fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Υπόθεση Λιτβινένκο

7 Ιανουαρίου 2007 | 01:41 μ.μ.

ΑΟΡΑΤΟΙ ΘΙΑΣΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ

του ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

ΕΡΕΥΝΕΣ για τα γεγονότα που συνδέονται με το θάνατο του Αλεξάντερ Λιτβινένκο διεξάγονται σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Ισραήλ και Ρωσία.

Οι Εισαγγελικές Αρχές της Μόσχας θεωρούν ότι ενεργό συμμετοχή στην υπόθεση έχουν πρώην στελέχη της Yukos Oil και ιδιαίτερα ο Λεονίντ Νέβζλιν, που υπήρξε δεξί χέρι του Μιχαήλ Χοντορκόβσκυ.

Ο Νέβζλιν γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο 1959, ο πατέρας του Μπόρις ήταν μηχανικός και η μητέρα του Ιρίνα καθηγήτρια.

Το 1981 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Πετρελαίου Μόσχας (πετροχημικά και βιομηχανία αερίου) και για 6 χρόνια εργάστηκε ως μηχανικός υπολογιστών στην Ένωση Εξωτερικού Εμπορίου, τμήμα του Σοβιετικού Υπουργείου Γαιωλογίας.

Το 1987 γνωρίστηκε με τον πανίσχυρο Χοντορκόβσκυ που τον τοποθέτησε στο Κέντρο Επιστημονικών-Τεχνολογικών Προγραμμάτων.

O Λεονίντ Νέβζλιν

Μετά την ίδρυση της Menatep Bank, το 1990, ο Νέβζλιν ηγήθηκε του τμήματος δημοσίων σχέσεων και υπήρξε πρόσωπο-κλειδί στις επιχειρήσεις της αυτοκρατορίας Χοντορκόβσκυ, ιδίως στον τομέα των πληροφοριών και της ασφάλειας.

Τον Απρίλιο 1996 έγινε αντιπρόεδρος της Yukos και της Menatep ενώ από το Φθινόπωρο 1997 ήταν και γενικός διευθυντής του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων Itar-Tass.

Από Νοέμβριο 2001 έως Μάρτιο 2003 ο Νέβζλιν ήταν μέλος της Άνω Βουλής (Ντούμα) εκπροσωπώντας την Περιοχή Μορντόβια και κατείχε τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στην Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων.
Το Μάρτιο 2004 υποστήριξε ανοιχτά την Προεδρική υποψηφιότητα της Ιρίνα Χακαμάντα (φωτ. στο τέλος της σελίδας), αναλαμβάνοντας και όλα τα έξοδα της προεκλογικής της εκστρατείας που είχε σύνθημα: «πόλεμος με πάθος εναντίον του καθεστώτος Πούτιν».

Ο Νέβζλιν υπήρξε και Πρόεδρος του Ρωσικού Εβραικού Κογκρέσου, της μεγαλύτερης εβραικής οργάνωσης στη Ρωσία και από τη θέση αυτή απέκτησε στενούς δεσμούς με το εβραικό κατεστημένο ΗΠΑ που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα περί αντισημιτισμού στο Κρεμλίνο (ο Νέβζλιν ήταν και επικεφαλής οργάνωσης Ρώσων στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ).

Menatep Bank

Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ

Με την έναρξη των ανακρίσεων για τα σκάνδαλα Yukos-Menatep (Αύγουστος 2003) ο Νέβζλιν εγκαθίσταται στο Ισραήλ αποκτώντας την Ισραηλινή υπηκοότητα.
Τον Ιανουάριο 2004 οι Εισαγγελικές Αρχές της Ρωσίας τον κατηγόρησαν για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος, κλοπή κρατικής περιουσίας και πληρωμένα συμβόλαια θανάτου (ο βοηθός του Αλεξέι Πιτσούγκιν κατέθεσε ότι εκτελέστηκαν άνθρωποι με εντολές Νέβζλιν).

Αλεξέι Γκολούμποβιτς

Η Ρωσία έχει εκδόσει διεθνές ένταλμα σύλληψης του Νέβζλιν που είναι σήμερα διευθυντής του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ και ζητά την έκδοσή του από τις Ισραηλινές Αρχές (το Ισραήλ δεν εκδίδει Ισραηλινούς υπηκόους).

Η Εισαγγελία της Μόσχας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν ίχνη υδραργύρου δε διαμερίσματα, εξοχικά σπίτια, αυτοκίνητα και γραφεία σε Μόσχα και Λονδίνο.

Ο υδράργυρος έρχεται να προστεθεί στο Τhallium και στο Polonium-210 της υπόθεσης Λιτβινένκο καθώς και στο δίκτυο διακίνησης επικίνδυνων και ραδιενεργών ουσιών.

PO-210 στα γραφεία της ISC Global στο Λονδίνο

Ο πρώην επικεφαλής επενδύσεων της Menatep Αλεξέι Γκολούμποβιτς συνελήφθη την Άνοιξη 2006 στην Ιταλία και κατέθεσε ότι ο Νέβζλιν είχε προσπαθήσει να εξοντώσει αυτόν και την οικογένειά του με δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις τοποθεντώντας υδράργυρο στο σπίτι, στο γραφείο και στο αυτοκίνητο της συζύγου του.

διαμάχη Γκολούμποβιτς-Νέβζλιν γίνεται για τους κρυφούς λογαριασμούς και τα τεράστια ποσά της Yukos σε υπεράκτιες εταιρείες ανά τον κόσμο.

Στο Λονδίνο η Σκότλαντ Γιαρντ ερευνούσε από καιρό τις δραστηριότητες της εταιρείας ασφάλειας ISC Global (τώρα ονομάζεται Risk Management) που ανήκε στο γκρουπ της Menatep και που τις «υπηρεσίες» της χρησιμοποιούσε ο Νέβζλιν, εταιρεία που επισκέφθηκαν οι Λιτβινένκο-Λουγκοβόι-Κοβτούν, αρκετές φορές και στα γραφεία της βρέθηκαν ίχνη Polonium-210.

Οι σχέσεις του Μάριο Σκαραμέλα με τις ακροδεξιές πολιτικές οργανώσεις και τη διακίνηση ραδιενεργών ουσιών εξετάζονται από τις εισαγγελικές αρχές στην Ιταλία που αρχίζουν στο βάθος να βλέπουν εικόνες από το… Μαιάμι της Φλόριντα!

Μάριο Σκαραμέλα

Πιέτρο Σαβιότι

Λούις Παλούμπο

Ο Ιταλός ανακρίνεται ανακρίνεται από τον Πιέτρο Σαβιότι μέσα στις φυλακές Regina Coeli της Ρώμης (Τραστέβερε), για την κατασκευή των πλαστών εγγράφων που είχε κατασκευάσει με τον Λιτβινένκο για να τα πλασάρει στην Επιτροπή Μιτρόχιν ως αρχεία της KGB.
Ο Σκαραμέλα σχετίζεται και με τον Φιλίππο Μαρίνο που είναι βαθειά χωμένος στις «μπίζνες ασφάλειας»και μια από τις εταιρείες του η SecurityDirector LLC, είναι στο P.O. Box 190487, Miami Beach Florida, 33119-0487 (το Ιταλικό Προξενείο του Μαιάμι έχει χρησιμοποιηθεί ως «βάση επιχειρήσεων» του Σκαραμέλα).
Ο Μάριο Σκαραμέλα έχει δεσμούς με τον Τζόε Σαλβέτι των Μυστικών Υπηρεσιών στη Ρώμη ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και Εξωτερικών Βιτσέντζο Σκότι που έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με την Καμόρα στη Νάπολη και με τον Λούις Παλούμπο (CIA) που συμμετείχε στη σύνοδο της ECPP στο Λονδίνο, στις 26 Ιουλίου 2004.

Όλεγκ Γκορντιέβσκυ

Η σύνοδος αυτή προετοιμάστηκε από τους Σκαραμέλα - Γκορντιέβσκυ (ο Όλεγκ Γκορντιέβσκυ αποκαλεί τώρα τον Ιταλό παθολογικό ψεύτη).
Μετά τη σύνοδο του Λονδίνου ο Σκαραμέλα και φυγάς πρώην πράκτορας KGB Βίκτορ Σουβόροβ, ανακοίνωσαν τα περί των σοβιετικών πυρηνικών στον Κόλπο της Νάπολης, που ήταν άλλη μια απάτη.
Διερμηνέας-μεταφραστής των Σκαραμέλα-Γκορντιέβσκυ ήταν ο αδελφός του Αλεξάντερ Λιτβινένκο ο Μαξίμ που έχει πάρει την Ιταλική υπηκοότητα.
Εκτός από τον Μάικλ Πέντερς, ο Σκαραμέλα συνδέεται και με δύο πρώην στελέχη της Lockheed Martin που έλαβαν μέρος στη σύνοδο της οργάνωσης του Ιταλού στην Γκαέτα (κοντά στη Νάπολη), τον Νοέμβριο 2002.
Είναι ο καθηγητής Τζον Σιάμπις του ΜΙΤ, πρώην διευθυντής Division Missiles and Space Lockheed Martin και ο καθηγητής Λι Λάντσφορντ, πρώην διευθυντής Space Transportation Division Lockheed Martin.

Μάσιμο Παλάτσι (Σεΐχης «Μαλαούνα Αμπντούλ Χάντι)

Εκτός του Πέντερς, στη σύνοδο ECPP της Γκαέτα συμμετείχε και ο Αλί Χουσείν, αποκαλούμενος και «πρέσβης της Somaliland» (πρώην Βρετανική περιοχή που κήρυξε την ανεξαρτησία της αλλά δεν έχει μέχρι σήμερα αναγνωριστεί από καμία χώρα).
Ο Σκαραμέλα έχει παρτίδες και με τον “Μalauna Shaikh Abdul Hadi” Μάσιμο Παλάτσι, αυτοαποκαλούμενο «γενικό γραμματέα πολιτιστικού ινστιτούτου της Ισλαμικής κοινότητας Ιταλίας» που συνδέεται με νεοφασιστικές και ακραίες σιωνιστικές οργανώσεις.
Στη Γκαέτα ήταν επίσης Ιταλοί δικαστές, ανακριτές, εισαγγελείς από το βαθύ ακροδεξιό Ιταλικό παρακράτος.
Ίχνη του Polonium-210 εντοπίστηκαν εκτός της Βρετανικής πρεσβείας της Μόσχας και στο Βρετανικό Προξενείο της Νάπολης, όπου ο Φρέντερικ Μπράιαν Κίβερ υπέγραψε και σφράγισε πλαστό διαβατήριο για τον Λιτβινένκο με το όνομα «Έντουιν Ρέντγουολντ Κάστερ» (ο Βρετανικός Τύπος ανέφερε ανακριβώς ότι με το όνομα αυτό είχε λάβει ο Λιτβινένκο τη Βρετανική υπηκοότητα).

O Μπερεζόβσκυ

Ο Βρετανός υπάλληλος ενέγραψε και έγγραφο που ετοίμασαν οι Σκαραμέλα-Λιτβινένκο σύμφωνα με το οποίο «ένας πράκτορας των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών θα μετέφερε βαλίτσα με πυρηνικά από τη Μόσχα στη Ζυρίχη και από εκεί προς Μ. Ανατολή».
Το έγγραφο «επισημοποιήθηκε» από τις Βρετανικές Αρχές και κατέληξε στο αρχείο της Επιτροπής Μιτρόχιν του Ιταλικού Κοινοβουλίου.
Το δίκτυο Μπερεζόβσκυ-Λιτβινένκο-Σκαραμέλα υποστηριζόταν από συνταξιούχο πράκτορα Δυτικής Μυστικής Υπηρεσίας που έχει γεννηθεί σε μια από τις Βαλτικές Δημοκρατίες και παρακολουθούσε για χρόνια σοβιετικούς συμβούλους σε αρκετές χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Βάλερυ Πλέιμ

Ο 50χρονος πρώην πράκτορας (συνταγματάρχης) που είναι και νομικός, είναι σήμερα το δεξί χέρι του Μπερεζόβσκυ με αντιρωσική δράση σε Τσετσενία, Καλμουχία, Καρελία (αυτόνομες περιοχές της Ρωσίας), Αντιτζάν (Ουζμπεκιστάν), Γεωργία, Ουκρανία, Κιργιστάν και Μολδαβία.

Ο Μπερεζόβσκυ που είναι και Ισραηλινός υπήκοος έχει δώσει χέρι βοήθειας σε ΗΠΑ-Ισραήλ και στον Λίβανο (Επανάσταση Κέδρων), όπως ο Νέβζλιν βοηθά τις Ισραηλινές Μυστικές Υπηρεσίες (Μοσάντ) κατά της Δαμασκού.


Τη δράση του Σκαραμέλα, της οργάνωσής του ECPP και των ανθρώπων με τους οποίους σχετίζεται παρακολουθούσαν δίκτυα Μυστικών Υπηρεσιών πολλών χωρών και ανάμεσά τους πράκτορες της Brewster Jennings & Associates της Βάλερυ Πλέιμ.

Μπρουκς Μίσκελ

Ο Καναδός «διπλωμάτης» Λιούις Μπρουκς Μίσκελ που υπηρετούσε στην Πρεσβεία Καναδά της Βιέννης και ήταν Liaison Attache με την International Atomic Energy Agency (IAEA) διενεργούσε έρευνες για διακίνηση ραδιενεργών ουσιών στην Ιταλία.
Ο 49χρονος Μίσκελ βρέθηκε νεκρός σε χαντάκι ύδρευσης της Via Marina στη Νάπολη (!), στις 29 Μαίου 2006.
Oι Ιταλικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για λαθρεμπόριο όπλων, δημοσιοποίηση κρατικών μυστικών, συνομωσία και διεθνή διακίνηση ραδιενεργών υλικών, σε Ρώμη, Μπολόνια, Ρίμινι, Νάπολη και σε άλλες πόλεις.
Για την ολοκλήρωση των ερευνών απαιτείται η συνδρομή των Αμερικανών και των Βρετανών καθώς ο Σκαραμέλα είχε ισχυρές διασυνδέσεις με πρώην πράκτορες της CIA, όπως ο Λούις Παλούμπο (22 χρόνια στην “Company”) και ο μυστηριώδης “Perry”.
Η εταιρεία ασφάλειας του Φιλίππο Μαρίνο στο Μαιάμι συνδέεται με το Incident Management Group (IMG) του Λου Παλούμπο, που έχει και την Ackerman & Palumbo εταιρεία ασφάλειας (Louis F. Palumbo, 7980 N. Biscayne Point Cir. Miami Beach, Fl. 33141).
Συνέταιροι του Παλούμπο στην IMG είναι οι Ντάνιελ Ντόνοχιου (CIA, ΝΑ.Ασία-Ινδία), Χάρλει Στοκ (“forensic hypnosis” expert σε συνεργασία με FBI και άλλες Υπηρεσίες) και Κρίστοφερ Χέιγκον (21 χρόνια υπηρεσίας στη Σκότλαντ Γιαρντ).
Εκτός αυτών, σύμβουλοι της IMG είναι και οι Κέρτις Πέρυ “Perry” (CIA, Άπω Ανατολή, μιλά Κινεζικές διαλέκτους και έχει δράσει στις Φιλιππίνες), Ρόμπερτ Γουάγκερ (Ασφάλεια Πρεσβείας ΗΠΑ στη Μπογκοτά της Κολομβίας όπου ο Σκαραμέλα ήταν καθηγητής σε Σχολές της Αστυνομίας), Νεντ Τίμονς (εταιρείες «εισαγωγών-εξαγωγών» σε Κολομβία, Βενεζουέλα, Περού, Κεντρ. Αμερική), Τζον Στάμπλερ (εταιρείες ασφάλειας ορυχείων, αγωγών, αεροδρομίων σε Κολομβία, Παναμά, Ισημερινό, Χιλή).

Ρούντολφ Τζουλιάνι

O πρώην ειδικός πράκτορας Τζιμ Χολτ ( Secret Service Presidential Protective Division) ήταν εκπαιδευτής της Ackerman-Palumbo που είχε μετοχική συνεργασία με την Harrison-Kroll Environmental Services Inc. από τη Λουιζιάνα, με γραφεία και στο Λ. Άντζελες ( 300 S. Grand Avenue, Suite 1300, L.A. CA 90071).
H Kroll Associates είναι μια αινιγματική εταιρεία που διατηρούσε πάντα σχέσεις με τη CIA και έχει παρουσία στις εργολαβίες στο Ιράκ.
Ο Τζουλ Κρολ ίδρυσε την εταιρεία το 1972 με δανεικά κεφάλαια από την Foothill Capital που ήταν βαθειά χωμένη στην πτωχευμένη Savings & Loan, που τελικά διεσώθη εν μέρει αφού έγινε τμήμα της Wells Fargo Bank.
Ο Κρολ είχε εντοπίσει τα κλεμμένα εκατομμύρια του Μάρκος των Φιλιππίνων και τώρα ψάχνει για τα λεφτά του Ντιβαλιέ και του Σαντάμ.
Έχει χρηματοδοτηθεί από τους Ρέυ Στέφανς (Ντι Στέφανο του Ν. Τζέρσει), Γκίντεον Σερν και Έντι Μπέικερ ( Vanguard Petroleum).
Προστάτης του Σερν (απάτες με τρόφιμα που προορίζονταν για τα φτωχά παιδιά της Ν. Υόρκης) ο τότε δήμαρχος Ρούντολφ Τζουλιάνι, ενώ το πτώμα του Μπέικερ βρέθηκε σε καμένο αυτοκίνητο έξω από το Χιούστον, τον Σεπτέμβριο 1983.

Ο Κένεθ Λέι της Enron

Μετά την πτώχευση της Enron η εταιρεία του Κρολ αγοράστηκε από την Zolfo-Cooper ο ιδιοκτήτης της οποίας Στίβεν Κούπερ ορίστηκε από τον δικαστή Άρθουρ Γκονζάλες ως επίτροπος της Enron για την εκκαθάριση (ο Φρανκ Γουίσνερ Τζούνιορ του οποίου ο πατέρας υπήρξε από τους ιδρυτές της CIA και αυτοκτόνησε όταν ο Βρετανός πράκτορας της KGB Κιμ Φίλμπυ διείσδυσε στη CIA, έχει περάσει από τα διοικητικά συμβούλια της Kroll και της Enron).
Τον Ιούλιο 2004 η Kroll & Associates εξαγοράστηκε από την Marsh-McLennan που διοικείται από τον Τζέφρει Γκρίνμπεργκ, υιό του Μορίς (Χανκ) Γκρίνμπεργκ της AIG (μετοχές της Enron στην Chase και στη Ctibank είχαν «περάσει» από τον Κένεθ Λέι, στις McArthur Foundation και AIG, τον Μάιο 2001).
Την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ο Κρολ ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στους Δίδυμους Πύργους και η εταιρεία του είχε προσλάβει τον τραγικό πρώην πράκτορα FBI Τζον Ο’ Νιλ που σκοτώθηκε στο χτύπημα.
Σήμερα ο Κρολ διαχειρίζεται το Πρόγραμμα Identity Theft Shield το οποίο στις 30 Ιουνίου 2006 είχε 560.000 εγγεγραμμένους πελάτες.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2007 ο Λεονίντ Νέβζλιν ταξίδεψε από το Ισραήλ στις ΗΠΑ και συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ν. Τζέρσει μετά από αίτημα των Ρωσικών Αρχών (καταζητούνται και οι συνεργάτες του Ισραηλινοί υπήκοοι πλέον Μιχαήλ Μπούντνο και Βλαντιμίρ Ντουμπόβ που είχαν κι αυτοί προσκληθεί στο Πρόγευμα Προσευχής του Λ. Οίκου).

O Στίβεν Κέρτις

Κρατήθηκε για λίγες ώρες και αφέθηκε ελεύθερος μετά από «άνωθεν» παρέμβαση αφού διαθέτει τη στήριξη του Αμερικανικού Εβραικού λόμπι και είναι φίλος του Τομ Λάντος (Δημοκρατικός, Καλιφόρνια), του Κρις Σμιθ ( Ρεπουμπλικάνος, Ν. Τζέρσει) και του Τζον ΜακΚέιν (Ρεπουμπλικάνος, Αριζόνα).

Τεράστια ποσά τηςYukos και της Menatep έχουν τοποθετηθεί σε λογαριασμούς της Ισραηλινής Bank Hapoalim και στη Bank of New York.

Άνθρωποι που ερευνούσαν τους λογαριασμούς αυτούς είχαν κακό τέλος, όπως ο Βρετανός δικηγόρος Στίβεν Κέρτις που σκοτώθηκε σε «δυστύχημα» με το ελικόπτερό του στο Ντόρσετ τον Μάρτιο 2004, και ο Ρώσος πράκτορας Ρομάν Τσέποβ που μολύνθηκε από ραδιενεργό ουσία και πέθανε παρουσιάζοντας τα ίδια συμπτώματα με τον Λιτβινένκο.

Ο Αχμάντ Ζακάεβ

Ένας άλλος που θέλησε να συλλέξει στοιχεία για το δίκτυο Μπερεζόβσκυ-Νέβζλιν και να τα δημοσιεύσει σε βιβλίο, ο Πολ Κλέμπνικοβ (Αμερικανός υπήκοος και εκδότης του Ρωσικού Forbes) δολοφονήθηκε από «Τσετσένους» στη Μόσχα.
Ο «υπουργός Εξωτερικών της Τσετσενίας» Αχμάντ Ζακάεβ που καταζητείται από τους Ρώσους και έχει τη Βρετανική υπηκοότητα, ζει στο Λονδίνο υπό την προστασία του Μπόρις Μπερεζόβσκυ και δίνει από εκεί τις εντολές στους οπαδούς του.
Ο Μάριο Σκαραμέλα ισχυρίζεται ότι υπήρξε καθηγητής και σε δύο Κολομβιανά Πανεπιστήμια, από 1996 έως 2000.
Ο Λου Παλούμπο με την IMG ερευνούσε τα δίκτυα ναρκωτικών της Κολομβίας και ιδιαίτερα το καρτέλ του Μεντελίν.

Τζουλ Κρολ

Στην εταιρεία Kroll ο Παλούμπο συνεργαζόταν με τον Αβραάμ Σαλόμ πρώην πράκτορα των Ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών που απομακρύνθηκε μετά από σφαγές Παλαιστινίων πολιτών και εντάχθηκε στην Kroll.
Το καρτέλ του Μεντελίν συνδέεται και με Σαουδάραβες που χρηματοδότησαν το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το 1999 η Drug Enforcement Administration (DEA) κατάφερε να σπάσει μια συνομωσία στην οποία είχε ανάμιξη Σαουδάραβας πρίγκιπας που διακινούσε ναρκωτικά από Κολομβία μέσω Βενεζουέλας, για να χρηματοδοτεί επιχειρήσεις εξάπλωσης του Ισλάμ (είχε εξουσιοδότηση από το Θεό να πουλά ναρκωτικά).

Οι επιχείρηση (Operation Millennium) αυτή της DEA (κατασχέθηκαν 808 κιλά κοκαίνης τον Ιούνιο 1999) είναι καταγεγραμμένη σε “Declassification of a Secret DEA 6 Paris Country Office” Υπόμνημα, με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2000, περίοδο υψηλής δράσης υπόπτων Ισραηλινών σπουδαστών Καλών Τεχνών στις ΗΠΑ και των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην προετοιμασία του χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου (9/11).

Boeing 727 Sky Ways International

H DEA επικέντρωσε τις έρευνές της στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Ναγίφ αλ Σαούντ (Nayif bin Fawwaz al - Shaalan al - Saud), που χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό του Boeing 727 και το διπλωματικό του διαβατήριο για να αποφεύγει τους ελέγχους στα τελωνεία.

Ο Ναγίφ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μαιάμι, μιλά 8 γλώσσες, είναι ιδιοκτήτης Τράπεζας στην Ελβετία και έχει επενδύσεις σε πετρελαιικές εταιρείες της Κολομβίας και της Βενεζουέλας.
Ταξίδευε συχνά στις ΗΠΑ έχοντας μαζί του τη συνοδεία του και εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.
Η γνωριμία του Σαουδάραβα με τους ανθρώπους του καρτέλ του Μεντελίν έγινε στη Μαρμπέλα της Ισπανίας όπου η βασιλική οικογένεια της Σ. Αραβίας διαθέτει εξοχικό παλάτι.

Σύμφωνα με την αναφορά της DEA οι Κολομβιανοί ταξίδεψαν στη συνέχεια στο Ριάντ και από εκεί κατευθύνθηκαν με τον πρίγκιπα στην έρημο όπου και σχεδίασαν την επιχείρηση των ναρκωτικών.
Αποφασίστηκε η παράδοση 2000 κιλών κοκαίνης στο Καράκας της Βενεζουέλας και η μεταφορά στο Παρίσι με το αεροπλάνο του πρίγκιπα (ανάμεσα στους ανθρώπους του καρτέλ υπήρχε πράκτορας της DEA).
Το Boeing 727 του Ναγίφ ήταν εγγεγραμμένο στην Σαουδαραβική Skyways International, εταιρεία που είχε δεσμούς στο παρελθόν με τον μυστηριώδη Τζέιμς Μπαθ, φίλο του Τζορτζ Μπους και σύνδεσμο των εταιρειών Arbusto και Harken Energy με Σαουδαραβικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένου του Σαλέμ μπιν Λάντεν (μεγαλύτερου αδελφού του Οσάμα) που σκοτώθηκε το 1988 σε συντριβή του αεροπλάνου του στο Τέξας.
Εξ’ άλλου, στις 10 Απριλίου 2006 η Μεξικανική Αστυνομία μετά από σήμα της Ιντερπόλ έπιασε ένα αεροπλάνο DC-9 με 5,5 τόνους κοκαίνης αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

Τζέιμς Μπαθ

Σαλέμ μπιν Λάντεν

Το εγγεγραμμένο στις ΗΠΑ αεροπλάνο μετέφερε τα ναρκωτικά από Κολομβία, μέσω Καράκας, προς τη Σ. Αραβία.
Το DC-9 (N900SA) προσγειώθηκε στο Κάρμεν του Καμπέτσε για μεταφόρτωση σε ένα Falcon που έφτασε από την Τολούκα και η κοκαίνη ήταν συσκευασμένη σε 128 βαλίτσες.

Μοχάμεντ Άτα και Μαρουάν αλ Σεχί

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το DC-9 ήταν βαμμένο με τα μπλε και άσπρα χρώματα της US Transportation Security Administration, είχε το σήμα με τον Αμερικανικό Αετό και την επιγραφή: “ Sky Way Aircraft-Protection of America’s Skies” (ο πιλότος κατόρθωσε να δραπετεύσει αλλά συνελήφθη ο συγκυβερνήτης).
‘Όπως αποδείχθηκε από την εγγραφή το αεροπλάνο ανήκε στην Royal Sons Inc., 15875 Fairchild Drive, Clearwater, Florida.
Tο αεροπλάνο είχε απογειωθεί στις 5 Απριλίου 2006 από το διεθνές αεροδρόμιο St. Petersburg/Clearwater με προορισμό το αεροδρόμιο Simon Bolivar του Καράκας.

Η Royal Sons Inc., διατηρoύσε γραφεία στο 224 East Airport Ave., Venice (Florida), την ίδια περίοδο που οι Μοχάμεντ Άτα και Μαρουάν αλ Σεχί εκπαιδεύονταν στη Huffman Aviation, πολύ κοντά, στο 400 της East Airport Avenue.

Υπάρχουν στοιχεία βάσει των οποίων οι Άτα-Σεχί ήσαν «ταχυδρόμοι» ναρκωτικών για τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής και της Φλόριντα μέσω των σχέσεών τους με τον κατάδικο Τζακ Αμπράμοφ.
Οι Μοχάμεντ Άτα, Μαρουάν αλ Σεχί και άλλοι από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου, είχαν εντοπιστεί στο πλωτό “Sun Cruz” καζίνο του Αμπράμοφ στη Φλόριντα μια εβδομάδα πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα (στα τέλη Ιουνίου 2001 ο Άτα τζογάριζε σε καζίνο του Λ. Βέγκας).

Η ορατή κορυφή του παγόβουνου και οι αόρατοι θίασοι

Ιρίνα Χακαμάντα

Μιχαήλ Χοντορκόβσκυ

Return to category
 
Τελευταία άρθρα