fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Debate στη Θεσσαλονίκη

10 Σεπτεμβρίου 2007 | 11:10 π.μ.

Της ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Ένα ιδιότυπο ντιμπέιτ μεταξύ των δυο πολιτικών αρχηγών, του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου εξελίχθηκε, επί περίπου τέσσερις ώρες στην αίθουσα τύπου της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη χθες, Κυριακή.

Κώστας Καραμανλής

Σε «πόλεμο» για γερά νεύρα έχει πλέον  μετατραπεί η προεκλογική περίοδος  –σύντομη παρά ποτέ - με εκπλήξεις, όμως και εναλλαγές...
 Το ζητούμενο; Η αυτοδυναμία!   Ο πρωθυπουργός  στην καθιερωμένη συνέντευξη  τύπου στη Θεσσαλονίκη  ύψωσε τείχος στον Γιώργο Καρατζαφέρη, απέκλεισε για άλλη μια φορά την συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα  και διευκρίνισε  ότι  «μοιραία» θα πάει η χώρα  σε εκλογές.
Ο Γ. Παπανδρέου αντίθετα έκανε «άνοιγμα»  στην αριστερά και στην συνέντευξη του λίγες ώρες μετά, επέμεινε ότι υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις  με τον Συνασπισμό και ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα μίνιμουμ πολιτικής συνεργασίας.
Ο Κ. Καραμανλής απέφυγε  να αναφερθεί προσωπικά στον αντίπαλο του, ενώ εκείνος πολλές φορές μίλησε για τα λάθη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του σε έντονο και οξύ ύφος...

 

Και οι  δυο ρωτήθηκαν  τι θα κάνουν αν χάσουν τις εκλογές: και οι δυο απάντησαν εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν θα συνταξιοδοτηθούν. Πλέον σαφής ήταν ο Κ. Καραμανλής, κλείνω τα 51 , είπε βιάζεστε να με συνταξιοδοτήσετε; Ο Γ. Παπανδρέου ρωτήθηκε από 7 δημοσιογράφους για  το ενδεχόμενο ήττας του κόμματος του και την διαδικασία, που θα ακολουθήσει μετά την ήττα. Οι πλέον τολμηροί, μάλιστα αναφέρθηκαν και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όλοι οι δημοσιογράφοι, που ρώτησαν τους δυο αρχηγούς, πάντως, τους κεραυνοβόλησαν με ερωτήσεις του στυλ , που θα βρείτε τα χρήματα για τις παροχές , που εξαγγέλλετε; Ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι δεσμεύεται ότι προς το παρόν «δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ», πρόσθεσε, όμως ότι δεν ξέρει τι θα κάνει σε δυο ή τρία  χρόνια! Επαναβεβαίωσε τις εξαγγελίες του, μια ημέρα πριν, για κατάργηση του φόρου γονικής παροχής και πρώτης κατοικίας.

 

Γιώργος Παπανδρέου

Ο Γ. Παπανδρέου απέκλεισε την αύξηση του ΦΠΑ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες, αν πρώτα δεν δει από κοντά την κατάσταση. Δήλωσε ότι «είναι ο πρωθυπουργός της αναγέννησης».
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στην πτώση του αεροσκάφους Ήλιος τον Αύγουστο του 2006 αποκαλύπτοντας ότι «η χειρότερη στιγμή ήταν όταν ο τότε υπουργός Άμυνας του είπε ότι ίσως έπρεπε να αποφασίσει να ρίξουν το αεροσκάφος», το οποίο έπεσε τελικά λόγω έλλειψης καυσίμων.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα είναι ανοικτό και σε νέους ανθρώπους, που πρέπει να δοκιμαστούν.
Ο Γ. Παπανδρέου έκανε επίσης λόγο για συγχώνευση των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας τάξης, προκειμένου να συμπυκνωθούν και οι αρμοδιότητες στην δασοπυρόσβεση.
Οι πλέον ανθρώπινες στιγμές των δυο: όταν ο Κ. Καραμανλής μίλησε για την έκπληξη που δοκίμασε στην υπευθυνότητα των πολιτών των πυρόπληκτων περιοχών και όταν ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για το ρολόι, που κληρονόμησε από τον παππού του.
 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Debate στη Θεσσαλονίκη


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα