fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Κριός: Ο ηγέτης του ζωδιακού κύκλου

20 Μαρτίου 2011 | 04:01 μ.μ.

Κριός: Ο ηγέτης του ζωδιακού κύκλου

 

 

 

Σήμερα ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο του Κριού. Είναι το πρώτο από τα 12 ζώδια του κύκλου και θεωρείται ο αρχηγός και ηγέτης των υπολοίπων. Ο χαρακτήρας των Κριών επιβεβαιώνει αυτή την θεώρηση. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Κριού έτσι ώστε να ξέρουμε τι να περιμένουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον σύμφωνα με το ζώδιό του.


Εξωτερική εμφάνιση
Η εξωτερική εμφάνιση του Κριού χαρακτηρίζεται συνήθως από μέτριο ύψος λεπτό και μυώδες σώμα και γερά κόκκαλα. Τα μαλλιά μπορεί να είναι σπαστά και πολλές φορές ακατάστατα ενώ το φυσικό τους χρώμα μπορεί σκούρο καστανό ή καμιά φορά κόκκινο. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου των Κριών είναι έντονα με έντονο βλέμμα και μακρύ λαιμό.
Ένα έμπειρο μάτι θα αναγνωρίσει έναν Κριό από μακριά από τον ευθυτενές του ανάστημα και το ζωηρό του περπάτημα.


Προτερήματα
Γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό ο Κριός είναι γεννημένος αρχηγός. Πνεύμα ανήσυχο και με μεγάλες φιλοδοξίες, λατρεύει την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Ενεργεί πολλές φορές παρορμητικά και είναι έτοιμος να φτάσει τις αντοχές του στα όριά τους προκειμένου να επιτύχει τον στόχο που έχει βάλει. Για έναν Κριό έχει πολύ μεγάλη σημασία η πρωτιά και γι’ αυτό μάχεται με πάθος για άριστη βαθμολογία στο σχολείο και στις σπουδές, για αναγνώριση και βράβευση στη δουλειά και για να ακούσει από τον/την σύντροφό του ότι είναι ο καλύτερος που είχαν ποτέ.


Μειονεκτήματα
Ο εγωκεντρισμός του τον οδηγεί πολλές φορές να αδιαφορεί για τα συναισθήματα των γύρω του. Όταν θυμώνει μπορεί να γίνει βίαιος και επιθετικός ενώ η διακριτικότητα δεν είναι το δυνατό του σημείο.
Δεν μπορεί να διανοηθεί ότι δεν θα έχει τον έλεγχο της κατάστασης γι’ αυτό πολλές φορές επιδεικνύει ιδιοτέλεια, ζήλια και ανυπομονησία. Ένα ακόμα αρνητικό χαρακτηριστικό των Κριών είναι η επιμονή και η ξεροκεφαλιά τους.


Έρωτας
Ο Κριός ερωτεύεται έντονα, παθιασμένα και συχνά κεραυνοβόλα. Όταν συμβαίνει αυτό τα σεξουαλικά του ένστικτα «χτυπάνε κόκκινο». Είναι σε γενικές γραμμές πιστός και το ίδιο απαιτεί και από το ταίρι του. Τα σφάλματα και η απιστία δεν συγχωρούνται αλλά μην έχετε την απαίτηση να κάνει αυτοκριτική και να αναγνωρίσει τα δικά του αντίστοιχα σφάλματα. Η σχέση με έναν Κριό δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, όμως αν πετύχει χαρακτηρίζεται από έντονη σεξουαλικότητα και πολύ πάθος.


Υγεία
Ο Κριός έχει καλή κράση και συνήθως αναρρώνει γρήγορα από τις ασθένειές που μπορεί να τον πλήξουν. Επειδή λειτουργεί πολύ εγκεφαλικά υποφέρει συχνά από πονοκεφάλους. Θα πρέπει να φροντίζει να ασκείται και να υιοθετήσει μια ισορροπημένη διατροφή και δεν θα πρέπει να παραλείπει να κοιμάται αρκετές ώρες ώστε να δίνει στον οργανισμό του την ευκαιρία να χαμηλώνει τους ρυθμούς και να κατεβάζει την ένταση της ημέρας.


Διάσημοι Κριοί

Άνδρες
Russell Crowe, Marlon Brando, Christian Andersen, Charlie Chaplin, Johann Sebastian Bach, Elton John, Νίκος Ευαγγελάτος, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Άγγελος Σικελιανός, Αλέκος Αλεξανδράκης, Γρηγόρης Λαμπράκης, Van Gong, Omar Sharif, Adolf Hitler, Eric Clapton, Eddie Murphy, Leonardo Da Vinci, Hugh Hefner, Steve McQueen, Warren Beatty, Anthony Perkins, Francis Ford Coppola, Quentin Tarantino, Eric Clapton, Christopher Lambert, Timothy Dalton, Christopher Woken, Gary Oldman, Dennis Quaid, Eddie Murphy, Andy Garcia.

Γυναίκες
Celine Dion, Έλλη Στάη, Εβελίνα Παπούλια, 'Aντζελα Γκερέκου, Τατιάνα Στεφανίδου, Aretha Franklin, Bette Davis, Sarah Jessica Parker, Νατάσα Παζαϊτη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Λένα Παπαχριστοφίλου, Ειρήνη Σκλήβα, Νίκη Κάρτσωνα.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

 

Return to category

Comments

 
Τελευταία άρθρα