fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ετήσιο Ωροσκόπιο 2012 από τον Κ. Λεφάκη

18 Δεκεμβρίου 2011 | 09:52 μ.μ.

 

 

Ετήσιο Ωροσκόπιο 2012 από τον Κ. Λεφάκη

Σε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων και μεσούσης της οικονομικής κρίσης, το 2012 έρχεται να σας δώσει την ευκαιρία σταδιακών οικονομικών ανεφοδιασμών και βελτίωσης στις συνθήκες εργασίας ή ακόμη και αιφνίδιας αλλαγής του αντικειμένου της επαγγελματικής σας απασχόλησης. Παρά τις γενικότερες δυσκολίες, θα ζωντανέψει μέσα σας μια αισιοδοξία, η οποία θα αναδειχτεί σε βασικό ρυθμιστή εξελίξεων και προόδων σε προσωπικό επίπεδο.
Ο Ουρανός στον Κριό αποτελεί το κλειδί για τις μεταβολές που θα επιδιώξετε. Μέσα από τις συγκυρίες που θα προκύψουν αλλά και την αλλαγή της δικής σας νοοτροπίας, θα δώσετε με επαναστατικό ίσως τρόπο νέες διαστάσεις σε κάθε σχέση και κάθε ανάγκη σας. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν σχέσεις με αγαπημένα πρόσωπα του παρελθόντος ή με καινούρια που θα γνωρίσετε στη διάρκεια της χρονιάς. Θα νιώσετε πιο αδύναμοι και πιο τρυφεροί απ’ όσο νομίζατε ότι είστε και, παρά το δύσκολο κλίμα της εποχής, θα προβείτε σε δημιουργικές επιδιώξεις τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και στην προσωπική σας ζωή.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συνεχίζει να σας εφιστά την προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας. Η δυσαρμονική όψη του με τον Ουρανό θα διατηρήσει για αρκετό διάστημα αντιξοότητες στο συγκεκριμένο τομέα. Θα υπάρξουν καινούρια έξοδα, στα οποία θα πρέπει να αντεπεξέλθετε. Οι υποχρεώσεις σας γίνονται πιο σαφείς και δεν έχετε παρά να τις διεκπεραιώνετε ή να τις καλύπτετε. Η βοήθεια και οι ευκαιρίες δε θα λείψουν, κυρίως την άνοιξη, γι’ αυτό θα πρέπει να τις αξιοποιείτε άμεσα. Σταθείτε συνετοί ρυθμίζοντας με τέτοιο τρόπο τα οικονομικά σας ώστε να μη μένετε εκτεθειμένοι στις δύσκολες στιγμές των καθυστερήσεων όσο αφορά την είσπραξη ή τωνγενικότερων εμπλοκών που θα σας επηρεάσουν άμεσα.
Ο Δίας στον Ταύρο αποτελεί τη βασική ενίσχυση και ασφάλεια τόσο στην εργασία όσο και στη διατήρηση των βασικών ισορροπιών στα οικονομικά σας, ειδικά το πρώτο εξάμηνο. Στις αρχές του Ιουνίου μετακινείται στους Διδύμους, κι αυτό θα συμβάλει σε μια αισθητή βελτίωση των αισθηματικών ενδιαφερόντων και στην απαρχή της αποκατάστασης για όσους είχατε μείνει μόνοι μέχρι τότε. Αυτό το δεύτερο εξάμηνο προβλέπεται καταλυτικό. Μια νέα γνωριμία, ένας αρραβώνας, ακόμη και ένας ξαφνικός γάμος παίζουν ως βασικές πιθανότητες. μέσα από την πραγματοποίησή τους αλλάζει η ίδια σας η ζωή.
Η επίσης εξάμηνη παραμονή του Άρη στην Παρθένο θα απορροφήσει μεγάλο μέρος του δυναμισμού σας είτε για τη συντήρηση της καριέρας σας είτε για την καθιέρωση νέων προοπτικών σε αυτή. Σε αρκετές περιπτώσεις η επιρροή του πιθανόν να επηρεάσει την αλλαγή της οικογενειακής σας κατάστασης ή το ύφος της προσωπικής σας ζωής. Συχνά αυτοί οι δύο τομείς είναι συνδεδεμένοι, καθώς ο ένας βοηθά ή εμποδίζει τον άλλο. Δώστε τις σωστές διαστάσεις στο κάθε ζήτημα και μην εξαντλείστε προσπαθώντας να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Το 2012 είναι σημαντικό πέρασμα για εσάς. Σας κάνει περισσότερο πρακτικούς στη σκέψη αλλά και στη συμπεριφορά. Σας υποχρεώνει να θέσετε σαφείς στόχους για το μέλλον και να τους υπερασπιστείτε. Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία αναζητήστε ανθρώπους που θα σας συναρπάσουν, εμπειρίες που θα σας εκφράσουν και ασφαλιστικές δικλίδες που θα σας προφυλάξουν από την ορμή και τη δίνη μιας μεγάλης θύελλας που, αργά ή γρήγορα, θα ξεσπάσει μέσα στο έτος.
Τέλος, η ανάγκη για αμεσότητα και η αναζήτηση της αλήθειας κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων θα σας οδηγήσουν σε καινούριες συναναστροφές αλλά και σε νέες ιδέες.Κριός
Το 2012 αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς. Θα σας δώσει περιθώρια να κινηθείτε πιο αποτελεσματικά και θα μειώσει τον παράγοντα της ταλαιπωρίας.
Η οικογένεια και οι σχέσεις σας με τους άλλους θα είναι και φέτος οι πιο κρίσιμοι τομείς για εσάς. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που ζήσατε, οι οποίες σας βοήθησαν να δείτε ξεκάθαρα πολλά πράγματα για τη ζωή, τη γενικότερη κατάσταση της κρίσης, τον εαυτό σας και τις σχέσεις σας με τους άλλους. Οι αποφάσεις που θα λάβετε το 2012 θα είναι περισσότερο καταλυτικές, καθώς μέσα από αυτές θα προσαρμοστείτε ουσιαστικότερα στο κλίμα της νέας εποχής και θα μπορείτε να καλύπτετε τις ανάγκες διαβίωσης. Οι πιέσεις από το περιβάλλον θα συνεχιστούν, όπως και οι προσπάθειες προσαρμογής σας σε καταστάσεις που δεν έχετε επιλέξει προσωπικά.
Ο Ουρανός στον Κριό ορίζει μια καινούρια περίοδο για την εξέλιξη της καριέρας σας. Πολλοί θα αναλάβετε νέες ευθύνες, ίσως μεγαλύτερες των δυνατοτήτων σας, αλλά θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε. Αν επιθυμείτε καινούρια εργασία, μπορείτε να την αναζητήσετε. Όσοι περάσατε ταλαιπωρίες σ’ αυτό τον τομέα έχετε τώρα την ευκαιρία να τις περιορίσετε ή να δείτε τα καλά των προσπαθειών σας. Για μία ακόμη χρονιά, μην κάνετε τίποτα ριψοκίνδυνο χωρίς εγγυήσεις. Ίσως χρειαστεί να κουραστείτε διπλά μέχρι να βεβαιωθείτε για την επιτυχία των επιλογών σας.
Ο Κρόνος στο Ζυγό συνεχίζει να επηρεάζει τις καταστάσεις στο σπίτι και να διατηρεί τις δυσκολίες στον οικογενειακό χώρο. Τη χρονιά αυτή όμως παγιώνεται μια σταθερή πορεία κι εσείς θα είστε σε θέση να ξέρετε καλύτερα τι μπορείτε να καταφέρετε και τι θα πρέπει να αποφεύγετε. Εκκρεμότητες οικονομικές, που σχετίζονται με το σπίτι και το χώρο διαμονής σας, θα πρέπει να διευθετηθούν οριστικά. Αγοραπωλησίες θα πρέπει να γίνουν με σύνεση και χωρίς βιασύνη. Τους πρώτους μήνες, με τη βοήθεια του Άρη από την Παρθένο, θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε τα εκφραστικά σας μέσα και να πετύχετε διευκολύνσεις και λύσεις χρόνιων προβλημάτων.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις στα αισθηματικά σας και την επαναξιολόγηση των κοινωνικών σας σχέσεων. Δε θα ξεκινήσετε εσείς τις προσπάθειες για κάτι τέτοιο, αλλά τα γεγονότα και η συμπεριφορά των άλλων θα σας υποχρεώσουν γι’ αυτό.
Μέχρι το τέλος του 2012 θα διασαφηνιστούν πολλά έτσι ώστε η συνέχεια να είναι απαλλαγμένη από «χρεωστικούς» λογαριασμούς και άλλες εκκρεμότητες κι εσείς πιο βέβαιοι για το τι πρέπει να κάνετε και τι θα πρέπει να αφήσετε οριστικά πίσω σας.
Ο Δίας στον Ταύρο θα σας βοηθήσει να οργανώσετε πρακτικά τις αλλαγές που είναι αναγκαίες. Θα διατηρήσει σε καλή κατάσταση τα οικονομικά σας και θα σας δώσει καινούρια οικονομικά ή εμπορικά κίνητρα. Στη συνέχεια, περνώντας στους Διδύμους, θα βοηθήσει την αξιοποίηση των ταλέντων και των επικοινωνιακών σας δυνατοτήτων ή ακόμη και την ασφάλεια των νώτων σας.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς διευρύνει τον ορίζοντα της σκέψης και της φαντασίας σας. Φέρνει κοντά σας ενδιαφέροντες ανθρώπους, σας ωθεί να βάλετε νέους στόχους, κυρίως όσοι ασχολείστε με την τέχνη, τα κοινά, την εκπαίδευση. Θα διευκολυνθείτε να ταξιδέψετε, όπως και να μεταναστεύσετε στο εξωτερικό αν είστε καλά οργανωμένοι.
Το 2012 δεν είναι εύκολη χρονιά. Δε θα λείψουν οι ευκαιρίες, απλώς θα χρειαστεί προσεκτικός χειρισμός, σωστές κινήσεις και πολύς κόπος. Το έτος αυτό οριστικοποιεί την κατεύθυνση που θα πάρει η ζωή σας από εδώ και πέρα, ανοίγει νέους ορίζοντες για τους συνετούς και απογοητεύει τους απερίσκεπτους. Μη διστάσετε να αναθεωρήσετε απόψεις του παρελθόντος και να δείτε τις θετικές πλευρές των ευθυνών που καλείστε να αναλάβετε.


Ταύρος 
Το 2012 προβλέπεται σημαντικό έτος και θα αποτελέσει σταθμό για τη ζωή σας. Τόσο τα γεγονότα που θα μεσολαβήσουν όσο και οι συγκυρίες θα φέρουν νέες προοπτικές για σας, αλλά θα πρέπει να καταβάλετε κόπο και αγώνα για να τις πραγματοποιήσετε.
Σε μια γενικότερα δύσκολη εποχή, εσείς φαίνεστε αρκετά προνομιούχοι σε σύγκριση με άλλους. Αν μπορέσετε να είστε συνεπείς με τον εαυτό σας και με τις επιλογές σας, όπως και ειλικρινείς με τους άλλους, θα καταφέρετε πραγματικά να κάνετε ένα καινούριο ξεκίνημα. Ο Δίας, που βρίσκεται από πέρσι τον Ιούνιο στο ζώδιό σας, παρουσιάζεται τώρα πιο ευεργετικός και σας καλεί μέσα στη χρονιά αυτή να εκφραστείτε δημιουργικά, αφού πρώτα συνειδητοποιήσετε τις ανάγκες σας και προσαρμοστείτε στις επικρατούσες συνθήκες. Οι τομείς που θα τύχουν εξελίξεων είναι η εργασία και τα αισθηματικά. Αποτελούν δύο κύριες πηγές ασφάλειας, κι εσείς ως χαρακτήρες έχετε μεγάλη ανάγκη να ξέρετε τι μπορείτε να περιμένετε από τη ζωή και το πεπρωμένο.
Ο Κρόνος στο Ζυγό ορίζει το τέλος μιας επαγγελματικής δραστηριότητας ή την αρχή μιας άλλης. Σε γενικότερες γραμμές, συμβάλλει για σημαντικές αλλαγές συνθηκών στον επαγγελματικό τομέα. Σ’ αυτό μπορεί να παίξει ρόλο μια νέα συνεργασία ή μια αισθηματική σχέση.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σας βοηθά να θέσετε καινούριους στόχους, τους οποίους όμως πρέπει να υπερασπιστείτε ένθερμα. Πέρασε ο καιρός των ελπίδων και των ονείρων, έχει έρθει η εποχή της πρακτικής εφαρμογής. Δουλειά λοιπόν και επιμονή είναι αυτά που θα σας απαλλάξουν από πολύπλοκες σκέψεις και θα σας δώσουν τη δυνατότητα να βελτιώσετε τα οικονομικά σας και να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας.
Μετά τον Ιούνιο θα μπορέσετε να λύσετε και κάποια οικονομικά σας προβλήματα σχετικά με την οικογένεια ή τον τόπο διαμονής σας. Ο Δίας, περνώντας τότε στους Διδύμους, αλλάζει τις συνθήκες στο οικονομικό και σας δίνονται ευκαιρίες να τακτοποιήσετε περιουσιακές και άλλες εκκρεμότητες. Επίσης σημαντικό είναι να είστε προσεκτικοί σε τυχόν προτάσεις που θα σας γίνουν, σε συναλλαγές που θα κάνετε και σε νομικές διαφορές που ενδέχεται να προκύψουν.
Ο Ουρανός στον Κριό θα «αναταράξει» τα ταλέντα σας, θα επηρεάσει τον ψυχισμό σας, αλλά και θα συντηρήσει αντιδραστικούς παρασκηνιακούς παράγοντες στο χώρο της εργασίας σας. Όλα αυτά χρήζουν προσοχής. Η υπερένταση δε θα λείψει και η κούραση κατά περιόδους θα σας επηρεάζει ψυχολογικά. Εδώ πρέπει να αντισταθείτε και να βρείτε αντίδοτα σκέψης, συμπεριφοράς και διαχείρισης. Οι πιο φιλόδοξοι θα δουλέψετε εντατικά το πρώτο εξάμηνο για να πετύχετε ένα σημαντικό στόχο ή να αποκαταστήσετε ζημιές του παρελθόντος. Οι πιο ταλαιπωρημένοι δεν πρέπει να βάλετε σε δοκιμασία την υγεία σας ή την ίδια σας την ασφάλεια. Τηρήστε σωστό πρόγραμμα στις δραστηριότητές σας, προσέχετε τη διατροφή σας και βρείτε χρόνο για ξεκούραση.
Το 2012 αλλάζουν οι προοπτικές στα οικονομικά σας. Φανείτε συνετοί σε ανοίγματα και προνοητικοί στη διαχείριση. Αντιξοότητες μπορεί να υπάρξουν, αλλά η νέα πορεία σας αναμένεται ενδιαφέρουσα. Συγκριτικά με άλλα ζώδια, έχετε μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας και περισσότερες διευκολύνσεις. Μην αναπολείτε καταστάσεις που έχουν τερματιστεί και συνειδητοποιήστε πως κι εσείς δεν είστε πια οι ίδιοι. Εν κατακλείδι, μόνο ο χρόνος μένει να αποδείξει αν οι προσπάθειες που θα καταβάλετε από εδώ και πέρα θα είναι τελικά σωστές. Όπως κι αν έχει πάντως, μόνοι σας δημιουργείτε την επιτυχία ή την αποτυχία. Με κύριο βοηθό τον Πλούτωνα, χτίζετε τώρα τα θεμέλια μιας καινούριας και μακροχρόνιας κατάστασης.
Τέλος, η ανάγκη για αμεσότητα και η αναζήτηση της αλήθειας κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων θα σας οδηγήσουν σε καινούριες συναναστροφές αλλά και σε νέες ιδέες.

 

Δίδυμοι
Το 2012 θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε καλύτερα τα ταλέντα σας και να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες που θα ενισχύσουν τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα.
Μέσα στη γενικότερη κρίση, βρίσκετε τον τρόπο να προσαρμοστείτε επιτυχώς στη μεταρρυθμιζόμενη κοινωνία. Πρώτο μέλημά σας πρέπει να γίνει η τακτοποίηση των οικονομικών σας εκκρεμοτήτων,που μετρούν ήδη περισσότερα από τρία έτη. Ο Ουρανός στη διέλευσή του από τον Κριό θα τονίσει το θάρρος και την αποφασιστικότητά σας όσο αφορά τους στόχους που θα θέσετε και θα σας παράσχει τα εφόδια ώστε να αντιμετωπίσετε κάθε εξωτερική αντιξοότητα. Το ευαίσθητο σημείο των αλλαγών, για μία ακόμη φορά, βρίσκεται στις σχέσεις σας με τους άλλους. Αναγκάζεστε να επανεκτιμήσετε πολλές από τιςσχέσεις του παρελθόντος και να αναθεωρήσετε την αισθηματική σας ζωή.
Ο Κρόνος, ολοκληρώνοντας τη διέλευσή του από το Ζυγό, θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο ουσιαστικές εκκαθαρίσεις στα αισθηματικά σας αλλά και στις επαγγελματικές σας συνεργασίες. Σ’ αυτό τον τομέα έχετε να κάνετε πολλή δουλειά. Πρέπει να εξομαλύνετε δυσαρμονίες και να απαλλαγείτε από κάθε είδους σχέσεις, κυρίως φιλικές ή κοινωνικές, που είναι αισθητά ζημιογόνες για σας από καιρό. Δεν έχετε περιθώρια άλλης ανοχής. Μην υποχωρείτε από τις απόψεις σας και μη συνθηκολογείτε.
Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω θα συνεχίσει να διατηρεί υψηλό το κόστος της πραγματοποίησης των προσδοκιών σας. Από την άλλη πλευρά όμως θα σας μεταλλάξει ψυχολογικά: θα γίνετε λιγότερο ευάλωτοι στη συναισθηματική επιρροή των άλλων και θα περιορίσετε τα άσκοπα έξοδα που κάνετε μέχρι σήμερα εξαιτίας τους. Κυρίως το πρώτο εξάμηνο του έτους θα μπορέσετε να βάλετε καλύτερη τάξη στα οικονομικά σας και, παρά τις γενικότερες δυσκολίες, να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα χρήματα για την κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών.
Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τα μέσα Ιουνίου καλύπτει τα νώτα σας και κυρίως διατηρεί σε καλό επίπεδο την υγεία σας και τις αντοχές σας από ψυχολογικής σκοπιάς. Επίσης, συμβάλλει αρκετά στην υλοποίηση σχεδίων που ενισχύουν τη δουλειά σας ή την κοινωνική σας θέση. Έπειτα, περνώντας στο ζώδιό σας, φέρνει την αίσθηση μιας γενικότερης αναγέννησης σε επίπεδο προσωπικό και στη συνέχεια ερωτικό. Η βασικότερη απόδειξη της δύναμης αλλά και της ειμαρμένης σας θα είναι η αρμονική σχέση που θα διατηρήσει ο Δίας με τον Ουρανό στο δεύτερο εξάμηνο του 2012. Θα υποστηρίξετε την ελευθερία σας και θα διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας. Θα αλλάξετε προσανατολισμούς, τόσο κοινωνικούς όσο και επαγγελματικούς. Θα τύχετε εξυπηρέτησης σε ώρα ανάγκης και θα αποκτήσετε καινούριους φίλους και οπαδούς ή υποστηρικτές του έργου ή της ιδεολογίας που θα αναπτύξετε.
Η πολύμηνη παραμονή του Άρη στην Παρθένο θα σας υποχρεώσει να γίνετε πιο αποτελεσματικοί στην προσπάθειά σας για βελτίωση των συνθηκών ζωής και διαβίωσης στο σπίτι ή στο στενό περιβάλλον, όπως και για κάποιες σκόπιμες ανακατατάξεις στις συνθήκες εργασίας.
Η εγκατάσταση του Ποσειδώνα στους Ιχθύς ανοίγει νέους κύκλους εξέλιξης στην καριέρα σας και επηρεάζει τους πιο φιλόδοξους και ονειροπόλους από εσάς. Αποφύγετε επιπολαιότητες και βιασύνες, εμμονές ή φαντασιώσεις.
Το 2012 προβλέπεται καθοριστική περίοδος για τις από εδώ και πέρα δραστηριότητές σας και σας βοηθάει να αποκαταστήσετε παρελθούσες ζημιές ή να χαράξετε μια εντελώς καινούρια πορεία ζωής. Οι περίοδοι των εκλείψεων πρέπει να αντιμετωπιστούν με συντηρητική τακτική στον οικονομικό τομέα και στις συνεργασίες ή τις συναλλαγές σας. Εκκρεμότητες, δάνεια και υποθέσεις σχετικές με το σπίτι απαιτούν σύνεση και προνοητικότητα.

 

Καρκίνος
Το 2012 αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς. Θα σας δώσει περιθώρια να κινηθείτε πιο αποτελεσματικά και θα μειώσει τον παράγοντα της ταλαιπωρίας.
Η οικογένεια και οι σχέσεις σας με τους άλλους θα είναι και φέτος οι πιο κρίσιμοι τομείς για εσάς. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που ζήσατε, οι οποίες σας βοήθησαν να δείτε ξεκάθαρα πολλά πράγματα για τη ζωή, τη γενικότερη κατάσταση της κρίσης, τον εαυτό σας και τις σχέσεις σας με τους άλλους. Οι αποφάσεις που θα λάβετε το 2012 θα είναι περισσότερο καταλυτικές, καθώς μέσα από αυτές θα προσαρμοστείτε ουσιαστικότερα στο κλίμα της νέας εποχής και θα μπορείτε να καλύπτετε τις ανάγκες διαβίωσης. Οι πιέσεις από το περιβάλλον θα συνεχιστούν, όπως και οι προσπάθειες προσαρμογής σας σε καταστάσεις που δεν έχετε επιλέξει προσωπικά.
Ο Ουρανός στον Κριό ορίζει μια καινούρια περίοδο για την εξέλιξη της καριέρας σας. Πολλοί θα αναλάβετε νέες ευθύνες, ίσως μεγαλύτερες των δυνατοτήτων σας, αλλά θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε. Αν επιθυμείτε καινούρια εργασία, μπορείτε να την αναζητήσετε. Όσοι περάσατε ταλαιπωρίες σ’ αυτό τον τομέα έχετε τώρα την ευκαιρία να τις περιορίσετε ή να δείτε τα καλά των προσπαθειών σας. Για μία ακόμη χρονιά, μην κάνετε τίποτα ριψοκίνδυνο χωρίς εγγυήσεις. Ίσως χρειαστεί να κουραστείτε διπλά μέχρι να βεβαιωθείτε για την επιτυχία των επιλογών σας.
Ο Κρόνος στο Ζυγό συνεχίζει να επηρεάζει τις καταστάσεις στο σπίτι και να διατηρεί τις δυσκολίες στον οικογενειακό χώρο. Τη χρονιά αυτή όμως παγιώνεται μια σταθερή πορεία κι εσείς θα είστε σε θέση να ξέρετε καλύτερα τι μπορείτε να καταφέρετε και τι θα πρέπει να αποφεύγετε. Εκκρεμότητες οικονομικές, που σχετίζονται με το σπίτι και το χώρο διαμονής σας, θα πρέπει να διευθετηθούν οριστικά. Αγοραπωλησίες θα πρέπει να γίνουν με σύνεση και χωρίς βιασύνη. Τους πρώτους μήνες, με τη βοήθεια του Άρη από την Παρθένο, θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε τα εκφραστικά σας μέσα και να πετύχετε διευκολύνσεις και λύσεις χρόνιων προβλημάτων.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις στα αισθηματικά σας και την επαναξιολόγηση των κοινωνικών σας σχέσεων. Δε θα ξεκινήσετε εσείς τις προσπάθειες για κάτι τέτοιο, αλλά τα γεγονότα και η συμπεριφορά των άλλων θα σας υποχρεώσουν γι’ αυτό.
Μέχρι το τέλος του 2012 θα διασαφηνιστούν πολλά έτσι ώστε η συνέχεια να είναι απαλλαγμένη από «χρεωστικούς» λογαριασμούς και άλλες εκκρεμότητες κι εσείς πιο βέβαιοι για το τι πρέπει να κάνετε και τι θα πρέπει να αφήσετε οριστικά πίσω σας.
Ο Δίας στον Ταύρο θα σας βοηθήσει να οργανώσετε πρακτικά τις αλλαγές που είναι αναγκαίες. Θα διατηρήσει σε καλή κατάσταση τα οικονομικά σας και θα σας δώσει καινούρια οικονομικά ή εμπορικά κίνητρα. Στη συνέχεια, περνώντας στους Διδύμους, θα βοηθήσει την αξιοποίηση των ταλέντων και των επικοινωνιακών σας δυνατοτήτων ή ακόμη και την ασφάλεια των νώτων σας.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς διευρύνει τον ορίζοντα της σκέψης και της φαντασίας σας. Φέρνει κοντά σας ενδιαφέροντες ανθρώπους, σας ωθεί να βάλετε νέους στόχους, κυρίως όσοι ασχολείστε με την τέχνη, τα κοινά, την εκπαίδευση. Θα διευκολυνθείτε να ταξιδέψετε, όπως και να μεταναστεύσετε στο εξωτερικό αν είστε καλά οργανωμένοι.
Το 2012 δεν είναι εύκολη χρονιά. Δε θα λείψουν οι ευκαιρίες, απλώς θα χρειαστεί προσεκτικός χειρισμός, σωστές κινήσεις και πολύς κόπος. Το έτος αυτό οριστικοποιεί την κατεύθυνση που θα πάρει η ζωή σας από εδώ και πέρα, ανοίγει νέους ορίζοντες για τους συνετούς και απογοητεύει τους απερίσκεπτους. Μη διστάσετε να αναθεωρήσετε απόψεις του παρελθόντος και να δείτε τις θετικές πλευρές των ευθυνών που καλείστε να αναλάβετε.

 

Λέων
Ξεκινώντας το 2012 σας βρίσκει ανήσυχους, εκνευρισμένους και με το αίσθημα μιας γενικότερης ανασφάλειας. Λίγα πράγματα πλέον σας ικανοποιούν, ενώ συχνά νιώθετε την ανάγκη να δραπετεύσετε από κάθε είδους πρόβλημα, κάτι που φυσικά δεν είναι ούτε σκόπιμο ούτε εφικτό.
Ο καινούριος χρόνος αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, με περισσότερες ευκαιρίες ή κάποιες αιφνίδιες ευεργεσίες. Θα μπορέσετε πιο εύκολα να αντιμετωπίσετε προβλήματα επαγγελματικά ή επικοινωνιακά. Θα υποχρεωθείτε να αναθεωρήσετε αρκετές από τις απόψεις σας, να φρενάρετε τις αντιδράσεις σας και να αποδεχτείτε τη νέα πραγματικότητα για τον εαυτό σας στις σχέσεις σας με τους άλλους. Καλείστε να συνειδητοποιήσετε γιατί αποτύχατε μέχρι σήμερα σε επιδιώξεις για τις οποίες κοπιάσατε πολύ και να βρείτε τον τρόπο να πραγματοποιήσετε καινούριες. Κινητικότητα θα παρατηρηθεί στον οικονομικό τομέα με την πολύμηνη παρουσία του Άρη στο ζώδιο της Παρθένου, κάτι που ενδεχομένως να λειτουργήσει σαν δίκοπο μαχαίρι: βελτιώνεται το εισόδημά σας ή σας δίνονται κάποια χρήματα, αλλά παράλληλα ξεφεύγουν από τον έλεγχό σας τα «έξοδα παράστασης» ή διαβίωσης.
Ο Κρόνος, παραμένοντας στο Ζυγό, σας υποχρεώνει σε νέες αναθεωρήσεις των εκφραστικών σας μέσων, σε απαλλαγή από ασύμφορες γνωριμίες, αλλά και σε αποδοχή των μειονεκτημάτων κάποιων συνεργατών σας τους οποίους δεν μπορείτε, προς το παρόν, να αντικαταστήσετε.
Ο Ουρανός στον Κριό θα βοηθήσει να αλλάξετε απόψεις για τη ζωή, να βάλετε καινούριους στόχους, να βρείτε διέξοδο όταν οι καταστάσεις θα είναι πιεστικές. Υποθέσεις νομικές, εκπαιδευτικές και συναλλακτικές θα τακτοποιηθούν. Μέσα στη δίνη των μεγάλων αλλαγών και της απαγκίστρωσης από το παρελθόν σας θα αναζητήσετε καινούριους ανθρώπους για φίλους και θα λύσετε μακροχρόνιες διαφορές με συγγενείς σας. Οι νεότεροι θα μεταναστεύσετε για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό ευκολότερα και εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις. Πολλοί επίσης θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε ένα μεγάλο ταξίδι που θέλετε να κάνετε από καιρό ή ακόμη και να αλλάξετε τόπο διαμονής.
Ο Δίας στον Ταύρο το πρώτο εξάμηνο θα βοηθήσει στα επαγγελματικά σας. Παρά τη γενικότερη δυσκολία, θα βρείτε απασχόληση όσοι αναζητάτε, και αρκετοί θα έχετε την ευκαιρία μιας προαγωγής ή μιας βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. Οι περισσότερο φιλόδοξοι θα καταφέρετε να ενισχύσετε την καριέρα σας ή να δημιουργήσετε καλύτερες προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Στο δεύτερο εξάμηνο η διέλευση του Δία από τους Διδύμους θα κάνει κάποιες προσδοκίες σας πραγματοποιήσιμες, ενώ θα ενισχύσει τη γοητεία σας στους άλλους και θα αποφέρει καρπούς από την καλύτερη αξιοποίηση των επικοινωνιακών σας δυνατοτήτων. Η ανάγκη σας για κάτι γνήσιο και αληθινό μπορεί να σας οδηγήσει σε επαναστάσεις τόσο στον κοινωνικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Αρκετοί θ’ αλλάξετε αντικείμενο σπουδών, θα μετακομίσετε ή θα ταξιδεύετε πιο συχνά στο εξωτερικό. Επίσης, θα μπορέσετε να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας σ’ ένα οικονομικό θέμα ή στην ομάδα που ανήκετε. Κατά τους πρώτους έξι μήνες φανείτε προσεκτικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας, καθώς διαφορετικά οι συνέπειες ενδέχεται να είναι δυσάρεστες.
Το χαρακτηριστικό τούτης της χρονιάς δε θα είναι μόνο οι αλλαγές που θα γίνουν ή οι στόχοι που θα πετύχετε, αλλά κυρίως οι εμπειρίες που θα αποκτήσετε και η συνειδητοποίηση των αναγκών που τις επιβάλλουν. Καινούριες γνωριμίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον σας τόσο αισθηματικά όσο και κοινωνικά. Νέα ενδιαφέροντα θα εμφανιστούν και παλιές καταστάσεις θα δοκιμαστούν ή θα εκλείψουν. Τέλος, μη βιαστείτε να καταλήξετε σε αποφάσεις με μακροχρόνια ισχύ και προνοήστε για τις οικονομικές ή τις συναισθηματικές σας επενδύσεις.
 


Παρθένος 
Το 2012 προβλέπεται χαρακτηριστική χρονιά δράσης και αγωνιστικότητας για τους περισσότερους από εσάς.
Η εξάμηνη παραμονή του Άρη στο ζωδιακό σας χώρο θα σας οπλίσει με δύναμη και αποφασιστικότητα, προσόντα που δεν είναι πάντα ίδιόν σας– προκειμένου να παλέψετε για τις επιδιώξεις και τις ανάγκες σας. Το προηγούμενο έτος συνειδητοποιήσατε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις και ανοχές. Σε μια εποχή γενικότερων δυσκολιών είναι απαραίτητο πλέον να προχωρήσετε σε ουσιαστικές αλλαγές κάνοντας βαθιές τομές στη ζωή σας.
Ο Ουρανός στον Κριό εγκαινίασε μια νέα επταετία από το 2011, αλλάζοντας υποχρεωτικά τη διαχείριση της ζωής σας, των συμφερόντων σας και της κάλυψης των βιοποριστικών σας αναγκών. Οι αλλαγές αυτές θα συνεχιστούν τόσο στο χώρο του σπιτιού σας όσο και της εργασίας σας. Τα εξωτερικά γεγονότα είναι εκείνα που θα προσδιορίσουν την πραγματοποίηση των προσδοκιών σας, αλλά και θα σας εμπνεύσουν για να θέσετε καινούριους στόχους, ιδιαίτερα οι νεότεροι. Καθώς ο ένας μήνας θα διαδέχεται τον άλλο, θα ανακαλύψετε κρυμμένες αλήθειες για τον εαυτό σας και τους άλλους απομυθοποιώντας πρόσωπα και έννοιες που σας συντηρούσαν.
Ο Δίας στον Ταύρο θα συνδράμει σε πρακτικές υποθέσεις, στο ενδεχόμενο αλλαγής σπιτιού, σε ταξίδια στο εξωτερικό ή στην αλλαγή αντικειμένου απασχόλησης ή εργασίας. Θα σας οδηγήσει σ’ έναν άλλο τρόπο σκέψης και αντίδρασης και θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε κληρονομικά ζητήματα. Στο δεύτερο εξάμηνο, μετακινούμενος στους Διδύμους, θα ενισχύσει τη δημοτικότητά σας και την καριέρα σας. Την περίοδο εκείνη οι επαγγελματικές σας επιδόσεις βελτιώνονται και βγαίνετε συχνότερα νικητές σε επαγγελματικές αναμετρήσεις.
Το 2012, μέσα στη γενικότερη σύγχυσή του, σας προφυλάσσει αρκετές φορές και σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε ουσιαστική αναδιοργάνωση σε βασικούς τομείς, αποτελώντας την αρχή της οριστικής τακτοποίησης υποθέσεων που σας ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια.
Στον επαγγελματικό τομέα δε θα λείψουν η κινητικότητα, οι προτάσεις τρίτων και οι ευκαιρίες για εύρεση εργασίας για όσους το 2011 σας άφησε άνεργους. Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε μέχρι και τον Οκτώβριο είναι τα οικονομικά σας. Η παρουσία του Κρόνου στο Ζυγό θα σας το υπενθυμίζει συχνά. Υπάρχουν ακόμη χρεωστικές εκκρεμότητες, που δεν είναι εύκολο να κλείσουν, και έξοδα καινούρια, τα οποία θα προκύψουν αναγκαστικά τους πρώτους μήνες. Θα διατηρηθεί επίσης η ασάφεια στις υποχρεώσεις σας για αρκετό διάστημα, καθώς δε θα ξέρετε την τελική διαμόρφωση της γενικότερης κατάστασης. Σκεφτείτε συντηρητικά, μη γίνεστε παρορμητικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας και αποφύγετε την εκδοχή να πέσετε θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης. Αν συμπεριφερθείτε με σύνεση, θα βελτιώσετε ή θα σταθεροποιήσετε τα οικονομικά σας και παράλληλα θα δημιουργήσετε τις προοπτικές για προσωπική ανάκαμψη ένα χρόνο αργότερα.
Ένας άλλος τομέας που αλλάζει είναι τα αισθηματικά σας, με την εγκατάσταση του Ποσειδώνα στους Ιχθύς, αλλά και την αρμονική όψη που θα σχηματίζει επί μακρόν με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Σ’ αυτό τον τομέα θα συμβούν γεγονότα καθοριστικά και χαρακτηριστικά. Όσοι έχετε προβλήματα με το δεσμό ή το γάμο σας θα αναγκαστείτε να πάρετε αποφάσεις που θα δώσουν τέλος σε αμφιταλαντεύσεις και ταλαιπωρίες. Οι νεότεροι, και ειδικά όσοι είστε μόνοι, θα ανακαλύψετε ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα δώσουν καινούριο νόημα στη ζωή σας.
Φροντίστε οι αποφάσεις που θα λάβετε και οι ενέργειες στις οποίες θα προβείτε να εξυπηρετούν την πραγματικότητα που οι καινούριες συνθήκες διαμορφώνουν, απομακρυνόμενοι από ανασφάλειες και εγωισμούς που θόλωναν την επιφάνεια τα προηγούμενα έτη.
 


Ζυγός
Το 2012 έρχεται για να δώσει μορφή στην ανάγκη σας να τολμήσετε ξεκινήματα επαγγελματικά και αισθηματικά που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορέσατε να επιχειρήσετε τόσο λόγω των καταστάσεων όσο και εξαιτίας της ανασφάλειάς σας. Αυτή την καινούρια διάθεση αλλά και εξωτερική προοπτική ορίζει η παρουσία του Ουρανού στον Κριό, απέναντι από το ζώδιό σας.
Ο Κρόνος παραμένει μέχρι τον Οκτώβριο στο ζωδιακό σας χώρο τερματίζοντας τις εναπομείνασες σχέσεις σας με το παρελθόν, ενώ σας βοηθά να εκτιμήσετε τις προοπτικές που διαγράφονται στο μέλλον. Μια ανάγκη για δημιουργικότητα καθώς και για επιτυχή αντιμετώπιση της δύσκολης εποχής που διανύουμε θα σας οδηγήσει στο να βρείτε ανθρώπους που μπορούν να σας προσφέρουν όχι μόνο συγκινήσεις, αλλά και εγγυήσεις, είτε αυτοί σχετιστούν με τον αισθηματικό είτε με τον επαγγελματικό σας τομέα.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα διατηρήσει τα οικογενειακά και τα προσωπικά σας προβλήματα. Αρκετά από τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν τόσο στο σπίτι όσο και στο στενό περιβάλλον στο οποίο κινείστε καθημερινά θα αποδειχτούν μοιραία και θα επηρεάσουν αναπόφευκτα τους άλλους βασικούς σας τομείς. Όσο για τα επαγγελματικά σας, θα χρειαστεί να δώσετε καινούριους αγώνες. Είναι βέβαιο ότι θα αποδώσουν οι προσπάθειές σας περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά. Παραμείνετε συνετοί και ευέλικτοι όπως κι αν έχουν οι καταστάσεις. Διεκδικήστε τα δικαιώματά σας χωρίς εμμονή. Μην εμπλέκεστε σε παρασκηνιακές ενέργειες και φανείτε συνεπείς και προσεκτικοί στις υποχρεώσεις σας. Μην υποτιμάτε τη δύναμη των αντιπάλων σας και μην προκαλείτε ανοιχτές αντιθέσεις με συνεργάτες σας. Μην επιτρέψετε να διαρρεύσουν στοιχεία σας τα οποία οι αντίπαλοί σας μπορεί να χρησιμοποιήσουν εις βάρος σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δουλέψτε σκληρά, μην αφήνετε τίποτα στην τύχη, προσαρμοστείτε στη νέα εποχή, κι αν χρειαστεί, αντικαταστήστε το αντικείμενο της επιχείρησής σας με κάποιο άλλο που μπορεί να αποδώσει τώρα καλύτερα. Επίσης, αποφύγετε νομικές εμπλοκές.
Ο Δίας στον Ταύρο κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου θα ανεφοδιάζει συχνά τα οικονομικά σας. Αυτή τη χρονιά μπορείτε να θέσετε ασφαλιστικές δικλίδες στην περίπτωση που δυσκολευτείτε ή πιεστείτε. Αξιοποιήστε επίσης περιουσιακά στοιχεία. Βασικές προϋποθέσεις είναι να περιορίσετε τα καθημερινά σας έξοδα, να απλοποιήσετε τον τρόπο ζωής σας και να απαλλαγείτε από συναναστροφές ή κάθε είδους εξάρτηση που κοστίζει οικονομικά. Η παρατεταμένη δυσαρμονία του Ουρανού από τον Κριό με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω δείχνει πως οι δύο «εμπόλεμες ζώνες» θα είναι οι αισθηματικές και οι οικογενειακές σας σχέσεις. Βρίσκεστε σε ένα σταυροδρόμι του πεπρωμένου. Πρέπει να φανείτε δυνατοί και ψύχραιμοι. Απαιτείται αποδοχή της νέας πραγματικότητας, βαθύτερη ειλικρίνεια προς τον εαυτό σας κι ενδεχομένως περισσότερη αυτοκριτική. αν προσθέσετε και λίγη διορατικότητα,είναι βέβαιο ότι θα διαχειριστείτε σωστά αρκετές από τις αδυναμίες σας και την τάση σας να στηρίζεστε στους άλλους – οι άλλοι δεν είναι πλέον σε θέση να σας στηρίξουν.
Μετά τον Ιούνιο, η μετακίνηση του Δία στους Διδύμους σάς δίνει μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις και βελτιώνει τον παράγοντα της τύχης, ενώ τον Οκτώβριο η αποχώρηση του Κρόνου από το ζώδιό σας απομακρύνει δυσκολίες και εμπόδια και σας δίνει ευκαιρίες να αντικαταστήσετε σταδιακά ό,τι χάσατε κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων κάτω από την επιρροή του.
Το 2012 είναι χρονιά καθοριστική για την πορεία της ζωής σας. Σας θέλει θαρραλέους, μαχητικούς, πρόθυμους να εξοφλήσετε τα «χρέη» των λαθών σας προκειμένου η πορεία σας να είναι απαλλαγμένη από αυτά. Και πάνω απ’ όλα από εδώ και πέρα να αναλάβετε τις ευθύνες των πράξεών σας!


Σκορπιός
Έφτασε μια σημαντική περίοδος για σας μέσα στον πυρήνα μιας γενικότερης κρίσης. Ίσως το 2012 να έχει για σας μεγάλη σημασία, καθώς πρόκειται να σας προφυλάξει, να σας προσφέρει και να σας εξυπηρετήσει. Φροντίστε οι επιλογές σας να είναι σωστές, μην αρνείστε τον κόπο που συνεπάγεται η επιτυχία ενός εγχειρήματος και συμφιλιωθείτε με το επικρατούν κλίμα της εποχής.
Ο Πλούτωνας, ως κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου σας, από τη θέση του στον Αιγόκερω θα συμβάλει στη σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας σας αλλά και των συνειδητών επιδιώξεών σας. Θα σας υποχρεώσει περισσότερο από άλλες φορές να δώσετε προτεραιότητα στα πρακτικά ζητήματα και θα σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις σε σχετικά προβλήματα. Αξιοποιήστε με γνώμονα τη λογική τις νέες γνωριμίες που θα κάνετε και παραμερίστε τα συναισθήματά σας, όσο κι αν είναι για σας κίνητρο ενθουσιασμού. Αναθεωρήστε επίσης τα εκφραστικά σας μέσα και βρείτε έναν καλύτερο τρόπο αξιοποίησης των επικοινωνιακών σας δυνατοτήτων. Αλλάξτε τα κριτήρια των εκτιμήσεων και των συναναστροφών σας με τους άλλους κι αποδεχτείτε τα μειονεκτήματα εκείνων που παραμένουν κοντά σας για κάποιους λόγους. Τέλος, μη διστάσετε να δώσετε μάχες για να αποδείξετε την αξία σας τόσο στον κοινωνικό τομέα όσο και στον επαγγελματικό.
Ο Ουρανός στον Κριό θα σας δυσκολέψει στην εργασία ή θα σας αναγκάσει να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, άλλοτε από αντίδραση κι άλλοτε από ανάγκη. Η δραστηριότητα δε θα λείψει από το χώρο της εργασίας. Ωστόσο, η δυσαρμονία του Πλούτωνα με τον Ουρανό, που ρυθμίζει τα επαγγελματικά σας, φέτος θα σας υποχρεώσει να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες, γι’ αυτό παραμείνετε ψύχραιμοι στην αντιμετώπιση του γενικότερου δύσκολου κλίματος που θα επηρεάζει συχνά τα επαγγελματικά σας συμφέροντα. Στον τομέα αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί και προνοητικοί. Αποφύγετε υπερβολές κάθε είδους, μη ρισκάρετε δίχως εγγυήσεις επιτυχίας και προσέχετε ιδιαίτερα τους ανταγωνιστές σας. Τα οικονομικά σας απαιτούν σύνεση στη διαχείριση. Φροντίστε να έχετε πάντα εφεδρείες ή εναλλακτικές λύσεις σε δύσκολες στιγμές. Πάντως, δε θα λείψουν η προσφορά από τρίτους, η ανοχή των πιστωτών σας και κάποιες αιφνίδιες προσφορές. Τη μεγάλη αλλαγή θα τη ζήσετε μέσα από τον αισθηματικό τομέα.
Ο Δίας, διασχίζοντας τους πρώτους έξι μήνες τον Ταύρο, που εκπροσωπεί αυτό τον τομέα, θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα. Μια νέα γνωριμία, μια πρόταση γάμου, ένας ξαφνικός έρωτας ή ακόμη ένας απόγονος αποτελούν τις βασικές εκδοχές όσο αφορά τις προοπτικές σας. Όσοι παραμένετε δεσμευμένοι μπορείτε να βελτιώσετε το κλίμα μέσα στη σχέση. Γενικότερα όμως στις σχέσεις σας με τους άλλους, που φαίνονται να βελτιώνονται αλλά και να εξελίσσονται, μη διστάσετε να κάνετε ρεαλιστική επιλογή των ανθρώπων που θέλουν τη συντροφιά σας ή και τη συνεργασία σας. Βασική προϋπόθεση να παραμείνετε στο πλευρό εκείνων που αποδείχτηκαν άξιοι της εμπιστοσύνης που τους δείξατε.
Στο δεύτερο εξάμηνο ο Δίας στους Διδύμους σάς βοηθά να προχωρήσετε λίγο περισσότερο σε όλους τους τομείς, εξυπηρετώντας τις προσωπικές σας ανάγκες και πραγματοποιώντας ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Επειδή θα σας απασχολήσουν πολύ οι άνθρωποι γύρω σας, ζητήστε τους «ισοδυναμία» με όσα εσείς μπορείτε να προσφέρετε και εφαρμόστε τούτο τον κανόνα στον κοινωνικό περίγυρο, στον επαγγελματικό χώρο, αλλά και στην οικογένειά σας.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς θα σας βοηθήσει να κάνετε καινούρια όνειρα για το μέλλον, αλλά το σημαντικό γεγονός αποτελεί η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιό σας στις 6 Οκτωβρίου, που εγκαινιάζει μια νέα εποχή, πιο ουσιαστική, συνειδητά μεταρρυθμιστική και απαλλαγμένη απ’ ό,τι δεν αξίζει πλέον να υπάρχει στη ζωή σας.


Τοξότης
Σε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων και μεσούσης της οικονομικής κρίσης, το 2012 έρχεται να σας δώσει την ευκαιρία σταδιακών οικονομικών ανεφοδιασμών και βελτίωσης στις συνθήκες εργασίας ή ακόμη και αιφνίδιας αλλαγής του αντικειμένου της επαγγελματικής σας απασχόλησης. Παρά τις γενικότερες δυσκολίες, θα ζωντανέψει μέσα σας μια αισιοδοξία, η οποία θα αναδειχτεί σε βασικό ρυθμιστή εξελίξεων και προόδων σε προσωπικό επίπεδο.
Ο Ουρανός στον Κριό αποτελεί το κλειδί για τις μεταβολές που θα επιδιώξετε. Μέσα από τις συγκυρίες που θα προκύψουν αλλά και την αλλαγή της δικής σας νοοτροπίας, θα δώσετε με επαναστατικό ίσως τρόπο νέες διαστάσεις σε κάθε σχέση και κάθε ανάγκη σας. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν σχέσεις με αγαπημένα πρόσωπα του παρελθόντος ή με καινούρια που θα γνωρίσετε στη διάρκεια της χρονιάς. Θα νιώσετε πιο αδύναμοι και πιο τρυφεροί απ’ όσο νομίζατε ότι είστε και, παρά το δύσκολο κλίμα της εποχής, θα προβείτε σε δημιουργικές επιδιώξεις τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και στην προσωπική σας ζωή.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συνεχίζει να σας εφιστά την προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας. Η δυσαρμονική όψη του με τον Ουρανό θα διατηρήσει για αρκετό διάστημα αντιξοότητες στο συγκεκριμένο τομέα. Θα υπάρξουν καινούρια έξοδα, στα οποία θα πρέπει να αντεπεξέλθετε. Οι υποχρεώσεις σας γίνονται πιο σαφείς και δεν έχετε παρά να τις διεκπεραιώνετε ή να τις καλύπτετε. Η βοήθεια και οι ευκαιρίες δε θα λείψουν, κυρίως την άνοιξη, γι’ αυτό θα πρέπει να τις αξιοποιείτε άμεσα. Σταθείτε συνετοί ρυθμίζοντας με τέτοιο τρόπο τα οικονομικά σας ώστε να μη μένετε εκτεθειμένοι στις δύσκολες στιγμές των καθυστερήσεων όσο αφορά την είσπραξη ή τωνγενικότερων εμπλοκών που θα σας επηρεάσουν άμεσα.
Ο Δίας στον Ταύρο αποτελεί τη βασική ενίσχυση και ασφάλεια τόσο στην εργασία όσο και στη διατήρηση των βασικών ισορροπιών στα οικονομικά σας, ειδικά το πρώτο εξάμηνο. Στις αρχές του Ιουνίου μετακινείται στους Διδύμους, κι αυτό θα συμβάλει σε μια αισθητή βελτίωση των αισθηματικών ενδιαφερόντων και στην απαρχή της αποκατάστασης για όσους είχατε μείνει μόνοι μέχρι τότε. Αυτό το δεύτερο εξάμηνο προβλέπεται καταλυτικό. Μια νέα γνωριμία, ένας αρραβώνας, ακόμη και ένας ξαφνικός γάμος παίζουν ως βασικές πιθανότητες. μέσα από την πραγματοποίησή τους αλλάζει η ίδια σας η ζωή.
Η επίσης εξάμηνη παραμονή του Άρη στην Παρθένο θα απορροφήσει μεγάλο μέρος του δυναμισμού σας είτε για τη συντήρηση της καριέρας σας είτε για την καθιέρωση νέων προοπτικών σε αυτή. Σε αρκετές περιπτώσεις η επιρροή του πιθανόν να επηρεάσει την αλλαγή της οικογενειακής σας κατάστασης ή το ύφος της προσωπικής σας ζωής. Συχνά αυτοί οι δύο τομείς είναι συνδεδεμένοι, καθώς ο ένας βοηθά ή εμποδίζει τον άλλο. Δώστε τις σωστές διαστάσεις στο κάθε ζήτημα και μην εξαντλείστε προσπαθώντας να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Το 2012 είναι σημαντικό πέρασμα για εσάς. Σας κάνει περισσότερο πρακτικούς στη σκέψη αλλά και στη συμπεριφορά. Σας υποχρεώνει να θέσετε σαφείς στόχους για το μέλλον και να τους υπερασπιστείτε. Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία αναζητήστε ανθρώπους που θα σας συναρπάσουν, εμπειρίες που θα σας εκφράσουν και ασφαλιστικές δικλίδες που θα σας προφυλάξουν από την ορμή και τη δίνη μιας μεγάλης θύελλας που, αργά ή γρήγορα, θα ξεσπάσει μέσα στο έτος.
Τέλος, η ανάγκη για αμεσότητα και η αναζήτηση της αλήθειας κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων θα σας οδηγήσουν σε καινούριες συναναστροφές αλλά και σε νέες ιδέες.


Αιγόκερως
Το 2011 πέρασε δύσκολα και για πολλούς από εσάς δραματικά. Αντιμετωπίσατε σκληρές αλήθειες και υποχρεωθήκατε να τις αποδεχτείτε αναπροσαρμόζοντας όχι μόνο τη ζωή σας, αλλά και το συναισθηματικό σας κόσμο σε αυτές, όσο κι αν η διαδικασία ήταν οδυνηρή. Μπορεί να μην το πιστεύετε προς το παρόν, αλλά το 2012 έρχεται για να σας βοηθήσει και να σας αποκαταστήσει μέχρι ενός ορισμένου σημείου, τόσο ηθικά όσο και πρακτικά. Ωστόσο, μην αφήνετε τον εαυτό σας να αμφισβητήσει τα επιτεύγματά σας, οργανώστε τις κινήσεις σας και προσπαθήστε να καλλιεργείτε την αισιοδοξία και τη φυσική σας αντοχή.
Ο Κρόνος παραμένει στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας επηρεάζοντας σημαντικά, για δεύτερη χρονιά, τις εξελίξεις στα επαγγελματικά. Οι αλλαγές σε αυτό τον τομέα θα συνεχιστούν, καθορισμένες από την επικράτηση του γενικότερου κλίματος. Έχετε αναλάβει πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπεραιωθούν, αλλά μετά το Μάρτιο σας περιμένει τόσο ηθική όσο και υλική ανταμοιβή. Όσοι έχετε «γλιτώσει» επαγγελματικά και όσοι παραμένετε φιλόδοξοι και επίμονοι θα εξακολουθήσετε να κοπιάζετε, να δίνετε μάχες, αλλά ταυτόχρονα να νιώθετε τις βάσεις σας πιο σταθερές συγκρινόμενες με το παρελθόν.
Ο Δίας από τον Ταύρο μέχρι τις αρχές του Ιουνίου θα σας συνδράμει στην υλοποίηση σχεδίων και στην επίλυση οικονομικών προβλημάτων. Επίσης, θα συμβάλει στην οργάνωση αλλαγών που κρίνονται απαραίτητες για την εξυπηρέτηση της δημιουργικότητας ή την ασφάλεια των κεκτημένων σας. Περνώντας μετά στους Διδύμους, θα ανανεώσει τις συνθήκες εργασίας ή θα σας βοηθήσει να προσανατολιστείτε σε νέες τακτικές ή στην εύρεση εργασίας –όσοι την είχατε απολέσει– ή και στην αλλαγή αντικειμένου απασχόλησης.
Ο Ουρανός στον Κριό, και μάλιστα σε δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα, ο οποίος παραμένει επί μακρόν στο ζώδιό σας, θα αλλάξει αναγκαστικά τις συνθήκες στον τρόπο ζωής σας, καθώς θα επηρεάσει την κατάσταση στο σπίτι, στην εργασία ή και στα δύο μαζί. Οι συνθήκες αυτές θα αλλάξουν κάτω από το βάρος και την επιρροή των εξωτερικών γεγονότων, ανεξάρτητα από τις προσδοκίες σας. Καταπολεμήστε την ανησυχία και τον εκνευρισμό, αναζητήστε λύσεις όταν σας κατακλύζουν καινούρια προβλήματα και συνεχίστε την τακτική των συνεχών αναπροσαρμογών. Η τακτική αυτή θα συμβάλει κυρίως στην ασφάλεια και στην επιβίωσή σας – κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς θα σας οδηγήσει σε καινούριο τρόπο σκέψης, γόνιμης και δημιουργικής, και θα σας βοηθήσει να ξεπερνάτε εύστοχα απογοητεύσεις από ανθρώπους και καταστάσεις. Ο Άρης στην Παρθένο το πρώτο εξάμηνο του 2012, σε αρμονική όψη τόσο με τον Πλούτωνα όσο και με τον Δία, θα ευνοήσει την αύξηση της δραστηριότητάς σας και νέες χρήσιμες γνωριμίες. Κάτω από την επιρροή αυτών των τριών πλανητών θα ανακαλύψετε αλήθειες για τον εαυτό σας και θα απομυθοποιήσετε πρόσωπα και πράγματα. Πρακτικά, δεν αποκλείεται να αλλάξετε σπίτι, να ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή να κλείσετε οριστικά κληρονομικές υποθέσεις και περιουσιακές εκκρεμότητες που σας βασάνιζαν κυρίως ψυχολογικά.
Ένας τομέας που θα δοκιμαστεί για μία ακόμη φορά είναι τα αισθηματικά σας. Εδώ θα συμβούν γεγονότα καθοριστικά και χαρακτηριστικά. Όσοι έχετε ήδη από πέρσι προβλήματα με το δεσμό ή το γάμο σας θα υποχρεωθείτε από τις ίδιες τις εξελίξεις και τη συμπεριφορά των άλλων να πάρετε αποφάσεις που θα δώσουν τέλος στις αμφιταλαντεύσεις και στην τάση σας να αναβάλλετε οριστικές ρήξεις ή μάχες. Ό,τι κι αν συμβεί ή όπου κι αν καταλήξει η όλη κατάσταση, να είστε βέβαιοι ότι εξυπηρετεί το μέλλον και το συμφέρον της ψυχής σας.
Το τέλος του 2012 θα είναι ανακουφιστικό και ανανεωτικό. Μη βιαστείτε να κάνετε πεισιθανάτιες σκέψεις για οτιδήποτε και για οποιονδήποτε. Θα φτάσετε στο τέλος αυτής της πολύ σημαντικής διαδρομής, στην οποία θα καταλήξετε πιο ώριμοι και αναμφίβολα απαλλαγμένοι από κάθε χρεωστική εκκρεμότητα που θόλωνε την επιφάνεια και καθυστερούσε την πορεία της ζωής σας.


Υδροχόος
Το 2011 ήταν προειδοποιητική χρονιά των γεγονότων που θα σας οδηγήσουν φέτος σε νέες θέσεις και σε σημαντικές αποφάσεις. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να φτάσετε στους στόχους σας, αλλά πλέον διαθέτετε περισσότερη υπομονή και προπάντων ξέρετε τι θέλετε και τι πραγματικά χρειάζεστε. Ακριβώς το γεγονός ότι είστε κατασταλαγμένοι θα συμβάλει ώστε να λάβετε καλύτερα μέτρα ασφάλειας και να απομακρυνθείτε οριστικά από ακατάλληλους ανθρώπους και άσκοπες δραστηριότητες.
Ο Δίας στον Ταύρο το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα σας βοηθήσει να βρείτε τη δύναμη να συμφιλιωθείτε με το άμεσο περιβάλλον, να εξωραΐσετε το χώρο διαμονής σας και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους συμβίους σας. Μετακινούμενος στη συνέχεια στους Διδύμους, εξελίσσει τα εκφραστικά σας μέσα και σας βοηθά να βρείτε νέους τρόπους δημιουργικής έκφρασης.
Από τον Κριό ο Ουρανός, ο οποίος είναι ο κυρίαρχος πλανήτης σας, θα αλλάξει τη νοοτροπία σας και θα κυριαρχήσει για τα επόμενα εφτά χρόνια στη ζωή σας, με συνέπεια η συμπεριφορά σας να είναι πιο αποτελεσματική και οι επιλογές σας περισσότερο εύστοχες. Η δυσαρμονία όμως που θα διατηρήσει με τον Πλούτωνα θα σας αναγκάσει να κάνετε μεγάλες εκκαθαρίσεις τόσο στο περιβάλλον όπου κινείστε όσο και στο παρασκήνιο της ζωής σας αλλά και της δουλειάς σας. Θα διεκδικήσετε πιο σθεναρά πρόσωπα και υποθέσεις που σας αφορούν, θα υπερασπιστείτε τις ιδέες σας και θα αλλάξετε τις καθημερινές σας συνήθειες. Θα εξοφλήσετε τις χρεωστικές συνέπειες των λαθών σας και θα αναλάβετε τις ευθύνες των πράξεών σας.
Ο Κρόνος στο Ζυγό για μία ακόμη χρονιά θα μπορέσει να σας προσαρμόσει στη νέα πραγματικότητα και να δώσει το οριστικό τέλος σε φρούδες ελπίδες και ανέφικτα όνειρα. Ήρθε ίσως η στιγμή μιας σκληρής αλήθειας. πλέον, προέχουν οι πρακτικές εφαρμογές και όχι οι ασαφείς θεωρίες.
Το δεύτερο εξάμηνο η αρμονία του Δία από τους Διδύμους σε σχέση με τον Κρόνο θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές σας, κάνοντάς σας να ξεχωρίσετε στην εργασία αλλά και στον κοινωνικό περίγυρο. Μια προαγωγή, μια μετάθεση, ένα ταξίδι μεγάλο ή ακόμη και μια μετανάστευση για επαγγελματικούς λόγους θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ζωής σας και στην πορεία των συμφερόντων σας. Πάνω απ’ όλα, τη χρονιά τούτη προσπαθήστε να είστε πρακτικοί, συνεργάσιμοι, αποφασιστικοί και μαχητικοί συγχρόνως. Μη βλέπετε την προσαρμογή στο κυριαρχούν κλίμα της εποχής σαν συνθηκολόγηση ή σαν συμβιβασμό. Μην κάνετε σχέδια και προγράμματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Ο Άρης στην Παρθένο την ίδια περίοδο που ο Δίας θα είναι στον Ταύρο σάς δίνει επαναλαμβανόμενες ευκαιρίες να αποκτήσετε πρακτικές δυνατότητες. Με τη σειρά τους αυτές θα φέρουν ουσιαστικές αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα και στον τρόπο ζωής σας, ακόμη και στα αισθηματικά σας ενδιαφέροντα ή στους ερωτικούς σας πειραματισμούς. Πρόοδος ωστόσο θα παρατηρηθεί στα αισθηματικά σας, για άλλους λίγο, για κάποιους άλλους πολύ.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το 2012 θα σας δικαιώσει κοινωνικά και αισθηματικά. Θα πρέπει όμως κι εσείς να γίνετε πιο συνειδητοί όσο αφορά τις επιλογές σας και να μη διστάζετε να αρνείστε κάτι ή κάποιον αν δε σας αντιπροσωπεύει. Δε θα λείψουν οι καλοί φίλοι από το πλευρό σας, οι διέξοδοι όταν σας πιέζουν οι καταστάσεις και οι σωτήριες συμπτώσεις την ώρα που θα χρειάζεστε βοήθεια είτε συναισθηματική είτε πρακτική. Χαρακτηριστικές θα είναι οι εναλλαγές γεγονότων, η ένταση κατά περιόδους, οι αιφνιδιασμοί από το περιβάλλον αλλά και οι σπασμωδικές αντιδράσεις από την πλευρά σας. Όμως στο σύνολό του αυτό το έτος θα αποδειχτεί θετικό και αρκούντως τυχερό για εσάς. Πρώτα απ’ όλα, θα συνειδητοποιήσετε την αλήθεια για τον εαυτό σας και τους άλλους και, δεύτερον, θα κερδίσετε προνόμια κοινωνικά και επαγγελματικά.


Ιχθείς
Το 2012 αφενός ανοίγει μια καινούρια σελίδα στην προσωπική σας ζωή και αφετέρου σας προφυλάσσει από τα δυσάρεστα του γενικότερου χαρακτήρα του. Έρχεται να εγκατασταθεί στο ζώδιό σας ο κυρίαρχος πλανήτης σας, ο Ποσειδώνας, όπου θα παραμείνει για διάστημα μεγαλύτερο των δεκατεσσάρων ετών. Τούτο θα αλλάξει το ρυθμό και τα όνειρά σας για το μέλλον.
Από την άλλη πλευρά, ο Ουρανός, που πριν από έναν περίπου χρόνο εγκατέλειψε το χώρο σας, προηγείται στον Κριό και θα σας βοηθήσει να προβείτε σε νέες αναθεωρήσεις και αναδιοργανώσεις του πρακτικού μέρους της ζωής σας προκειμένου να αποφύγετε το ενδεχόμενο κάποιας απώλειας ή ακατάλληλης επιλογής. Βέβαια, τα οικονομικά σας παραμένουν σε μικρή σύγχυση ή ακαταστασία. Αντιμετωπίστε τα με προσοχή και προνοητικότητα. Κλείστε κάθε φορά που θα μπορείτε χρεωστικές εκκρεμότητες, έτσι ώστε η πορεία σας στον επαγγελματικό χώρο να είναι απαλλαγμένη από τις καθυστερήσεις που αυτές συνεπάγονται. Αποφύγετε περιττά έξοδα και αβέβαιες επενδύσεις. Μην επηρεάζεστε από τη γνώμη τρίτων στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης και αφήστε το αλάνθαστο ένστικτό σας να σας καθοδηγεί. Κάντε σχέδια στην εργασία σας, αλλά μη βιαστείτε πριν από τον Ιούνιο να εγκαταλείψετε κάτι σίγουρο για κάτι καινούριο, που μπορεί μεν να υπόσχεται, αλλά δεν εγγυάται.
Ο Δίας στον Ταύρο το πρώτο εξάμηνο θα σας συνδράμει ώστε να αξιοποιήσετε ευκαιρίες τόσο στις συνεργασίες σας όσο και στις συναλλαγές σας. Σε σχέση με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, σας οδηγεί σε καινούριο τρόπο σκέψης, πρακτικής, γόνιμης και αρκετά επεκτατικής. Θα αποτελέσει μοχλό υπέρβασης κάθε φορά που θα περνάτε μια απογοήτευση ή μια συναισθηματική ταλαιπωρία. Προϋποθέτει όμως δραστηριότητα και γνωριμίες. Βοηθά στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων και στην αξιοποίηση προσφορών.
Ο Άρης από το ζώδιο της Παρθένου το πρώτο εξάμηνο θα διατηρήσει σε συνεχή αναταραχή τα αισθηματικά σας. Δε θα λείψουν αντιθέσεις και διαφωνίες, έχουν όμως τη σκοπιμότητά τους. Αυτό το διάστημα θα κριθούν οι σχέσεις που αξίζει να διατηρηθούν και εκείνες που πρέπει να τερματιστούν. Τα νεύρα σας θα παραμείνουν τεντωμένα και θα είστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για δράση και αντίδραση. Σε ένα άλλο επίπεδο, πρέπει να είστε προσεκτικοί σε συζητήσεις, επιλογές και συμφωνίες και καθόλου βιαστικοί σε εγχειρήματα και μετακινήσεις.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σας υπόσχεται την πραγματοποίηση των μεγάλων προσδοκιών σας, αλλά σας υποχρεώνει να κοπιάσετε επί μακρόν γι’ αυτές. Ο Δίας στους Διδύμους στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου σας βοηθά να επιμορφωθείτε σε κάτι χρήσιμο ή να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας σε μια σειρά από εργασίες ή ενδιαφέροντα που ευδοκιμούν αυτή την εποχή. Σε σχέση με τον Ποσειδώνα συμβάλλει σ’ ένα νέο ξεκίνημα σε άλλο τόπο μιας καινούριας καριέρας.
Ο Κρόνος από το Ζυγό μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου συνεχίζει να καθορίζει αλλαγές στη ζωή σας και την απεξάρτησή σας από συναισθηματικές αδυναμίες, καθώς και την αποδοχή αποχωρισμών εξαιτίας εξωτερικών περιστατικών ή ανωτέρας βίας.
Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι το 2012 σας κάνει περισσότερο τολμηρούς και διορατικούς και ξεκαθαρίζει το συναισθηματικό χάος μέσα σας. Σε μια γενικότερα δύσκολη εποχή, τα πράγματα που σας αφορούν θα βρουν τις νέες τους διαστάσεις και οι βασικοί τομείς που συναρμολογούν το πλαίσιο της ζωής σας θα πάρουν καινούρια μορφή. Ένας άνεμος ανανέωσης θα σας φέρει πιο κοντά σε ανθρώπους που χρειάζεστε τόσο αισθηματικά όσο και κοινωνικά. Οπλιστείτε με θάρρος και τόλμη. Μην παρασύρεστε από εντυπώσεις. Αφήστε το χρόνο να δοκιμάσει την πορεία των καινούριων σχέσεων και τηρήστε τα απαραίτητα μέτρα απόστασης και ασφάλειας από το αγριεμένο πλήθος. Μια νέα εποχή ξεκινά για όλους εσάς, που θα σας εμπνεύσει καλύτερα και θα σας δικαιώσει περισσότερο.

Σχετικά άρθρα 

Πηγή:oroskopos.gr

Return to category

Comments

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ By Άγνωστο on 14 Ιανουαρίου 2012 at 6:26 μ.μ.
17/3/1977 ΜΕ ΩΡΟΣΚΌΠΟ ΚΡΙΟΎ , ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΜΙΑ ΠΡΌΒΛΕΨΉ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΟ 2012
ANNA By Άγνωστο on 28 Απριλίου 2012 at 3:58 μ.μ.
eimai gennhmenh stis 31.01.1988 kai o antras moy stis 24.02.1975. tha hthela na kserw an tha synexistei o gamos mas
 
Τελευταία άρθρα