fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Μάθε καλύτερα τον οργανισμό σου!

3 Σεπτεμβρίου 2014 | 12:33 π.μ.

Πόσο χρόνος χρειάζεται για να πάρεις κιλά, να έρθεις σε οργασμό ή να μείνεις έγκυος

Πόση ώρα χρειάζεται για να χωνέψεις, για να κλείσει μια πληγή ή για να έρθεις σε οργασμό; Η έρευνα που διεξήχθη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας έδειξε ότι οι χρόνοι διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο είτε πρόκειται για τη διαδικασία της χώνεψης, την επούλωση των πληγών, την αύξηση βάρους, τον οργασμό ή την εμμηνόπαυση.

Χώνεψη
Ένα γεύμα πολλών λιπαρών είναι δύσκολο να επεξεργαστεί, ενώ ένα ισορροπημένο γεύμα 600 θερμίδων θα βρίσκεται στο στομάχι για περίπου 2 με 3 ώρες. Μια τροφή ταξιδεύει μέσω του μικρού εντέρου ενώ μετά από 2 με 3 ώρες μπαίνει στο μεγάλο έντερο όπου παραμένει για περίπου 20 ώρες. Ο χρόνος της χώνεψης διαφέρει, ανάλογα το φύλο, την ηλικία και τη διάθεσή μας, από 16 έως και 30 ώρες.

Επούλωση πληγών
Μια βαθιά πληγή χρειάζεται περίπου 2 χρόνια για να επουλωθεί εντελώς, παρόλο που η διαδικασία αποκατάστασης ξεκινά δευτερόλεπτα μετά τη δημιουργία της. Ουσίες όπως το κάλλιο και η βιταμίνη C βοηθούν στην επούλωση, επομένως ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με τον αν έχεις έλλειψη βιταμίνης C αλλά και την ηλικία σου.

Αύξηση κιλών
Συνήθως το σκέφτεσαι όταν τρως σοκολάτα το βράδυ: πόση ώρα θα κάνει μέχρι να φτάσει στους γοφούς μου; Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το λίπος εισέρχεται στο αίμα περίπου μια ώρα μετά την κατανάλωσή του, ενώ μετά από τρεις ώρες εγκαθίσταται …γύρω από την μέση σου! Μην αγχώνεσαι, πρόκειται για προσωρινή αποθήκευση του λίπους μέχρι να το χρησιμοποιήσεις ως ενέργεια…. εκτός αν φας πολύ, οπότε θα παραμείνει εκεί με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους.

Οργασμός
Ο κανόνας λέει πως οι γυναίκες χρειάζονται 20 λεπτά ενώ οι άντρες μόλις 3! Ένας οργασμός μπορεί να διαρκέσει από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι μισό λεπτό, όμως ο χρόνος για να φτάσεις εκεί διαφέρει: στις γυναίκες από 10 έως 20 λεπτά, στους άντρες από 2 έως 3 λεπτά. Υπάρχουν, βέβαια, και επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τόσες μεταβλητές που είναι άσκοπο να μιλάμε για μέσους όρους…

Αντικατάσταση μισού λίτρου αίματος
Χρειάζονται περίπου έως και 6 εβδομάδες για να αντικατασταθεί μισό λίτρο αίματος, μετά από μια αιμοδοσία. Οι γυναίκες μετά από μια αιμοδοσία πρέπει να περιμένουν 16 εβδομάδες μέχρι να ξαναδώσουν αίμα, ενώ οι άντρες 12 εβδομάδες.

Σύλληψη
Μόνο 30 λεπτά χρειάζονται για να ταξιδέψει το σπέρμα και να γονιμοποιήσει ένα ωάριο. Το ωάριο απελευθερώνει μια ορμόνη που προσελκύει το σπέρμα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Ο χρόνος κυοφορίας διαφέρει αρκετά από γυναίκα σε γυναίκα αφού διαρκεί από 37 έως και 42 εβδομάδες. Ο τοκετός ξεκινά όταν τα εμβρυακά πνευμόνια αναπτυχθούν πλήρως και στείλουν ένα σήμα στην μήτρα να αρχίσει τις συσπάσεις. Υπάρχουν όμως αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την ώρα όπως το μέγεθος της μήτρας ή τυχόν φλεγμονές.

Ανάπτυξη Νυχιών
Τα νύχια σου αναπτύσσονται ανά 3,55 χιλιοστά το μήνα. Αν ζούσες τη δεκαετία του ’50 θα μεγάλωναν 3,06 χιλιοστά ενώ το 1938 μόλις 3 χιλιοστά. Η διαφορά του τότε με το τώρα υπάρχει γιατί οι σύγχρονες δίαιτες είναι πιο πλούσιες σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Όσο για το αν όλα τα νύχια μεγαλώνουν το ίδιο γρήγορα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι το μεσαίο δάχτυλο αναπτύσσεται πιο γρήγορα από τα άλλα και το μικρό πιο αργά.

Εμμηνόπαυση
Κατά μέσο όρο η εμμηνόπαυση βρίσκει τις γυναίκες στα 51, αλλά μπορεί να ξεκινήσει από τα 40 έως τα 55 έτη. Η νέα αυτή φάση που περνούν οι γυναίκες κρατάει περίπου δύο χρόνια, ενώ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι και 1 στους 5 άντρες υποφέρουν από ανδρική εμμηνόπαυση.

 

Σχετικά άρθρα

Πηγή: joytv

icon Προσθήκη Σχόλιου

Μάθε καλύτερα τον οργανισμό σου!


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα