fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Το σίριαλ συνεχίζεται…

3 Δεκεμβρίου 2007 | 02:02 π.μ.

Από τον Ηλία Κουντούπη

 

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου επανήλθαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι σεναριογράφοι με τα στούντιο παραγωγής των αμερικανικών ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, τρείς εβδομάδες μετά την έναρξη της ισχυρότερης εργασιακής διαμάχης των τελευταίων 20 ετών στους λόφους του Hollywood .

Οι συζητήσεις διήρκησαν τέσσερις ημέρες σε τοποθεσία άγνωστη προς το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ αργότερα διέρρευσε ότι έλαβαν χώρα σε ουδέτερο χώρο στο κέντρο τους Λος Άντζελες.

Εν τω μεταξύ, έξω από τα στούντιο παραγωγής στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, τα αγωνιστικά πλακάτ έκαναν δυναμική επανεμφάνιση μετά από πενθήμερη απουσία – «άδεια» προς τιμήν των εορτασμών της ημέρας των Ευχαριστιών.

Συν τοις άλλοις, οι διαδηλωτές δεν επιθυμούσαν την περαιτέρω πόλωση του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των σεναριογράφων και των παραγωγών κατά τη διάρκεια των διαπραγματευτικών προσπαθειών.


 Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ο πρώτος κύκλος των επίσημων συζητήσεων έκλεισε.

 Όπως πολλοί αναλυτές είχαν προβλέψει, η πολυπόθητη συμφωνία δεν επήλθε, με αποτέλεσμα η απεργία των 12.000 σεναριογράφων να συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, ημέρα όπου ο δεύτερος κύκλος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το σημαντικότερο σημείο διαμάχης μεταξύ των δύο «στρατοπέδων» εξακολουθεί να είναι η εκμετάλλευση του συγγραφικού έργου κατά την προβολή των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων από τα «νέα μέσα μαζικής επικοινωνίας».

Παράλληλα, κατά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου οι περισσότερες τηλεοπτικές παραγωγές «κλείνουν» τον κύκλο τους, διότι τα διαθέσιμα σενάρια σώθηκαν!

 Αυτό αναμένεται να προκαλέσει μια στροφή της κοινής γνώμης ενάντια του εργατικού συνδικάτου των σεναριογράφων. Ωστόσο, αν κάποιος διαβάσει το ύψος των χρηματικών ποσών που διακυβεύεται, τότε μάλλον θα κατέβει και αυτός στους δρόμους μαζί με τους συγγραφείς. Όπως δημοσιεύθηκε στο διεθνή τύπο, οι προτάσεις των σεναριογράφων θα κοστίσουν συνολικά στα στούντιο παραγωγής 151 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε τρία χρόνια, ποσό το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 3% σε σύγκριση με την προηγούμενη συμφωνία του 2004, ενώ για τα στούντιο παραγωγής τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 10%!
 Αυτά παρατήρησαν και οι ηθοποιοί και αποφάσισαν να συμμετάσχουν πιο δυναμικά στις κινητοποιήσεις του Writers Guild of America δημιουργώντας μια σειρά από video όπου πρωταγωνιστούν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες της αμερικανικής βιομηχανίας θεάματος οι οποίοι έχουν μείνει speechless!
 Η απεργία, όμως, αναμένεται να αφήσει speechless και τους μεγάλους σταρ και τα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood! Ήδη η παραγωγή της ταινίας «Angels and Demons» ( Κώδικας Da Vinci μέρος 2) αναβλήθηκε για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα!

 

Σχετικό άρθρο

Μια απεργία σκέτο σίριαλ

icon Προσθήκη Σχόλιου

Το σίριαλ συνεχίζεται…


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα