fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Τα στοιχεία του Καρκίνου

22 Ιουνίου 2009 | 07:33 π.μ.

Τα στοιχεία του Καρκίνου

Πως αναγνωρίζουμε έναν Καρκίνο

 Ως γνήσιος Καρκίνος αντιμετωπίζετε τα πάντα με  την καρδιά και όχι με την ψυχρή λογική και το συμφέρον όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας. Παρά τις δυσκολίες, πετυχαίνετε τους στόχους σας, αν και συνήθως χρειάζεται να προσπαθήσετε  δύο φορές περισσότερο από ότι οι υπόλοιποι.

Για παράδειγμα, στον έρωτα οι γυναίκες  προσέχουν σε έναν  Καρκίνο το χιούμορ του αλλά και την ευαισθησία του. Είναι ονειροπόλος κι έτσι βλέπει τον κόσμο. Πάει εύκολα  πίσω μπρος και νοιώθει με το παραμικρό ανασφαλής. Και αυτό το αντιλαμβάνονται συχνά οι υπόλοιποι, κυρίως οι κοπέλες  που επιδιώκουν να τον πλησιάσουν. Τους ξυπνά το μητρικό ένστικτο και αντικρίζουν έναν άντρα που παραμένει αιώνιο  παιδί.
Οι γυναίκες Καρκίνοι είναι πολύ αγαπητές, γιατί εκπέμπουν μια εντελώς ρομαντική αύρα. Είναι πολύ αγαπητές και η γοητεία τους ελκύει πολλούς θαυμαστές. Οι περισσότεροι άντρες μάλιστα νοιώθουν να τους μαγεύουν αυτές  «οι κόρες του Φεγγαριού».ιδίως  όταν αιφνιδιάζουν τους θαυμαστές τους και προτείνουν ή οργανώνουν περίπατο ή μπάνιο στη θάλασσα<κα΄τω από το φως της πανσελήνου. ..
Δεν είναι το ίδιο με όλους, βέβαια, αλλά μόνο με τον δικό τους «κύριο Τέλειο». Δεν ανοίγονται εύκολα, δεν μιλούν για τον εαυτό τους συχνά και αναμένουν ο σύντροφος τους να δείχνει εμπιστοσύνη και πίστη απέναντι στις ίδιες και τη σχέση τους. Οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο χαμογελούν πολύ εύκολα και μιλούν γλυκά, κάνοντας μερικούς επίδοξους συντρόφους να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν ακόμα και να… παίξουν μαζί τους. Εκείνες όμως καταφέρνουν να ψυχολογούν τους άλλους και ξέρουν με τι έχουν να κάνουν. Και, μόλις αντιληφθούν ότι δεν τους κάνει, έχει τελειώσει γι αυτές. Ψάχνουν ήδη για άλλον… Το ίδιο  ισχύει και  όταν βρίσκονται μέσα σε μια σχέση και συνειδητοποιήσουν ότι έχει τελειώσει. Δεν γυρνούν εύκολα πίσω.
Ο άντρας Καρκίνος είναι πολύ αγαπητός σε φίλους και γνωστούς. Παρ΄όλο που, ειδικά όταν είναι μόνος, δεν έχει μεγάλες παρέες. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου αναζητούν όμως ένα τέτοιο φιλικό καταφύγιο, γιατί αισθάνονται ανασφάλεια και πιστεύουν ότι σαν «μοναχικοί καβαλάρηδες» δεν θα καταφέρουν  και πολλά. Κερδίζουν όμως την εκτίμηση των άλλων και γίνονται δεκτοί σε παρέες, ειδικά επειδή είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν τους άλλους να σταθούν δίπλα τους.  


Ακατανίκητη γοητεία

Και ο άντρας και η γυναίκα Καρκίνος  που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου  εκπέμπουν μια γοητεία στην οποία δύσκολα μπορούν να αντισταθούν.

Στο χώρο εργασίας τους, σε  φιλικές παρέες ή και σε απλούς γνωστούς οι Καρκίνοι είναι τις περισσότερες φορές εύθυμοι, με διάχυτη εσωτερική λάμψη.  Με αυτή και μόνο την έμφυτη διάθεση πετυχαίνουν πολλά πράγματα. Είναι πάντα ευγενικοί και συνέχεια γλυκομίλητοι και ειδικά  οι άντρες φέρονται σε όλες τις γυναίκες σαν να πρόκειται για τη γυναίκα της ζωής τους.
Ως αντίπαλο δεν  ανέχονται κανέναν αντίζηλο. Το πάθος μπορεί να τους μεταμορφώσει τόσο πολύ, ώστε οι σκηνές τους να θυμίζουν Οθέλλο. Σαν απόδειξη αγάπης δεν τους αρκούν τα λόγια αλλά θέλουν να βλέπουν έργα. Πιστεύουν στα έργα και είναι διατεθειμένοι να δώσουν και αυτοί πολλά σε μια σχέση. Συνήθως όλοι οι Καρκίνοι είναι πολύ προσεκτικοί και προστατευτικοί και είναι αυτονόητο για εκείνους να διαλέγουν μικρά δωράκια για τους άλλους. Μάλιστα,  ο  άντρας Καρκίνος  είναι από τους λίγους που θυμούνται την επέτειο του γάμου τους! Και στεναχωριέται κιόλας όταν η δική του σύντροφος δε θυμάται το αγαπημένο τους τραγούδι ή δε θέλει να μαγειρέψει κάτι.. για δύο και να περάσουν ρομαντικά την επέτειο τους.                                         
 

Η εξωτερική εμφάνιση


Στη φυσιογνωμία των περισσότερων Καρκίνων μπορεί κανείς να παρατηρήσει την ευγένεια που τους διακρίνει. Οι άντρες Καρκίνοι έχουν συνήθως ένα οβάλ, γεμάτο πρόσωπο και η φιλική τους  διάθεση φαίνεται μέσα από τα μάτια τους. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες Καρκίνοι παραμένουν απλές, αλλά θηλυκές και γοητευτικές.
Οι Καρκίνοι δίνουν μεγάλη σημασία στην εμφάνιση τους. Είναι απλόχεροι και το παρουσιαστικό τους θα πρέπει να μιλάει από μόνο του. Τότε νοιώθουν ότι όλα θα πάνε καλά και οι αρνητικές σκέψεις  μειώνονται. Η κριτική μπορεί, βέβαια να προκαλέσει και υπερβολικές αντιδράσεις από μέρους τους, ειδικά όταν κρίνουν ότι είναι άδικη. Και τότε βγαίνει  μια κακή πλευρά του εαυτού τους και μόνο κάτω από την ασπίδα τους παραμένουν πολύ συναισθηματικοί  και  ευάλωτοι.
Όταν  ξεσπάει μια διαφωνία ή ένας καβγάς, ειδικά μεταξύ φίλων, θα μπορούσε κανείς να περιμένει από κάθε Καρκίνο συμβουλές και συζήτηση. Σκέφτονται και ξανασκέφτονται την κατάσταση και πως έφτασαν τα πράγματα μέχρι εκεί. Εξετάζουν όμως τα πάντα, μέχρι και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Και μερικές φορές αισθάνονται ότι πνίγονται και ότι δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση.
Οι γυναίκες Καρκίνοι πάντως είναι πρώτες στα γυναικεία τερτίπια. Έχουν πλούσια  φαντασία και αγαπούν πάνω από όλα τα μυστήρια και τα μυστικά. Γνωρίζουν ότι αυτά τους προσδίδουν άλλη εικόνα, που ελκύει το αντίθετο φύλο και γοητεύει κάθε άνθρωπο. Ο συναισθηματικός τους κόσμος μοιάζει πολύ με το φεγγάρι που άλλοτε φαίνεται γεμάτο και άλλοτε μισοάδειο. Χρειάζονται χρόνο συνήθως για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τον εαυτό τους, κάνοντας  ίσως έναν περίπατο. Και, μόλις βάλουν όσα τους απασχολούν σε μια σειρά μέσα τους, είναι σε θέση να  ξαναπιάσουν τα πράγματα από εκεί που τα άφησαν.   

 
Ο συντηρητικός Καρκίνος


Οι Καρκίνοι αισθάνονται συνήθως να είναι πολύ δεμένοι με το παρελθόν. Δεν έχουν ανάγκη από νεωτερισμούς και αλλαγές. Υποστηρίζουν ότι αυτό που είναι παλαιό και μερικές φορές έχουν κληρονομήσει από άλλες γενιές έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να το διαφυλάξουν και όχι να το ξεφορτωθούν. Ονειροπολούν αρκετά συχνά, ταξιδεύοντας  μάλιστα σε παλαιότερα  χρόνια και εποχές. Αντίστοιχη είναι η και η διαρρύθμιση στο σπίτι των περισσοτέρων Καρκίνων.

Έχουν μια  λατρεία προς τις αντίκες και τα παλιά έπιπλα και αντικείμενα που ζωντανεύουν άλλες δεκαετίες. Είναι αξιοσημείωτο, βέβαια, το γεγονός  ότι εξίσου φροντίζουν και αγαπούν όλη τους την οικογένεια –ως ζωντανό σύνδεσμο με το παρελθόν τους. Μόνο στο σπίτι τους και την οικογένεια τους νοιώθουν τόσο καλά. δεν είναι ο τύπος του πάρτι και των νυχτερινών εξόδων. Ακόμα και οι γυναίκες Καρκίνοι ζουν με αναμνήσεις από το παρελθόν. Όταν  μάλιστα δεν έχουν ερωτικό σύντροφο  και είναι μόνες τους σε ένα διαμέρισμα, μπορεί κανείς να ανακαλύψει πολλά πράγματα που παραμένουν εκεί για να τους θυμίζουν πρόσωπα και καταστάσεις από παλιά. Πολλές φορές μάλιστα απολαμβάνουν να διηγούνται την ιστορία του κάθε αντικειμένου, μιλώντας πάντα με αγάπη και χιούμορ.
Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αυτού του ζωδίου νοιώθουν μερικές φορές να πνίγονται από μια εσωτερική αναταραχή. Αυτή η  αίσθηση του ανικανοποίητου που τους διακρίνει βρίσκει έκφραση πολλές φορές μέσα από περίεργες συλλογές. Γραμματόσημα, γυάλινα μπουκάλια, τενεκεδάκια  από διαφορετικά είδη μπίρας, ίσως ακόμα και παλιά αντικείμενα που μπορεί να βρήκαν στο βυθό της θάλασσας, είναι μερικά από αυτά που θα μπορούσαν να ταξιδέψουν μέχρι το σαλόνι τους. Κι εάν αντέχουν από οικονομικής πλευράς, συνεχίζουν αυτό  το πάθος τους για τις αντίκες, συλλέγοντας ακριβές πορσελάνες, κρυστάλλινα ποτήρια, αγαλματίδια, παλιά ξυλόγλυπτα έπιπλα ή και χαλιά. Οι αλλαγές στα λουλούδια και η φροντίδα του κήπου ανήκουν επίσης στα χόμπι  που τους δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση, αποκαλύπτοντας και τη μεγάλη αγάπη που τρέφουν προς τη  φύση.
Παρά την τάση τους μα κάνουν χαρακτηριστικά «δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω» οι περισσότεροι Καρκίνοι τα καταφέρνουν στα επαγγελματικά και δείχνουν με τον δικό τους τρόπο τις φιλοδοξίες τους. Δεν είναι ανάγκη να είναι στην πρώτη θέση της επιχείρησης, λειτουργούν καλύτερα όταν βρίσκονται στο παρασκήνιο. Αρκεί κάποιος να τους δείχνει εμπιστοσύνη και εκείνοι συνήθως απαντούν με υπομονή και επιμονή και καλά αποτελέσματα.
Όταν κάποιο αντικείμενο ελκύει επαγγελματικά πολύ τη γυναίκα  Καρκίνο και αποκτά ιδιαίτερη σημασία για  την ίδια, τότε και εκείνη από την πλευρά της δείχνει μεγάλη αφοσίωση. Όταν πιστεύουν στη δουλειά τους και την απόδοση τους, γνωρίζοντας και τις δυνατότητες τους, οι γυναίκες Καρκίνοι στρέφονται κυρίως σε ένα δικό τους πρόγραμμα. Εάν χρειαστεί όμως κάνουν αλλαγές ή περικοπές. Έχουν μια τάση να επιλέγουν δημιουργικά επαγγέλματα, δείχνοντας μια προτίμηση και στην τέχνη. Η κατανόηση  για τους άλλους που τους χαρακτηρίζει και η ευαισθησία τους τους οδηγεί αρκετές φορές στην άσκηση επαγγελμάτων που σχετίζονται με τη φροντίδα των άλλων.

Επίσης, οι Καρκίνοι γίνονται εύκολα πολύ καλοί μάγειροι και σεφ, δημιουργώντας γαστρονομικές απολαύσεις από την πιο παλιά και ξεχασμένη συνταγή μέχρι και αυτοσχέδια φαγητά και γλυκά – πραγματικά αριστουργήματα. Αγαπούν τα πικάντικα πιάτα και δεν φοβούνται να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν σε παράξενες και εξωτικές γεύσεις. Όσο  για το κόστος όλων των υλικών, δεν τους απασχολεί, ενώ συνήθως τελευταία αφήνουν τα ποτά. Και αυτό γιατί σπάνια πίνουν δυνατά κοκτέιλ και ποτά, όπως το ουίσκι, η βότκα και το τζιν.
Ο αθλητισμός δεν ενδιαφέρει  συνήθως τους περισσότερους Καρκίνους. Στην περίπτωση που χρειαστεί  οπωσδήποτε να ασχοληθούν με κάποιο σπορ, διαλέγουν τα ήρεμα αθλήματα, όπως το γκολφ, όπου οι ρυθμοί παραμένουν ήρεμοι και οι ίδιοι  ασκούνται στον ίδιο χώρο χωρίς να τρέχουν πάνω κάτω. Για κανέναν λόγο δεν επιζητούν τους γρήγορους και αγχώδεις ρυθμούς των άλλων σπορ και προτιμούν σίγουρα έναν περίπατο στο πάρκο και στην  καθαρή ατμόσφαιρα από το τζόκιγκ. Κρατούν το μέτρο σε όλα  και υποστηρίζουν την καλή διατροφή και τη μερική άσκηση, για να διατηρούνται σε φόρμα. Έχουν ευαισθησία συνήθως στο στομάχι. Η αγάπη που δείχνουν στα βαριά και πικάντικα φαγητά τους οδηγεί εκεί. Πολλές  φορές λοιπόν παραπονιούνται για στομαχικές ενοχλήσεις. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι  πολλοί Καρκίνοι είναι υπέρβαροι, λόγω της τάσης τους να τρώνε πολύ. Αυτό βέβαια θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, ειδικά όταν αποφεύγουν και κάθε είδους άσκηση. Καλό είναι να προσέχουν, γιατί αυτή η στάση  ίσως τους οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα.                    

  
Οι δώδεκα θετικές πλευρές του  Καρκίνου:

Είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν τους άλλους
είναι εύθυμοι,
αφιλοκερδείς,
απλόχεροι,
προσεκτικοί,
στοργικοί,
λογικοί,
περήφανοι,
αλτρουιστές,
 συνετοί,
οικογενειάρχες
και  σπιτόγατοι

Οι δώδεκα αρνητικές πλευρές των Καρκίνου :


Συμφεροντολόγοι,
αργοί,
αντιρρησίες,
δουλοπρεπείς,
σχολαστικοί,
εύθικτοι,
εγωιστές,
αγενείς,
δειλοί,
ιδιότροποι,
υποκριτικοί,
και επιδεικτικοί.


Τα χαρακτηριστικά του Καρκίνου  ανάλογα με τον ωροσκόπο του:


Ο Κριός ως ωροσκόπος ενισχύει τις ανασφάλειες του Καρκίνου.Τα σχέδια λοιπόν που βάζουν ως στόχο αυτοί οι άνθρωποι δύσκολα πραγματοποιούνται. Οι ίδιοι θίγονται πολύ εύκολα  και στις περισσότερες περιπτώσεις αφήνουν το μέτρο για τους άλλους. Ωστόσο σέβονται και μένουν πιστοί στις μεγάλες τους αγάπες.        

Ο  Ταύρος ως ωροσκόπος  κάνει τον Καρκίνο πιο προσεκτικό και δεν τον αφήνει ποτέ στα κρύα του λουτρού. Και αυτό φαίνεται πρώτα απ’όλα από τα οικονομικά, που διαχειρίζονται με ιδιαίτερη επιμέλεια.  Τείνουν να είναι πιο συντηρητικοί σε όλα τους, αλλά να έχουν και περισσότερο πείσμα.  

Οι Δίδυμοι ως ωροσκόπος  κάνουν τον Καρκίνο να ανοίγεται περισσότερο σε νέα πρόσωπα και να προσαρμόζεται πιο εύκολα στις καινούργιες καταστάσεις, εντείνουν όμως και μια πιο αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Αλλάζει λοιπόν οπτική για την πραγματικότητα και συχνά πετυχαίνει πιο εύκολα τους στόχους του.
    . 
Ο Καρκίνος ως ωροσκόπος  ενισχύει το αίσθημα της φροντίδας που εξωτερικεύουν προς τους άλλους ούτως ή άλλως οι Καρκίνοι, κι έτσι γίνονται ακόμα πιο στοργικοί προς το σύντροφο και την οικογένεια τους, που είναι το κέντρο του κόσμου τους. Είναι επίσης πολύ ονειροπόλοι, δύσκολα συγκεντρώνονται στη δουλειά τους, γι’αυτό και δεν απορροφούνται πολύ από το αντικείμενο εργασίας τους. 
    
Ο Λέοντας ως  ωροσκόπος δίνει στον Καρκίνο ένα προβάδισμα. Τείνει λοιπόν να βρεθεί ατις επάλξεις. Μόνο όταν επιβάλλονται οι καλοί τρόποι κάνει πια ένα βήμα πίσω, να σκεφτεί και να πράξει ανάλογα. Μερικές  φορές πάλι συμπεριφέρεται υπεροπτικά, κάτι που όμως αντισταθμίζεται από τη γοητεία του. 
  
Ο Παρθένος ως ωροσκόπος  είναι η αιτία για τις τάσεις φυγής και απομόνωσης που μπορεί  να  κυριεύουν μερικές φορές τον Καρκίνο. Αγαπά πολύ τη φύση και είναι χαρακτηριστικό ότι κλείνεται πολύ στον ευατό του. Κανείς όμως δεν πρέπει να τον υποτιμά, γιατί μπορεί με λεπτομερή τρόπο να βάλει τους πάντες στη θέση τους. 
       
Ο Ζυγός ως  ωροσκόπος  αναπτερώνει το ηθικό, κάνει τον Καρκίνο πιο ζεστό και χαρούμενο, φιλικό και κολακευτικό. Όλοι τον εκτιμούν, όμως το αρνητικό είναι ότι ο ίδιος συνήθως αυτοδεσμεύεται κατά καιρούς και με άλλα  πράγματα και πρόσωπα-γεγονός που μπορεί να εμποδίζει τα επαγγελματικά του  και την καριέρα του.

Ο Σκορπιός ως ωροσκόπος  διευρύνει τον κόσμο της φαντασίας για τον Καρκίνο, τον κάνει όμως πιο ιδιότροπο. Η μυστικοπάθεια που τον διακρίνει ενοχλεί και προβληματίζει τους γύρω του, εκείνος όμως νοιώθει και συμπεριφέρεται έτσι για λόγους αυτοπροστασίας. 
  
Ο Τοξότης ως  ωροσκόπος  δίνει κίνηση και ενέργεια, διάθεση για άσκηση και περισσότερη ένταση στη ζωή. η κατάθλιψη είναι πια άγνωστη για τον Καρκίνο. Κάνει εύκολα φίλους, αν και μερικές φορές πέφτει και σε  λάθος ανθρώπους. 
 
Ο Αιγόκερως ως ωροσκόπος κάνει τον Καρκίνο να «ξυπνά» απότομα από τα όνειρα του, να γίνεται δύσπιστος και ζηλιάρης. Αμφιταλαντεύεται μεταξύ όσων νιώθει και όσων διαπιστώνει καθημερινά γύρω του. Στα επαγγελματικά του όμως πειθαρχεί πολύ και τα οικονομικά του είναι πάντα οργανωμένα.      

Ο Υδροχόος ως ωροσκόπος  προάγει την πειθαρχία στη σκέψη, κάνει τον Καρκίνο να ενεργεί με συγκεκριμένο τρόπο και φιλοσοφία. Όταν όμως αντιδρά σε πολύ γρήγορους ρυθμούς ή με πολλή … φιλοσοφία, μπορεί να έχει αρνητικά  αποτελέσματα στη δουλειά του. Η ζωή με την οικογένεια είναι πάντως κάτι που τον γεμίζει.     

Οι Ιχθείς ως ωροσκόπος  ενισχύουν τη διάθεση του Καρκίνου για επικοινωνία. Δεν τα καταφέρνει όμως και τόσο, όταν χρειάζεται να επιβληθεί, όχι μόνο στους άλλους αλλά  ούτε καν στον  ίδιο τον εαυτό. Σε συνδυασμό όμως με το «δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω» που χαρακτηρίζει τον Καρκίνο, βρίσκει το χρόνο που χρειάζεται για να σκεφτεί και να πράξει με επιτυχία.         

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  

Η αστρολογία έχει δείξει ότι κάθε ζώδιο δεν έχει μόνο μια σειρά από  χαρακτηριστικά που αφορούν τη στάση και τη συμπεριφορά του ατόμου, αλλά και κάποια άλλα στοιχεία που του ταιριάζουν και προτιμάει ιδιαίτερα, όπως το χαρακτηριστικό χρώμα, το αγαπημένο λουλούδι,  ο πολύτιμος λίθος.

Το στοιχείο  που ανήκει ο Καρκίνος είναι το νερό, και μάλιστα είναι το πρώτο ζώδιο  του νερού στον αστρολογικό κύκλο. Συνήθως οι Καρκίνοι είναι δέκτες και όχι πομποί των καταστάσεων, λειτουργούν παθητικά, είναι συγκρατημένοι, σαν να περιμένουν την πρώτη κίνηση πάντα από τους άλλους. Κι όταν το βήμα  γίνει από τους άλλους, τότε συνήθως εκείνοι το δέχονται.

Από τα χρώματα  αγαπούν το άσπρο και το ασημί, αλλά και κάποιες φωτεινές αποχρώσεις του πράσινου. Σίγουρα δεν θα ντυθούν με «στολή αστροναύτη» επειδή αγαπούν ο ασημί, όμως θα δείξουν προτίμηση σε αξεσουάρ τέτοιου χρώματος ή και στα κοσμήματα πό ασήμι-τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες του ζωδίου.         

Οι τυχερές τους πέτρες? Το σμαράγδι, το οπάλιο και τα μαργαριτάρια. Από μέταλλα – δε θέλει και ρώτημα- δείχνουν σαφή προτίμηση στο ασήμι. όμως οι άντρες αρκούνται στο οπάλιο ή και στο ζιργκόν, όταν οι πέτρες  είναι μικρές και διακριτικές. Μέσα σε μια σοβαρή σχέση, τα πιο μαγικά δώρα γαι μια γυναίκα Καρκίνο είναι οι σειρές από μαργαριτάρια, που θα μπορούσαν να συμβολίζουν και τα χρόνια που διαρκεί ο ερωτικός δεσμός. Πάντως οι Καρκίνοι δεν κοιτούν ποτέ τα χρήματα όταν είναι να κάνουν ένα δώρο.
Από την άλλη πλευρά όμως και οι προτιμήσεις τους στα κοσμήματα δεν είναι τόσο ακριβές, ώστε να … φοβίζουν το σύντροφο τους. Η ρομαντική τους διάθεση είναι έκδηλη και στο συμβολισμό που δίνουν στα κοσμήματα που συχνά προσφέρουν ως δώρα. Έτσι, τα δώρα γίνονται ακόμα πιο σημαντικά.  Μπορεί να πρόκειται για ένα λεπτό ασημένιο  βραχιόλι, αλλά ο τρόπος που τους το έχουν χαρίσει, και η στιγμή μετράνε τόσο πολύ για τους Καρκίνους, ώστε φαίνεται σαν να ήταν από πλατίνα είκοσι τεσσάρων καρατίων. Άλλωστε,  σπάνια  οι Καρκίνοι φορούν πάρα πολλά κοσμήματα. Λίγα και καλά από το αγαπημένο τους πρόσωπο  αρκούν.


Το μικρό και τυχερό τριφύλλι είναι από τα άνθη και τα φυτά που ξεχωρίζουν οι Καρκίνοι, από τα φρούτα αγαπούν το πεπόνι και το καρπούζι ενώ από τα λαχανικά προτιμούν τα αγγουράκια, όχι μόνο γιατί είναι υγιεινά αλλά εγγυώνται και τη διατήρηση της σιλουέτας τους όταν  περιλαμβάνονται στην καθημερινή τους διατροφή.
Οι Καρκίνοι ως ευαίσθητοι και ρομαντικοί, θεωρούν τις μιμόζες  ως το αγαπημένο τους λουλούδι, ίσως γιατί και αυτές έχουν μεγάλη σχέση με  το νερό – το στοιχείο του ζωδίου. Το ίδιο ισχύει και για τους μοσχομυρωδάτους κρίνους.
Το δενδρολίβανο είναι εξαιρετικό παυσίπονο για τους περισσότερους Καρκίνους, που θεωρούν ότι ηρεμεί το νευρικό τους σύστημα. Το ίδιο και το φασκόμηλο, που βοηθάει στον πονόλαιμο  αλλά και στο φούσκωμα στο στομάχι.            

TEST ΠΟΣΟ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ   ΕΙΣΤΕ

ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

   ΝΑΙ  ΟΧΙ
1. Είστε ένας άντρας που τραβάει όλα τα γυναικεία βλέμματα?  1  3
2. Είστε  γυναικοκατακτητής?  1  4
3. Αφήνεστε περισσότερο στο συναίσθημα από τη λογική?   3  1
4. Ονειροπολείτε συχνά?  4  2
5.  Επειδή δεν είστε αναίσθητοι, ενοχλήστε εύκολα από σκάνδαλα και μπελάδες?  0  3
6.  Εκμεταλλεύονται συνήθως τη διάθεση σας να βοηθάτε τους άλλους?  3  1
7. Απολαμβάνετε να μένετε σπίτι?  2  0
8. Αλλάζει εύκολα η διάθεση σας ?  3  0
9. Θα σας άρεσε περισσότερο ένα οροφοδιαμέρισμα από μια μονοκατοικία?  4  2
10. Ξοδεύετε  συνήθως χρήματα σε πράγματα που πραγματικά δεν χρειάζεστε?  1  4

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μέχρι 12 πόντους:  Δεν είστε χαρακτηριστικοί  τύποι Καρκίνου. Και αυτό φαίνεται από το πως είστε σε μια σχέση ή στο γάμο σας –παραμένετε ένα μεγάλο παιδί. Τελικά η οικογένεια δεν σημαίνει και τόσα πολλά για σας.   

Από 13 έως 24 πόντους: Έχετε πολλά κοινά με τους περισσότερους Καρκίνους, αλλά είστε πιο πρακτικοί σε μερικούς τομείς και γενικότερα ονειροπολείτε λιγότερο. Ωστόσο η ανάγκη  να βοηθάτε τους άλλους και να είστε έτοιμοι να τους προστατέψετε δείχνει ότι έχετε καλά στοιχεία του ζωδίου.    

Από 24 πόντους και πάνω:  Είστε γνήσια Καρκίνος, συνήθως διστακτικός όμως, με μεγάλη φαντασία και με προστατευτικότητα απέναντι στους δικούς σας ανθρώπους. Προσέξτε μην σας εκμεταλλεύονται.    

ΓΥΝΑΙΚΑ  ΚΑΡΚΙΝΟΣ                                                                                          

   ΝΑΙ  ΟΧΙ
1.Ντύνεστε πάντα σύμφωνα με τη μόδα?  3  2
2.Θα μπορούσατε να διανοηθείτε ότι θα περάσετε μόνη και ανεξάρτητη όλη σας τη ζωή?  1  4
3.Είστε η γυναίκα της βραδυάς?  1  3
4.Μένετε συνήθως στο τέλος του μήνα ταπί?  2  4
5. Σας αρέσει να χαίδεύετε και να νταντεύετε τον  σύντροφο σας?  2  0
6.Αγαπάτε τα κεριά και τη ρομαντική ατμόσφαιρα ?  3  0
7. Θα μπορούσατε να τα βγάλετε πέρα χωρίς οικογένεια?  3  1
8. Φωνάζετε από χαρά και τη …δέκατη φορά   4  2
9.Θα  σας περιέγραφε κανείς ως αναίσθητη και αδιάφορη?  1  3
10. Αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις συνήθως βάσει της  καρδιάς και όχι της λογικής?   4  1

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μέχρι 12 πόντους:  Δεν είστε χαρακτηριστική γυναίκα Καρκίνος. Έχετε οξύθυμες αντιδράσεις και πεισμώνετε εύκολα,ενώ δε εμφανίζετε τόσο συχνά μεταβολές στη διάθεση. Οι υποσχέσεις όμως που δίνετε βάσει λογικής , τελικά δεν προχωρούν σε εφαρμογή.

Από 13  έως 24 πόντους:  Έχετε πολλά  στοιχεία από το ταπεραμέντο της γυναίκας Καρκίνου. Είστε καλόκαρδη και δείχνετε από την αρχή την αγάπη σας γαι το σπίτι καοι τη οικογένεια. Είστε ανεκτική, αλλά αγχώνεστε πολύ εύκολα και πολλές φορές θυμώνετε χωρίς λόγο.

Από 24 πόντους και πάνω: Έχετε όλα τα “υπέρ” και τα “κατά” μιας γυναίκας Καρκίνου. Κανείς δεν θα μπορούσε να επιθυμήσει καλύτερη σύντροφο από εσάς. Απολαμβάνετε να περνάτε ώρες στο σπίτι, επιθυμείτε μεγάλη οικογένεια γύρω σας και, εφόσον όλα πάνε καλά στο σπίτι σας, δεν σας απασχολεί τι γίνεται  έξω από αυτό..

 

 

Σχετικά άρθρα

 

Return to category

Comments

 
Τελευταία άρθρα