fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Η Τάνια από τη Λιβαδειά και το λίμιτ-ντάουν στο Παρίσι...

8 Φεβρουαρίου 2006 | 06:48 μ.μ.

Όταν το 2000 η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια ανελάμβανε να πραγματοποιήσει την «κάθαρση» της Σοφοκλέους τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά από σήμερα. Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες της χώρας που πέρασαν από το ανακριτικό της γραφείο έκπληκτοι αντίκριζαν μια γοητευτική σαραντάρα, αυστηρή, αλλά γοητευτική να τους κοιτάζει ερευνητικά. Η γυναίκα αυτή δεν ήταν η κλασική ανακρίτρια, όπως όλα έδειχναν. Όσοι ρωτούσαν μάθαιναν ότι καταγόταν από οικογένεια γιατρού από τη Λιβαδειά με μεγάλη οικονομική άνεση, δυο γάμους, ακριβό αυτοκίνητο και ήδη μια κόρη απόφοιτη της Νομικής Σχολής. Ο πρώτος της γάμος έγινε όταν εκείνη τελείωσε το σχολείο της και την κόρη της την απέκτησε το 1977.

Η αλήθεια είναι ότι οι περίπου 27 υποθέσεις που ανέλαβε να χειριστεί τότε η ανακρίτρια δεν ήταν μια συνηθισμένη υπόθεση. Σε μια νύχτα χιλιάδες επενδυτές είχαν δει όλες τις οικονομίες τους να εξανεμίζονται και κάποιοι πλούσιοι να γίνονται ακόμα πλουσιότεροι. Νυχθημερόν δούλευε η ανακρίτρια τότε και πολλοί συχνοί ένοικοι της Ευελπίδων την πετύχαιναν να έρχεται νωρίς το πρωί και να φεύγει αργά το βράδυ. Το κόκκινο καμπριολέ Alfa Romeo (Spider) που οδηγούσε ήταν φορτωμένο με φακέλους, ογκωδέστατους και εκείνη έμοιαζε πάντα αναστατωμένη να δίνει σε κάποιον άγνωστο συνομιλητή της εντολές, μέσω του κινητού της. Οι μέθοδοι της στην αρχή ήταν εντυπωσιακές: αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε χρηματιστηριακές, υψηλές γνωριμίες, και σκληρή γραμμή προφυλακίσεων από ένα σημείο και μετά. Υπήρχαν όμως και κάποιοι άλλοι που ήταν περισσότερο καχύποπτοι. Κυρίως τους έβαζε σε σκέψεις η επιμονή της να κρατήσει όλες τις δικογραφίες, δήθεν για το «ενιαίο της δικαστικής έρευνας» και επισύρανε την προσοχή ότι «συγκέντρωνε όλο και περισσότερη δύναμη με το να είναι όλοι οι επιχειρηματίες στα πόδια της...»

Σιγά-σιγά ήρθαν και τα πρώτα δείγματα εκκεντρικότητας. Πολλοί, όσοι βρέθηκαν καλοκαίρι σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κέρκυρα θυμούνται πολύ καλά την ψιλόλιγνη φιγούρα, που δεν δίσταζε να κάνει ημίγυμνη ηλιοθεραπεία σε ένα οικογενειακό ξενοδοχείο. Έγιναν τότε γνωστά και τα ακριβά της γούστα, όπως τα ταξίδια της στην Ευρώπη (έμενε πάντα στο Ritz ) είχε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο Παρίσι με την αδελφή της...

Το 2003 «σκαει» η ερωτική της σχέση με το δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Στ. Κουμεντάκη, ο οποίος ήταν δικηγόρος του χρηματιστή, Παν. Κονταλέξη , βασικού εμπλεκομένου στην υπόθεση του χρηματιστηρίου. Την καταγγελία την κάνει ο εκ της Πολιτικής Αγωγής Κων. Αβραμίδης, ο οποίος εμφανίζει και ταξίδι τους στην Ελβετία, στη Ζυρίχη και τη Γενεύη. Ήταν τότε που σύμφωνα με το κατηγορητήριο «άνοιξε» τους λογαριασμούς, που η ελληνική Πολιτεία ζητάει να φωτιστούν οι καταθέτες τους .

Μετά το ξέσπασμα του παραδικαστικού ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας εμφανίζει φωτογραφία , που εμφανίζει την πρώην ανακρίτρια με τον προφυλακισμένο Ευάγγελο Καλούση. Η είδηση «σκαει» σαν βόμβα αφού το κότερο με το οποίο έκαναν κρουαζιέρα Καλούσης και Μπουρμπούλια ανήκε σε κατηγορούμενο που απάλλαξε η ανακρίτρια!

Το Καλοκαίρι του 2005 καλείται από τον αντεισαγγελέα Σανιδά, ενώ προηγουμένως έχει καταδικασθεί για ψευδή δήλωση περί πόθεν έσχες. Τον Αύγουστο τηλεφωνεί στον Εισαγγελέα Δημ. Λινό και του λεει ότι δεν μπορεί να εμφανισθεί διότι είναι στο Παρίσι!. Λίγο αργότερα εκδίδεται ένταλμα σύλληψης της. Τον Ιανουάριο του 2006 συλλαμβάνεται στο Παρίσι και τώρα βρίσκεται στη φυλακή της Φρεν. Ενώ αναμένεται να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές εκείνη επιμένει ότι φοβάται για τη ζωή της. Πολλοί πάντως περιμένουν με ενδιαφέρον και το άνοιγμα των λογαριασμών της στην Ελβετία, γιατί κάποιοι επιμένουν ότι υπάρχουν και επώνυμες καταθέσεις επιχειρηματιών! Κορυφή του παγόβουνου-λένε είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιήθηκε στο Λονδίνο και τον Λίβανο .

Η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια -Τάνια για τους παλιούς της φίλους μετράει μέρες για να αντικρίσει τους πρώην συναδέλφους της από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Σε τροχιά λίμιτ ντάουν βέβαια...

Return to category
 
Τελευταία άρθρα