![]() |
|
|
![]() Χαμηλότερος ο κίνδυνος αρθρίτιδας για τους εραστές καφέ26 Μαΐου 2007 | 07:57 μ.μ.![]() ![]() ![]() Η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ ημερησίως μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο της εμφάνισης παραμορφωτικής αρθρίτιδας, λένε Καναδοί ερευνητές. Η επιστημονική ομάδα του University of British Columbia ανακοίνωσε ότι διαπίστωσαν πως το επίπεδο του ουρικού οξέως – που ευθύνεται για την αρθρίτιδα – σε ανθρώπους που έπινα αρκετό καφέ ήταν χαμηλότερο απ’ ότι σε άλλους που έπιναν λιγότερο. Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Arthritis Care and Research”. Η αρθρίτιδα έχει επιπτώσεις σε εκατομμύρια ανθρώπους, με τους αριθμούς που πιθανά να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. ![]() Ο κύριος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η αρθρίτιδα είναι να ληφθούν αντιφλεγμονώδη χάπια, αλλαγή διατροφής και κατανάλωση περισσότερου νερού, ή σε πιο βαριές περιπτώσεις, για ληφθούν ισχυρότερα φάρμακα για να μειωθεί το ουρικό όξινο επίπεδο στο αίμα. Η πιο πρόσφατη έρευνα εξέτασε τις συνήθειες κατανάλωσης 14.000 ανδρών και γυναικών μεταξύ 1988 και 1994. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνα τα άτομα που έπιναν τέσσερις ή περισσότερους καφέδες ημερησίως ήταν πιθανότερο να έχουν πολύ χαμηλότερο ουρικό οξύ στο αίμα τους, σε σχέση μ’ εκείνους που έπιναν ένα ή λιγότερα φλιτζάνια.
|
Copyright by Fe-mail.gr 1999-2021 W: www.fe-mail.gr | E: info@fe-mail.gr |
![]() |