fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Τα βαρέα μέταλλα βρήκαν τον δάσκαλό τους

24 Σεπτεμβρίου 2007 | 07:48 π.μ.

 ...από τη " Lili

Τα βαρέα μέταλλα κληρονομούνται από την μαμά μας, όταν μας έχει μέσα της, και στην διάρκεια της ζωής μας συνεχίζουμε να απορροφούμε, μόλυβδο , υδραγυργο και άλλα, που  βρίσκονται στα φυτοφάρμακα, στα ζιζανιοκτόνα, στα σφραγίσματα στα δόντια μας.

 Όπως και σε κάποια εμβόλια με αλουμίνιο η/ και υδράργυρο,  και στο καυσαέριο, δημιουργώντας  έτσι μέσα στο σώμα μας έναν ατελείωτο νοσηρό κύκλο, αφού τα βαρέα μέταλλα, σε γενικές γραμμές δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, όση αποτοξίνωση και να κάνει κάποιος, και θεωρούνται μια από τις αιτίες για πολλές χρόνιες ασθένειες όπως πονοκέφαλοι, σκλήρωση κατά πλάκας, αλζχάιμερ, κλπ
Κάποιες τροφές, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι (βιολογικά πάντα) και κάποια ψάρια του βυθού (όχι σαρκοβόρα), βοηθούν στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων, γιατί αυτά, έλκονται από το θείο που περιέχουν.
Ταυτόχρονα, αποφεύγουμε τα όξινα φρούτα και λαχανικά όπως η τομάτα, το λεμόνι το ακτινίδιο.
Η παρουσία των βαρέων μετάλλων στον οργανισμό χαλάει το ενζυματικό σύστημα και μεταμορφώνει λίπη σε πολυακόρεστα.

Καλό είναι λοιπόν , καθημερινά να καταναλώνουμε έλαιο evening primrose (ηράνθεμο, νυχτολούλουδο), πασατέμπο, φουντούκια και λιναρόσπορο για αναπλήρωση.
Το αυγό, είναι μια έξοχη λύση, αν είναι ωμό και βιολογικό. Τα μη βιολογικά αυγά είναι πραγματική  χημική χωματερή της κότας, η οποία καθαρίζει με αυτόν τον τρόπο τον οργανισμό της από τις τροφές που τρώει.

Το αυγό περιέχει συστατικά που καταστρέφονται με την θερμότητα και ο κρόκος περιέχει πρωτεΐνες ενωμένες με θείο, οι οποίες με την βράση, μεταμορφώνονται σε χοληστερόλη.
H ιστορία λέει, ότι η κλορέλα, (και πιο συγκεκριμένα οι ιδιότητες της), ανακαλύφθηκαν τυχαία, όταν κάποιοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτό το φύκι, ήταν η κύρια αιτία της καλής υγείας των γιαπωνέζων, στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Η αλήθεια είναι ότι η Κλορέλα είναι ένας πραγματικός μαγνήτης των βαρέων μετάλλων και γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον τρόπο παρασκευής της.

Ο ‘Οττο Warburg, κάτοχος του Νόμπελ το 1919, ανακάλυψε τις ιδιότητες της μέσα από τις έρευνες του στην  χλωροφύλλη και την φωτοσύνθεση.

• Βοηθάει στις συσπάσεις του εντέρου, αναδομεί την κυτταρική δομή του, ξαναφτιάχνει την χλωρίδα, και απορροφά τα δηλητήρια. Όσοι ξέρουν το πόσο σημαντικό είναι το έντερο να είναι καθαρό (εκεί χωνεύονται πλέον όλες οι τροφές μας-αφού δεν μασάμε-εκτός από τις πρωτεΐνες, και από κει θεωρητικά φεύγουν όλες οι βλαβερές τοξίνες του σώματος. Ένα βρώμικο έντερο, επιτρέπει στο αίμα να επιστρέψει στα κύτταρα με βλαβερές ουσίες.)
• Βοηθάει τον εγκέφαλο, το συκώτι γιατί η ποσότητα της σε χλωροφύλλη οξυγονώνει τον οργανισμό και τον αναζωογονεί. Με την διεγερτική δράση της στα ερυθρά αιμοσφαίρια, βοηθάει στην αναιμία.
• Αποτοξινώνει τον οργανισμό από αλκοόλ, τοξίνες και κυρίως, από τα βαρέα μέταλλα, γι’ αυτό και οι συνθήκες παραγωγής της πρέπει να είναι άψογες.
• Ηρεμεί, βοηθάει στην ανάπτυξη, διεγείρει τον μεταβολισμό, και την παραγωγή ενζύμων.

Όλα σχεδόν τα ψάρια σήμερα έχουν μεθυλιωμένο υδράργυρο. Συνίσταται να βάζετε στο τέλος της βράσης τους (για να μείνουν οι πρωτεΐνες άθικτες), δυο κουταλάκια, κλορέλα σε σκόνη.

Η σύνθεση της κλορέλα είναι 50% πρωτεΐνες. Έχει ίνες, βιταμίνες και Β12  που συνήθως βρίσκουμε μόνο στο κρέας, άλατα, και κυρίως, χλωροφύλλη. Δεν έχει καταγραφεί πουθενά υπερδοσολογία, αν και έχουν αναφερθεί στην ακαταλληλότητα  της  σε περίπτωσης χαμηλού ph (-όξινου -) Η κλορέλα εντείνει το φαινόμενο με αποτέλεσμα  να υποστούμε απασβέστωση και άλλη απώλεια βασικών αλάτων από τον οργανισμό).

Έτσι προτιμάται ένα μίγμα κλορέλας και σπιρουλίνα, η οποία φέρνει μια πιο ισορροπημένη λύση, (εκτός αν έχουμε τον χρόνο, και το μέσο να κάνουμε ένα ειδικό τεστ- mineralogramme-του οργανισμού, το οποίο θα καθορίσει  τι ακριβώς χρειαζόμαστε.)
Η σπιρουλίνα, έχει λιγότερη χλωροφύλλη, όμως η σύνθεση της είναι ανώτερη σε ιχνοστοιχεία, και άλατα. Αποτοξινώνει και βοηθάει και αυτή στην αποβολή των βαρέων μετάλλων.

 

Η κλορέλα με σπιρουλίνα υπάρχει σε μαγαζιά βιολογικών προϊόντων όπως κα σε φαρμακεία, και η δοσολογία της αρχίζει αργά, λίγες ταμπλέτες την πρώτη μέρα, (4-5) τις οποίες αυξάνουμε καθημερινά έως ότου να καταναλώνουμε 13-16 την ημέρα και σε μερικές περιπτώσεις περισσότερο.

Σε κάποιες περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσανεξία με το φαγητό (πχ με γαλακτοκομικά προϊόντα), συνιστάται να χορηγούνται οι ταμπλέτες, μακριά από την ώρα του φαγητού, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, συνιστάται μισή ώρα πριν.
Η κούρα κρατάει γύρω στους 4 μήνες, και η συνιστώμενη δόση είναι-σε γενικές γραμμές, 3 με 5 γραμμάρια την ημέρα, (10 με 15 δισκία των 30mg).
Δεν έχει ιδιαίτερη μυρωδιά ή γεύση και μπορείτε να βρείτε και μακαρόνια με σπιρουλίνα για συμπλήρωμα.

 

 

Η κλορέλα με σπιρουλίνα υπάρχει σε μαγαζιά βιολογικών προϊόντων όπως κα σε φαρμακεία, και η δοσολογία της αρχίζει αργά, λίγες ταμπλέτες την πρώτη μέρα, (4-5) τις οποίες αυξάνουμε καθημερινά έως ότου να καταναλώνουμε 13-16 την ημέρα και σε μερικές περιπτώσεις περισσότερο. Σε κάποιες περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσανεξία με το φαγητό (πχ με γαλακτοκομικά προϊόντα), συνιστάται να χορηγούνται οι ταμπλέτες, μακριά από την ώρα του φαγητού, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, συνιστάται μισή ώρα πριν.
Η κούρα κρατάει γύρω στους 4 μήνες, και η συνιστώμενη δόση είναι-σε γενικές γραμμές, 3 με 5 γραμμάρια την ημέρα, (10 με 15 δισκία των 30mg).Δεν έχει ιδιαίτερη μυρωδιά ή γεύση και μπορείτε να βρείτε και μακαρόνια με σπιρουλίνα για συμπλήρωμα.

Η σπιρουλίνα και η κλορέλα είναι :
Ικανές να τετραπλασιαστούν σε 24 ώρες.
Ικανές να διατηρήσουν την ανθρώπινη ζωή από μόνες τους επ’ αόριστο, θεωρούνται μια από τις πιο φυσικές πλήρες τροφές.
Τετραπλασιάζουν την ανάπτυξη της χλωρίδας του σώματος.
Θεωρούνται πλήρη τροφή περισσότερο από οποιαδήποτε βιταμίνη και συμπλήρωμα διατροφής
Αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού και την ανάπτυξη των παιδιών.


Πηγές:
Chlorella, the emerald food. Dhyana Bewicke
https://couleurs-de-la-vie.blog4ever.com/blog/lirarticle-69322-295683.html
https://www.biochlorella.com/french/colonf.html
https://www.crottaz.ch/amalgames/dl/ML_Posologie.pdf
https://www.crottaz.ch/amalgames/dl/ML_Posologie.pdf
https://sandyallred.net/_wsn/page2.html


Το άρθρο έχει πληροφοριακό χαρακτήρα, συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας.

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Τα βαρέα μέταλλα βρήκαν τον δάσκαλό τους


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η δημητρα / 7 Μαρτίου 2014 στις 10:55 μ.μ.

σας ευχαριστούμε που υπαρχετε

Έγραψε ο/η ΧΛΩΡΕΛΛΑ ΚΑΙ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΑ (3 ΕΤΩΝ ) / 5 Μαΐου 2017 στις 3:27 μ.μ.

Παρακαλώ θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται να δοθεί χλωρέλλα και σπιρουλίνα σε παιδί (κορίτσι) 3 ετών και αν ναι ποιο σκεύασμα είναι αυτό; Υπάρχει και κάτι σε φυσική μορφή;Ευχαριστώ.

 
Τελευταία άρθρα