fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Διαδοχολογία και άλλα ...!

15 Οκτωβρίου 2007 | 07:09 π.μ.

Συνέβη και αυτό: ενώ ακόμα το πρωί της περασμένης Δευτέρας δεν είχαν στεγνώσει τα «κροκοδείλια» - όπως αποδείχθηκε - δάκρυα για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου οι πρώτες δηλώσεις του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου  ότι «κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπισθεί και το θέμα της διαδοχής» δεν φαίνεται να έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους της εκκλησίας!


 Και αυτό, διότι , όπως φαίνεται οι ιεροί πατέρες όλο το καλοκαίρι  και  ενώ διαρκούσαν  οι περιπέτειες της υγείας του προκαθημένου της εκκλησίας και ενώ όλοι ήλπιζαν ότι η μεταμόσχευση του ήπατος μπορούσε να φέρει τη λύση, παρόλα αυτά πολλές φορές συζητούσαν για το μέλλον! Η μεταμόχευση δυστυχώς δεν έγινε και έτσι το θέμα ήρθε πιο κοντά, μαζί με τις προσδοκίες ορισμένων για το μέλλον.
Φιλοδοξίες και υπονοούμενα, αναλύσεις και υπαινιγμούς για το παρελθόν, όταν άλλοι «βιαστικοί» διεκδίκησαν πριν τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και πολλοί σκελετοί από τις ντουλάπες , μαζί με έναν απίστευτο ιατρικό καυγά , άρχισαν να γίνονται ένα πιασάρικο τηλεοπτικό θέαμα!
Παράλληλα οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου από το Μαϊάμι άρχισαν να επιμένουν ότι ο Χριστόδουλος επιθυμεί «να επιστρέψει στην Ελλάδα» και εκεί να συνεχίσει τη θεραπεία του. Από κοντά ήρθαν και τα πρώτα επικρατέστερα ονόματα, που θα μπορούσαν να υτον διαδεχθούν. Φωτεινές εξαιρέσεις κάποιοι μητροπολίτες, που αναγκάσθηκαν να θυμίζουν την πνευματική θπόσταση της Εκκλλησία, ότι δεν είναι εν π0άση περιπτώσει μια πολυεθνική, της οποίας χηρεύει η θέση του μάνατζερ!
Στη μάχη αυτή δεν μένει αμέτοχη, ούτε η πολιτική. Είναι γεγονός ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον είχε πρώτο πληροφορηθεί το ατελέσφορο της εγχείρησης του Αρχιεπισκόπου. Ο πρωθυπουργός έχει συστήσει ουδετερότητα στη μάχη της διαδοχής. Η ιεράρχες, όταν τεθεί το θέμα θα εκεμεταλλευθούν κάθε γνωριμία , που μπορεί να βοηθήσει. Ήδη κάποιοι υπογραμμίζουν τις πολιτικές τους χέσεις. Ένα είναι σίγουρο, όμως : ότι τίποτε δεν θα είναι  το ίδιο στη μετά Χριστόδουλον εποχή. Για παράδειγμα όλοι λένε ότι τους ιεράρχες έχει κουράσει η «κόντρα» με συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις , όπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τον Συνασπισμό. Θα επιχειρήσουν στο μέλλον να τηρήσουν τις πολιτικές ισορροπίες και να αφήσουν πίσω τις «κόντρες», που άλλωστε δεν έβγαλαν πουθενά ! Η προσωπικότητα του Χριστόδουλου, λένε οι αναλυτές της κατάστασης «έβαλε τον πήχυ» σε σημείο, που δεν επιθυμούσαν πολλοί πατέρες. Τώρα ήρθε η ώρα της συλλογής , της αυτοσυγκράτησης και της αυτοκριτικής!
Όλα αυτά φαίνεται ότι αναστέλλονται προσωρινά με την εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος με τον τρόπο του δήλωσε ακόμα «παρών

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Διαδοχολογία και άλλα ...!


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα