fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Καρκίνος: Ο ευαίσθητος «κάβουρας»

22 Ιουνίου 2011 | 12:04 μ.μ.

Καρκίνος: Ο ευαίσθητος «κάβουρας»

 

Στη μέση σχεδόν του καλοκαιριού μπαίνουμε στο ζώδιο του Καρκίνου, ενός από τα πιο αντιφατικά ζώδια του κύκλου. Σταθεροί, αδιάλλακτοι ακόμα και ξεροκέφαλοι ή τρυφεροί, ιδεολόγοι ακόμα και αιθεροβάμονες; Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά; Είναι τόσες οι εκφάνσεις της ανθρώπινης προσωπικότητας και που εμφανίζονται στους Καρκίνους που ο καθένας έχει και μια διαφορετική άποψη.
Ένα είναι το σίγουρο. Ο Καρκίνος είναι ένα ανασφαλές παιδί, μια τρυφερή προσωπικότητα περιτυλιγμένη με ένα σκληρό προφίλ. Ακριβώς όπως ο κάβουρας που συμβολίζει το ζώδιο αυτό.
Ας δούμε αναλυτικότερα τα χαρακτηριστικά των ΚαρκίνωνΕξωτερική εμφάνιση
Οι Καρκίνοι έχουν συνήθως μέτριο ανάστημα, στρογγυλό πρόσωπο με ημικυκλικά φρύδια, ελαφρώς ανασηκωμένα δίνοντάς τους μια έκφραση μόνιμης περιέργειας ή απορίας, μικρή και ελαφρώς μυτερή μύτη και μεγάλα, φωτεινά μάτια. Οι γυναίκες Καρκίνοι έχουν πολλές φορές φαρδύ σκελετό, ειδικά στη λεκάνη και πλούσιο στήθος. Τα άκρα τους είναι μικροκαμωμένα και δεν είναι λίγες οι φορές που τα πόδια τους είναι ελαφρώς στραβά. Η φωνή τους λεπτή, φιλική και η ομιλία τους ήπια και ήρεμη.


Προτερήματα

Οι Καρκίνοι είναι πολύ αντιφατικές φύσεις. Από την μια ο έντονος παρορμητισμός τους οδηγεί σε ιδέες και απόψεις που τις υπερασπίζονται με πάθος και από την άλλη η τάση τους για ενδοσκόπηση τους οδηγούν να κρύβουν τα συναισθήματά τους και να περνούν όλες τους τις εμπειρίες μέσα από τον ψυχισμό τους.
Είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων και δεν επιθυμούν να είναι οι αρχηγοί, οι πρωταγωνιστές και το επίκεντρο Προτιμούν να αφοσιώνονται στο στόχο τους και να δουλεύουν σεμνά μέχρι να τον επιτύχουν.
Είναι συνήθως οπλισμένοι με μεγάλες δόσεις φαντασίας και είναι ικανοί ακόμα και να επινοήσουν μια μεγάλη ιδέα και να στηρίξουν ολόκληρη τη ζωή και την πορεία τους σε μια ιδεολογία.


Μειονεκτήματα
Η γενναιοδωρία και η φαντασία των Καρκίνων μπορεί με μεγάλη ευκολία να μετατραπεί σε σκληρότητα και ψυχρότητα. Αν ο Καρκίνος αισθανθεί ότι πληγώνεται, κλείνεται στο καβούκι του και βγάζει προς τα έξω έναν σκληρό χαρακτήρα.
Ένα ακόμα μειονέκτημα των Καρκίνων είναι η αστάθειά τους. Οι ανασφάλειές τους δημιουργούν πολλές φορές αψυχολόγητες εναλλαγές στην διάθεση και την ψυχολογία τους.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Καρκίνοι γίνονται αδικαιολόγητα γκρινιάρηδες και η συνεχής επιβεβαίωση που αποζητούν κουράζει συχνά τους γύρω τους.


Έρωτας
Στον έρωτα οι Καρκίνοι είναι ρομαντικοί και αφήνουν την φαντασία τους να οργιάσει. Δίνουν τα πάντα στον σύντροφό τους και απαιτούν ελάχιστα σαν αντάλλαγμα. Αφήνονται να επηρεαστούν απ’ όσους αγαπούν και σε γενικές γραμμές παραμένουν πιστοί στον/στην σύντροφό τους.
Λατρεύουν την οικογένεια και την θεωρούν πρώτη προτεραιότητα στη ζωή τους. Τους γεμίζει ικανοποίηση και τους ολοκληρώνει σαν προσωπικότητες να αισθάνονται ότι προσφέρουν και προστατεύουν την οικογένειά τους.


Υγεία
Οι χαμηλοί τόνοι των Καρκίνων αντικατοπτρίζεται και στην υγεία τους προσδίδοντάς τους χαμηλά επίπεδα ζωτικότητας. Όταν αρρωσταίνουν χρειάζονται κάποιον κοντά τους, κατά προτίμηση κάποιον που να αγαπούν και να εμπιστεύονται για να τους φροντίζουν.
Αυτό που πρέπει να φροντίζουν οι Καρκίνοι είναι να διατηρούν την ψυχική τους ηρεμία και ασφάλεια καθώς η ευαισθησία τους σ’ αυτόν τον τομέα είναι συνήθως η πηγή πολλών προβλημάτων υγείας που όμως μάλλον χαρακτηρίζονται σαν ψυχοσωματικά.


Διάσημοι Καρκίνοι
Άνδρες
Julius Caesar, Nelson Mandela, Louis Armstrong, Ernest Hemingway, Rembrandt, Harrison Ford, Tom Hanks, Tom Cruise, Sylvester Stallone, Σταύρος Νιάρχος, Χαρίλαος Τρικούπης, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Γιάννης Βούρος, Στάθης Ψάλτης.

Γυναίκες
Πριγκίπισσα Νταιάνα, Meryl Streep, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δέσποινα Βανδή, Ρένια Λουιζίδου, Frida Kahlo.
 

 

Σχετικά άρθρα

 

Return to category

Comments

 
Τελευταία άρθρα