fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ο Ήλιος & η Επιδερμίδα

15 Μαΐου 2008 | 12:31 μ.μ.

Για να μπορούμε να χαιρόμαστε με την κατάλληλη προστασία και πρόληψη τη «φωτεινή» πλευρά του ήλιου!Η επιδερμίδα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και συμβάλλει σε πολλαπλές λειτουργίες, όπως προστασία του οργανισμού, ρύθμιση της θερμοκρασίας, αποθήκευση αίματος, μεταβολισμός, έκκριση και αποβολή ουσιών.

Όσον αφορά την προστασία από τον ήλιο, η παραγωγή και έκκριση μελανίνης αποτελεί την φυσική διαδικασία άμυνας της επιδερμίδας. Όμως, αυτή η διαδικασία δεν επαρκεί και χρειάζονται πρόσθετα μέτρα προφύλαξης για να αποφύγουμε ανεπανόρθωτες βλάβες στο μέλλον.

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής και ευεργετική δύναμη για τον άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες για την υγεία και τον οργανισμό.  Ως πηγή ζωής και ενέργειας, συμβάλλει στην θετική μας διάθεση, καθιστά δυνατή την όραση, βοηθά τον οργανισμό να συνθέσει βιταμίνη D (συμβάλλει στο μεταβολισμό, ενδυναμώνει τα οστά) και συμβάλλει στη θεραπεία ορισμένων ασθενειών. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, χωρίς επαρκή προστασία μπορεί όμως να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην επιδερμίδα, όπως ηλιακά εγκαύματα, ερυθρότητα, φωτογήρανση (ρυτίδες, σκούρες κηλίδες, χαλάρωση), αλλεργίες και να συμβάλλει στην πρόκληση καρκίνου του δέρματος.

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα, παγκοσμίως, 1 στα 3 περιστατικά καρκίνου αφορούν καρκίνο του δέρματος. Ο καρκίνος του δέρματος προκαλείται είτε από τη συσσωρευτική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είτε ύστερα επαναλαμβανόμενα περιστατικά πολύ έντονης έκθεσης στον ήλιο. Στην Ευρώπη τα περιστατικά μελανώματος έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία 45 χρόνια!

 Εβδομάδες Αντηλιακής Προστασίας 2008

Επειδή η επιστημονική ενημέρωση είναι απαραίτητη για την εκπαίδευση και την καλύτερη υγεία του κοινού, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με τη σειρά αντηλιακών RoC MINESOL της Johnson & Johnson, διοργανώνει τις ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ σε 13 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας! Μια εκστρατεία ενημέρωσης 200.000 πολιτών σχετικά με την ήλιο, τις επιδράσεις του στην επιδερμίδα, τον καρκίνο του δέρματος και την ανάγκη για επαρκή αντηλιακή προστασία.

Στις ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ έγκυροι φορείς και εξειδικευμένο προσωπικό θα ενημερώνουν το κοινό, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για τον ήλιο και την αντηλιακή προστασία… Γιατί η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα; Ποιες είναι οι μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειές της; Πώς λειτουργεί η φυσική άμυνα του οργανισμού απέναντι στον ήλιο; Ποια είναι η δράση των αντηλιακών; Τι σημαίνει ο γνωστός δείκτης SPF και κατά πόσο αυτός μας προστατεύει; Πώς πρέπει να εφαρμόζουμε τα αντηλιακά για να έχουμε επαρκή προστασία;

Οι κάτοικοι των 13 πόλεων θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν αυτά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, καθώς και να λύσουν όλες τις απορίες τους σε ένα ευχάριστο καλοκαιρινό περιβάλλον. Επιπλέον, θα λάβουν ενημερωτικά φυλλάδια και δείγματα αντηλιακών προϊόντων.

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα διαρκέσει από το Μάιο έως τον Αύγουστο του 2008 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος Ιωάννινα, Καβάλα, Λαμία, Καλαμάτα, Τρίκαλα.

Επισκεφθείτε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις κεντρικές πλατείες των πόλεων και γνωρίστε επιστημονικές πληροφορίες για: τον ήλιο, τις επιδράσεις του στην επιδερμίδα, τις μεθόδους αντηλιακής προστασίας και τη σωστή χρήση των αντηλιακών προϊόντων. Ενημερωθείτε από εξειδικευμένο προσωπικό και έγκυρους φορείς, λάβετε ενημερωτικά φυλλάδια, καθώς και δείγματα αντηλιακών προϊόντων και λύστε όλες σας τις απορίες σε ένα ευχάριστο καλοκαιρινό περιβάλλον. Ενημερωθείτε από το φαρμακοποιό και το δερματολόγο σας για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης σε κάθε πόλη.

 Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι ένα μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό, εθελοντικό σωματείο με ιστορία 50 ετών. Ιδρύθηκε το 1958 από τον Καθηγητή Γεώργιο Παπανικολάου και άλλους επιφανείς επιστήμονες. Έχει ως αποστολή την ενημέρωση του κοινού, την εκπαίδευση της επιστημονικής κοινότητας και την ανάπτυξη καινοτομικών ιατρικών μεθόδων για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, καθώς και την ανακούφιση του πόνου των καρκινοπαθών.

Βασικός στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε ετήσιες προληπτικές ελέγχους προς όφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους.

Προσφέρει πλούσιο κοινωνικό έργο με δραστηριότητα σε πολλούς τομείς. Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας είναι η δημιουργία 2 Ειδικών Κέντρων Φροντίδας-Αποθεραπείας Ασθενών με Καρκίνο, στην Παιανία Αττικής και στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Αυτά αποτελούν πρότυπα κέντρα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, για τη νοσηλεία, τη φροντίδα και τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει 80 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.
Μερικές από τις δραστηριότητες του σωματείου είναι: ο Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος, το Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος, το Κέντρο Γενετικής Συμβουλευτικής, το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, μία Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, μία Μονάδα Εκπαίδευσης για την Ελληνική Διατροφή, 2 περιοδικά (1 ενημερωτικό για το ευρύ κοινό και 1 επιστημονικό για την ιατρική κοινότητα), καθώς και πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Στα πλαίσια αυτού του πλούσιου κοινωνικού έργου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία το 2008 αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, από τις οποίες η πιο σοβαρή είναι ο καρκίνος του δέρματος. Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας με τη μεγάλη ηλιοφάνεια, η ενημέρωση του κοινού για την αντηλιακή προστασία είναι καίριας σημασίας!

 

RoC MINESOL
Σειρά αντηλιακών

Η RoC προσφέρει εδώ και 50 χρόνια αποτελεσματικές και ασφαλείς λύσεις για τη φροντίδα κάθε επιδερμίδας. Στηρίζεται σε σύγχρονη τεχνολογία και δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας, με αγνές και υποαλλεργικές συνθέσεις.

Τα αντηλιακά μας πάνε στις ρίζες της RoC.. καθώς το πρώτο προϊόν της μάρκας ήταν ένα αντηλιακό με υποαλλεργική σύνθεση ειδικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Ενσωμάτωνε μια πολύ σημαντική καινοτομία, καθώς ήταν το πρώτο αντηλιακό που πρόσφερε εξαιρετικά υψηλή αντηλιακή προστασία.

Από τότε μέχρι σήμερα, η RoC στηρίζεται σε συνεχή καινοτομία και προσφέρει πολύ αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο με τη σειρά αντηλιακών MINESOL.


Η RoC προσφέρει
Τριπλή Προστασία από τον Τριπλό Κίνδυνο

 

1. Προστασία από τις UVΒ ενάντια στα ηλιακά εγκαύματα

2. Προστασία από τις UVA ενάντια στην πρόωρη γήρανση

3. Προστασία από αλλοιώσεις της επιδερμίδας – Αντιοξειδωτική δράση

 

Τα αντηλιακά RoC MINESOL χάρη σε μία αποκλειστική σύνθεση με καινοτομικά φίλτρα και ένα κατοχυρωμένο φυσικό ενεργό συστατικό (Feverfew) προσφέρουν πολύ αποτελεσματική προστασία από τις αρνητικές συνέπειες του ήλιου. Συνδυάζουν την υψηλή τεχνολογία με μία ελαφριά, μη λιπαρή υφή που απορροφάται εύκολα για ιδανική αποδοχή από την επιδερμίδα.


Η RoC MINESOL είναι μία ολοκληρωμένη σειρά με αντηλιακά για τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας (ώριμη, νεανική, παιδική, ανοιχτόχρωμη, μαυρισμένη). Τα προϊόντα καλύπτουν διάφορους δείκτες προστασίας: πολύ υψηλή προστασία SPF50+, υψηλή προστασία SPF50 και SPF30,  μέτρια προστασία SPF20 και διατίθενται σε διάφορες μορφές για κάθε προτίμηση: κρέμα, γαλάκτωμα, spray, γαλάκτωμα σε spray.

Αποτελεσματική προστασία για να μπορούμε να χαιρόμαστε τη «φωτεινή» πλευρά του ήλιου!

 

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Ο Ήλιος & η Επιδερμίδα


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα