fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Όταν τα λόγια γίνονται έργα

24 Αυγούστου 2007 | 09:56 π.μ.

Πάει αρκετός καιρός από τότε που ο τυφώνας Katrina χτύπησε και στο πέρασμά του κατέστρεψε τη Νέα Ορλεάνη.Όλος ο πλανήτης, με αγωνία παρακολουθούσε στις τηλεοράσεις του καθημερινά την καταστροφή της πόλης, την ολιγωρία των αρχών και τις υποσχέσεις για βοήθεια.

Το αποτέλεσμα, χιλιάδες άστεγοι που ακόμα περιμένουν...!

Φωτεινή αντίθεση σ’ αυτό το κλίμα ο Brad Pitt, που προσπαθεί με έργα κι όχι με μεγάλα λόγια να πείσει τους απογοητευμένους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης, ότι υπάρχουν και κάποιοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ανακατασκευή της διάσημης πόλης.
Ο διάσημος ηθοποιός οργάνωσε και χρηματοδότησε μια εκστρατεία που προωθήθηκε από την “Global Green USA” για να σχεδιάσει και να χτίσει ένα οικοδομικό συγκρότημα, φιλικό προς το περιβάλλον, για τα θύματα του τυφώνα. Οι σχεδιαστές,  Matthew Berman και  Andrew Kotchen του “Workshop ADP”, ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο και σχεδίασαν ένα σπίτι, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, έχει δική του δεξαμενή, αποχέτευση με βιολογικό καθαρισμό, οι μονώσεις έγιναν με βασικό υλικό την σόγια, τα υλικά δόμησης είναι όλα οικολογικά και διαθέτει συλλέκτες ηλιακής ενέργειας.

Όταν ο Pitt την προηγούμενη Τρίτη επισκέφτηκε το πρώτο πιλοτικό σπίτι, ήταν πολύ εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα.
«Ο τυφώνας Katrina ήταν μια καταστροφή, που ήταν αποτέλεσμα της καταστροφής που έχει προκληθεί από τον άνθρωπο. Αυτό εδώ το σπίτι τώρα, είναι μια λύση, που κι αυτή προκλήθηκε από τον άνθρωπο. Είναι ένα υπέροχο σπίτι, που λούζεται από το φως απ’ όλές του τις πλευρές και έχει καταπληκτικό κλιματισμό.

Αφιερώθηκε πολλή σκέψη για την κατασκευή του, αλλά το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Ξέραμε από την αρχή, ότι δεν θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε τους ανθρώπους και τις οικογένειες που χάθηκαν, αλλά ίσως, στο στάδιο της επανοικοδόμησης, θα μπορούσαμε να χτίσουμε κάτι εξυπνότερο και να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας καλύτερος τρόπο της ζωής.

Θα υπάρξει μια οικογένεια, που θα ζει εδώ σε ένα χρόνο από τώρα, και αυτό είναι ένα σπίτι που θα τους εξασφαλίσει αξιοπρέπεια, με σεβασμό για το περιβάλλον και είναι φτιαγμένο με γνώμονα την ποιότητα ζωής τους».  

Στο μεταξύ ήδη έχει αρχίσει η κατασκευή πέντε οικοδομικών συγκροτημάτων χρησιμοποιώντας τα πράσινα οικοδομικά υλικά, που θα έχουν περίπου 18 διαμερίσματα και θα είναι σε θέση μέχρι τον επόμενο χρόνο να στεγάσουν μέχρι 23 οικογένειες .


Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie έχουν επενδύσει στην περιοχή, αγοράζοντας ένα μέγαρο που έχει κατασκευαστεί το 1830.

 «Είναι τόσο έντονο το συναίσθημα της κουλτούρας αυτής της περιοχής, που είναι κάτι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει πουθενά. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ ακριβώς να εξηγήσω, αλλά αγαπάμε ιδιαίτερα αυτόν τον τόπο».

GALLERY

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Όταν τα λόγια γίνονται έργα


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα