fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Υπόθεση Λιτβινένκο

14 Δεκεμβρίου 2006 | 05:15 π.μ.

Oι Παράλληλοι Κόσμοι Των Μυστικών Υπηρεσιών
Τα Διεθνή ΜΜΕ, Αλήθειες Και Ψέματα

 

του ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Όσο πιο περίπλοκή γίνεται η «Υπόθεση Λιτβινένκο», τόσο περισσότερο εμφανίζονται στην επιφάνεια τα διεθνή δίκτυα πρακτόρων, διακινητών όπλων και παράνομων στοιχείων, ακροδεξιών πολιτικών, Ρωσο-Ισραηλινών μαφιόζων επιχειρηματιών και Ισλαμιστών προβοκατόρων.


Η «εξόντωση» του Αλεξάντερ Λιτβινένκο, αποκαλύπτει τα διεθνή αυτά δίκτυα που έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους στις πλαστές πληροφορίες με τις οποίες ξεκίνησαν τους πολέμους σε Αφγανιστάν - Ιράκ οι Ηνωμένες Πολιτείες και ηττήθηκαν, αλλά και τα όσα συμβαίνουν σε διάφορες χώρες όπως η Ουκρανία, η Γεωργία και η Πολωνία.


Έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Λιτβινένκο ως μια συμπαθητική φιγούρα που πολεμά το κακό Κρεμλίνο ενώ στην πραγματικότητα βρισκόταν στο κέντρο ενός κύκλου διεθνούς εγκλήματος, με εκβιασμούς, διακίνηση απαγορευμένων ουσιών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας.

Είχε επαφές με το δεξιό Ανεξάρτητο Βρετανικό Κόμμα (επιδιώκει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαική Ένωση, τη διάλυση του Σκωτικού Κοινοβουλίου και του Νομοθετικού Σώματος της Ουαλίας, συνδέεται με το φασιστικό Βρετανικό Εθνικό Μέτωπο και προσβλέπει σε πιο στενούς δεσμούς με το ΝΑΤΟ), με τα κινήματα των μουτζαχεντίν σε Τσετσενία, Ινγκουσέτια, Νταγκεστάν, συμπεριλαμβανομένου του βραχίονα Αλ Κάϊντα στο Πανκίσι Γκόργκε της Γεωργίας «Αλ Ανσάρ» υπό τον Ιορδανό τρομοκράτη Φαρίς Γιουσέφ Αμιράτ ή Αμπού Χαφς, με το Ρωσο-Ισραηλινό εγκληματικό συνδικάτο του καταζητούμενου Ρώσου «επιχειρηματία» Μπόρις Μπερεζόβσκυ και των ακολούθων του, αλλά και με άλλους σκοτεινούς παίκτες που δρουν παράνομα σ’ όλο τον κόσμο.

Τζοχάρ Ντουντάγεβ

Η χήρα του πρώτου Προέδρου της Τσετσενίας Άλλα Ντουντάεβα με την οποία είχε συνδεθεί ο Λιντιβινένκο

Ο Λιτβινένκο είχε επίσης επαφές με Τσετσένους που σχεδιάζουν επιχειρήσεις από τη Γεωργία σε Τουρκία και Ιαπωνία, ενώ παράλληλα συνδεόταν «στενά» με τη χήρα του Τσετσένου Προέδρου Τζοχάρ Ντουντάγεβ που σκοτώθηκε σε επίθεση με Ρωσικό πύραυλο αέρος - εδάφους το 1996.

Λεονίντ Νέβζλιν

Ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο συνδεόταν στενά και με τον καταζητούμενο φυγάδα Ρώσο πρώην ολιγάρχη Λεονίντ Νέβζλιν που σήμερα ζει στο Τελ Αβίβ, με τη Βρετανική  εταιρεία μισθοφόρων Erinys Ltd., που δρα στο Ιράκ για λογαριασμό του εκλεκτού των νέο-συντηρητικών Αχμάντ Τσαλάμπι του οποίου ο ανεψιός Σαλέμ είναι συνέταιρος σε μπίζνες με τον Μαρκ Ζελ, της νομικής εταιρείας της Ιερουσαλήμ που συνεργαζόταν με τον Ντάγκλας Φέιθ.


Μια από τις στενές σχέσεις του Λιτβινένκο ήταν ο Ιταλός Μάριο Σκαραμέλα (έχει αναφερθεί ότι κι αυτός «μολύνθηκε» από Polonium-210) που είναι αποδεδειγμένα μια σκοτεινή προσωπικότητα, ένας αυτόκλητος πράκτορας που κατηγορεί τον σημερινό Πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι ως πράκτορα της KGB.

Τον Σκαραμέλα έχουν απορρίψει ως αναξιόπιστο όργανο των νέο-συντηρητικών τόσο η Ρωσική όσο και η Ιταλική Κυβέρνηση, ενώ τον περιγράφει ως «σαπουνόφουσκα» και ο Όλεγκ Γκορντιέβσκυ που είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της KGB που κατέφυγε στη Βρετανία.

Οι Ιταλοί που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η χώρα τους χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο παραπληροφόρησης για να δικαιολογηθεί η εισβολή στο Ιράκ (με τα χαλκευμένα έγγραφα για το «Ουράνιο του Νίγηρα» και τον διαβόητο «έμπορο πληροφοριών» Ρόκο Μαρτίνο), ξέρουν ότι ο Σκαραμέλα είναι ένας απατεώνας φαφλατάς.

Όλεγκ Γκορτιέβσκυ

Μάριο Σκαραμέλα

Ο Μάριο Σκαραμέλα ερευνάται από τις Ιταλικές Αρχές για διακίνηση όπλων.
Ο αμφιλεγόμενος Ιταλός που αυτοπαρουσιάζεται ως ακαδημαϊκός και καθηγητής Πανεπιστημίων, είναι άνθρωπος της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, που επιδιώκει να συνδέσει την Ρωσική Κυβέρνηση και κάποιους προοδευτικούς Ευρωπαίους πολιτικούς με τα κατάλοιπα της Ψυχροπολεμικής περιόδου.

Νικόλα Καλιπάρι

Εργάζεται για το Κόμμα Forza Italia του κατηγορούμενου και για σχέσεις με το έγκλημα πρώην Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και είναι στενός συνεργάτης του Γερουσιαστή του ίδιου Κόμματος, Πάολο Γκουζάντι που είναι ο ενορχηστρωτής της επίθεσης εναντίον του Πρόντι.
Ο Μπερλουσκόνι, όπως και ο Ρούπερτ Μέρντοχ, είναι βαρώνος των ΜΜΕ και τα χρησιμοποιεί για τη συκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων με δεξιές θεωρίες συνομωσιών.
Η Ιταλία συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις μιας έρευνας του 2003 για την απαγωγή από πράκτορες της CIA και μεταφορά του Ιμάμη Αμπού Ομάρ από το Μιλάνο και μέσω Γερμανίας στην Αίγυπτο, όπου και βασανίστηκε (η Ιταλική Δικαιοσύνη έχει εκδόσει εντάλματα σύλληψης εναντίον Αμερικανών πρακτόρων της CIA).

Επίσης, οι Ιταλικές Αρχές ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του στρατηγού Νικόλα Καλιπάρι, υποδιευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας SISMI, από Αμερικανούς (ή συνεργαζόμενους με Αμερικανούς) στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Άννα Λίντ

Αν και ο θάνατος του Καλιπάρι έχει αποδοθεί σε «ατύχημα» από τις αμερικανικές Αρχές, υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εκτελέστηκε επειδή γνώριζε πολλά για τις απαγωγές της CIA, τα πλαστά έγγραφα για το «Ουράνιο του Νίγηρα», αλλά και για τη δράση του Μάριο Σκαραμέλα (για τις απαγωγές της CIA γνώριζε και η δολοφονημένη υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Άννα Λιντ που ετοιμαζόταν να τις αποκαλύψει). 


Ο Μάριο Σκαραμέλα είναι σύμβουλος της  «Επιτροπής Μιτρόχιν» ενός σώματος που στήθηκε από την Ιταλική δεξιά που ήλεγχε το Κοινοβούλιο το 2003, για να ερευνήσει πιθανές σχέσεις αριστερών Ιταλών πολιτικών με τη Σοβ. Ένωση.
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο Σκαραμέλα χρηματοδοτείται και από ένα Γαλλικό  περιβαλλοντικό γκρουπ-βιτρίνα που δρα για τα συμφέροντα των νέο-συντηρητικών που υποστηρίζουν τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών και διεκδικητή της Προεδρίας, Νικολά Σαρκοζί.
Ο ίδιος ο Σαρκοζί έχει κατηγορηθεί ότι έλαβε παράνομα ποσά μέσω ύποπτων λογαριασμών τράπεζας του Λουξεμβούργου και ότι κάποια από τα χρήματα αυτά έχουν επάνω τους τα δακτυλικά αποτυπώματα επιφανών στελεχών της Ρωσο-Ισραηλινής μαφίας.

Η «Επιτροπή Μιτρόχιν», οι νέο-συντηρητικοί και οι νεοφασίστες, προσπάθησαν να συνδέσουν την Ιταλική Αριστερά με την απαγωγή και τη δολοφονία του πρώην Πρωθυπουργού Άλντο Μόρο το 1978 και με την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πάπα Ιωάννη-Παύλου, το 1981.
Σήμερα έχει αποδειχθεί ιστορικά, ότι ο Άλντο Μόρο απήχθη και δολοφονήθηκε από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες που δούλευαν για τη φασιστική Δεξιά και ιδιαίτερα για τη φασιστική Στοά Ρ-2 και την Οργάνωση Opus Dei, επειδή ο Μόρο επιδίωκε να φέρει και τους Κομμουνιστές σε μια μεγάλη πολιτική συμμαχία.

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος δέχεται τον πυροβολισμό

Το πτώμα του Άλντο Μόρο σε πορτ-μπαγκάζ

Άλλωστε, είναι πλέον γνωστό ότι ο επίδοξος δολοφόνος του Πάπα ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά ήταν μέλος των Τούρκων ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων» και ότι η συνομωσία στήθηκε για να φορτωθεί το έγκλημα στην KGB και στις Μυστικές Υπηρεσίες της Βουλγαρίας.
Ο πρώην Πρωθυπουργός και επικεφαλής του FSB Σεργκέι Στεπάσιν δήλωσε ότι αυτοί που επιδιώκουν να δυσφημίσουν τις Ρωσικές Αρχές και προσωπικά τον Πρόεδρο Πούτιν, είναι αυτοί που εξόντωσαν τον Λιτβινένκο (παρόμοια δήλωση έκαναν και οι Ανατόλυ Τσουμπάις και Γεγκόρ Γκαϊντάρ).

Το Pine Bar του Millenium Hotel Mayfair

Οι Ρώσοι συνεργάτες του Λιτβινένκο σε μπίζνες Ντμίτρι Κοβτούν και Αντρέι Λουγκοβόι (πρώην πράκτορας της 9ης Διεύθυνσης KGB, που προστατεύει και τις εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων της Ρωσίας) που συνάντησαν τον ήδη νεκρό πρώην πράκτορα σε μπαρ ξενοδοχείου του Λονδίνου, νοσηλεύονται μολυσμένοι από ραδιενέργεια, όπως μολυσμένοι από Polonium-210 είναι και επτά εργαζόμενοι στο Pine Bar του Millennium Hotel.
Το ρεστοράν Itsu στο Πικαντίλυ όπου ο Λιτβινένκο συνάντησε την ίδια μέρα τον Σκαραμέλα, δεν θεωρείται πια ως το σημείο στο οποίο μολύνθηκε ο Ρώσος.
Ίχνη από Polonium-210 εντοπίστηκαν στο γιαπωνέζικο ρεστοράν, όμως, το μπαρ του Millennium βρίσκεται στο επίκεντρο της μόλυνσης.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός της παρουσίας πρακτόρων του αμερικανικού FBI στο Λονδίνο για τη διερεύνηση της υπόθεσης Λιτβινένκο, αν και δεν υπάρχει εμφανής, τουλάχιστον, αμερικανική εμπλοκή.
Πάντως ακόμη και πριν από την 11η Σεπτεμβρίου το FBI παρακολουθούσε τη δράση της διεθνούς μαφίας τρομοκρατών και διακινητών, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών «σπουδαστών Καλών Τεχνών» και «αχθοφόρων επίπλων», που πιάστηκαν να φωτογραφίζουν ευαίσθητες εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και απελάθηκαν στο Ισραήλ.
Πολλοί από τους Ισραηλινούς αυτούς παρουσίασαν διαβατήρια από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο Πούτιν στην εποχή της KGB

Το FBI παρακολουθεί την υπόθεση του Λονδίνου ίσως γιατί υπάρχει η ανησυχία για πιθανή Αμερικανική προέλευση του Polonium-210.
Ίχνη από το ραδιενεργό Polonium-210 έχουν εντοπιστεί και εκτός Λονδίνου, στη Βρετανική Πρεσβεία της Μόσχας (ο Λουγκοβόι αφήνει σαφή υπονοούμενα ότι «του την έστησαν οι Βρετανοί»), σε σπίτι του Κοβτούν στο Αμβούργο, καθώς και σε αεροπλάνο της Finnair με το οποίο ταξίδεψε ο Κοβτούν από το Βερολίνο προς Μόσχα, μέσω Ελσίνκι.
Αν οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες έχουν ανάμιξη στη συνομωσία κατά Πούτιν χρησιμοποιώντας Ρώσους, τότε η διεθνής Ρωσο-Ισραηλινή μαφία έχει σ’ αυτές την ίδια διείσδυση που έχει και στις αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες.
H Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) δεν θεωρεί ότι η Ρωσία είναι πηγή διακίνησης παράνομων ραδιενεργών στοιχείων.
Κανένα φορτίο Ρωσικού Polonium-210 δεν παραδόθηκε στη Βρετανία από το 2001 και μέχρι σήμερα.

Ράντεκ Σικόσρσκυ

Αγαπημένη χώρα της Ρωσο-Ισραηλινής μαφίας είναι σήμερα η Πολωνία λόγω της νεοσυντηρητικής της Κυβέρνησης των Δεξιών διδύμων αδελφών Κασζίνσκυ ( ο Λεχ Κασζίνσκυ είναι Πρόεδρος και ο Γιαροσλάβ Κασζίνσκυ είναι Πρωθυπουργός της χώρας) και του υπουργού Άμυνας Ράντεκ Σικόρσκυ με το παρελθόν στο American Enterprise Institute.
Ο Σικόρσκυ ασκεί δηλητηριώδη κριτική εναντίον του Ρωσο-Γερμανικού υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου της Βαλτικής και καταφέρεται με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς κατά των Πούτιν και Σρέντερ που συνδέονται και με πολιτική φιλία εκτός του σχεδιασμού της Ενεργειακής Κοινοπραξίας.
Πριν από τη κίνηση Πούτιν για τον έλεγχο της Yukos Oil υπήρχαν σχέδια για πέρασμα του αγωγού της Βαλτικής μέσω Πολωνίας.
Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους νεοσυντηρητικούς, εκτός από το ανηλεές κυνήγι των πρώην κομμουνιστών («Επιχείρηση Εξαγνισμός»), η Πολωνία έγινε (μαζί με τις Βρετανία, Ισραήλ και Ουκρανία) βάση των επιχειρήσεων των εξόριστων Ρωσο-Ισραηλινών ολιγαρχών, ορκισμένων εχθρών του Πούτιν.
Ο Λιτβινένκο εργαζόταν εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του και για κάποιους «ενεργειακούς κύκλους» του Λονδίνου και άλλωστε είναι γνωστό ότι υπήρξε και πράκτορας των Ισραηλινών (Μοσάντ).

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Στίβεν Κέρτις

Πρόσφατα, είχε ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ όπου παρέδωσε απόρρητα έγγραφα της Yukos σε Ρωσο-Ισραηλινό ολιγάρχη που όμως δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα κυκλώματα των παλιών του συνεταίρων στη Βαρσοβία.
Το (και συμβολικό) Polonium-210 που εντοπίστηκε στο Λονδίνο (ανακαλύφθηκε το 1897 από την Marie Curie της οποίας το…Πολωνικό όνομα ήταν Μαρία Σκλοντόβσκα), μπορεί να προέρχεται από Βισμούθιο-209 που υπάρχει στο Γκιερζίν της Πολωνίας όπως και στο Γκντανσκ, πατρίδα του Σικόρσκυ (για να μη αναφέρουμε και την…Πολωνέζα σερβιτόρα Έλλα Μάλεκ που σέρβιρε τον Λιτβινένκο στο Γιαπωνέζικο «σούσι» ρεστοράν Itsu).
Στη Μόσχα οι Βρετανοί «ανακρίνουν» τους Κοβτούν και Λουγκοβόι (ο Λουγκοβόι είχε φυλακιστεί για την απελευθέρωση του λογιστή του Μπερεζόβσκυ που μετέφερε τεράστια ποσά από την Aeroflot σε λογαριασμούς του Μπερεζόβσκυ στο εξωτερικό) και κανείς δεν φαίνεται να θυμάται τον Βρετανό δικηγόρο της Yukos Στίβεν Κέρτις, που σκοτώθηκε σε παράξενο «δυστύχημα» με την συντριβή του ελικοπτέρου του στο Ντόρσετ (Μάρτιος 2004).

Γιούλια Σβετλίσναγια

Στο Λονδίνο τα «εξόριστα» 12 ανώτατα στελέχη της Ρωσικής πετρελαιικής βιομηχανίας που ζουν στη χλιδή (Ντμίτρι Μάρουγεβ, Ναταλία Τσερνισόβα κ.ά.), γλύτωσαν προσωρινά από τους εκβιασμούς των πρώην πρακτόρων ( η Ρωσίδα φοιτήτρια Γιούλια Σβετλίσναγια αποκάλυψε φάμπρικα εκβιασμών του Λιτβινένκο)  αλλά αύξησαν τη φρουρά τους για κάθε ενδεχόμενο.
Το Pine Bar του Millennium Hotel (που θεωρείται το κέντρο της μόλυνσης) λειτουργεί κανονικά, ενώ το ρεστοράν Itsu (που δεν θεωρείται κέντρο της μόλυνσης) παραμένει σφραγισμένο και θα ανοίξει στα μέσα Ιανουαρίου 2007!
Ο Μάριο Σκαραμέλα για τον οποίο τα ΜΜΕ ανέφεραν επί μέρες ότι έχει μολυνθεί με ραδιενέργεια 5 φορές πάνω από τη θανατηφόρα δόση (!) είναι καλά στην υγεία του αλλά είναι και…άφαντος.
Ο Αλεξάντερ «Σάσα» Λιτβινένκο αναπαύεται στο Highgate Cemetery μαζί με τους Καρλ Μαρξ, Τζορτζ Έλιοτ, Μίκαελ Φαραντέι κ.ά., μετά από σύντομη Μουσουλμανική κηδεία (το ιστορικό νεκροταφείο είναι κλειστό εδώ και χρόνια αλλά δόθηκε ειδική άδεια για να ταφεί εκεί ο Ρώσος «πρώην» πράκτορας).

 

 

Return to category
 
Τελευταία άρθρα