fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

ενημερωτική διαδρομή ζωής

12 Οκτωβρίου 2007 | 09:11 π.μ.

Η Εριφύλλη Γαλλή, Εμπορική Διευθύντρια της ΤΡΑΜ ΑΕ, η Δάφνη Βαλέντε, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Σχεδιαστών Mόδας και η Ιωάννα Παπαδημητρίου

Τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση του Καρκίνου του Στήθους έχει αναδειχθεί διεθνώς, χάρη σε μια διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Παρόλα αυτά, πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι στην Ελλάδα, μόνο 2 στις 10 γυναίκες υποβάλλονται συστηματικά σε Μαστογραφία.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι 1 στις 10 Ευρωπαίες γυναίκες θα προσβληθεί από καρκίνο του στήθους κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής της. Ο αριθμός αυτός προς το παρόν δεν αλλάζει.  Αυτό όμως που μπορούμε να αλλάξουμε, είναι ο αριθμός των γυναικών που ενημερώνονται για να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς, τα μέλη της Εκστρατείας «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σχεδιαστών Μόδας και η ΤΡΑΜ Α.Ε., οργανώσαμε μια ‘ενημερωτική διαδρομή ζωής’ μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα της πρόληψης.

Αριστερα.Η Μαριλένα Στρατοπούλου, εκπρόσωπος της εκστρατείας "Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους", η Βίκυ Καγιά και η Εριφύλλη Γαλλή, Εμπορική Διευθύντρια της ΤΡΑΜ ΑΕ

Δεξια.Η Ιωάννα Παπαδημητρίου, η Σοφία Χρυσοχοίδου και η Άντρια Παπαδοπούλου

Η διαδρομή με τα βαγόνια του ΤΡΑΜ ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στο Ζάππειο ενώ στους ενδιάμεσους σταθμούς οι εκπρόσωποι της μόδας, μοντέλα, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα με θέμα τους τρόπους πρόληψης για τον Καρκίνο του Στήθους. 

Η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Παναγιώτα Βλαντή και η Βάνα Ραμπότα

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου μετά το τέλος της διαδρομής, η κα. Βίκυ Καγιά, το πρόσωπο της φετινής καμπάνιας της εκστρατείας «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», πρότεινε στις γυναίκες να κάνουν δώρο στις φίλες τους τα μπλουζάκια του «Στόχου» και τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να ενημερώνονται και να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις. 


Συνοπτική Παρουσίαση
 « Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους»

Η διεθνής εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», ξεκίνησε στην Αμερική πριν από 12 χρόνια με αντικειμενικό σκοπό την ενημέρωση και συγκέντρωση χρημάτων για την ερεύνα, επιμόρφωση και πρόληψη του Καρκίνου του Στήθους.  

 

Βασικός εμπνευστής και δημιουργός της, είναι ο γνωστός Σχεδιαστής Μόδας, Ralph Lauren και υποστηρικτές, οι πιο επώνυμοι Σχεδιαστές Μόδας, κορυφαία Μοντέλα, Φωτογράφοι και άνθρωποι τω Τεχνών από όλο τον κόσμο καθώς και διεθνείς εταιρείες που έχουν στηρίξει την Εκστρατεία χορηγικά.

Τα έσοδα της Εκστρατείας, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπερνούν μέχρι τώρα τα 40 εκ. δολάρια από πωλήσεις των T-Shirts (πάνω από 7 εκ. τεμάχια) και λοιπά αξεσουάρ.

Στην Ελλάδα, η δράση μας ξεκινά το 2001 και μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα από 780.000€. Τα έσοδα χρηματοδοτούν εξ’ ολοκλήρου το «Σπίτι του Στόχου», ένα καινοτόμο Κέντρο Πρόληψης που λειτουργεί καθημερινά, παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές εξετάσεις, με την επιστημονική ευθύνη του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι». Συγκεκριμένα, το 2006 έγιναν 2.986 Μαστογραφίες, 270 Υπέρηχοι και 131 εντοπιστικές λήψεις.

Σκοπός της εκστρατείας «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» για τα επόμενα χρόνια είναι:

1. Συνεχής αφύπνιση και ενημέρωση κοινού

2. Η δημιουργία του Δεύτερου Κέντρου Πρόληψης, «Σπίτι του Στόχου» στη Β. Ελλάδα

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

ενημερωτική διαδρομή ζωής


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα