fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Η ζωή έχει χρώμα

13 Δεκεμβρίου 2007 | 10:25 π.μ.

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε μια εκδήλωση με πολύ ΧΡΩΜΑ, ΖΩΝΤΑΝΙΑ και ΦΑΝΤΑΣΙΑ έδωσε χθες το εναρκτήριο σύνθημα για τη Νέα Δυναμική Εκστρατεία Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ
που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007, στο Αμφιθέατρο του Media Press Center (MPC) - Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η εκδήλωση έναρξης της εκστρατείας κοινωνικής ευθύνης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου, που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, σε γονείς και καθηγητές:

Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ
ΒΡΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

Η εκστρατεία έχει ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των νέων για τη σωστή αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το κάπνισμα σε νεαρές ηλικίες, τα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός, η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, ο σχολικός εκφοβισμός, η ελλιπής ενημέρωση γύρω από τη σεξουαλική αγωγή και η υπερβολική χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν το λογότυπο, τα τηλεοπτικά spots, το τραγούδι της εκστρατείας και όλες οι ενέργειες που την πλαισιώνουν.

Για την υλοποίηση της εκστρατείας «Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ» οκτώ δημοφιλή πρόσωπα έγιναν οι «πρεσβευτές» των θεματικών ενοτήτων και πρωταγωνιστούν στα τηλεοπτικά spots που προβλήθηκαν για πρώτη φορά στην εκδήλωση. Αυτοί είναι:

Χρήστος Λούλης – Αλκοόλ
Γιώργος, Χρήστος και Ζάχος Αφρουδάκης – Άσκηση
Μάριος Αθανασίου – Βία/ Σχολικός εκφοβισμός
Λίνα Σακκά – Διατροφή
Δημήτρης Διαμαντίδης -  Ηλεκτρονικά παιχνίδια/ Διαδίκτυο
Νίκος Κακλαμανάκης – Κάπνισμα
Γιάννης Τσιμιτσέλης – Ναρκωτικά
Ζέτα Μακρυπούλια – Σεξουαλική Αγωγή

 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δημήτρης Κοργιαλάς που συνέθεσε αποκλειστικά για την εκστρατεία αυτή το τραγούδι «Η ζωή έχει χρώμα» το οποίο ερμηνεύει η Ευρυδίκη ενώ οι στίχοι είναι του Θάνου Παπανικολάου.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη της καμπάνιας και τόνισε:
«Με την εκστρατεία «Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ» ανοίγουμε έναν ουσιαστικό και ανοικτό διάλογο με τη νέα γενιά για τον τρόπο ζωής της και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε καθημερινό επίπεδο:   
    • Δημιουργούμε τις βάσεις για να έχουμε καλά ενημερωμένους και υπεύθυνους πολίτες για ζητήματα υγείας,   
    • Καθιστούμε την υγεία τρόπο ζωής για τις νέες και τους νέους της χώρας μας,   
    • Ενημερώνουμε την ελληνική οικογένεια για τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τους κινδύνους που προκύπτουν καθημερινά από τον σύγχρονο τρόπο ζωής,   
    • Διασύνδεουμε όλους τους κρατικούς φορείς αλλά και την κοινωνία των πολιτών στον αγώνα για την πρόληψη.
    Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας προχωρούμε στην ανάπτυξη συγκεκριμένων και στοχευμένων δράσεων που θα ενσωματωθούν στον κύριο εκπαιδευτικό κορμό όλων των σχολείων της χώρας.
Παιδιά,   
Σε σας οφείλουμε το χρώμα στη ζωή μας. Σε σας οφείλουμε την αισιοδοξία μας για ένα καλύτερο αύριο, για μία περήφανη Ελλάδα στον νέο κόσμο που δημιουργείται.    
Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές με τις παραλείψεις μας και τα λάθη μας εγκλωβίζουμε το χρώμα που φέρνετε σε ένα γκρίζο κόσμο γεμάτο αδιέξοδα.»

Από την πλευρά του, ο Συντονιστής Μονάδας Στρατηγικής Πολιτικών Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αλέξης Ζορμπάς, σημείωσε:
«Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για νέες και νέους που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «η ζωή έχει χρώμα», είναι το πρώτο βήμα. Ένα πολύτιμο βήμα όμως που ως στρατηγικό στόχο έχει την κινητοποίηση της κοινής γνώμης για την υλοποίηση για πρώτη φορά εκπαιδευτικού προγράμματος αγωγής υγείας στα σχολεία της χώρα μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

 

Στο τέλος, νεαρά παιδιά ανέβηκαν με ενθουσιασμό στη σκηνή κρατώντας ένα πολύχρωμο πανό που έγραφε «Η ζωή έχει χρώμα» και τραγούδησαν μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους το τραγούδι του Δημήτρη Κοργιαλά και της Ευρυδίκης δίνοντας το μήνυμα ότι καθένας από εμάς πρέπει να βοηθήσει τα παιδιά να βρουν το χρώμα της δικής τους ζωής.

Χορηγοί της εκστρατείας «Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ» είναι οι εταιρίες: Alpha Bank, το «Σύστημα» της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον), Genesis Pharma, Minerva, Novartis και Wind Ελλάς, εκπρόσωποι των οποίων μίλησαν για τη συμμετοχή τους στην καμπάνια και το δικό τους έργο αναφορικά με σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Η κυρία Αφροδίτη Μπιλιώνη, Υποδιευθύντρια Διεύθυνσεως Marketing & Δημοσίων Σχέσεων της Alpha Bank εκτιμά ότι «η παρουσία των πρεσβευτών θα συμβάλει στην αποτελεσματική διάδοση του μηνύματος, το οποίο και υιοθετεί, πιστεύοντας ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση για προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται με την άγνοια αλλά με τη σωστή ενημέρωση».

Η κυρία Αναστασία Σιδέρη, Διευθύντρια Εταιρικής Ταυτότητας, Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της Coca Cola Hellas σημείωσε ότι «σε συνέχεια της συνεργασίας της Coca Cola με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας,  με χαρά συμμετέχει ως ενεργός εταιρεία-πολίτης στην πρωτοποριακή αυτή εκπαιδευτική καμπάνια η οποία στοχεύει στην κινητοποίηση της ελληνικής νεολαίας μιλώντας τους στη δική τους γλώσσα για καίρια ζητήματα υγείας που τους αφορούν άμεσα." 

 

Ο κύριος Κων/νος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Genesis Pharma ανέφερε ότι «η εταιρία θεώρησε υποχρέωσή της να στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Το κάνουμε με την πεποίθηση ότι μπορεί να βοηθήσει πραγματικά τα νέα παιδιά και να κάνει την υγεία τρόπο ζωής. Διότι εάν από νεαρή ηλικία συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα της υγείας, τότε όχι μόνο θα προστατευθούν σε προσωπικό επίπεδο, αλλά θα έχουν τη δύναμη να μεταδώσουν το μήνυμα σε ακόμη περισσότερους».

Ο κύριος Γιώργος Κωστιάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Μινέρβα τόνισε ότι «η εταιρία φιλοδοξώντας να βάλει το χρώμα της ζωής στην καθημερινότητα των νέων μας, στηρίζει την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την ενεργή συμμετοχή της στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων «Η Ζωή έχει Χρώμα», σε μια προσπάθεια για την προαγωγή της καλής υγείας και της ισορροπημένης διατροφής.»

O κύριος Κων/νος Φρουζής, Αντιπρόεδρος της Novartis σημείωσε ότι «η εταιρία στο πλαίσιο των αρχών της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη υποστηρίζει την καμπάνια «Η ζωή έχει χρώμα» γιατί εκτιμά ότι η υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν αρχίζει σε νεαρή ηλικία».

Ο κύριος Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της εταιρίας Wind Ελλάς ανέφερε ότι «Η εκστρατεία του Υπουργείου Υγείας «Η ζωή έχει χρώμα», όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς δεν έχει μόνο χρώμα, έχει ζωντάνια, έχει δημιουργικότητα όπως άλλωστε όλα τα παιδιά, αλλά έχει και κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα απέναντι στο μέλλον της κοινωνίας μας, που είναι οι νέοι.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Αντωνία Καστρινάκη, ενώ τέσσερις μαθητές του γυμνασίου/ συμπαρουσιαστές οι Αννίβας Βασιλόπουλος, Χρήστος Κατσούρης, Έλενα Τουπογιάννη και Φέλη Τσιμπανούλη εμφανίζονταν πριν από κάθε τηλεοπτικό σποτ με θεατρικούς διαλόγους σχετικούς με τις θεματικές ενότητες. Η Σοφία Ρομπόλη μετέφερε στη γλώσσα της νοηματικής όλη την εκδήλωση.

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Η ζωή έχει χρώμα


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η ΜΑΡΙΑ / 14 Δεκεμβρίου 2007 στις 9:43 π.μ.

ax istee kukloi

Έγραψε ο/η GiannisKIV / 20 Σεπτεμβρίου 2008 στις 5:42 μ.μ.

http://gianniskiv.webs.com Το site των νέων!

 
Τελευταία άρθρα