fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Τα μυστήρια των υποκλοπών

3 Μαρτίου 2006 | 02:59 π.μ.

Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών περίπου ενάμισι μήνα μετά την αποκάλυψη του - από την ίδια την κυβέρνηση- είναι ακόμα πρωτοσέλιδο ή πρώτη είδηση στα ΜΜΕ, αλλά χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις. Ενώ οι πληροφορίες που μας κατακλύζουν καθημερινά προαναγγέλλονται ως «νέα τροπή» στην όλη υπόθεση, κατά βάθος έχουν μπερδέψει και τους πλέον επαΐοντες και ο κόσμος έχει αρχίζει να υποψιάζεται βάσιμα πλέον, ότι όλοι - ανεξαιρέτως - έχουν να κρύψουν πολλά.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τα σημεία, που συγκεντρώνουν τις περισσότερες απορίες:
-Η υπόθεση των υποκλοπών ερευνάται από τρεις ανεξάρτητες αρχές. Δυο δικαστές και την πολυπρόσωπη ΑΔΑΕ.

-Η ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατέθεσε στη Βουλή ένα προσχέδιο πορίσματος το οποίο αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα. Σε τουλάχιστον τρία κέντρα της Vodafone είχε εμφυτευτεί το παρείσακτο λογισμικό και όχι σε δυο, όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

-Οι υποκλοπείς, όχι μόνο υπέκλεπταν το περιεχόμενο 105 τηλεφώνων με 14 ή 16 τηλέφωνα - σκιές , αλλά κατά καιρό ρύθμιζαν και ...το παράνομο λογισμικό για να... λειτουργεί καλύτερα!

-Κατάλογος με τα ονόματα όσων είχαν πρόσβαση στα τρία κέντρα έχουν δώσει τόσο οι υπηρεσίες της Vodafone, όσο και της Ericsson. Ο εντοπισμός των ενόχων επομένως είναι μάλλον θέμα χρόνου. Και αυτό διότι η ΑΔΑΕ καταλήγει ότι χρειαζόταν η φυσική παρουσία των υποκλοπέων για να εμφυτεύσουν το λογισμικό.

- Από παντού διαρρέεται ότι το περιεχόμενο κατέληγε σε μυστικές υπηρεσίες και οι περισσότεροι σκέπτονται τη χώρα πέραν του Ατλαντικού. Το ερώτημα όμως είναι ποιοι συνεργάσθηκαν εντός Ελλάδος. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι ένα από τα κέντρα, όπου λειτουργούσε το παράνομο λογισμικό συστεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Ιντρακόμ στην Παιανία. Το κέντρο αυτό μάλιστα -σύμφωνα με την ΑΔΑΕ - είχε πολύ συγκεκριμένο ρόλο αφού από εκεί γίνονταν οι ρυθμίσεις ... των υποκλοπών!

-Στις αρχές Απριλίου η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή ακροώνται κατ΄ αντιπαράσταση τους Γ. Κορωνιά (διευθύνοντα της Vodafone) και τον Μπιλ Ζήκου διευθύνοντα της Ericsson στη Νότιο Μεσόγειο. Και οι δυο στις χωριστές ακροάσεις τους στη Βουλή δήλωσαν ότι βοήθησαν στην αποκάλυψη του θέματος. Ο Γ. Κορωνιάς τα έριξε εμμέσως πλην σαφώς στην προμηθεύτρια του Ericsson , ενώ ο κ. Ζήκου, οποίος κατέθεσε αγγλικά μάλλον κατηγόρησε την Vodafone. Γι αυτό, άλλωστε και αποφασίσθηκε η κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση τους!

  1. Σύντομα καταθέτει στη Βουλή και ο Γ. Αγγέλου , στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Ήταν άλλωστε ο πρώτος που πληροφορήθηκε την υπόθεση των υποκλοπών από τον Γ. Κορωνιά και έκλεισε το ραντεβού με τον Γ. Κορωνιά.
  2. Η όλη υπόθεση έχει γίνει και σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης . Το ΠΑΣΟΚ έχει σκληρύνει τη στάση του.
  3. Για τα αποτελέσματα των ερευνών θα γνωρίζουμε σε περίπου ένα μήνα.

Τότε θα ολοκληρωθεί και το πόρισμα για την αυτοκτονία Τσαλικίδη, μια σκοτεινή υπόθεση, την οποία ερευνά ο εισαγγελέας Ι. Διώτης , έμπειρος, αλλά με στόματα κλειστά απέναντι του! Η κοινή γνώμη είναι πεπεισμένη όμως ότι η υπόθεση του υψηλόβαθμου στελέχους της vodafone σχετίζεται απόλυτα με την υπόθεση των υποκλοπών!

 

 

Return to category
 
Τελευταία άρθρα