fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Τα στοιχεία του Σκορπιού

22 Οκτωβρίου 2009 | 08:07 π.μ.

 

Τα στοιχεία του Σκορπιού

Το πάθος του Σκορπιού με ιδέες, πράγματα και πρόσωπα είναι πιο δυνατό από οποιουδήποτε  ‘αλλου ζωδίου και φημίζεται γι αυτό. Σαν να καίει  μια φωτιά μέσα του, που οι άλλοι εκ πρώτης όψεως δεν μπορούν να διακρίνουν αλλά μπορεί να τη νοιώσουν και ίσως να καούν κιόλας, εάν βρεθούν αντιμέτωποι με το Σκορπιό.

Οι περισσότεροι Σκορπιοί, άλλωστε, δεν διστάζουν να φερθούν ύπουλα και υπόγεια , προκειμένου  να πετύχουν τους σκοπούς τους. Και συνήθως τους πετυχαίνουν.
Για παράδειγμα στον έρωτα: οι άντρες Σκορπιοί λειτουργούν σαν μαγνήτης για τις γυναίκες.

Το πάθος εκφράζεται με λέξεις και οι κουβέντες που ανταλλάσσουν είναι πολύ αισθησιακές. Στην περίπτωση που ο μόνος σκοπός τους δεν είναι η ερωτική συνεύρεση αλλά ίσως και το χτίσιμο μιας νέας  σχέσης η συμπεριφορά τους είναι κάπως διαφορετική.

Πάντως όποιες και να είναι οι προθέσεις τους ορισμένες είναι κυριαρχικοί και, μόλις γνωρίζουν μια γυναίκα που τους αρέσει αλλά δεν δέχεται αυτή την ηγετική τους τάση  έρχεται η ανατροπή στην συμπεριφορά. Στο φλερτ δύσκολα σταματούν και ήδη από τα πρώτα λεπτά εκπέμπουν μεγάλη γοητεία. Είναι αισθησιακοί και ακούν πολύ προσεκτικά ότι λέγεται. Επίσης είναι πολύ ανοιχτοί στη συζήτηση και άνετοι. Αυτή τη συμπεριφορά σίγουρα δεν την αντέχουν όλες οι γυναίκες, όπως και τον κυνικό τους τρόπο.
Η γυναίκα Σκορπιός είναι ο πόθος των αντρών. Την καταλαβαίνουν μέτρα μακριά. Είναι γοητευτική όσο καμιά άλλη. Το βλέμμα της, οι κινήσεις του σώματος της, το βάδισμα, το ντύσιμο.. όλα. Όμως αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι, όσο εύκολα ξεκινήσει, τόσο εύκολα μπορεί και να  αποχωρήσει, αφήνοντας τον άλλο στα κρύα του λουτρού. Για παράδειγμα, συνήθως δεν αρέσει σε μια γυναίκα Σκορπιό να την πλησιάζουν ή να τη ρωτάνε πολύ προσωπικά πράγματα. Η ειλικρίνεια και η ευθύτητα της είναι η καλύτερη απάντηση, που μπορεί και να προσβάλει έναν ανεπιθύμητο θαυμαστή. Και αυτό που δεν θα τη  νοιάζει καθόλου θα είναι πόσο θα τον πληγώσει.           

Ευερέθιστη Ψυχή

Οι περισσότεροι Σκορπιοί είναι πολύ ευερέθιστοι. Θίγονται εύκολα και παρεξηγούνται.

Ο τρόπος τους είναι σχεδόν πάντα τρυφερός και ερωτικός, με στόχο να επιβάλλουν με πάθος την προσωπικότητα τους. Δε θα διστάσουν να προσβάλλουν τον άλλο ή και να καβγαδίσουν, εάν ανάψουν τα αίματα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μέσα τους δεν πονούν ή δεν είναι ευαίσθητοι άνθρωποι.

Απλώς είναι των άκρων. Τα θέλουν  όλα ή τίποτα. Οι άντρες Σκορπιοί αναζητούν συνέχεια την αλήθεια, θέλουν για όλα μια εξήγηση.

Οι γυναίκες  Σκορπιοί δεν πάνε πίσω: η συμπεριφορά τους είναι πολύ αυθόρμητη και αισθησιακή. Γνωρίζει η εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου ότι οι κινήσεις  της και τα λόγια της αφήνουν αυτή την εντύπωση και όσο μπορεί λειτουργεί με ακόμα περισσότερο πάθος, κατακτώντας τους ενδιαφερόμενους.

Δεν αναμειγνύει σε αυτό το παιχνίδι  καθόλου συναίσθημα, έχει την ικανότητα να το απομονώσει. Έχει πολύ ισχυρή θέληση και η εντύπωση που δημιουργεί στο περιβάλλον της μερικές φορές είναι ότι πρόκειται για δύστροπο χαρακτήρα.

Λατρεύει τις ακραίες απόψεις και πράξεις, τις τρέλες, τις εκπλήξεις. Όσο μπορεί ποοσέχει τις κινήσεις της απέναντι στους πολύ δικούς της ανθρώπους και είναι αρκετά έμπιστη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν κάνει σκηνές ζηλοτυπίας και ότι δε φέρεται δύσπιστα και επιφυλακτικά απέναντι τους.       


Η εξωτερική εμφάνιση

Μόνο και μόνο από την εμφάνιση μπορεί κανείς να διακρίνει τους Σκορπιούς: είναι πολύ επιβλητικοί. Έχουν έντονο, διαπεραστικό βλέμμα και πυκνά φρύδια.  Η ματιά τους όμως μπορεί να γλυκάνει στο λεπτό, ανάλογα με ποιόν έχουν απέναντι τους.

Και τότε ο άλλος καταλαβαίνει εάν είναι επιθυμητός ή όχι. Ενδιάμεσες περιπτώσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο σπάνια. Όσο για τις γυναίκες Σκορπιούς, είναι πολύ λαμπερές παρουσίες. Συμπεριφέρονται και κινούνται με πολύ θηλυκό τρόπο και γνωρίζουν πως να επιβάλλονται με πολύ αισθησιακό τρόπο.

Κι αυτές μπορεί κάποιος να τις καταλάβει από την πρώτη στιγμή, χωρίς να πρόκειται για συγκλονιστικές προσωπικότητες. Οι κινήσεις τους και μόνο είναι γεμάτες πάθος. Το πρόσωπο τους είναι συνήθως μικρό, χωρίς γεμάτα ζυγωματικά και χωρίς εκφραστικό πηγούνι. Έχουν επίσης έντονο βλέμμα, κι΄ όταν κοιτούν τον άλλο κατάματα, νοιώθει σαν το βλέμμα τους να φτάνει στη ψυχή του.

Τις ίδιες  όμως είναι δύσκολο να τις ψυχολογήσει κανείς. 
Οι περισσότεροι  άντρες και γυναίκες που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο εμφανίζουν μια κλίση προς την τέχνη και ενδιαφέρονται πολύ για την κουλτούρα κάθε  λαού. Το σπίτι  ή το διαμέρισμα τους είναι συνήθως παραδοσιακό, σε συντηρητικούς ρυθμούς αλλά όχι παραφορτωμένο. Στους άντρες αρέσουν συνήθως αρκετά τα παλιά έπιπλα και τα συλλεκτικά διακοσμητικά –αντίκες.

Θέλουν στο χώρο τους να νοιώθουν άνετα και καλά, καθώς γι αυτούς ισχύει το αγγλικό ρητό «το σπίτι μου είναι το κάστρο μου»! σε αυτό το καταφύγιο γυρνούν κάθε φορά που συναντούν προβλήματα έξω. Επίσης, οι γυναίκες  Σκορπιοί αποστρέφονται την επίδειξη υλικών αγαθών από  τους άλλους, ενώ συλλέγουν και αυτές έ4ργα τέχνης και αντίστοιχα διακοσμητικά. Δε φορτώνουν όμως όλα τους τα έπιπλα με μπιμπελό. Δίνουν μεγάλη σημασία και στα συναισθήματα, για αυτό και δεν ανοίγονται εύκολα. Στους άντρες πάντως που φαίνονται .. «δύσκολοι»  και απόμακροι δίνονται ολοκληρωτικά.                             

Ο φιλόδοξος Σκορπιός


 Στα επαγγελματικά τους οι περισσότεροι Σκορπιοί είναι φιλόδοξοι και ταυτόχρονα πολύ σκληροί, σχεδόν άκαρδοι. Είναι απρόσιτοι και εάν βάλουν κάτι στο μυαλό τους, δεν μπορεί  κανείς να τους αλλάξει γνώμη ούτε με λεφτά ούτε με λόγια, ούτε ακόμα και με  προσφορά υψηλότερης θέσης στη δουλειά τους.

Κι όταν θέλουν να εισακουστούν, κανένα εμπόδιο και κανένα όριο δεν θα τους σταματήσει. Διαθέτουν μεγάλη  μεταδοτικότητα και επιβλητικότητα, γι αυτό και έχουν επιρροή στο κοινό. Διακρίνουν επίσης  τα λάθη των άλλων γρήγορα, ενώ τα δικά τους  λάθη  δεν θέλουν να παίρνουν δημοσιότητα.


Η γυναίκα Σκορπιός αφοσιώνεται πολύ στη δουλειά της. Η εξυπνάδα της, η αντιληπτική της ικανότητα και η αναλυτική της σκέψη την καθιστούν ικανότατη συνάδελφο σε πολλές δουλειές.
Έχει ακόμα πολλές νέες ιδέες τις οποίες καταθέτει ανελλιπώς, ειδικά αν είναι σε χαμηλόμισθη θέση.

Η αλήθεια  είναι ότι από όποια θέση και αν βρίσκεται στη δουλειά της προσπαθεί να συμμετέχει και να  επιβάλει τη γνώμη της. Ξέρει τι θέλει, τι της αρέσει και τι μπορεί να κάνει, γι αυτό και γενικότερα δε θα δεχθεί κάτι λιγότερο ως αρμοδιότητα. Αυτή η αφοσίωση που δείχνει στο αντικείμενο της εργασίας της μπορεί μάλιστα να δημιουργήσει και κάποια προβλήματα σε εκείνους τους συνεργάτες που δεν παίρνουν τη δουλειά τόσο στα σοβαρά.

Είναι μια γυναίκα «στρατηγός» κατά βάθος και με τις δικές της τακτικές προσπαθεί πάντα να επιβληθεί.
Όσο για τις  καθημερινές απολαύσεις, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες Σκορπιοί έχουν τα ίδια γούστα. Στο φαγητό δεν έχουν  ιδιαίτερες προτιμήσεις, δοκιμάζουν όμως κάθε νέα γεύση που τους προκύπτει και ειδικότερα τοπικές σπεσιαλιτέ.

Δεν τρελαίνονται όμως να βρίσκονται συνεχώς μέσα στην κουζίνα και να μαγειρεύουν  εκείνοι. Από τα ποτά προτιμούν γνωστές φίρμες, σκέτα με λίγο πάγο και όχι συνδυασμένα με αναψυκτικά. Αν είναι να πιουν κοκτέιλ, προτιμούν όσα έχουν ως βάση  το ρούμι και από συμπληρωματικά απολαμβάνουν το χυμό λεμονιού και συνήθως το σιρόπι από αμύγδαλο.
Αυτό που δείχνει να αγαπά ιδιαίτερα η γυναίκα Σκορπιός είναι η προετοιμασία και η ιεροτελεστία για την παρουσίαση ακόμα και  για φαγητά που θεωρούνται συνηθισμένα.

Η φινέτσα στην κουζίνα τους αρέσει πολύ, και όταν έχουν όρεξη, επιχειρούν να κάνουν εντύπωση στους καλεσμένους τους με τις γαστρονομικές τους δημιουργίες. Ξεσηκώνουν συνταγές από την Νότια Αμερική και από  άλλα μακρινά μέρη του κόσμου, που μπορεί σε εκείνες να μην αρέσουν και πολύ, όμως ξέρουν ότι θα αρέσουν στους υπόλοιπους.


Οι περισσότεροι Σκορπιοί έχουν επίσης μια φυσική κλίση προς τα σπορ όλων των ειδών. Το στοιχείο του ζωδίου είναι το νερό και γι αυτό στην πλειονότητα τους οι Σκορπιοί προσελκύονται από τον υγρό στίβο και από όλα τα θαλάσσια σπορ. Η ιστιοπλοία, το σερφ, το θαλάσσιο σκι, το κανό, το κολύμπι, οι βουτιές.. όλα – από τα εύκολα έως και τα πιο δύσκολα- βρίσκουν μεγάλη απήχηση  στους  άντρες αυτού του ζωδίου.


Το  ίδιο ισχύει και για  τις γυναίκες Σκορπιούς. Δε δείχνουν και μεγάλο ενδιαφέρον για  τα  λεγόμενα «σκληρά» σπορ. Τους αρέσει η γυμναστική, για να κρατούνται σε φόρμα αλλά και γιατί πιστεύουν ότι η σπορ εμφάνιση τους.. κρύβει και χρόνια.

Συνδυάζουν τον αθλητισμό με την καλή υγεία του οργανισμού και υποστηρίζουν ότι το ένα βοηθάει το άλλο. Σύμφωνα με την αστρολογία όμως τα μέρη του σώματος τους όπου προκύπτουν συχνότερα προβλήματα είναι η κύστη του κόκκυγα και τα γεννητικά όργανα.
Η γυναίκα Σκορπιός είναι εύθικτη, νευριάζει πολύ εύκολα καιόταν θυμώσει δύσκολα ηρεμεί. Επίσης ταλαιπωρείται συνήθως από προβλήματα στο υπογάστριο, έντονους  πόνους κατά την  έμμηνο ρύση, κολπικές διαταραχές και κυστίτιδες.
Στον ελεύθερο χρόνο τους οι περισσότεροι Σκορπιοί ασχολούνται με την τέχνη σε όλες της τις μορφές. Μαγνητίζονται από τα μυστήρια πράγματα και πρόσωπα, τους εξιτάρουν οι άλυτοι γρίφοι από τ ο παρελθόν, όπως επίσης τους εμπνέει και ο αποκρυφισμός. Έτσι εξηγείται γιατί απολαμβάνουν τόσο πολύ βιβλία με αντίστοιχο περιεχόμενο, που τους μεταφέρουν σε άλλες  εποχές και αποκαλύπτουν τέτοια μυστήρια.

Μάλιστα,  θα μπορούσαν  να ασχοληθούν με διάφορα ανεξήγητα, ακόμα και με την αστρολογία σαν χόμπι. Εάν διαβάσουν και εξασκηθούν κιόλας, μπορούν να κερδίσουν και χρήματα. Αυτό θα τους προσελκύσει εξίσου, καθώς θα μπορούν να δίνουν απαντήσεις σε όλους  όσοι έχουν απορίες λύνοντας προσωπικά μυστήρια. Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι Σκορπιοί θα ξεχωρίσουν στην παρέα  ή στον κύκλο των γνωστών τους από το πάθος που επιδεικνύουν με ότι βάλουν στο μυαλό τους, ακόμα και αν αυτό είναι τα άστρα.                                               

Οι δώδεκα θετικές πλευρές των Σκορπιών :

Ο εγωκεντρισμός
Η επικοινωνία,
Η καπατσοσύνη,
Η αυτοσυνείδηση,
Η σιωπή,
Η δυναμικότητα,
Η εμπιστοσύνη,
Η προθυμία να βοηθάει τους υπόλοιπους,
Η λιτότητα
Και ο αλτρουισμός


 
Οι δώδεκα αρνητικές πλευρές των Σκορπιών:


Η ύπουλη συμπεριφορά,
Η ευθιξία,
Η υπεροψία,
Το πομπώδες ύφος,
Η αίσθηση ότι τα ξέρει όλα,
Η αστάθεια,
Η απόμακρη στάση,
Η δολιότητα,
Η ψυχρότητα,
Η απουσία χαρακτήρα,
Η κακοήθεια και η ασυνείδητη συμπεριφορά


Τα χαρακτηριστικά των Σκορπιών ανάλογα με τον ωροσκόπο τους:


Ο Κριός ως ωροσκόπος κάνει το Σκορπιό πιο αγωνιστικό. Όποιος έχει διαφορετική άποψη από αυτόν θα έχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί ο Σκορπιός θα του κάνει τη ζωή δύσκολη. Στη δουλειά θέλει να βγαίνει μπροστά και να έχει ηγετικό πόστο, ενώ στον έρωτα, παρά τη μεγάλη του όρεξη, είναι πιστός.         
 
Ο Ταύρος ως ωροσκόπος  κάνει το Σκορπιό πιο «σπιτόγατο»,με επιθετικά όμως χαρακτηριστικά. Τόσο στα επαγγελματικά, όσο και στα προσωπικά επιθυμεί την υποταγή των άλλων και την αμοιβαία αφοσίωση, ενώ την ίδια στιγμή η ζήλια του τον κάνει πιο δύσκολο.  

Οι  Δίδυμοι ως  ωροσκόπος μεταφέρουν την εξωστρέφεια και την επιθετική διάθεση τ ου Σκορπιού σε εγκεφαλικά και ιδεολογικά επίπεδα. Για παράδειγμα, στα επαγγελματικά άλλες φορές εμφανίζεται άβουλος και ουδέτερος, ενώ άλλες πάλι πολύ προβληματισμένος και αγχωμένος για το πως θα φτάσει στην κορυφή.

Ο Καρκίνος ως ωροσκόπος  κάνει το Σκορπιό πιο επιφυλακτικό. Αυτή η αυτοσυγκράτηση έχει καλό αποτέλεσμα, γιατί ο Σκορπιός αποκτά έτσι περισσότερες συμπάθειες, αφού τόσο στη δουλειά όσο και στον έρωτα εμφανίζεται πιο συναισθηματικός.

Ο Λέοντας ως  ωροσκόπος  δίνει μια ξεχωριστή λάμψη στο Σκορπιό, κάνοντας τον ακόμα πιο απρόσιτο. Στη δουλειά δεν αποφεύγει καθόλου τον ανταγωνισμό, αντίθετα τον προκαλεί  με μια πολύ επιβλητική συμπεριφορά. Στον έρωτα βγάζει μεγάλο πάθος και ενθουσιασμό αλλά και στοργή.  

Η Παρθένος ως ωροσκόπος  δίνει στην επιθετική συμπεριφορά του Σκορπιού μια πονηριά. Διατηρεί τις επαναστατικές του απόψεις και λειτουργεί μερικές φορές με το ακαταλόγιστο. Στις ερωτικές σχέσεις όμως δεν παίρνει εύκολα πρωτοβουλίες.   
     
Ο Ζυγός ως ωροσκόπος κάνει το Σκορπιό πιο εκλεπτυσμένο και γοητευτικό. Είναι πολύ αγαπητός στην παρέα και με αυτά τα χαρακτηριστικά ο δρόμος προς την κορυφή είναι πιο εύκολος.

Ο Σκορπιός ως ωροσκόπος ενισχύει όλα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν ήδη τον  Σκορπιό, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά. Η επιθετική και απότομη στάση είναι ακόμα πιο έντονη λοιπόν και μερικές φορές φτάνει στα άκρα. Με το δυναμικό και αισθησιακό του ταμπεραμέντο καταφέρνει όμως να τους παίζει όλους στα δάκτυλα.    
    
Ο Τοξότης ως ωροσκόπος  αυξάνει τη  διάθεση του Σκορπιού για δουλειά. Έτσι με την επιμονή   αλλά και  την αξιοζήλευτη αφοσίωση που επιδεικνύει καταφέρνει και πετυχαίνει ακόμα πιο εύκολα τους επαγγελματικούς του στόχους. Δεν ξεχνάει, βέβαια, ούτε να κάνει διάλειμμα  ούτε και να προτείνει τρόπους για χαλάρωση από τ ους έντονους ρυθμούς της δουλειάς. Και ο έρωτας είναι το αγαπημένο του  χόμπι, δύσκολα  παραμένει πιστός. 
  
Ο Αιγόκερως ως ωροσκόπος κάνει το Σκορπιό πιο αδιάκριτο, εξουσιαστικό αλλά και αυθεντικό. Αποζητά την ηρεμία, αλλά όχι και  συνέχεια. Οι ερωτικές  σχέσεις είναι πολλές και γρήγορες, μέχρι να βρεθεί ένα ταίρι πανομοιότυπο, που να ταιριάζει και να θελήσει να παραμείνει δίπλα σε αυτό το Σκορπιό.  

Ο Υδροχόος ως ωροσκόπος δημιουργεί στο Σκορπιό διάθεση για βοήθεια προς τους υπολοίπους και μια τάση να ακολουθήσει επαγγέλματα κοινωνικής πρόνοιας. Υπερασπίζεται πολύ έντονα την εξέλιξη της προσωπικότητας του και την ελευθερία του, κάνει όμως και αρκετές σκηνές ζηλοτυπίας.   

Ο Ιχθύς ως ωροσκόπος κάνουν τον Σκορπιό πιο ομιλητικό και πολύ πειστικό σε ότι λέει. Από το συνδυασμό αυτό προκύπτει ένας Σκορπιός πιο χαμηλών τόνων από τους άλλους και όχι τόσο  επιθετικός. Στον έρωτα έχει μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες.   

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  

Η αστρολογία έχει δείξει ότι κάθε ζώδιο δεν έχει μόνο μια σειρά από  χαρακτηριστικά που αφορούν τη στάση και τη συμπεριφορά του ατόμου, αλλά και κάποια άλλα στοιχεία που του ταιριάζουν και προτιμάει ιδιαίτερα, όπως το χαρακτηριστικό χρώμα, το αγαπημένο λουλούδι,  ο πολύτιμος λίθος.

Το στοιχείο  που εκπροσωπεί το Σκορπιό είναι το νερό και, σε σύγκριση με τον Καρκίνο και τους Ιχθείς, μάλλον πρόκειται για.. λιμνάζον νερό. Οι συναισθηματικές  ανησυχίες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Σκορπιού και μαθαίνει να ζει μαζί τους. Όταν όμως οι ζυμώσεις και οι  εσωτερικές αλλαγές αποκτούν μεγαλύτερη διάρκεια, γίνονται χείμαρρος που τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει και εξωτερικεύεται με εκρηκτική  και απότομη συμπεριφορά.

Τα χρώματα που αρέσουν στους  Σκορπιούς είναι όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου, από  το μπορντό μέχρι το καστανό. Αγαπούν επίσης τις έντονες αντιθέσεις, για αυτό  και στην γκαρνταρόμπα τους δεν υπάρχει συνήθως κανένα ρούχο  σε παστέλ χρώμα. Ακόμα και όταν χρειάζεται ο άντρας Σκορπιός να φορέσει κουστούμι σε μονότονο γκρι ή μαύρο , φροντίζει να το αναζωογονεί με κόκκινα αξεσουάρ.

Οι τυχερές πολύτιμες πέτρες των Σκορπιών είναι το ρουμπίνι και η άκουα μαρίνα, ενώ το χαρακτηριστικό τους μέταλλο είναι το σίδερο και  το ατσάλι.  Δεν τους αρέσουν και πολύ τα χρυσαφικά και κοσμήματα, όμως μερικές φορές κρατούν ένα μπρελόκ ή φορούν ένα βραχιόλι φτιαγμένο από τα τυχερά τους μέταλλα. Άλλες φορές χρησιμοποιούν διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι, φτιαγμένα από τα αγαπημένα τους τυχερά μέταλλα. Πιστεύουν και στις θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των μετάλλων, αλλά και στο συμβολισμό που αποδίδεται σε κάθε  τυχερή πέτρα. Για παράδειγμα, υποστηρίζουν ότι το ρουμπίνι συμβολίζει την αληθινή αγάπη και το πάθος και χαρίζει μεγάλη σεξουαλική ενέργεια, ενώ η άκουα μαρίνα κάνει καλό στο λεμφικό και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν αγαπούν τα πολλά κοσμήματα ούτε τα πολλά αξεσουάρ. Δεν τους αρέσουν γιατί πιστεύουν ότι τα ακριβά κοσμήματα επισκιάζουν την προσωπικότητα και την πολύ καλή εμφάνιση που έχουν ούτως ή άλλως. Γι αυτό και δεν το θεωρούν απαραίτητο να φορούν αξεσουάρ ούτε και χρυσαφικά. Τη βέρα τους φυσικά και θα τη φορούν, όπως ίσως και κάτι εξίσου λεπτό και μικρό. Όμως οι περισσότεροι  Σκορπιοί –άντρες και κυρίως οι γυναίκες – ακόμα και στο πρώτο ραντεβού θα πάνε χωρίς κοσμήματα, απλοί και απέριττοι.

Τα φυτά και τα δέντρα που προτιμούν οι άντρες και οι γυναίκες αυτού  του ζωδίου είναι η φτέρη, τα εξωτικά μανιτάρια, τα ραπανάκια αλλά και τα πεύκα. Όσο για τα λουλούδια, αγαπούν τα χρυσάνθεμα και τα ρείκια. 


      
  TEST ΠΟΣΟ ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ  ΕΙΣΤΕ

 


 

ΑΝΔΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

 

   ΝΑΙ  ΟΧΙ
1.Γίνεστε απρόσεκτοι που και που προκειμένου να πετύχετε το σκοπό σας?  2  1
2. Προτιμάτε τα γρήγορα αυτοκίνητα από τις μηχανές?                       2  0
3. Αφήνετε το πάθος να σας οδηγεί σε όλους τους τομείς της ζωής σας?  3  1
4.  Αναλαμβάνετε εύκολα τις ευθύνες σας?    3  2
5. Το αντέχετε όταν τα πράγματα  δεν πάνε όπως τα θέλετε?    3  0
6. Διαφωνούσατε συνήθως στο σχολείο με τους καθηγητές σας?   4  1
7. Δυσκολεύεστε να συγκρατήσετε τα συναισθήματα σας μερικές φορές?   3  1
8. Θα μπορούσε να καθορίζει η σύντροφος σας τι θα κάνετε?  2  4
9. Είστε γνωστός για το δραστήριο και επιχειρηματικό πνεύμα σας?     4  2
10. Υποχωρείτε όταν οι άλλοι σας αντιμιλούν?  1  4

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μέχρι 12 πόντους:  Με το ζόρι θα έλεγε κάποιος  ότι είστε Σκορπιός, αφού αντιδράτε εκ πεποιθήσεως με πολύ φλεγματικό τρόπο. Είστε πολύ ήπιων τόνων και θέλετε την ηρεμία σας ακόμα και όταν είστε ερωτευμένοι.

Από 13 έως 24 πόντους: Έχετε πολλά χαρακτηριστικά από το ζώδιο του Σκορπιού έκδηλα στη συμπεριφορά και στον τρόπο σκέψης σας. στους περισσότερους τομείς της ζωής σας λειτουργείτε με δυναμικότητα, ευρηματικότητα αλλά και αποφασιστικότητα. Μόνο στα προσωπικά είστε πιο χαλαροί και χωρίς τόσο πάθος.      
     
Από 24 πόντους και πάνω:  Αναζητάτε τις αλλαγές και το πάθος τόσο στον έρωτα όσο και στα επαγγελματικά και δε δέχεστε το «όχι» με τίποτα. Αυτό δημιουργεί αντιπάθειες και κάνει το περιβάλλον σας  να είναι λίγο επιφυλακτικό ή και εχθρικό απέναντι σας. Όμως εσάς δε σας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Είστε  ένας αυθεντικός Σκορπιός.      

ΓΥΝΑΙΚΑ  ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 

   ΝΑΙ  ΟΧΙ
1. Είναι για σας η πίστη τον σημαντικότερο σε μια σχέση ή στο γάμο?  2  1
2.  Μπορείτε να συγχωρήσετε κάποιον που σας πίκρανε και σας πρόσβαλε?   2  4
3.   ξεπερνάτε εύκολα τις απογοητεύσεις ?  0  3
4.    Είναι η ζωή για σας απλώς ένα παιχνίδι?   2  4
5.   Κάνετε ευχάριστα σοβαρές συζητήσεις?    3  2
6.  Θα συγχωρούσατε το φλερτ του φίλου σας  με μια άλλη?  1  4
7. Πιστεύετε  ότι οι φίλοι σας και οι γνωστοί είναι υπερευαίσθητοι μερικές φορές?   3  1
8.   Νομίζετε που και που ότι είστε άτυχη?   3  0
9. Με τον τρόπο ζωής που κάνετε, θέτετε μερικές φορές σε κίνδυνο την υγεία σας?  2  1
10. Μπορείτε στον έρωτα και τα επαγγελματικά σας να κάνετε θαύματα?            4  1

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μέχρι 12 πόντους: Δεν έχετε πολλά κοινά με την τυπική Σκορπιό. Δεν παίρνετε τη ζωή πολύ στα σοβαρά και λειτουργείτε αρκετά συχνά γρήγορα και επιπόλαια, ακόμα και στα ζητήματα καρδιάς.  

Από 13  έως 24 πόντους: Έχετε κάποιες φορές τη γνήσια συμπεριφορά της γυναίκας Σκορπιού. Απογοητεύεστε από τους άλλους, δεν τους το δείχνετε και δύσκολα το ξεπερνάτε. Ωστόσο στα υπόλοιπα θέματα δε μοιάζετε και τόσο.

Από 24 πόντους και πάνω: Είστε μια αυθεντικότατη Σκορπιός. Έχετε υψηλές απαιτήσεις από τους άλλους αλλά και από τον εαυτό σας. Υποστηρίζετε τα πιστεύω σας μέχρι τελικής πτώσεως και το πάθος  σας σε όλους τους τομείς της ζωής σας είναι παροιμιώδης.  
 


Σχετικά άρθρα
Return to category

Comments

sofia By Άγνωστο on 6 Μαρτίου 2013 at 5:07 μ.μ.
theiko arthro :)
 
Τελευταία άρθρα