fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Τα στοιχεία του Παρθένου

24 Αυγούστου 2009 | 07:38 π.μ.

Τα στοιχεία του Παρθένου

 

Πως αναγνωρίζουμε τους Παρθένους

Οι Παρθένοι ανήκουν στα αξιοζήλευτα άτομα, που δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για όλους και για όλα. Η ψυχρή και ψύχραιμη λογική τους αλλά και η  λεγόμενη «σπιρτάδα τους» έχουν αφήσει ιστορία-αστρολογική τουλάχιστον – από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι και  σήμερα.

Εκτός  αυτού, συνήθως είναι και πολύ καλοί διαχειριστές των οικονομικών τους, με αποτέλεσμα  να μη χρειαστεί να έρθουν ποτέ σε δύσκολη θέση και να ζουν όπως επιθυμούν ακόμη και από την εφηβεία τους.

Χαρακτηριστικό τους  επίσης είναι η σύνεση και η ντροπαλότητα. Ακόμα κι όταν άλλοι υποστηρίξουν ότι οι είναι τσιγκούνηδες και Παρθένοι τα πάνε τόσο καλά με το εισόδημα τους επειδή οι ίδιοι  είναι τσιγκούνηδες και αποταμιεύουν, δεν θα ασχοληθούν καθόλου μαζί τους και δεν θα τους απαντήσουν.

Άλλωστε εκείνοι πιστεύουν ότι ο πλούτος είναι αμαρτία
Άντρες και γυναίκες που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου εμφανίζονται στο ζώδιο της Παρθένου άτεγκοι. Ξέρουν ακριβώς τι θέλουν, όμως όταν έρθει η ώρα μοιάζουν να μπλοκάρουν και η δύναμη της κατανόησης – που συνήθως είναι τόσο έκδηλη μέσα τους – τους εγκαταλείπει. Θέλουν το χρόνο τους για όλα.

Συνήθως λειτουργούν περισσότερο σύμφωνα με τη λογική παρά σύμφωνα με κάθε άλλο συναίσθημα. Γι αυτό και τους είναι δύσκολο να εξωτερικεύσουν άνετες τις σκέψεις τους, να μιλήσουν για το τι νοιώθουν και να εμπιστευτούν τον άλλο όταν είναι ερωτευμένοι. Αναζητούν την αληθινή αγάπη και τη συντροφικότητα και πάνω σε αυτά επιθυμούν να χτίσουν την υπόλοιπη ζωή τους.
Φυσικά και είναι καλό στοιχείο να σκέφτεται κάποιος και μετά να πράττει. Να μην συμπεριφέρεται αφελέστατα, ώστε να μην πέφτει θύμα παρεξηγήσεων  και οδηγείται σε σχέσεις   μιας βραδιάς  - εφόσον δεν το θέλει.

Οι Παρθένοι  όμως μερικές φορές το παρακάνουν, καθώς φτάνουν στο σημείο να γίνουν καχύποπτοι για όλους και για όλα.

Συνήθως είναι πολλοί ευφυείς άνθρωποι και δεν κάνουν το ίδιο λάθος δύο φορές.
Είναι επίσης πολύ επιρρεπείς στα σχόλια των άλλων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει αλλαγή των συνηθειών τους.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος σχολιάσει αρνητικά τη στάση τους και τους αποκαλέσει «διανοούμενους», πιθανότατα να αλλάξουν ή να μετριάσουν τη συμπεριφορά τους.

Δε θορυβούνται και δεν χάνουν την ψυχραιμία τους, αλλά ούτε και παραιτούνται χωρίς επιχειρήματα από διαλόγους όπου υπάρχουν διαφωνίες. Έχουν τον τρόπο τους και μαθαίνουν με τον καιρό ότι σίγουρα δεν μπορούν να ελπίζουν ότι οι άλλοι δε θα υποκρίνονται και θα είναι αληθινοί, όταν οι ίδιοι δεν ανοίγονται  στις νέες φιλίες και γνωριμίες τους.         


Μεγάλη καρδιά  και κατανόηση

Όπως  και όλοι οι άνθρωποι, έτσι οι και ο άντρας και η γυναίκα Παρθένος έχουν ανάγκη από την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.  Σίγουρα γι αυτούς η λογική θεώρηση  των πραγμάτων είναι πάνω από όλα. Ανήκουν μάλιστα σε εκείνη την κατηγορία των ατόμων που κοκκινίζουν και μπλοκάρουν σε αυστηρώς προσωπικώς πράγματα.

Όταν όμως βρουν τον άνθρωπο της ζωής τους, δε θα μπορούσαν να μη λάβουν υπόψη την καρδιά τους. Και τότε δεν εξωτερικεύουν μόνο τα συναισθήματα τους, γίνονται χαλί να τους πατήσει κανείς.

Αποκαλύπτουν μια πολύ ρομαντική πλευρά τους, που έρχεται σε αντίθεση με την ψυχρή και τη λογική που αφήνουν να βγει προς τα έξω.

Δεύτερη αποκάλυψη; Είναι άσοι στο φλερτ! Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν  ο άντρας παρθένος είναι πολύ ομιλητικός και ρισκάρει να μιλήσει για όσα σκέφτεται και νοιώθει.

Αντίστοιχα λειτουργεί και η γυναίκα Παρθένος, όταν αισθανθεί έτοιμη και έχει αφήσει πίσω τις ντροπές.
Οι περισσότερες  γυναίκες Παρθένοι εμφανίζονται διστακτικές απέναντι σε νέες γνωριμίες. Δεν είναι από τις γυναίκες που ερωτεύονται συχνά. Και ως δέκτης του φλερτ των θαυμαστών τους λειτουργούν εξίσου αμήχανα και ψυχρά. Έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους τον άντρα που θέλουν. Ο ¨Κύριος Τέλειος» όμως δεν υπάρχει και αυτό είναι που πρέπει να κατανοήσουν πάνω από όλα και να συμβιβαστούν χωρίς να αλλάξουν πολύ τα κριτήρια  τους.   


Η εξωτερική εμφάνιση

Τους ανθρώπους που γεννήθηκαν  στον αστερισμό της Παρθένου θα μπορούσε να τους ξεχωρίσει κανείς και από την εξωτερική εμφάνιση.

Οι άντρες έχουν συνήθως μεγάλο μέτωπο, είναι λεπτοί με κυρτούς ώμους. Ξέρουν την αξία τους και πόση κατανόηση διαθέτουν.

Το ύφος φανερώνει σιγουριά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ενεργούν υπεροπτικά. Ένας  Παρθένος δεν τραβάει τα βλέμματα, δεν ξεχωρίζει εύκολα μέσα στην κοινωνία, γιατί πρώτ΄ από όλα δεν το επιδιώκει.

Του αρκεί να είναι κοντά στην καρδιά των γεγονότων, να μαθαίνει νέα, να παρατηρεί και να ακούει προσεκτικά.
Τελικά παίρνει όμως αυτά που θέλει και έχει συνηθίσει από μικρός να τον φροντίζουν. Συχνά αφήνουν οι άντρες αυτού του ζωδίου και ένα μουσάκι, που είναι φροντισμένο και δεν τους αγριεύει το πρόσωπο. 

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως προσπάθεια να δείχνουν μεγαλύτερης ηλικίας και να φαίνονται πιο απόμακροι – άμυνες που μόνο εκείνοι καταλαβαίνουν.
Όσο για τις γυναίκες Παρθένους είναι τις περισσότερες  φορές πολύ ελκυστικές, όμως ταυτόχρονα και πολύ κλειστοί χαρακτήρες.

Σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να τις κερδίσει με την πρώτη ματιά. Το βλέμμα που θα του ρίξει η Παρθένος ως απάντηση – παρά τον εύθυμο και χαρούμενο χαρακτήρα της – θα είναι αρκετό για να καταλάβει ότι χρειάζεται πολλή προσπάθεια ακόμα.
Είναι γεγονός ότι η Παρθένος έχει πολύ προσεγμένη εμφάνιση.

Η ομορφιά και η λάμψη που εκπέμπει όμως βγαίνει  από μέσα της, από τον πλούσιο εσωτερικό της κόσμο. Και ο έρωτας, όταν προκύπτει, είναι κατά βάση εγκεφαλικός  και μετά σιγά- σιγά επεκτείνεται.

Είναι κομψά ντυμένη, ποτέ όμως σύμφωνα με κάποιες  ακραίες τάσεις της μόδας. Δεν είναι συχνά στο επίκεντρο της παρέας, αλλά ακούει προσεκτικά όσα λέγονται από τον καθένα, όχι από περιέργεια αλλά από διάθεση για ενημέρωση.        

Οι φιλομαθείς Παρθένοι.


Κάθε Παρθένος, ανεξαρτήτου φύλου, είναι ένας ήπιων τόνων άνθρωπος με πολλά  ενδιαφέροντα.  Η ειλικρίνεια και η ευθύτητα που τον χαρακτηρίζουν αποσπούν αμέσως το σεβασμό στο πρόσωπο του από τους άλλους.

Έχει τη δυνατότητα να ψυχολογήσει τους υπόλοιπους σχεδόν αμέσως και να τοποθετηθεί απέναντι στις απόψεις τους. Δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και αυτό είναι προς τιμήν του. Ακόμα κι όταν αφορά έναν πολύ δικό του άνθρωπο. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον κάνουν μοναδικό.

Οι Παρθένοι τεκμηριώνουν πάντα ότι ισχυρίζονται κι έχουν ως γνώμονα   τη λογική στα επιχειρήματα που εκφράζουν. 
Οι γυναίκες Παρθένοι προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε κάθε περίσταση και δίνουν αμέσως την εντύπωση ότι πρόκειται για σοβαρά άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας. Η φιλομάθεια που τις διακρίνει ορισμένες φορές θεωρείται περιέργεια από κάποιους, παρ όλο που οι ίδιες δε δίνουν τέτοια δικαιώματα και σέβονται  την εμπιστοσύνη που τους  δείχνουν φίλοι και γνωστοί. 

Γενικότερα όμως όλοι οι Παρθένοι νοιώθουν πολλές φορές – με αφορμή και τις αντιδράσεις των άλλων-ότι μένουν πίσω, ότι περιθωριοποιούνται. Στην προσωπική της ζωή  η Παρθένος είναι πολύ πιθανό να αισθάνεται παραμελημένη, στα επαγγελματικά της όμως λόγω της εργατικότητας  και των καλώ αποτελεσμάτων δεν έχει καν το χρόνο να το σκεφτεί.
Η καλή οργάνωση είναι μια από τις βασικότερες αρχές στη ζωή τους και αυτό φαίνεται με τη πρώτη ματιά στο σπίτι τους.

Ο προσωπικός  λοιπόν χώρος των περισσοτέρων Παρθένων είναι εργονομικά διαρρυθμισμένος και διακοσμημένος, άλλωστε τους αρέσει να περνούν χρόνο στο σπίτι και αφιερώνουν πολύ χρόνο για να το διακοσμήσουν όπως θέλουν.
Είναι όμως τόσο έντονη η έννοια της οργάνωσης μέσα τους αλλά και αυτή της οικονομίας στα χρήματα, που μπορεί να εκνευρίσουν κάποια στιγμή τους δικούς τους ανθρώπους.

Η συζήτηση με φίλους σε ένα τραπέζι, για παράδειγμα, όταν έχουν τελειώσει το φαγητό αλλά δεν έχουν μαζέψει από μπροστά τους τα πιάτα δεν είναι κάτι που τους αρέσει.
Αντίστοιχα, παίζουν με δικούς τους κανόνες οργάνωσης σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής.

Και μάλιστα αποδιοργανώνονται όταν συμβαίνει κάτι και χρειάζονται να βγουν από τα συνηθισμένα τους πλαίσια. Είναι η προσωποποίηση της σχολαστικότητας και της συνέπειας –στοιχεία που ασφαλώς φαίνονται και στην εργασία τους.  Οι περισσότεροι από τους Παρθένους είναι τελειομανείς.  Όλα πρέπει να  γίνονται να γίνονται με πρόγραμμα.

Η  πεποίθηση τους είναι άλλωστε ότι η οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός και το κλειδί της επιτυχίας.
Έχουν την τάση μάλιστα να προσπαθούν να πείσουν και τους υπόλοιπους για τις απόψεις τους.  Οι ίδιοι έχουν έντονη την αίσθηση  του μέτρου και προσπαθούν να μην γίνονται υπερβολικοί σε ότι λένε ή κάνουν, να μην κινούνται σε απαγορευμένες περιοχές θίγοντας τους άλλους και να μην λειτουργούν σαν να έχουν παρωπίδες.
Εκτός από τη δουλειά τους, μεγάλη αφοσίωση και ενδιαφέρον δείχνουν και στα χόμπι τους. Λατρεύουν τη φύση και αναζητούν διεξόδους προς αυτήν, όπως για παράδειγμα, με την κηπουρική. Οι περισσότεροι άντρες ή γυναίκες Παρθένοι απολαμβάνουν να ασχολούνται με τον κήπο τους, όταν οι μέρες είναι καλές και ο καιρός το επιτρέπει.

Έχουν πολύ καλό γούστο στους συνδυασμούς των λουλουδιών και θυμούνται και την τελευταία λεπτομέρεια, όπως π. χ. πότε ακριβώς πρέπει να μεταφυτέψουν σε μεγαλύτερες γλάστρες τα φυτά που μεγάλωσαν, ποια θέλουν ήλιο ή  ποια όχι κ.τ.λ Τους αρέσει επίσης να διαβάζουν βιβλία και να ακούν μουσική, ακόμα και να υποδύονται ρόλους σε ερασιτεχνικούς θιάσους.
Μερικό ενδιαφέρον δείχνουν για τον αθλητισμό οι περισσότεροι Παρθένοι, καθώς όσο περνούν τα χρόνια  τεμπελιάζουν όλο και πιο πολύ. Το σπουδαίο θα ήταν γι΄αυτούς να μπορούν να διατηρήσουν τη φόρμα τους.
Νοιάζονται επίσης πολύ και τα καταφέρνουν εξίσου καλά στη διατήρηση της υγείας και στη φροντίδα του σώματος τους.
Αστρολογικά πάντως αποκαλύπτεται ότι το συκώτι, τα έντερα και η χολή αποτελούν κόκκινο πανί για τους Παρθένους, καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα ευαίσθητα μέρη του οργανισμού. Οποιαδήποτε πάθηση εμφανιστεί σε αυτές τις περιοχές θα σημαίνει μια κρίσιμη μάχη.

Βέβαια, το άγχος που κυριεύει μερικούς Παρθένους είναι αδικαιολόγητο, καθώς πανικοβάλλονται συχνά με κάποιες ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να καταλήγουν ορισμένες φορές να είναι και … κατά φαντασία ασθενείς. Δεν είναι λίγοι όσοι με το παραμικρό επισκέπτονται το γιατρό ή τρέχουν στο φαρμακοποιό για φάρμακα. Το σλόγκαν τους? « η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία», κι έτσι ένα από τα πρόσωπα που παίρνουν τηλέφωνο είναι ο γιατρός τους.                             

 

Οι δώδεκα θετικές πλευρές των Παρθένων:

Η εργατικότητα,
Η αυτοπεποίθηση,
Ο πλούτος ιδεών,
Η ισχυρή θέληση,
Η περηφάνια,
Η καλοσύνη,
Η οικονομία,
Η επικοινωνία,
Η συναισθηματικότητα,
Η αφιλοκέρδεια,
Η πειθαρχία,
Η προθυμία για βοήθεια προς τους άλλους.


 
Οι δώδεκα αρνητικές πλευρές των Παρθένων :


Η σχολαστικότητα
Η αδεξιότητα
Η τσιγκουνιά
Η ασπλαχνία
Η υπεροψία,
Ο εγωισμός,
Η επιβολή
Η αμφιλογία
Η φαντασιοπληξία
Η αλλοπρόσαλλη διάθεση
Η ανισορροπία
Η φορτικότητα
Και η διάθεση για κυριαρχία


Τα χαρακτηριστικά των Παρθένων ανάλογα με τον ωροσκόπο τους:


Ο Κριός ως ωροσκόπος    κάνει τους Παρθένους πιο ανυπόμονους με αποτέλεσμα να μειώνεται το πάθος τους για την ουσία και την λεπτομέρεια των πραγμάτων. Αυτό, βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με τη γενικότερη φιλοσοφία ζωής που έχουν οι περισσότεροι Παρθένοι και τους οδηγεί κατά καιρούς σε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.  
 
Ο Ταύρος ως ωροσκόπος  δημιουργεί περισσότερη ανάγκη για καλοπέραση στους Παρθένους. Επίσης, τους κάνει λιγότερο απόλυτους και εξαρτημένους από τις προγραμματισμένες συνήθειες τους, δίνοντας έτσι ευκαιρία και σε απόψεις άλλων να βρουν εφαρμογή στη ζωή του. 
 
Οι  Δίδυμοι ως  ωροσκόπος ενισχύουν τη φιλοδοξία, την επιθυμία για επίτευξη των υψηλότερων στόχων. Σπρώχνουν πολλές φορές τους Παρθένους στα άκρα και τους απογειώνουν. Μερικές φορές αυτό έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία και την υγεία τους. Είναι μεν πιο ελκυστικοί άνθρωποι, όμως απομακρύνονται έτσι και από το στόχο μιας μακροχρόνιας  ερωτικής σχέσης.        

Ο Καρκίνος ως ωροσκόπος  κάνει τους Παρθένους  ακόμα πιο εσωστρεφείς και πιο σπιτόγατους. Μέσα στο σπίτι μπορεί να βρουν πολλά πράγματα να κάνουν και να ασχοληθούν με πολλές δραστηριότητες, όμως τελικά παραμένουν συχνότερα μέσα σε τέσσερις τοίχους. Αφιερώνονται όπου αγαπούν, και δείχνουν αποφασισμένοι να προσφέρουν τα πάντα στο αγαπημένο τους πρόσωπο.    

Ο Λέοντας ως  ωροσκόπος  αυξάνει την αυτοπεποίθηση στους Παρθένους, αλλά διατηρεί την προθυμία του ατόμου να βοηθήσει τους γύρω τους. Είναι πιο γενναιόδωρος και πιο  δημοφιλής στην παρέα του.
 
Η Παρθένος ως ωροσκόπος  ενισχύει όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά που εμφανίζει ήδη το άτομο εξαιτίας των χαρακτηριστικών του ζωδίου. Εμφανίζεται πιο προκατειλημμένο απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα, όμως καταφέρνει και ξεπερνάει τις αδυναμίες του χαρακτήρα του σχετικά εύκολα. 
     
Ο Ζυγός ως ωροσκόπος ωθεί τους Παρθένους περισσότερο προς την τέχνη, τη φιλοσοφία και τη διανόηση. Δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί, δεν αποκαλύπτεται τόσο δυναμικός και πετυχαίνει τους στόχους του συνήθως με κάποια καθυστέρηση. Συνήθως η επιτυχία και η καταξίωση έρχεται μετά τα σαράντα του χρόνια. 

Ο Σκορπιός ως ωροσκόπος εμφανίζει τον κυνισμό στη συμπεριφορά των Παρθένων. Είναι απόμακροι  όσοι ανήκουν σε αυτό το συνδυασμό και αγωνίζονται ψυχρά για να το πετύχουν. Μόνο ο έρωτας τους «μαλακώνει» κάπως και τους κάνει πιο τρυφερούς.   
    
Ο Τοξότης ως ωροσκόπος  αλλάζει συχνά τη διάθεση της Παρθένου, σαν να υπάρχει ένα μαγικό ραβδί. Έτσι όσοι ανήκουν στο συνδυασμό αυτό, γίνονται πιο κυκλοθυμικοί, αλλά και μερικές φορές πιο γενναιόδωροι στα συναισθήματα.
  
Ο Αιγόκερως ως ωροσκόπος ενισχύει τη φιλοσοφική διάθεση και το πνεύμα της Παρθένου-άλλωστε και τα δύο ζώδια είναι της γης. Δεν κινούνται όμως στα τυφλά, δουλεύουν πολύ και επιδιώκουν να ανταμείβονται.        

Ο Υδροχόος ως ωροσκόπος  είναι ο υπεύθυνος για τις συχνές αλλαγές στη διάθεση της Παρθένου. Δημιουργεί επίσης την τάση να ξεκινά πολλά πράγματα την ίδια στιγμή, κάτι που ούτε στη δουλειά αλλά ούτε και στα προσωπικά βγαίνει σε καλό. Δεν είναι τόσο πρακτικό για τους Παρθένους, τους προκαλεί ένταση και τους μπερδεύει.  

Ο Ιχθύς ως ωροσκόπος τους ωθεί να δένονται συναισθηματικά με κάθε ασχολία τους, να προσέχουν πιο πολύ, έχοντας έτσι ένα ακόμα πιο καλό αποτέλεσμα. Αυτοί οι Παρθένοι εκδηλώνουν λοιπόν μεγαλύτερη όρεξη για τη δουλειά, χάνοντας την ισορροπία σε όλα όσα επιδιώκουν να έχουν. Έτσι, αρκετά συχνά αναζητούν την ηρεμία τους  για να ανασυγκροτηθούν.     

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  

Η αστρολογία έχει δείξει ότι κάθε ζώδιο δεν έχει μόνο μια σειρά από  χαρακτηριστικά που αφορούν τη στάση και τη συμπεριφορά του ατόμου, αλλά και κάποια άλλα στοιχεία που του ταιριάζουν και προτιμάει ιδιαίτερα, όπως το χαρακτηριστικό χρώμα, το αγαπημένο λουλούδι,  ο πολύτιμος λίθος.

Το στοιχείο  που ανήκει η Παρθένος είναι η Γη, που όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα ζώδια, επηρεάζει το ταμπεραμέντο και το χαρακτήρα. Είναι συνήθως προσγειωμένοι άνθρωποι και πολύ ρεαλιστές, σκέφτονται πριν ενεργήσουν, επιδιώκουν να είναι συνέχεια ενημερωμένοι και  να έχουν καλύψει κάθε εκδοχή αποτυχίας σε ότι τους αφορά. Πατάνε με άλλα λόγια, πολύ γερά στη γη και στα δικά τους πόδια.
Τα χρώματα που τους αρέσουν συνήθως είναι τα σκοτεινά, οι γήινες αποχρώσεις. Τους αρέσει το καφέ και το μπλε, αλλά και το ζεστό πορτοκαλί και μερικές φορές και το κίτρινο. Προτιμούν τα μονόχρωμα ρούχα και τα καθαρά χρώματα, όχι τις προσμείξεις τους. Για παράδειγμα αγαπούν το καθαρό μπλε και λιγότερο το σιελ ή το μοβ.    
Οι αγαπημένοι τους πολύτιμοι λίθοι είναι ο αμέθυστος, το τοπάζι και κάποιοι άλλοι, λιγότερο γνωστοί, με πολύ καθαρό χρώμα  όμως. Κοστίζουν βέβαια μια περιουσία, γεγονός που δεν ενθουσιάζει και πολύ τον σύντροφο των Παρθένων.  Όμως, και οι άντρες αυτού του ζωδίου συνηθίζουν να φορούν ένα μικρό αμέθυστο ή ένα τοπάζι σε ένα δακτυλίδι. Ακόμη, από τα μέταλλα και τα ορυκτά το χαρακτηριστικό των Παρθένων είναι ο ορείχαλκος. Δύσχρηστο υλικό, που σίγουρα δεν κάνει για κοσμήματα, όμως γίνεται συχνά πρώτη ύλη για διακοσμητικά σπιτιού και έργα τέχνης.
Όσο για τις θεραπευτικές ιδιότητες  των πολύτιμων λίθων, οι περισσότεροι Παρθένοι φορούν ένα  αλυσιδάκι ή δακτυλίδι, ή κρατούν ένα μπρελόκ με ένα από τα αγαπημένα τους πετράδια, για να τους προστατεύει και να τους φέρνει υγεία. Γνωρίζουν άλλωστε ότι αστρολογικά τα ευαίσθητα σημεία του οργανισμού τους και   αυτά που παρουσιάζουν συνήθως πρόβλημα ή ασθένεια είναι το συκώτι, το έντερο και η χολή.
Από αξεσουάρ  ο άντρας Παρθένος φοράει πολύ τις γραβάτες, ιδιαίτερα σε μπλε αποχρώσεις και με μικρά σχέδια. Αντίστοιχα, οι οι γυναίκες Παρθένοι προσέχουν επίσης πολύ τις λεπτομέρειες  στο ντύσιμο τους. Άντρες και γυναίκες λοιπόν αυτού του ζωδίου επιδιώκουν το τέλειο και στην εμφάνιση τους ,ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως γίνονται υπερβολικά σχολαστικοί και σε τομείς που θα μπορούσαν να είναι πιο χαλαροί. Ασχολούνται  το ίδιο ιδιαίτερα και με τα κοσμήματα που θα φορέσουν, καθώς δε θέλουν να είναι υπερβολικοί, και συνήθως διαλέγουν λίγα και καλά.

Τα δέντρα και τα φυτά που προτιμούν οι περισσότεροι Παρθένοι είναι  η καστανιά, η μυρτιά και ο μάραθος. Όσο για τα λουλούδια που αγαπούν, αυτά είναι η λεβάντα και οι μαργαρίτες. Οι Παρθένοι μάλιστα που έχουν χώρο για πράσινο στο σπίτι και επειδή διαθέτουν μεγάλο κήπο έχουν σίγουρα μια καστανιά, οι άλλοι αρκούνται στις γλάστρες και τις ζαρντινιέρες  στο μπαλκόνι να ξεχειλίζουν από ανθισμένες μαργαρίτες. Ο βασιλικός επίσης είναι από τις κλασικές επιλογές αυτού του ζωδίου.              


TEST ΠΟΣΟ ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ  ΕΙΣΤΕ

ΑΝΔΡΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ      

   ΝΑΙ  ΟΧΙ
1. Ξεπερνάτε εύκολα μια ερωτική απογοήτευση?  1  4
2. Παρά τον έρωτα για την αγαπημένη σας, μπορεί να σας
    ενοχλούν μικρές λεπτομέρειες πάνω της?            
3  1
3. Κάνετε μερικές φορές τα πράγματα για εσάς δυσκολότερα από ότι είναι?   4  3
4.  Είστε σταθεροί στις υγιεινές σας προτιμήσεις?                       4  1
5. Ο γάμος με την αγαπημένη σας θα θέλατε να κρατήσει μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος?  3  0
6. Υποκρίνεστε συχνά?   1  3
7. Προσελκύετε συνήθως τα βλέμματα?    1  3
8.  Ξεφεύγετε συχνά από τα όρια?  0  2
9. Κάνετε σκληρή αυτοκριτική?    4  2
10. Σας  εξιτάρει σε κάποιες  περιπτώσεις το ρίσκο?  1  2

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μέχρι 12 πόντους:  Δύσκολα θα μπορούσατε να θεωρηθείτε  κλασικός τύπος Παρθένου. Γίνεστε πολύ συχνά το επίκεντρο της παρέας, ενώ οι περισσότεροι Παρθένοι είναι πιο χαμηλών τόνων και δεν έχουν ανάγκη ούτε μοιάζουν να απολαμβάνουν τόσο πολύ το θαυμασμό από τους άλλους. 
 
Από 13 έως 24 πόντους:  Έχετε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το γνήσιο τύπο της Παρθένου.
Η αφοσίωση στην εργασία σας, η επιμέλεια αλλά και η μετριοφροσύνη που σας διακρίνει είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν άντρα Παρθένο. Εσείς  όμως δεν αντέχετε να μένετε σπίτι, ενώ οι άντρες αυτού του ζωδίου είναι αυθεντικοί σπιτόγατοι. 
     
Από 24 πόντους και πάνω:  Είναι σαφές ότι ανήκετε στο ζώδιο της Παρθένου μέχρι το κόκαλο! Ασκείτε αυστηρή κριτική πρώτα από όλα στον εαυτό σας, έχετε αυτοπειθαρχία και οργανωτικότητα - στοιχεία που σας καθιστούν γνήσιο εκπρόσωπο αυτού του ζωδίου.   

 

ΓΥΝΑΙΚΑ  ΠΑΡΘΕΝΟΣ      

   ΝΑΙ  ΟΧΙ
1. Αναζητάτε ένα σύντροφο, που δε δίνει τόση σημασία στα υλικά αγαθά?  3  1
2.  Εφαρμόζετε «γυναικείες τακτικές» για να κατακτήσετε κάποιον?  1  3
3.   Μάχεστε για τις απόψεις σας και σας στεναχωρεί όταν χρειαστεί να κάνετε πίσω ?  2  1
4.    Είστε γνωστή ως επιμελής και μελετηρή?   3  1
5.   Είναι το γραφείο σας πάντοτε καθαρό?  4  0
6.  ξεχωρίζετε τους φίλους σας από τους γνωστούς σας?  4  1
7. Πιστεύετε  στον κεραυνοβόλο έρωτα?   2  4
8.   Η αίσθηση της ασφάλειας και της σιγουριάς είναι βασικές ανάγκες στη ζωή σας  4  1
9. Φοβάστε για το μέλλον?  1  0
10. Στον αγαπημένο σας δείχνετε κατανόηση   2  4

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μέχρι 12 πόντους:   Δεν δίνετε πολλή σημασία στην οργάνωση, αντίθετα από ότι κάνουν οι γνήσιες γυναίκες αυτού του ζωδίου. Επίσης, είστε υπέρ των ελεύθερων σχέσεων και αντιμετωπίζετε τον έρωτα πιο ελαφρά από ό,τι αναμένεται. Διαπιστώνεται μεγάλη απόκλιση από το τυπικό προφίλ της Παρθένου και προφανώς σας επηρεάζει πολύ ο ωροσκόπος σας. 
      
Από 13  έως 24 πόντους:  Συγκεντρώνετε πολλά  στοιχεία από  τα χαρακτηριστικά της Παρθένου: είστε επιμελείς, μελετηρές, με αυτοπειθαρχία και διάθεση για αυτοκριτική. Απλώς και μόνο όταν τίθεται θέμα για το πως υποστηρίζετε τις απόψεις σας, είναι γεγονός ότι ξεφεύγετε από τα όρια..
      
Από 24 πόντους και πάνω: Είστε μια γνήσια Παρθένος! Δεν σας λείπει τίποτα:  κοφτερό  μυαλό και οργανωτικότητα είναι τα πιο δυνατά σας σημεία. Ταιριάζετε με το πρότυπο της Παρθένου ακόμα και στο ότι από την τελειομανία και την υπερπροσπάθεια σας μερικές φορές κάνετε τα πράγματα πιο δύσκολα για σας. Έχετε  ανάγκη από σταθερότητα  και σιγουριά σε όλους τους τομείς και κάνετε τα πάντα για αυτό.   


Σχετικά άρθρα

 

Return to category

Comments

 
Τελευταία άρθρα