fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Νέος KOK - Μας τα παίρνουν και μας αρέσει!

24 Σεπτεμβρίου 2007 | 08:13 π.μ.

..από την  Αριάδνη Γερασιμίδου

 

Ο νέος κώδικας κυκλοφορίας έχει φέρει αρκετές αντιδράσεις. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως το νέο εισπρακτικό μέσο, άλλοι πολύ αυστηρό σύστημα βάσει των προηγούμενων δεδομένων που ίσχυαν στην Ελλάδα και άλλοι συμφωνούν με τις νέες νομοθεσίες αφού έτσι θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και θα “μάθουν” οι Έλληνες τι εστί σωστή οδήγηση.

 Αλλά μήπως θα μειωθεί έτσι και το κυκλοφοριακό πρόβλημα αφού πολλά αυτοκίνητα έχουν μείνει ήδη χωρίς πινακίδες;

Κάποια από τα νέα “καλά” μέτρα του ΚΟΚ...

 

• Είσαι στο αυτοκινητάκι σου και αγνοείς πλήρως τον ενοχλητικό ήχο που κάνει για να σε ειδοποιήσει ότι πρέπει να φορέσεις τη ζώνη σου.

 Εε τώρα αν σε σταματήσει ο φανταστικός μπατσούλης, εκείνος θα φταίει; Όοοχι! Εσύ φυσικά που δε θέλεις να προστατέψεις τον εαυτό σου και με τα 350 ευρώ κλήση που θα πάρεις και τις 10 ημέρες μακριά από την άδεια σου θα σε βάλουν να θυμηθείς να δένεσαι καλά από την επόμενη φορά!
Ακριβώς τα ίδια μέτρα ισχύουν αν προτιμήσεις να σώσεις τον αγκώνα σου αντί για το κεφάλι σου και δε φοράς κράνος πάνω στη μηχανή.

• Αν θυμάσαι καλά στο κόκκινο φανάρι σταματάς και με το πράσινο περνάς.

Το θυμάσαι; Αν κατά τύχη (λέμε τώρα) το ξεχάσεις, θα το εμπεδώσεις καλά μετά τα 700 ευρώ (βασικός μισθός και παραπάνω!) της κλήσης που πρέπει να πληρώσεις και την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας σου για 2 ολόκληρους μήνες.

Αα και μαζί με την αφαίρεση του διπλώματος σου για 20 μερούλες σίγουρα θα θυμάσαι να σταματάς κάθε φορά που βλέπεις κόκκινο. Χάρε!

 

• “Έεελα Μήτσο , ναι καλά είμαι. Και τα παιδιά και τα σκυλιά όλα καλά. Εσύ;.... Μπράβο βρε Μήτσο. Ωχ, ωχ σε κλείνω τώρα γιατί βλέπω κάτι στρουμφς μπροστά.”


Χαλαρά 100 ευρώ κλήση και 30 ημέρες χωρίς την άδεια κυκλοφορίας σου. Για κάνε ξανά ότι μιλάς στο κινητό τώρα!
Μη ξεχνάς πως τα Bluetooth δε “τρώνε” κλήσεις, οπότε use it το ρημάδι.

• “Οδηγώ και σε σκέφτομαι και είναι αυτό επικίνδυνοοο!”

 Ειδικά εάν έχεις πιει και ένα ποτάκι παραπάνω. Αν το αλκοτέστ σου δείξει 0.25 – 0.40 χιλιοστά κατανάλωση αλκοόλ θα πληρώσεις 200 ευρουλάκια. Και ευχαριστημένος να είσαι! Γιατί αν δείξει 0.40 – 0.60 χιλιοστά θα πληρώσεις 700 ευρουλάκια και θα σου πάρουν το δίπλωμα για 3 μήνες.

Αν τώρα είσαι λιώμα με πάνω από 0.60 χιλιοστά ...άστα! 1200 ευρώ πρόστιμο σε περιμένουν καθώς και αφαίρεση του διπλώματος σου για 6 ολόκληρους μήνες. Να μη ξεχάσω το πλημμέλημα που θα εκκρεμεί εναντίον σου. Πάρε ένα ταξάκι καλύτερα. Πιο φτηνά θα σου έρθει και θα γυρίσεις σίγουρα σπίτι σου.

 • Ok. Πήρες σκέτη τρέλα αυτοκίνητο με 350 άλογα.

Να δω που θα τα πας τώρα.

Για κάνε ότι τρέχεις στους άθλιους δρόμους της Αθήνας με τα άθλια όρια ταχύτητας και το πρόστιμο να παραφυλάει.

 Για να καταλάβεις... Αν αντί για 50 πηγαίνεις με 60 – 70 χλμ (10 - 20 χλμ παραπάνω δηλαδή) το πρόστιμο είναι στα 40 ευρώ. Αν βιάζεσαι λίγο παραπάνω και ξεπεράσεις τα 20 χλμ του ορίου θα πληρώσεις 100 ευρώ. Μέχρι εδώ καλά είσαι. Αν τώρα την έχεις δει αλά Colin (παραπάνω από 40 χλμ του ορίου δηλαδή) θα έχεις μείον 350 ευρώ στη τσέπη σου και δε θα έχεις δίπλωμα για 2 μήνες. Τώρα ανάλογα με τη ταχύτητα που θα έχεις (οπότε αν προλάβουν να σε πιάσουν!) θα έχεις κι άλλες επιπτώσεις.

 

• Αν και εσένα σε ενοχλεί ο ήλιος όπως κι εμένα αλλά δεν έχεις ειδικό χαρτί από οφθαλμίατρο κρατικού νοσοκομείου και το αυτοκίνητου σου έχει φιμέ ζελατίνες στα παράθυρα οδηγού συνοδηγού, τότε ετοιμάσου για 80 ευρώ κλήση (μπορεί και παραπάνω) και 10 ημέρες χωρίς το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας σου. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις υπάρχουν και εκβιασμοί του στυλ “Αν δε βγάλεις τα φιμέ δε παίρνεις πίσω την άδεια” κτλ!

• Πολλή η κίνηση και πολλά τα νεύρα.

Εε τι να κάνεις μωρέ; Έτσι είναι αυτά συνήθως. Βιάζεσαι κιόλας ε;

Πάντως μη σου περάσει από το μυαλό να μπεις στο λεωφορειόδρομο γιατί με τα 200 ευρώ που θα δώσεις, σκέψου πως θα γέμιζες 4 φορές βενζίνη το αυτοκίνητο σου. Λέει; 
Τις πληροφορίες για τα ισχύοντα πρόστιμα τις πήρα από τη Διεύθυνση Τροχαίας (τηλ. 210 5284204) οπότε εάν χρειαστείτε κάτι περισσότερο με ευχαρίστηση θα σας εξυπηρετήσουν, όπως εμένα.

Ό,τι πάρεις μισή τιμή!

Εκπτώσεις έχουμε συγκεκριμένους μήνες στην Ελλάδα, αλλά εδώ ο ΚΟΚ κάνει την διαφορά! Και ναι.

 Μισή τιμή σε όλα σου τα πρόστιμα ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου! What I mean? Εάν πληρώσεις το πρόστιμό σου εντός 10 ημερών έχεις 50% έκπτωση. Ναι βρε. Μια χαρά το διάβασες. Στη μισή τιμή λοιπόν το πρόστιμο αν το πληρώσεις σύντομα. Αν πάλι καθυστερήσεις δεν έχει cent παρακάτω. Κι άντε μετά να πιστέψουν το αντίθετο όσοι ισχυρίζονται πως το μέσο αυτό είναι καθαρά εισπρακτικό......
Εε εντάξει έχει δυσκολίες το κράτος βρε παιδιά.


Όσα θα έπρεπε ίσως να διώκονται...

 

• Πρωί - πρωί σε πιάνει μια πείνα, μια λιγούρα δε λέω. Είναι λογικό όμως να οδηγείς μαζί με τη τυρόπιτα και τον καφέ σου στο χέρι; Να σου πέφτουν τα ψίχουλα, να χύνεται ο καφές (λερώνεις και το αμάξι τσάμπα!), αα και να μην ανάψεις και ένα τσιγάρο μετά το φαγοπότι; Και ταυτόχρονα, μη ξεχνιόμαστε, να οδηγείς κιόλας! Να κεράσω ένα τσάι μήπως;

• Συνήθως σταματούν τους οδηγούς που τρέχουν αρκετά, που κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς και προσπεράσεις. Όσοι οδηγούν έτσι, έχουν κι όμως πολύ μεγαλύτερη προσοχή από τους υπόλοιπους οδηγούς. Σκεφτείτε το διαφορετικά. Είναι το ίδιο να οδηγεί κάποιος γρήγορα έχοντας όλη τη του τη προσοχή στραμμένη στο δρόμο και το ίδιο κάποιος να οδηγεί με το κινητό στο χέρι και να χαζογελάει;

Βέβαια ο συνδυασμός των δυο παραπάνω δημιουργεί τραγικό αποτέλεσμα. Και όχι, δε το υποστηρίζω επειδή το κάνω αλλά επειδή έτσι είναι. Η ανικανότητα αρκετών οδηγών θα έπρεπε να διώκεται ποινικά διότι είναι αυτοί που ευθύνονται για τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα. Έρευνα έχει δείξει πως οι πολύ καλοί και έμπειροι οδηγοί προκαλούν συνήθως τα πιο χαζά ατυχήματα (απλά τρακαρίσματα) και οι ανίκανοι οδηγοί τα μεγάλα δυστυχήματα.

 

• Οι οδηγοί ταξί λόγω της ιδιαίτερης οδηγικής τους συμπεριφοράς στο δρόμο, θα έπρεπε να έχουν δικό τους ΚΟΚ όπως κανονικά και δικές τους λωρίδες μετακίνησης (αλλά τι λέω τώρα!) ώστε να μην αντιμετωπίζουμε αυτό το καθημερινό πρόβλημα τσακωμών στο δρόμο.

• Κλείνοντας και πάντοτε με καλή διάθεση σαρκασμού προτείνω στο ελληνικό κράτος να διαχωρίζει τις γυναίκες από τους άνδρες οδηγούς απαιτώντας σε κάθε Έλληνα οδηγό να βάζει το αντίστοιχο γράμμα, Γ για γυναίκα οδηγό ή Α για άνδρα οδηγό στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου ενώ να διατηρείται το Ν (νέος οδηγός) σε όλους όσους το έχουν ανάγκη! :o) 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Νέος KOK - Μας τα παίρνουν και μας αρέσει!


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η L0L / 24 Σεπτεμβρίου 2007 στις 11:34 π.μ.

Ελιωσα στο γέλιο! Απίστευτο άρθρο!!!

Έγραψε ο/η Jimmis / 25 Σεπτεμβρίου 2007 στις 11:52 μ.μ.

Κορυφαία παρουσίαση

Έγραψε ο/η Tasos / 27 Σεπτεμβρίου 2007 στις 3:28 μ.μ.

Ολα τα λ7! Έλιωσα!

Έγραψε ο/η bigmama21 / 9 Οκτωβρίου 2007 στις 2:54 π.μ.

φοβερό το άρ8ρο!!

Έγραψε ο/η george-S101 / 10 Οκτωβρίου 2007 στις 3:06 μ.μ.

Ελλαδιστάν λέμε...Εδώ υπάρχει άλλος Θεος...
Αν κι εγώ δεν φοράω ζώνη πάντα και έχω περάσει και κανα δύο "πορτοκαλί"...Όσο και να τα βάλουν τα πρόστιμα ο Έλληνας θα είναι πάντα Έλληνας!

Έγραψε ο/η Crazy / 30 Ιουλίου 2008 στις 2:08 μ.μ.

Mou piran xthes tis pinakides gmt mou....
Augousto oi mpatsoi pou den exoun fygei diakopes den exoun ti na kanoun....

Έγραψε ο/η Surfer... / 5 Αυγούστου 2008 στις 10:54 π.μ.

Hahahaha! Poly kalo. Pethana sto gelio!

Έγραψε ο/η kostas realisths / 26 Ιανουαρίου 2009 στις 9:48 μ.μ.

Θα μπορουσα να διαβαζω για πολλες ωρες οτι και αν εγραφες αγαπητη Αριαδνη γιατι και πολυ σωστα
ειναι αυτα που λες και εχεις εναν ιδιαιτερο χαρακτηρα στο γραψιμο σου,
αυτο που μερικοι χαρακτηριζουν σαν 'καυτη πεννα'........
Και φυσικα θα ηταν μεγαλο λαθος να μην αναφερω το ανεξαντλητο χιουμορ σου.
Να εισαι καλα και να γραφης παντα γιατι εχης σπουδαιο χαρισμα κατι που πολλοι νομιζουν πως εχουν
μα τελικα οσοι καταλαβαινουν βλεπουν πως ελαχιστοι το κατεχουν.....

φιλικοτατα

ΚΩΣΤΑΣ.

 
Τελευταία άρθρα