fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Η ορατή κορυφή του παγόβουνου και οι αόρατοι θίασοι

22 Δεκεμβρίου 2006 | 11:36 π.μ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΤΒΙΝΕΝΚΟ

του ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ          

Στα «σωστά» της καλούπια θα φορμαριστεί τελικά η Υπόθεση Λιτβινένκο η οποία σιγά-σιγά εξαφανίζεται από τις στήλες των εφημερίδων και από τις γραμμές της δημοσιότητας.

Επισήμως οι έρευνες συνεχίζονται σε μια σειρά από χώρες, όμως, είναι σίγουρο ότι όλα θα ξεχαστούν και καμιά αποκάλυψη δεν θα φωτίσει τις σκοτεινές

πλευρές και τους αόρατους θίασους που παίζουν ρόλους.
Για όσους φοβούνται την αυξανόμενη «Ισλαμική Τρομοκρατία» το Λονδίνο είχε γίνει «Λοντονιστάν», αλλά μετά τα γεγονότα που επέφεραν το θάνατο του πρώην πράκτορα το Λονδίνο έγινε «Λόντονγκραντ».
Γιατί σήμερα στο Λονδίνο ζουν πάνω από 300.000 άνθρωποι από την πάλαι ποτέ Σοβ. Ένωση, οι μισοί έφθασαν εκεί τα τελευταία δύο χρόνια και ανάμεσά τους, πράκτορες, πρώην πράκτορες, συνωμότες, πρώην και νυν διαφωνούντες, πλούσιοι επιχειρηματίες και κάποιοι πάμπλουτοι φυγάδες που είναι γνωστοί στη Ρωσία ως ολιγάρχες.
Όλα ξεκίνησαν με την εποχή Πούτιν και τον έλεγχο που έβαλε στην ανεξέλεγκτη δράση των ολιγαρχών που διατηρούσαν και τις συμμορίες τους, τον περιορισμό της Εβραιο-Αμερικανικής κυριαρχίας που ίσχυε επί Γέλτσιν και την υποταγή των πάντων στους Siloviki του Κρεμλίνου.
Την πρώτη περίοδο Πούτιν η Δυτική προπαγάνδα επένδυσε στο ζήτημα της Τσετσενίας και στις «χρωματιστές» επαναστάσεις των πρώην σοβιετικών χωρών που βοηθήθηκαν από Ατλαντικά Ιδρύματα και από τις δήθεν «Μη» Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Ο Πούτιν και οι συνεργάτες του κέρδισαν τον χρόνο που χρειάζονταν για να ελέγξουν την κατάσταση στο εσωτερικό, με την αναδιοργάνωση της βιομηχανίας των Εξοπλισμών, την ισχυροποίηση της οικονομίας, την αποκατάσταση της διαχείρισης των φυσικών πόρων από το Κράτος και την Ρωσική πολιτική έκφραση στους διεθνείς οργανισμούς.

Πούτιν

Η Ρωσία εμφανίζεται πλέον όλο και πιο ισχυρή στη διεθνή σκηνή και οι ηγεσίες των χωρών που μέχρι πρόσφατα την περιφρονούσαν και την σνομπάριζαν, σπεύδουν σήμερα να κερδίσουν την εύνοιά της και να υπογράψουν όσο γίνεται περισσότερες συμβάσεις σε κάθε τομέα, με προτίμηση στην Ενέργεια.
Η εισβολή στο Ιράκ και η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου έφεραν τη Ρωσία σε θέση ισχύος πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι σχεδίαζε το Κρεμλίνο, ενώ παράλληλα χρεωκοπούσε η νέο-συντηρητική κυριαρχία της Ουάσιγκτον και η Ευρώπη αναγκαστικά άρχισε να κοιτά προς την Ανατολή.
Το ΝΑΤΟ φάνηκε προς στιγμή να κερδίζει το ζωτικό χώρο που άφησαν τα συντρίμμια του Συμφώνου της Βαρσοβίας, όμως κατέληξε να επιχειρεί πια στην Ασία και στην Αφρική ζητώντας απεγνωσμένα ρόλους και αποστολές, ενώ το «παιχνίδι» παιζόταν στρατηγικά στον τομέα της Ενέργειας.

Γκουσίνσκυ

Οι Ρωσο-Εβραίοι ολιγάρχες του Γελτσινισμού υποχρεώθηκαν σε ταπεινωτικούς συμβιβασμούς και όσοι επιχείρησαν να αντιταχθούν στη λογική Πούτιν, φυλακίστηκαν (Χοντορκόβσκυ κ. ά.) ή υποχρεώθηκαν να φύγουν από τη χώρα και να απολαύσουν τα κλεμμένα πλούτη τους στο Ισραήλ (που δεν εκδίδει τους υπηκόους του) και στη Βρετανία που την θεωρούν ασφαλή από κάθε κίνδυνο εκδίκησης.
Στην Ελλάδα, αντιμετωπίσαμε προ καιρού την υπόθεση Γκουσίνσκυ και γνωρίσαμε την πίεση που μπορεί να ασκήσει η Μόσχα εναντίον των φυγάδων ολιγαρχών (ο Βλαντιμίρ Γκουσίνσκυ δεν είναι πλέον τόσο «προκλητικός» για το Κρεμλίνο αφού συμμορφώθηκε με αρκετές από τις υποδείξεις και έκανε σημαντικούς συμβιβασμούς).
Το Ισραήλ πιέζεται για την έκδοση του Λεονίντ Νέβζλιν που υπήρξε το δεξί χέρι του Χοντορκόβσκυ στη Yukos και έφυγε με αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία.
Ο Νέβζλιν που καταζητείται για φόνους, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα, είναι σήμερα διευθυντής του Μουσείου Ολοκαυτώματος στο Τελ Αβίβ και έχει άμεση σχέση με τα γεγονότα που συνδέονται με το θάνατο του Λιτβινένκο.

Λεονίντ Νέβζλιν

Διαθέτει ισχυρούς φίλους στην Ουάσιγκτον και είναι γνωστό ότι είχε προσκληθεί σε «Γεύμα Προσευχής» με τον Πρόεδρο Μπους.
Το Κρεμλίνο πιέζει και τη Βρετανία για την έκδοση του Μπόρις Μπερεζόβσκυ και του «υπουργού Εξωτερικών» της Τσετσενίας Αχμάντ Ζακάγεβ, παρά το πολιτικό άσυλο που εξασφάλισαν και τη Βρετανική υπηκοότητα που διαθέτουν.
Ο Μπερεζόβσκυ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Πούτιν και συγκεντρώνει γύρο του όλους τους αντιπάλους του Κρεμλίνου που επιθυμούν όχι μόνο την πολιτική αλλά και τη φυσική εξόντωση του Ρώσου ηγέτη.
Είναι η αιχμή του δόρατος και ο αρχηγός των ολιγαρχών που ονειρεύονται την επιστροφή τους στη Ρωσία και τις παλιές καλές μέρες του Γελτσινισμού που τους επέτρεψε να κερδίσουν κολοσσιαία ποσά.
Ο Ζακάγεβ είναι η πολιτική έκφραση των Τσετσένων αυτονομιστών και το Κρεμλίνο τον έχει χαρακτηρίσει επικίνδυνο τρομοκράτη και ηθικό αυτουργό αμέτρητων εγκλημάτων.
Οι Μπερεζόβσκυ και Ζακάγεβ έχουν και αυτοί (όπως ο Νέβζλιν) άμεση σχέση με το θάνατο του Αλεξάντερ «Σάσα» Λιτβινένκο.

Αχμάντ Ζακάγεβ

Χοντορκόβσκυ - Yukos

 

Χοντορκόβσκυ


Τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ρωσίας είναι η κινητήρια δύναμη της στρατηγικής του Κρεμλίνου το οποίο μετά το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με τους Ρωσο-Εβραίους ολιγάρχες επιχειρεί τώρα να «τακτοποιήσει» και τα ανοιχτά θέματα με τις μεγάλες πολυεθνικές, σε Κασπία, Σιβηρία και Σαχαλίνη.
Εδώ βρίσκεται και η καρδιά του ζητήματος, με τις συνεννοήσεις ΗΠΑ-Σ.Αραβίας, (το πρόσφατο ταξίδι του Τσένυ στο Ριάντ και η αιφνίδια αποχώρηση του Τουρκί αλ-Φαιζάλ από την πρεσβεία της Ουάσιγκτον), τα γεγονότα της Νιγηρίας (διαφθορά, επιθέσεις ανταρτών), την κατάσταση σε Ιράκ και Αφγανιστάν (εμφύλιος και αποσταθεροποίηση), την επανεκλογή Τσάβες στη Βενεζουέλα (ο αμερικανικός εφιάλτης), το Ιράν που δεν αναστέλλει το πυρηνικό του πρόγραμμα, τους αγωγούς της Ασίας και την επιθετική διείσδυση της Κίνας στην αμερικανική οικονομία.
Η Υπόθεση Λιτβινένκο συνδέεται και με τον πόλεμο για την ενέργεια ανάμεσα στο Κρεμλίνο, τις ξένες πολυεθνικές που προστατεύονται από μισθοφορικές εταιρείες ασφάλειας, τους πράκτορες, τη γεωστρατηγική πολιτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τους ολιγάρχες που καραδοκούν.
Ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο ήταν ένας φυγάδας που ζούσε στο Λονδίνο υπό την προστασία του «συστήματος Μπερεζόβσκυ».

Κέρτις (αριστερά) και Ράντφορντ

Εκτός από το «σύστημα Μπερεζόβσκυ» που έχει στενές σχέσεις και με τους Τσετσένους αυτονομιστές, ο Λιτβινένκο έκανε και τις δικές του «δουλειές» (έχουν αναφερθεί και σχέδια εκβιασμών) σε συνεργασία με πράκτορες των διεθνών πετρελαιικών συμφερόντων και με εταιρείες μισθοφόρων που προσφέρουν ασφάλεια σε εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου και σε αγωγούς.
Η σύλληψη και καταδίκη του Χοντορκόβσκυ και το πέρασμα της Yukos στον έλεγχο του Κρεμλίνου επέφεραν ένα ντόμινο συνεπειών, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια των ολιγαρχών με τις προσφυγές στην Αμερικανική Δικαιοσύνη και τα ενορχηστρωμένα δημοσιεύματα των κατευθυνόμενων ΜΜΕ.
Συνέβη απίστευτο πλιάτσικο σε μυθώδη ποσά που κρύβονταν σε εξωχώριους λογαριασμούς μέσω της Τράπεζας ΜΕΝΑΤΕΡ που δεν υπάρχει πια.
Στη δίνη των εξελίξεων συνέβη και το περίεργο δυστύχημα με τη συντριβή του ελικοπτέρου και το θάνατο του Βρετανού δικηγόρου Στίβεν Κέρτις, στον οποίο είχε εμπιστευτεί τα κρυμμένα χρήματα της Yukos ο Μιχαήλ Χοντορκόβσκυ.

Ο Κέρτις (για τον οποίο ο Λιτβινένκο έκανε διάφορες «δουλειές») και ο πιλότος Μάθιου Ράντφορντ  σκοτώθηκαν στις 3 Μαρτίου 2004 κοντά στο Ντόρσετ, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε από άγνωστη αιτία (οι Βρετανικές Αρχές αποφάσισαν αμέσως ότι η συντριβή έγινε από μηχανική βλάβη και απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο δολιοφθοράς).
Ο Λιτβινένκο πέρασε από τις μικρές «εργολαβίες» με το βιβλίο του εναντίον του Πούτιν και τους εκβιασμούς, στο πιο «χοντρό παιχνίδι» των πετρελαίων και με τη βοήθεια κάποιων πρώην συντρόφων του πρακτόρων συγκέντρωσε στοιχεία για τη Yukos σε ένα ντοσιέ το οποίο παρέδωσε στον Νέβζλιν, στο Ισραήλ.
Ο φυγάς ολιγάρχης ενημέρωσε σχετικά τους ενδιαφερόμενους σε ΗΠΑ και Ρωσία και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.
Όμως το πιο καθοριστικό στοιχείο στα γεγονότα που ακολούθησαν ήταν η σχέση του Λιτβινένκο με τα κυκλώματα διακίνησης ραδιενεργών ουσιών και ο ρόλος του Ιταλού «καθηγητή» Μάριο Σκαραμέλα.

Μάριο Σκαραμέλλα

Ο Σκαραμέλα συνδέεται με μια σειρά από παράξενες εταιρείες και χρησιμοποιεί την οργάνωσή του Environmental Crime Prevention Program (ECΡP) για επαφές με νέο-συντηρητικά κέντρα εξουσίας και δεξιούς πολιτικούς.
Το ECΡP έχει έδρα τη Νάπολη (όπου η Ρωσο-Εβραική μαφία συνεργάζεται στενά με την Καμόρα) και αυτοπαρουσιάζεται ως μόνιμη διακυβερνητική οργάνωση που την εισάγουν στους διεθνείς οργανισμούς οι Κυβερνήσεις Αγκόλας και Σομόας.
Ο ίδιος ο Σκαραμέλα είχε ανάμιξη σε υπόθεση διακίνησης ραδιενεργών ουσιών στο Ρίμινι και έχει καταθέσει ότι ο Λιτβινένκο παρέδωσε ραδιενεργό φορτίο στη Ζυρίχη το 2000 (στη Ζυρίχη είναι η έδρα των επιχειρήσεων του φυγάδα capo της Αμερικανο-Ρωσο-Ισραηλινής μαφίας που καταζητείτο από την Αμερικανική Δικαιοσύνη Μαρκ Ριτς, στον οποίο προσέφερε αμνηστία ο Κλίντον την τελευταία ημέρα της Προεδρικής του θητείας).
Τον Μάιο 2002 ο Σκαραμέλα συμμετείχε σε άκρως μυστική σύσκεψη των Ιταλικών Μυστικών Υπηρεσιών, στο Πριβέρνο (νότια της Ρώμης), ως γραμματέας του διακυβερνητικού προγράμματος για την ασφάλεια του Περιβάλλοντος.

Ο Λιτβινένκο (αριστερά) με τον αδελφό του Μαξίμ που έλαβε Ιταλική υπηκοότητα μετά από εισήγηση του Σκαραμέλα

Παρόντες ήσαν ο Φράνκο Φρατίνι τότε υπουργός Ασφάλειας-Πληροφοριών της Κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, ο Μάριο Μόρι (αρχηγός SISDE), ο Νικολό Πολάρι (αρχηγός SISMI) και ο Λουίτζι Ραμπόνι (SISMI).

Οι Σκαραμέλα-Λιτβινένκο είχαν ανάμιξη σε βρώμικα κόλπα σε βάρος του σημερινού Πρωθυπουργού της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι και ο Σκαραμέλα ενορχήστρωνε τις επιχειρήσεις δυσφήμισης εναντίον του Αλφόνσο Πεκαράρο Σκάνιο ηγέτη των Ιταλών Πρασίνων και σημερινού υπουργού Περιβάλλοντος,

όπως και κατά του Αντόνιο Μπασολίνι σημερινού Προέδρου της Καμπανίας.
Ο Εισαγγελέας Αλμπέρτο Σιστέρνα (Ρέτζιο Καλάμπρια) και μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή έχουν φάκελο διακίνησης ραδιενεργών ουσιών στον οποίο το όνομα του Μάριο Σκαραμέλα εμφανίζεται τακτικά.
Ο αμφιλεγόμενος «καθηγητής» που δεν τον γνωρίζει κανένα από τα Πανεπιστήμια στα οποία δηλώνει ότι εργάζεται, είχε και ανάμιξη στην επιχείρηση απαγωγής του Ιμάμη Αμπού Ομάρ από πράκτορες της CIA στο Μιλάνο το 2003.

Η οργάνωση του Σκαραμέλα διαθέτει στόλο από SUVs, Range Rovers, αεροπλάνα, ελικόπτερα και πάνοπλους σωματοφύλακες.
Ο Ιταλός υπήρξε στενός συνεργάτης του σταθμάρχη CIA στο Μιλάνο Ρόμπερτ Σέλντον Λέιντυ που ήταν ο επικεφαλής της απαγωγής του Αμπού Ομάρ και καταζητείται μαζί με πολλούς άλλους Αμερικανούς πράκτορες από την Ιταλική Δικαιοσύνη.
Επίσης ο Σκαραμέλα ανήκε στον κύκλο των Ρόκο Μαρτίνο-Μανουχέρ Γκορμπανιφάρ που προετοίμασαν τα πλαστά έγγραφα για το «ουράνιο του Νίγηρα» με τις Ιταλικές Μυστικές Υπηρεσίες και τη Μοσάντ για να δικαιολογηθεί η Αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.
Ο συνεργάτης του Λιτβινένκο «καθηγητής» Μάριο Σκαραμέλα χρησιμοποίησε την περιβαλλοντική του οργάνωση για να δημιουργήσει σχέσεις (διείσδυση) με στελέχη αρκετών κομμάτων Πρασίνων.

Πέντερς

Έτσι προέκυψε και η σχέση του με τον Μίκαελ Πέντερς πρώην νομικό σύμβουλο για παραβιάσεις του U.S. Environmental Protection Agency (EPA) και νυν πρόεδρο της Environmental Security Inc., (ESI) που εδρεύει στο Willard Office Building της Ουάσιγκτον, ένα τετράγωνο μακριά από τον Λ. Οίκο (η εταιρεία διαθέτει γραφεία και στο Manassas της Βιρτζίνια).


Ο Σκαραμέλα περηφανεύεται για τις σχέσεις του με τον Πέντερς και στο site της ESI αναφέρεται ότι το 2004 ο Πέντερς προήδρευσε σε σύσκεψη ειδικών ΗΠΑ-Ισραήλ για την ανάπτυξη Security Management Systems (SMS).
Το 2005 η ΕSI κυκλοφόρησε μελέτες-πιλότους για διαβαθμισμένα SMS σε κρίσιμες εγκαταστάσεις σε ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιταλία.


Επίσης, στο site της ESI υπάρχει η ατζέντα για τη Σύνοδο του Νοεμβρίου 2000 που έγινε στη Ν. Υόρκη, όπου οι Πέντερς-Σκαραμέλα ήταν ομιλητές.
Ο Σκαραμέλα δηλώνει ότι γραμματέας της οργάνωσής του είναι ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Σαν Χοσέ Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος («Έλληνας στην καρδιά του σκανδάλου με το Πολώνιο», ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, αρ. τευχ. 1547, 11 Δεκεμβρίου 2006).

Dr. Periklis Papadopoulos

Σύμφωνα με τους Βρετανούς ο Σκαραμέλα έχει βαθιά γνώση επί των πυρηνικών υλικών αλλά και για τις τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται.
Η σχέση του με το ΝΑΤΟ, η σύνδεσή του με τη NASA και η χρησιμοποίηση του Fucino Space Center (το μεγαλύτερο πολιτικό διαστημικό κέντρο στον κόσμο) από την οργάνωσή του, του επιτρέπουν να γνωρίζει με λεπτομέρειες τις επιχειρήσεις διακίνησης ραδιενεργών ουσιών σε κάθε μέρος της Γης.
Η υπόθεση με τη διασπορά του Polonium-210 σε Λονδίνο, Αμβούργο και Μόσχα είναι μια επιχείρηση διακίνησης ευρείας έκτασης που έγινε μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες αμερικανικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ραδιενεργές ουσίες εντοπίστηκαν και σε αεροπλάνα της British Airways (polonium-210), αλλά και σε πτήση της Finnair στις 11 Δεκεμβρίου 2006 από Βερολίνο προς Μόσχα (Cobalt-60). 
Ο Σκαραμέλα και το κύκλωμά του ασφαλώς γνωρίζουν περισσότερα απ’ ότι δείχνουν και φυσικά ο Ιταλός «καθηγητής» (που ψευδώς είχε αναφερθεί ότι μολύνθηκε και ο ίδιος από ραδιενέργεια), προστατεύεται πολύ καλά.
Οι Ιταλικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τις κινήσεις του Σκαραμέλα και τη δράση της οργάνωσής του που φαίνεται ότι χρηματοδοτείται από το βαθύ δίκτυο των μυριάδων αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με επιχείρηση αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής στην Ιταλία.

Ρομάνο Πρόντι

Άνθρωπος του συστήματος Μπερλουσκόνι και με την κάλυψη της διαβόητης «Επιτροπής Μιτρόχιν» ο Σκαραμέλα κινήθηκε στην κατεύθυνση δυσφήμισης του Ρομάνο Πρόντι και των στελεχών της Αριστερής Συμμαχίας.
Αποκαλυπτικά είναι τα σημεία τηλεφωνικής του συνομιλίας που κατέγραψαν οι Αρχές, όπως τα δημοσίευσε η La Repubblica.
Ο Μάριο Σκαραμέλα συνομιλεί στις 25 Ιανουαρίου 2006 με κάποιον “Perry” που βρίσκεται στην Καλιφόρνια (Περικλής;) και αναφέρεται σε σχέδια και σε μια «βρώμικη δουλειά» που βρίσκεται σε εξέλιξη:
«…Διαβάσαμε τα έγγραφα που μας έδωσε ο στρατηγός Γκορντιέβσκυ…ο Πρόντι ήταν KGB…μαγνητοφώνησα τη συζήτηση με Γκορντιέβσκυ που έγινε με την παρουσία του Λου Παλούμπο…ενημερώθηκε ο Μπερλουσκόνι…».
Στη συνέχεια ο Σκαραμέλα λέει στον “Perry” ότι ζήτησε από τον Μπερλουσκόνι να τον προωθήσει για βοηθό Γεν. Γραμματέα ΝΑΤΟ ή για τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου ΟΗΕ στη Βιέννη (ΙΑΕΑ) και εξηγεί ότι αρνήθηκε θέση στο Κοινοβούλιο επειδή «είναι καλύτερο να επιτίθεσαι στον Πρόντι από το Εξωτερικό κατέχοντας θέση σε Διεθνή Οργανισμό».
Ο Ιταλός «καθηγητής» λέει στον άνθρωπο από την Καλιφόρνια (Σ. Χοσέ;) ότι δεν νοιάζεται μόνο για το ECPP αλλά και για την «Οργάνωσή μας», χωρίς να εξηγεί σε ποια οργάνωση αναφέρεται.
«Πρέπει να μπεις στην Πολιτική και να πάρεις υπουργείο» του λέει ο “Perry” και ο Σκαραμέλα απαντά ότι αυτό δεν γίνεται προς το παρόν γιατί ο Πρόντι θα κερδίσει τις εκλογές οπωσδήποτε.
« Έχε υπ’ όψη σου ότι μας υποστηρίζει ο Αντρεότι γιατί τον κρατάμε γερά καθώς διαθέτουμε τις κασέτες από τις συνομιλίες που είχε με τον Γκορμπατσόβ», ενημερώνει τον συνομιλητή του ο Σκαραμέλα και επιμένει ότι «εμείς πρέπει να παίξουμε τα χαρτιά μας με ΟΗΕ και ΝΑΤΟ εκμεταλλευόμενοι τις πληροφορίες που διαθέτουμε ώστε να πιέσουμε τον Πρόντι στα θέματα των Ιταλικών Δυνάμεων σε Αφγανιστάν-Ιράκ και στην αποτροπή κάθε συμφωνίας με Πούτιν στα Ενεργειακά».

Return to category
 
Τελευταία άρθρα