![]() |
|
|
![]() «Πρέπει να τρώμε απ’ όλα».Το Λάδι, (μέρος δεύτερο)10 Σεπτεμβρίου 2007 | 08:19 π.μ.![]() ![]() ...από τη " Lili" Oil of evening Primrose
![]() Από παιδί, θυμάμαι την μητέρα μου να μου φέρνει από Γαλλία, κάψουλες από έλαιο Onagre, ή Oil of evening Primrose.
![]() Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν το φυτό για κατάπλασμα στις πληγές και τις άφθες, για το άσθμα, και το έβραζαν για να μαλακώσουν τον βήχα. Η αποτελεσματικότητα του σε μερικές ασθένειες έχει αποδειχτεί από πολλούς ερευνητές, από τις αρχές του 70. Ίσως γιατί το λάδι από Εvening Primrose είναι από τα πιο πλούσια σε γάμα-λινολεικο οξύ (7-10%), απαραίτητο για την παραγωγή προσταγλανδίνης, μια ουσία που βοηθάει σε πολλές λειτουργίες του σώματος, όπως τις συσπάσεις τις μήτρας, τις φλεγμονές, την πήξη του αίματος κλπ
![]() Υπό κανονικές συνθήκες, η διατροφή μας, μας παρέχει αρκετό λινολεικό οξύ, όμως έρευνες δείξανε ότι οι ιώσεις, η χοληστερόλη, η έλλειψη σε ψευδάργυρο ή ινσουλίνης, το αλκοόλ , η διαδικασία γήρανσης, σταματούν την ομαλή σύνθεση προσταγλανδίνης. Υπάρχουν δύο είδη προσταγλανδινών, η Ε1 η οποία είναι η χρήσιμη, και η Ε2 η οποία βρίσκεται κυρίως στα γαλακτοκομικά και το κρέας, και η οποία είναι ύποπτη για διευκόλυνση ανάπτυξής νόσων. Η παρουσία γάμα-λινολεικού οξέως διευκολύνει την σύνθεση της Ε1 εις βάρος της Ε2.
![]() Η σπιρουλίνα Το γάμα λινολεϊκό οξύ, είναι σπάνιο στην φύση, μόνο μερικά φυτά το διαθέτουν και η σπιρουλίνα, ένα φύκι. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν το διαθέτει αλλά μπορεί να το αφομοιώσει και να το μετατρέψει. Η μετατροπή αυτή δυστυχώς δεν ολοκληρώνεται από τους εξής ανασταλτικούς παράγοντες. Εμποδίζει την καταστροφή του νευρικού συστήματος, διεγείροντας την παραγωγή κάποιων λεμφοκυττάρων. Ραφινάρισμα και υδρογονοποίηση
![]() Τα περισσότερα έλαια υδρονογοποιούνται για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, και σταθερότητα, κάτι που μετατρέπει τα λίπη σε πολυακόρεστα, που σε συνδυασμό με την χοληστερόλη, δημιουργούν περίπλοκες αδιάλυτες ενώσεις οι οποίες κάθονται στις αρτηρίες. Αντίθετα, τα μη υδρογονοποιημένα λίπη, πάντα σε συνδυασμό με την χοληστερόλη, φεύγουν εύκολα από τον οργανισμό. Τα περισσότερα λάδια δεν είναι ψυχρής πίεσης, και είναι ραφιναρισμένα. Το ραφνινάρισμα είναι απαραίτητο όταν η εξαγωγή του λαδιού από τους καρπούς, γίνεται με την βοήθεια διαλυτών Είναι προτιμότερο να αγοράζετε πάντα το λάδι σας από τα βιολογικά ράφια και να έχει την ένδειξη, «ψυχρή πίεση». Να το βάζετε στο πιάτο σας και όχι την ώρα του μαγειρέματος. Το άρθρο αυτό έχει πληροφοριακό χαρακτήρα, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνει την γνώμη του ιατρού σας και σε περιπτώσεις ασθενειών και προβλημάτων ενδείκνυται να ζητήσετε ιατρική γνωμάτευση και παρακολούθηση.
https://www.servicevie.com/02sante/Med_douce/Med_douce07022000/Med_douce07022000.html https://www.lamarjolaine.org/article-6129646.html https://biogassendi.ifrance.com (συνεχίζεται) «Πρέπει να τρώμε απ’ όλα»Το Λάδι, (1ο μέρος )
|
Copyright by Fe-mail.gr 1999-2021 W: www.fe-mail.gr | E: info@fe-mail.gr |
![]() |