fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Λέων: Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς

24 Ιουλίου 2011 | 10:24 π.μ.

 

 

Είναι σχεδόν αδύνατον ένας λέοντας να περάσει απαρατήρητος. Όπως και στη φύση έτσι και στους ανθρώπους που γεννήθηκαν σ’ αυτό το ζώδιο, η παρουσία τους είναι σχεδόν πάντα ξεχωριστή και δημιουργούν πάντα «σαματά» είτε μπαίνοντας σ’ ένα χώρο, είτε στη ζωή κάποιου άλλου. Κυβερνήτης του ζωδίου ο βασιλιάς του ουρανού,  ο Ήλιος και σύμβολό του το λιοντάρι. Για τον μεγάλο βασιλιά θα μιλήσουμε λοιπόν σήμερα.
Ας δούμε αναλυτικότερα τα χαρακτηριστικά του Λέοντα

 


Εξωτερική εμφάνιση
Τα λιοντάρια έχουν συνήθως ψηλό και ευθυτενές παράστημα. Παρουσιάζουν τάση να κάνουν κοιλιά και ξεχωρίζουν από μακριά με το αρχοντικό τους περπάτημα που μπορεί μερικές φορές να μοιάζει οκνό είναι όμως σταθερό σα να δίνει στους γύρω του τον χρόνο για να καταλάβουν ποιος είναι το αφεντικό.
Το σώμα τους έχει φαρδιά κόκαλα και μυώδεις ώμους. Το κεφάλι τους είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από των υπολοίπων, το δέρμα τους απαλό και με όμορφο χρώμα και τα μάτια τους ανοιχτά καστανά ή και γκρίζα.
Το κύριο χαρακτηριστικό των λεόντων είναι τα πλούσια «λιονταρίσια» μαλλιά τους που αποτελούν το σήμα κατατεθέν τους.

Προτερήματα
Ο Λέων χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα, επιμονή και γενναιότητα. Καθώς αποζητούν να είναι το επίκεντρο της προσοχής αγωνίζονται πάντα να γίνουν σημαντικοί στη δουλειά τους. Κάθε Λέων έχει ανάγκη την αγάπη και την αποδοχή των γύρω του γι’ αυτό επιδεικνύει βαθιά αφοσίωση και δέσμευση.
Αγαπούν την καλή ζωή και το καλό φαγητό γι’ αυτό αγωνίζονται μια ζωή να προσφέρουν στον εαυτό τους και στους αγαπημένους τους το καλύτερο.
Είναι φτιαγμένοι γι’ αυτό που λέμε «μεγάλη ζωή» και με έναν Λέοντα θα επισκεφθείτε τα καλύτερα εστιατόρια, τα πιο in club και τα πιο κοσμικά σημεία του κόσμου.
Οι Λιονταρίνες γίνονται εξαιρετικές μητέρες καθώς λατρεύουν την οικογένεια και τα παιδιά.

Μειονεκτήματα
Οι υπερβολικές απαιτήσεις των λεόντων δημιουργούν συχνά προβλήματα με τους γύρω τους που εισπράττουν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους και τις υπερβολικές απαιτήσεις τους σαν έλλειψη αγάπης και αναισθησία.
Παρασύρονται πολύ συχνά και επιδεικνύουν αλαζονεία και σνομπισμό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι γύρω τους, τους χαρακτηρίζουν σαν φαντασμένους και υπερβολικούς.
Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι κάποιος άλλος θα τα καταφέρει καλύτερα απ’ αυτούς γι’ αυτό και η ζήλεια είναι άλλο ένα αρνητικό χαρακτηριστικό τους.

Έρωτας
Στον έρωτα ο Λέων είναι γεμάτος πάθος αν και λίγο ασταθής. Θέλει –και καταφέρνει να έχει- πολλές σχέσεις στη ζωή του όταν όμως αγαπήσει πραγματικά δίνεται ολοκληρωτικά και γίνεται αφοσιωμένος σύζυγος.
Κάνει σταθερές σχέσεις με μοναδική προϋπόθεση να αισθάνεται ελεύθερος. Αν αισθανθεί ότι καταπιέζεται ή ότι δεν αποτελεί τον «αρχηγό», τότε επιδίδεται σε ασύστολη απιστία.
Στο σεξ είναι δοτικός, τρυφερός και περιποιητικός ενώ η δημιουργικότητά του δεν έχει όρια. Με τον κατάλληλο παρτενέρ μετατρέπεται από άγριο κυνηγό σε χαδιάρικό γατάκι που αποζητά την τρυφερότητα και την αποδοχή.

Υγεία
Η εξαιρετική του ζωτικότητα κάνει τους Λέοντες εξαιρετικά ανθεκτικούς σε θέματα υγείας. Όπως σε κάθε τι άλλο έτσι και στην ασθένεια δεν αφήνει να τον καταβάλει τίποτα.
Καθώς η «αχίλλειος πτέρνα» των Λεόντων είναι το καλό φαγητό, είναι επιρρεπείς στο να πάρουν βάρος, γεγονός που μπορεί να καταπονήσει την γερή, κατά τ’ άλλα, καρδιά τους.

Διάσημοι Λέοντες
Άνδρες
Νapoleon Bonaparte, Alfred Hitchcock, Benito Mussolini, Gene Kelly, Andy Warhol, Fidel Castro, Νίκος Γκάλης, Νίκος Κακλαμανάκης, Τόλης Βοσκόπουλος, Στράτος Τζώρτζογλου, Χαρίλαος Φλωράκης.

Γυναίκες
Sandra Bullock, Mata Hari, Madonna, Coco Channel, Jennifer Lopez, Jackie Kennedy-Ωνάση, Άντζελα Δημητρίου, Σμαράγδα Καρύδη, Ζέτα Μακρυπούλια.
 

 

 

Σχετικά άρθρα

 

Return to category

Comments

 
Τελευταία άρθρα