fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ιριδολογία. Επιστήμη ή εναλλακτική ιατρική;

21 Οκτωβρίου 2006 | 03:34 μ.μ.

Τα μάτια σας δεκατέσσερα!

 

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και όχι μόνο. Με μια απλή εξέταση μπορείτε να μάθετε οτιδήποτε αφορά στην υγεία σας. Μπορείτε αλήθεια;

Η ιριδολογία έκανε την εμφάνιση της πολύ παλιά, στα τέλη του 1840 όπου ο Ούγγρος Ignaz Von Peczely, παιδί ακόμα, στην προσπάθεια του να πιάσει μια κουκουβάγια, της έσπασε κατά λάθος το πόδι. Στο μάτι της κουκουβάγιας εμφανίστηκε ένα σκούρο σημάδι το οποίο με το πέρας του χρόνου και όταν κουκουβάγια γιατρεύτηκε εξαφανίστηκε! Από εκεί και μετά από μελέτες θεωρείται πατέρας και πρωτοπόρος στο χώρο της ιριδολογίας μαζί με τον Σουηδό Niels Liljequist.
Η ιριδολογία στην Ελλάδα ίσως αποτελεί «μόδα» μιας και τον τελευταίο καιρό εκατοντάδες Έλληνες πολίτες καταφεύγουν για μια τέτοια εξέταση. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 

Τι είναι η ιριδολογία;

Πρόκειται για μια διαγνωστική μέθοδο η οποία με την χρήση ειδικών μηχανημάτων εξετάζει την ίριδα σε βάθος και μπορεί (όπως λέγεται) να εντοπίσει όλες τις τυχόν παθήσεις του σώματος και του οργανισμού. Πόσο αληθές είναι όμως αυτό;

Τα κέντρα ιριδολογίας που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι αρκετά, δεν συμπεριλαμβάνονται όμως στα επίσημα ιατρικά κέντρα. Από την άλλη όμως λειτουργούν κανονικά μιας και ο ιατρικός σύλλογος δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την λειτουργία τέτοιων κέντρων μιας και οι άνθρωποι που αποτελούν τέτοια κέντρα δεν είναι γιατροί.

 

Μια διεξαγωγή εξέτασης

Αρκετά απλή διαδικασία. Η επίσκεψη σε κάποιο κέντρο ιριδολογίας κοστίζει από 75 έως 100 ευρώ για μια απλή διάγνωση. Ένα μηχάνημα εξετάζει την ίριδα του ματιού και κατόπιν βγάζει τα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το κέντρο (διατροφολόγοι, διαιτολόγοι κτλ.) σας δίνουν οδηγίες και κάνουν την διάγνωση. Κατόπιν ανάλογα το πρόβλημα, σας παραπέμπουν σε ιατρούς που συνεργάζονται μαζί τους.

Το μηχάνημα διάγνωσης φωτογραφίζει την ίριδα και κατόπιν κάνει την διάγνωση του βάση των στοιχείων που «βλέπει».

Τι μπορεί να δει κανείς στα μάτια σας;  Τα πάντα όπως υποστηρίζεται μιας και φαίνονται όλες οι παθήσεις (αρκετές φορές και οι μελλοντικές) και γίνεται συνεχώς έρευνα για να υπάρξει πλήρης και πιο εξειδικευμένη διάγνωση. Η ιριδολογία δεν συγκαταλέγεται στις ειδικότητες της ιατρικής αλλά μπορεί να προβλέψει παθήσεις και να σας δώσει σημαντικές πληροφορίες. Ίσως μερικά χρόνια αργότερα να δούμε την ιριδολογία να κατακτά τον κόσμο της ιατρικής μιας και ο έλεγχος της υγείας ενός ανθρώπου με τόσο απλό τρόπο θα αποτελέσει συνταρακτικό γεγονός.
Ο Ιπποκράτης ήταν αυτός που είπε «Ιδού τα μάτια, ιδού το σώμα» και ίσως από τότε γνώριζε. Τα μάτια λοιπόν δεν είναι μόνο ο καθρέπτης της ψυχής αλλά και ο καθρέπτης της υγείας του σώματος μας.

Ποιες παθήσεις μπορεί να διαγνώσει η ιριδολογία;

Η ιριδολογία πέρα από διαγνωστική είναι και προληπτική μέθοδος. Ανάλογα τα σημάδια, τις γραμμές, τις σκιές, τη θόλωση, τους χρωματισμούς και το σχήμα των ιρίδων σας προκύπτουν τα αποτελέσματα.

Η ιριδολογία λοιπόν θα σας δώσει απάντηση για όποια τυχόν πάθηση έχετε ή μπορεί να σας συμβεί μελλοντικά προλαμβάνοντας έτσι αρκετά ανεπιθύμητα συμπτώματα ακόμα και ψυχολογικά.

Αρκετός κόσμος επισκέπτεται τα κέντρα ιριδολογίας για να μάθει πως μπορεί να απαλλαγεί από περιττά κιλά ή ακόμα και από το κάπνισμα.

Ο λόγος;  Η ιριδολογία όπως λέγεται, σε σχέση με την ιατρική μπορεί να εντοπίσει έπ’ ακριβώς που βρίσκεται το πρόβλημα που μας ωθεί να κάνουμε τις παραπάνω ενέργειες. Από την άλλη πλευρά τα κέντρα βελονισμού που λειτουργούν για τους ίδιους λόγους (παχυσαρκία, κάπνισμα, χαλάρωση κτλ.) πετυχαίνουν αρκετές φορές τον στόχο τους και φυσικά ούτε αυτά συμπεριλαμβάνονται στα ιατρικά κέντρα ακόμα, αν και κάποιες προσπάθειες γίνονται.

Τι να προσέξετε;

  Εάν σκέπτεστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε κάποιο κέντρο διάγνωσης και να κάνετε εξέταση της ίριδας σας θυμηθείτε πως δεν πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας μόνο τα στοιχεία και τη διάγνωση που θα σας δοθεί μιας και η ιριδολογία πετυχαίνει το στόχο της μόνο όταν συνδυάζεται με την κλασσική ιατρική. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για τώρα που η ιριδολογία δεν είναι ακόμα κλάδος της ιατρικής.

  Στο κέντρο που θα επισκεφτείτε προσέξτε να υπάρχει και η σχετική άδεια από την αντίστοιχη Νομαρχία.

  Μετά την διάγνωση την οποία θα κάνει το μηχάνημα που θα εξετάσει την ίριδα σας θα σας δοθούν οδηγίες από το υπεύθυνο άτομο του κέντρου. Μη διστάσετε σε καμία περίπτωση πριν προχωρήσετε σε κάποια απόφαση να πάρετε την γνώμη των οικογενειακών ιατρών σας.

 

Μ’ ένα απλό searching στο internet ή στο χρυσό οδηγό θα βρείτε αρκετά διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Έχει αποτέλεσμα;

Αρκετοί Έλληνες πολίτες που έχουν δοκιμάσει τη μέθοδο της ιριδολογίας υποστηρίζουν πως με τις διαγνώσεις και την βοήθεια των ιατρών τους απαλλάχτηκαν από αρκετές παθήσεις ενώ κάποιοι άλλοι πρόλαβαν ασθένειες με υψηλό κίνδυνο, όπως ηπατίτιδα, προστάτη, κατάθλιψη και αρκετές άλλες σοβαρές ασθένειες.

Μια απλή γενική εξέταση δεν κοστίζει ακριβά για να μάθουμε κάποια πράγματα παραπάνω για την υγεία μας, πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ενεργήσουμε σε τίποτα και σε καμία οδηγία που θα μας δοθεί χωρίς την άδεια και την επίβλεψη του ιατρού μας.

 

Αριάδνη Γερασιμίδου

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Ιριδολογία. Επιστήμη ή εναλλακτική ιατρική;


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Λιλι / 2 Νοεμβρίου 2008 στις 2:03 μ.μ.

Η ιριδολογια δεν αντιλαμβανεται το σωμα σε ¨τμηματα" όπως η κλασσική ιατρικη αλλα σαν ένα συνολο. Οι αλλαγες στο ματι προδίδουν οτι κάτι δεν "παει καλά" και οτι αν πχ συνεχιστει η διατροφή του ατόμου με τον ίδιο τροπο, θα υπαρξουν πιθανά προβλήματα.
Δεν κάνει διαγνωση με την έννοια της ονομασίας και ανγνώρισης της μελλοντικής ασθένειας για να βρεθεί και το αναλογο φάρμακο, γι αυτο και σε πολλές χωρες του εξωτερικού δεν απαιτείται διπλωμα Ιατρικής.(Αν και ειναι πιο χρηστικό να υπάρχει)
Σε μερικές όμως χώρες οπως την δική μας ναι, και τα κίνητρα ειναι συνήθως καθαρά οικονομικά. Αν ο γιατρός δεν ασκει ήπιες και εναλλακτικές μεθόδους και είναι ταγμένος στην φαρμακοβιομηχανία, η Ιριδολογία του είναι ένα άχρηστο εργαλείο.
(Τι φάρμακο να δώσεις για μια ασθενεια που δεν έχει εκδηλωθεί και δεν ξέρεις τι ασθένεια θα είναι;)

Η ιριδολογία δεν ειναι διαγνωση με την έννοια της αναγνώρισης της ασθένειας αλλα αναγνώριση των "κουρασμένων" οργάνων.


Ενας άνθρωπος που κουραζει το νεφρό του μπορει να το προλάβει αν ο Ιριδολόγος του πει οτι "βλέπω οτι στην περιοχη του νεφρού παρουσιαζεται ανωμαλία"

Ειναι βασισμένο στις αρχες του βελονισμου και της ρεφλεξολογίας που λένε οτι όλα μας τα ζωτικά οργανα αντιπροσωπεύονται απο καποια σημεια στα πόδια μας,, στα χέρια μας, στους λοβους των αυτιών μας κλπ κλπ

 
Τελευταία άρθρα