία και για μένα κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα από το συγκεκριμένο πλήρωμα.

Ξεκινήσαμε με οκτώ κοπέλες κάνοντας άλλες δύο προσθήκες που ήταν αναγκαίες στο Ρέθυμνο. Όλα πήγαν πάρα πολύ καλά κι αυτό είναι το σημαντικότερο απ’ όλα.. "

 

Η μεγάλη νίκη του WIND ΖΑΝΤΙΝΟ σας κάνει αισιόδοξους για κάτι ακόμα πιο σπουδαίο στο μέλλον;


"Την ερχόμενη σεζόν μας περιμένει μια πολύ μεγάλη πρόκληση καθώς στην χώρα μας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα για σκάφη τύπου IMS όπου στόχος μας είναι να κάνουμε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση.

ΤΟ WIND ΖΑΝΤΙΝΟ πάντα κοιτάζει μπροστά και συνεχώς θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις συνθήκες του κάθε αγώνα. Έτσι έχουμε μάθει και έτσι θα προσπαθούμε κάθε φορά για το καλύτερο…"
Ο Τάκης Στρούζας είχε φέτος άξιους συμπαραστάτες στην μεγάλη προσπάθεια του WIND ΖΑΝΤΙΝΟ τις: Γεωργάκη Σοφία, Νεγρίν Καρολίνα, Αννίνου Elizabeth, Μπάμη Τόνια, Πούλου Μαρία, Χατζηνικολάου Μαρίνα, Εθνοπούλου Βιργινία, Σπέντζα Ειρήνη, Παπαδοπουλου Ειρήνη και Βάσση Αυγή.

 

 

Η WIND ήταν και φέτος στο πλευρό του ΖΑΝΤΙΝΟ ως χορηγός, όπως και τα τελευταία 12 χρόνια, έχοντας την πλέον μακρόχρονη χορηγία στο χώρο της ιστιοπλοΐας.

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΖΑΝΤΙΝΟ WIND

12 χρόνια επιτυχιών και διακρίσεων στις ελληνικές θάλασσες μετρά το WIND ΖΑΝΤΙΝΟ και η πορεία συνεχίζεται....

8 πρωτιές στο Ράλι Αιγαίου
4 πρωτιές στο Ράλι Ιονίου
1 πρωτιά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ORC
3 θέση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IMS
Περισσότερες από 50 πρωτιές και διακρίσεις σε:

Εαρινά Πρωταθλήματα
Χειμερινά Πρωταθλήματα
Κύπελλο Β. Αιγαίου
Εβδομάδες ΝΟΑ
Αγώνες Όρτσα – Πρίμα
Αγώνες Αίγινας
Αγώνες Ύδρας
Αγώνες Κύθνου
Αγώνες Αγ. Γεωργίου – Μόδι
Αγώνες «Οκτώ»

 

Return to category
 
Τελευταία άρθρα