fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Επανορθωτική χειρουργική μετά από μαζική απώλεια σωματικού βάρους

10 Μαΐου 2007 | 12:27 μ.μ.

 «ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ» ήταν το θέμα Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Holiday Inn, με κοινό τους Έλληνες πλαστικούς χειρουργούς. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής της Επιστημονικής Εταιρίας κατά της Παχυσαρκίας, το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο την επιστημονική ανάπτυξη και εφαρμογή χειρουργικών τεχνικών για την αισθητική αποκατάσταση των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις απώλειας βάρους.

Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή σύνδεση από το  χειρουργείο του Ιατρικού Ν. Ψυχικού, δύο διαφορετικές, νέες, επεμβάσεις, από τον πλαστικό χειρουργό Στρατή Γαβριήλ, που ηγείται του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, και την ιατρική ομάδα του, σε ασθενείς που είχαν απολέσει μεγάλο σωματικό βάρος.

Πιο αναλυτικά, παρουσιάστηκε, καταρχήν, η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης μαστού με L-τομή. Το γυναικείο στήθος αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία του σώματος που επηρεάζονται έντονα από τη μαζική απώλεια βάρους και η αποκατάστασή του αποτελεί προτεραιότητα για τους ασθενείς και ένα βασικό τομέα του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής της Επιστημονικής Εταιρίας κατά της Παχυσαρκίας. Η νέα τεχνική περιορίζει τις γνωστές ουλές τύπου άγκυρας σε μόνο μία λοξή προς τα κάτω και στο έξω μέρος του μαστού, τομή, η οποία πολύ σύντομα παίρνει τη μορφή ραγάδας. Το σχήμα του μαστού που επιτυγχάνεται με τη νέα τεχνική είναι ασυγκρίτως πιο φυσικό από παλαιότερες τεχνικές και επιτρέπει στη γυναίκα να έχει ένα στητό και σφριγηλό στήθος.

 


 Η νέα μέθοδος ανόρθωσης τους στήθους έχει και επιπλέον πλεονεκτήματα. Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική που δεν απαιτεί ούτε καν την παραμονή στο νοσοκομείο. Η επέμβαση, όποιας έκτασης και να είναι η πτώση του μαστού, είναι απλή και σύντομη. Το χειρουργείο δε διαρκεί περισσότερο από μία ώρα χειρουργείου, και η μετεγχειρητική πορεία είναι χωρίς πόνο και με τις λιγότερες πιθανές επιπλοκές. Έως σήμερα έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση περισσότερες από 70 γυναίκες, με εντυπωσιακά και σταθερά αποτελέσματα στο διάστημα που παρακολουθούνται.

 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης γλουτών με σύγχρονη ομόλογη αύξηση. Σε αυτήν την τεχνική, το Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής της Επιστημονικής Εταιρίας κατά της Παχυσαρκίας εκμεταλλεύεται την περίσσια του δερμοτολιπώδους ιστού, μετά την απώλεια σημαντικού βάρους, δίνοντας ως αποτέλεσμα σφριγηλούς και πιο «ζωντανούς» γλουτούς.

 Πιο αναλυτικά μέσω μίας οριζόντιας τομής, στο ύψος του ιερού οστού, ο πλεονάζων δερματολιπώδης ιστός, δεν αφαιρείται, όπως συνηθίζεται, αλλά μεταφέρεται στην περιοχή των γλουτών επιτυγχάνοντας, έτσι, αύξηση του όγκου στο συγκεκριμένο σημείο. Και σε αυτή την περίπτωση η χειρουργική τεχνική δεν απαιτεί την παραμονή στο νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική πορεία κρίνεται ομαλή και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από μία εβδομάδα. 

 

Ο κος Στρατής Γαβριήλ, βασικός εμπνευστής των δύο νέων τεχνικών αισθητικής αποκατάστασης ασθενών μετά από μαζική απώλεια βάρους, επεσήμανε: «Η απόφαση μας να δημιουργήσουμε το τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής εντός της Επιστημονικής Εταιρίας κατά της Παχυσαρκίας είχε στόχο την παροχή άμεσου και οριστικού αισθητικού αποτελέσματος στους ασθενείς που έχουν απολέσει μεγάλο σωματικό βάρος: Και είναι γεγονός ότι, σήμερα, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% από τους ασθενείς που έχουν απολέσει βάρος ζητά από τους πλαστικούς χειρουργούς να προχωρήσει σε επανορθωτικές επεμβάσεις.

 Η επινόηση των νέων τεχνικών αποτελεί, ουσιαστικά, συνδυασμό παλαιότερων τεχνικών και τροποποίηση νεότερων ώστε να έχουμε ένα πιο αποδοτικό αποτέλεσμα». Αναφορικά με τη διοργάνωση της Ημερίδας, ο κος Γαβριήλ, δήλωσε: «Η πρόσκληση που απευθύναμε στους εξέχοντες συναδέλφους μας πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι και μας τίμησαν με την παρουσία τους, είχε στόχο να τους ενημερώσουμε πιο αναλυτικά, αλλά και να τους εκπαιδεύσουμε στην διεξαγωγή της επέμβασης ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να αναλάβουν τέτοιου είδους περιστατικά.

 Η εμπειρία ήταν θετική και για τις δύο πλευρές και αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά workshops στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.»Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της Ημερίδας μίλησαν διακεκριμένοι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί και χειρουργοί παχυσαρκίας, ανάμεσα στους οποίους οι κ.κ. Θ. Βουκίδης, Σ. Γαβριήλ, Π. Μάνταλος, Σ. Κουτσόγιωργας, Μ. Καραολή, Π. Πάλμος, Β. Γιαννόπουλος, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής, κ. Στ. Κουρατζής και ο Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου Νοσκομείου, κ. Στρ. Κομνηνάκης.

 

Η Ημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής  Χειρουργικής, σε συνεργασία με την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου, με την ευγενική χορηγία της εταιρίας DeMePro.

Σήμερα στη χώρα μας το ποσοστό παχυσαρκίας φτάνει το 45%. Από αυτούς το 27% είναι άνδρες, ποσοστό που τοποθετεί τη χώρα μας στην πρώτη θέση στη Ευρώπη σε ανδρική παχυσαρκία και το 18% είναι γυναίκες. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η παιδική παχυσαρκία έχει φτάσει το 40% και αυξάνεται κάθε χρόνο.

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Επανορθωτική χειρουργική μετά από μαζική απώλεια σωματικού βάρους


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η inkara / 28 Ιουνίου 2008 στις 9:50 μ.μ.

μακαρι να προοδευσει ο τομεας της πλαστικης χειρουργικης.αλλα ας σκεφτουν και τους ανθρωπους που δεν εχουν χρηματα και θελουν πολυ να κανουν πλαστικες.κατι πρεπει να γινει.και γ ρ η γ ο ρ α

Έγραψε ο/η Σωτηρία Προκοπίου / 20 Ιουνίου 2012 στις 2:50 μ.μ.

Είμαι γυναίκα σε κλιμακτήριο και επειδή είχα μικρό στήθος, τώρα με την απώλεια του λιπώδη ιστού, έχει μειωθεί ο όγκος του στήθους που είχα παραπολύ. Ουσιαστικά δεν υπαρχει στήθος.
Θέλω να ρωτήσω:
- Αν είναι επιτυχής η επέμβαση για την επανόρθωση στήθους, χωρίς να χρειαστεί δεύτερη επέμβαση.
- Πώς γίνεται το κόστος της χειρουργικής επέμβασης να είναι λογικό;
Ειναι δυνατόν να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο (είμαι ασφαλισμένη στο δημόσιο) για να είναι μικρότερο το κόστος;

 
Τελευταία άρθρα