fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Ψάχνοντας την αλήθεια για τον Άλεξ....

6 Ιουνίου 2006 | 11:52 π.μ.

Η σκηνή θα μπορούσε να είναι μια συνηθισμένη σκηνή σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα της χώρας μας. Δεν ήταν όμως έτσι: αστυνομικός ανέκρινε πριν από μια εβδομάδα έναν 12χρονο, που είχε διαπράξει μια μικροκλοπή. Πάνω στην ανάκριση αναφέρθηκε και το όνομα του χαμένου 11χρονου Άλεξ Μεσχισβίλι. Κάτι στα μισόλογα του πιτσιρικά, δεν άρεσε στον αστυνομικό και τότε - όταν τον πίεσε να πει - αναγνωρίζει κάτι για τον Άλεξ. Άρχισε να ξετυλίγεται μια από τις πιο φρικτές ιστορίες που έχει ζήσει ποτέ η ελληνική Αστυνομία, οι δικαστικές αρχές αλλά και ολόκληρη η χώρα. Ο μικρός ομολόγησε ότι με άλλους τέσσερις συνομήλικους του είχαν σκοτώσει το παιδί, που είχε εξαφανισθεί από τον Φεβρουάριο και τον είχαν θάψει σε εγκαταλελειμμένο σπίτι 100 μέτρα, δίπλα στο Δημαρχείο της Βέροιας.

Για την αστυνομία άρχισε ένας αγώνας δρόμου. Ανακρίθηκαν και τα άλλα τέσσερα παιδιά, ανακρίθηκαν και οι γονείς τους. Η απίστευτη αλήθεια επιβεβαιώθηκε από πέντε ανήλικους: Ο Άλεξ την μοιραία νύχτα πριν χαθεί είχε «παίξει ξύλο» με τους ανηλίκους, τον είχαν κυνηγήσει, τους είχε ξεφύγει, αλλά μετά τον δείρανε και τον θάψανε σε ακατοίκητο οικόπεδο! Οι μικροί υπέδειξαν μάλιστα με ακρίβεια τετραγωνικού και το σημείο που τον έθαψαν.

Την ώρα που επιβεβαιώνονταν όλα αυτά ανώνυμο τηλεφώνημα στο Χαμόγελο του Παιδιού απεκάλυπτε το ίδιο σημείο ως τόπο της ταφής του 11χρονου επισημαίνοντας όμως και κάτι άλλο: Ότι την όλη ιστορία την γνωρίζει και ενήλικας, προφανώς γονιός ενός από τους δράστες , ο οποίος φέρεται ότι μετέφερε σε άλλο σημείο και τη σορό του μικρού...

Οι αρχές μετά και από καταγγελίες της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη κινητοποιήθηκαν. Έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το οικόπεδο, αλλά δεν βρήκαν τίποτε με αποτέλεσμα να συνεχισθεί το θρίλερ. Άλλο ανώνυμο τηλεφώνημα εξάλλου επεσήμανε ότι το πτώμα έχει μεταφερθεί.

Τα παιδιά στο μεταξύ, οι φερόμενοι ως δράστες (2 έλληνες, 2 αλβανοί και 1 ρουμάνος, ηλικίας από 11-13 χρόνων) δηλαδή, άρχισαν να ανασκευάζουν τις αρχικές του καταθέσεις λέγοντας ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν ποτέ και ότι «ομολόγησαν τη δολοφονία διότι φοβήθηκαν την αστυνομία»!

Τραγική αλλά αξιοπρεπής φιγούρα η μητέρα του Άλεξ, Νατέλλα Μεσχισβίλι. Με δάκρυα στα μάτια, με ελπίδα και φόβο παρακολούθησε όλες τις εργασίες για την ανεύρεση του πτώματος του παιδιού. Συγχρόνως όμως κατήγγειλε κάτι που όπως φαίνεται ήταν κοινό μυστικό στη Βέροια. Το παιδί της ήταν υπό την πίεση μιας παιδικής συμμορίας, τον απειλούσαν, τον έδερναν, τον κορόιδευαν και τον πίεζαν σε κάθε περίπτωση. Το είχε καταγγείλει στον διευθυντή του Σχολείου, αλλά εκείνος δεν της έδωσε σημασία. Οι καταγγελίες άρχισαν να γίνονται πολλές. Φαίνεται ότι η μικρή κοινωνία της Βέροιας γνώριζε ότι οι πέντε νεαροί είχαν σχέση με την εξαφάνιση του μικρού. Κανένας όμως δεν τόλμησε να το καταγγείλει, να πει κάτι. Μόνο ένα τυχαίο γεγονός το αποκάλυψε...

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο μικρός Άλεξ δεν έχει βρεθεί ακόμα, είτε νεκρός , είτε ζωντανός. Η μητέρα του ελπίζει ακόμα. Οι αστυνομικοί δυστυχώς δεν ελπίζουν και πολλά. Μια άξια εισαγγελέας, πρώην εισαγγελέας ανηλίκων έχει αναλάβει την υπόθεση . Και μια καλή ψυχολόγος πρέπει να ψάξει στις ψυχές των παιδιών και στα κρυμμένα μυστικά πίσω από τις πόρτες των σπιτιών των μεγάλων!

Return to category
 
Τελευταία άρθρα