![]() |
|
|
![]() Ορθή Γεωργική Πρακτική στο ρύζι23 Νοεμβρίου 2007 | 09:00 π.μ.![]() ![]() Γράφει η Ανθή Αγγελοπούλου Η ιστορία του ελληνικού ρυζιού Όταν μιλάμε για ελληνικό ρύζι αυτόματα το μυαλό όλων πάει στην εταιρία Agrino. Είναι πολύ λογικό άλλωστε αφού υπάρχει στον ελλαδικό χώρο από το 1955 που ξεκίνησε την λειτουργία της στο Αγρίνιο από όπου πήρε και το όνομά της. Μέχρι σήμερα η εταιρία βρίσκετε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων από το ελληνικό κοινό. Και αυτή με τη σειρά της φροντίζει για τον καταναλωτή προσφέροντας του ποιότητα στα προϊόντα της. Με γνώμονα λοιπόν την ποιότητα και την σωστή παραγωγή αλλά και με αίσθηση συνέπειας απέναντι στα διεθνή βραβεία που έχει αποκομίσει κατά καιρούς δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκει κάθε φορά νέους τρόπους προσέγγισης τόσο του κοινού όσο και της ίδιας της, της παραγωγής. Αφού καινοτόμησε στο λανσάρισμα του πρώτου πιστοποιημένου οσπρίου, τα φασόλια γίγαντες τώρα επανέρχεται και εισάγει τη μέθοδο της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής. Τι είναι όμως η Ορθή Γεωργική Πρακτική.
Με βάση αυτά τα δεδομένα η Agrino υιοθετεί ένα νέο σύστημα καλλιέργειας βασισμένο στις αρχές της «Ορθής Γεωργικής Πρακτικής».
Μειώσει τους φυσικούς, χημικούς και μικροβιολογικούς κινδύνους και το προϊόν να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καταναλωτή. Εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που παρέχει η ορθολογική χρήση τόσο των εισροών (π.χ. φυτοπροστατευτικών προϊόντων) στο αγρόκτημα, όσο και τους φυσικούς πόρους του περιβάλλοντος. Και τέλος να προσαρμοστεί το προϊόν που παράγεται στις νέες απαιτήσεις της αγοράς και των καταναλωτών για φρέσκα προϊόντα και ταυτόχρονα ασφαλή. Τι κάνει σε αυτή την περίπτωση η εταιρία:
Τα προϊόντα που παράγονται με την Ορθή Γεωργική Πρακτική είναι σαφώς πιο ασφαλή και ποιοτικά.
![]() Το σχέδιο της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής ξεκινά με την επιλογή των αγρών οι οποίοι αξιολογούνται από την έκθεσή τους σε ανέμους και ήλιο, από την υφή του εδάφους τους, από την πρόσβαση τους σε μηχανήματα, από τις ασθένειες και τα ενδημικά έντομα αλλά και την επάρκεια και την ποιότητα του νερού που έχουν, από την έκταση της καλλιέργειας και τέλος από τις γειτονικές καλλιέργειες. Στην συνέχεια γίνετε τοπογραφική επισκόπηση, σχέδιο διαχείρισης του εδάφους και μηχανική κατεργασία. Γίνετε δηλαδή προετοιμασία του εδάφους με διάφορες μεθόδους ανάλογα με την ιδιομορφία και την σύστασή του.Στην συνέχεια γίνετε έλεγχος του διαθέσιμου νερού και επιλογή της ποικιλίας του ρυζιού που θα σπαρθεί.
Αν είστε λοιπόν λάτρεις του ρυζιού εμπιστευθείτε την γεύση και την ποιότητα στο πιάτο σας από την Agrino.
|
Copyright by Fe-mail.gr 1999-2021 W: www.fe-mail.gr | E: info@fe-mail.gr |
![]() |