fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Condoleezza Rice: «Ο σύζυγός μου κύριος Μπους»

5 Ιουνίου 2006 | 08:39 μ.μ.

Της Γιάννας Παπαδάκου

 

Λένε ότι η φράση  «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» ανήκει ακριβώς στην ισχυρή κυρία των ΗΠΑ, που πρόσφατα επισκέφθηκε τη χώρα μας. Η 52χρονη πρώτη  έγχρωμη υπουργός Εξωτερικών της ισχυρής χώρας, Κοντολίζα Ράις  με τη φράση αυτή εξέφραζε τους ανθρώπους του σκληρού πυρήνα γύρω από τον Πρόεδρο Μπους, που αμέσως την 11η Σεπτεμβρίου βρήκαν ευκαιρία για εκτός του Ατλαντικού «διευθετήσεις». Η φράση αυτή έδωσε σάρκα και οστά στις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, αλλά και στο Ιράκ  με βλέψεις πάντως, όπως είναι κοινό μυστικό και προς το Ιράν... Ήταν άλλωστε η θέση της ως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας την περίοδο της 11ης Σεπτεμβρίου, που απογείωσε και την καριέρα της.

Η Κοντολίζα Ράις και με την πρώτη κυρία Λάουρα Μπους

Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι είναι η επικρατέστερη στην κούρσα της διαδοχής, στη μετά Μπους εποχή στο στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών. Αν συμβεί αυτό η εκλογική κούρσα θα εξελιχθεί πολύ ενδιαφέρουσα και με διαθέσεις life style.

Διότι στο στρατόπεδο των δημοκρατικών φαίνεται ότι για το 2008 αντίπαλος της θα είναι πιθανότατα η Χίλαρι Κλίντον, σύζυγος του Μπιλ Κλίντον. Όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο ακόμα και αυτό ενισχύει την υποψηφιότητα Ράις , παρότι η τελευταία αρνείται προς το παρόν ότι έχει παρόμοιες φιλοδοξίες...

Γεννήθηκε στο Μπέρμπιχαμ της Αλαμπάμα και οι δικοί της την αποκαλούσαν Κόντι. Οι γονείς της ήταν και οι δυο δάσκαλοι, ενώ ο πατέρας της ήταν πάστορας. Η οικογένεια της χαρακτηρίζεται ως μεσοαστική, που της καλλιέργησε πάντως την αίσθηση ότι «ο κόσμος είναι δικός της».

Ο Πρόεδρος Τζόρτζ Μπους με την Κοντολίζα Ράις

Στα 15 της άρχισε να ασχολείται με το πιάνο, είναι ακόμα το μεράκι της, αλλά μπήκε στην πολιτική, όταν γνώρισε τον πατέρα της πρώην υπουργού, Μαντλίν Ολμπράιτ, τον Γιόζεφ Κόρμπελ, ο οποίος φαίνεται ότι την παρέσυρε στον χώρο της πολιτικής. Η ίδια έχει χαρακτηρίσει τον Κόρμπελ ως «κεντρικό πρόσωπο» στη ζωή της...Το 1993, πάντως έγινε πρύτανης στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ορκίσθηκε ως υπουργός Εξωτερικών το 2005 παίρνοντας, όμως και αρνητικές ψήφους, όταν επελέγη, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, παρότι είχε σοβαρό δεσμό με τον ποδοσφαιριστή, Ρικ Άπτσερτς. Η δήλωση της το 2004 ότι ο Μπους είναι ο «σύζυγος της», ανασκευάστηκε από την ίδια αμέσως. Είναι πάντως κοινό μυστικό και ο δεσμός της με ιρανό φοιτητή, ο οποίος την εγκατέλειψε. Με τις σημερινές συνθήκες που υπάρχει ένταση με το Ιράν ο δεσμός αυτός έχει αναλυθεί πολλές φορές από τα ΜΜΕ.

Η στάση της την περίοδο με τις πλημμύρες της Ν. Ορλεάνης, λέγεται ότι ψώνιζε παπούτσια, ενώ επέπλεαν τα πτώματα στην Πολιτεία που γνώρισε τη συμφορά, της έδωσε τον τίτλο, όχι μόνο της ισχυρής αλλά και της σκληρής πρώτης ουσιαστικά κυρία των ΗΠΑ!

Return to category
 
Τελευταία άρθρα