fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Αυτό-αναζωογόνησης

2 Μαρτίου 2006 | 01:58 μ.μ.

Με επιτυχία και ιδιαίτερη απήχηση τόσο στον ιατρικό κόσμο (δερματολόγοι & πλαστικοί) όσο και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Ανδρομέδα, η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα της νέας επαναστατικής επιστημονικής μεθόδου μη χειρουργικού "Face lift" Isolagen.

Το Isolagen είναι μία πρωτοποριακή θεραπεία, η οποία βασίζεται στη φυσική ικανότητα αυτό-αναζωογόνησης που έχει το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Από το πρώτο επίσημο λανσάρισμά του το 2002, η Isolagen έφερε την επανάσταση στην βιομηχανία αντί- γήρανσης με τη αποτελεσματική και ασφαλή ανανέωση του δέρματος, με ουσιαστικά (αποτελεσματικά) και μακροχρόνια αποτελέσματα που διαφέρουν ριζικά από οτιδήποτε άλλο στην αγορά. Το Isolagen χρησιμοποιείται ως προληπτική και αισθητική θεραπεία για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, των δερματικών ατροφιών που οφείλονται σε παράγοντες όπως το γήρας, η έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες, η οξείδωση, οι ασθένειες και οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Καθώς ο χρόνος επιδρά στο δέρμα τα κύτταρα που απαιτούνται για την ανανέωση του δέρματος ατροφούν. Το Isolagen δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου με την σύσταση περισσότερων ινοβλαστών (κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο από τα οποία αναπτύσσονται συνδετικοί ιστοί) σε συγκεκριμένες περιοχές. Αυτά τα κύτταρα συνεχίζουν να παράγουν κολλαγόνο διατηρώντας το δέρμα σε ένα καλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας οι ινοβλάστες αποσπώνται από την περιοχή πίσω από το αυτί λόγω του ότι είναι μία περιοχή όπου το δέρμα παραμένει σε μία καλή κατάσταση και εν συνεχεία καλλιεργούνται φυσικά στα εργαστήρια της Isolagen . Τα κύτταρα παρακολουθούνται από ένα σύστημα υπολογιστών υψηλής τεχνολογίας και μετά από μία περίοδο 8 έως 9 εβδομάδων εγχύονται στο δέρμα του ασθενή. Η έγχυση των ινοβλαστών αποκαθιστά τον κατεστραμμένο/γερασμένο ιστό και αναζωογονεί το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνει τις ρυτίδες, ή τα σημάδια του δέρματος επανορθώνοντας και ανανεώνοντας την κατάστασή του.

Ο κ. Bob Sexauer , Αντιπρόεδρος Εταιρικής Ανάπτυξης της Isolagen αναφέρει σχετικά: «Το Isolagen είναι μία επαναστατική τεχνική η οποία προσφέρει στους πελάτες μακροπρόθεσμη βελτίωση της κατάστασης του δέρματός τους. Αυτή η μοναδική διαδικασία αυτό-αναζωογόνησης χρησιμοποιεί τα κύτταρα του ίδιου του ασθενή, έτσι ώστε ο οργανισμός να μην απορρίπτει και να επαναπορροφά τα κύτταρα, όπως συμβαίνει με ξένα σώματα ή πρωτεΐνες. Ως εκ τούτου, είναι πιο ασφαλής και φυσική λύση για την επανόρθωση των ατελειών της επιδερμίδας. Το Isolagen αποτελεί μία μοναδική μέθοδο θεραπείας που έχει φέρει αλλαγές στις αισθητικές θεραπείες στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Αποτελεσματικότητα

Σε κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το 92% των ασθενών είχαν επιτυχημένα αποτελέσματα εφαρμόζοντας τη μέθοδο Isolagen . Οι ασθενείς παρατηρούν μια συνεχή βελτίωση για διάστημα 18- 24 μήνες με αρκετές περιπτώσεις όπου τα πλεονεκτήματα της θεραπείας συνεχίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προκειμένου να διασφαλιστούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προτείνεται οι ασθενείς να κάνουν " top up " εγχύσεις - ενέσεις μία φορά το χρόνο για να διατηρείται η αναζωογόνηση του δέρματος.

Η Isolagen συνεργάζεται με τους κορυφαίους πλαστικούς χειρούργους και δερματολόγους του Ηνωμένου Βασιλείου που περιλαμβάνουν τον κ. Adrian Grobbelaar, τον κ. Ashby, τον Dr. Otto, τον κ. Dick Yeo και πρόσφατα με το Harley Medical Group .

Όσοι ενδιαφέρονται για την θεραπεία μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.isolagen.com για να ενημερωθούν για τους χειρούργους που εφαρμόζουν τη μέθοδο.

Return to category
 
Τελευταία άρθρα