![]() |
|
|
![]() Κάτω η φρουκτόζη, ζήτω η Ξυλιτόλη17 Απριλίου 2008 | 08:59 π.μ.![]() ![]() ...από τη " Lili" Η ξυλιτόλη είναι η νέα ανακάλυψη και επανάσταση στο σπίτι μας. ![]() Είναι μια γλυκαντική ουσία που υπάρχει άφθονη στο ξύλο της σημύδας, και στα μούρα.
Η επιστήμη μας λέει ότι η τερηδόνα δημιουργείται από μικροοργανισμούς και ζάχαρη μαζί. Κάθε τροφή που περιέχει ζάχαρη δίνει στα βακτηρίδια ενέργεια για να πολλαπλασιαστούν και έτσι δημιουργούν οξέα μέσα από μεταβολική διαδικασία. Έτσι δημιουργείται η μεταβολή του ph, και λιώνουν τα άλατα του ασβεστίου από την επιφάνεια του σμάλτου…
![]() Η χρήση ξυλιτόλης βοηθάει την αποκατάσταση του ph, αφού τα βακτηρίδια δεν μπορούν να επεξεργαστούν την ζάχαρη, και δεν δημιουργούνται οξέα. Η πλάκα μειώνεται γιατί το σάλιο έχει ότι χρειάζεται για να διορθώσει τις βλάβες στο σμάλτο και η ξυλιτόλη βοηθάει την συγκέντρωση στοιχείων που βοηθούν το ίδιο το σάλιο να επιδιορθώσει το σμάλτο. Οι έρευνες προτείνουν την χρήση ξυλιτόλης και για ρινικές πλύσεις, αφού βοηθάει να μην «κολλάνε» βακτηρίδια όπως του στρεπτόκοκκου στις κοιλότητες, και δυναμώνει το εσωτερικό αμυντικό σύστημα Δεν χρειάζεται να διαβάσω άλλο. Πηγές:
Προσοχή όμως μακριά από τα σκυλιά!
|
Έγραψε ο/η Ματθαίος Παπακυρίτσης / 9 Ιανουαρίου 2009 στις 6:53 μ.μ. |
---|
![]() |
Xαίρομαι ιδιαίτερα για τη δημοσίευση αυτού του μικρού άρθρου σχετικά με την ξυλιτόλη διότι οι ευεργετικές της ιδιότητες είναι τόσες πολλές που θα πρέπει να γίνουν γνωστές σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας. |
![]() |
Copyright by Fe-mail.gr 1999-2021 W: www.fe-mail.gr | E: info@fe-mail.gr |
![]() |