fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Δίδυμοι: Το ζώδιο της εναλλαγής

21 Μαΐου 2011 | 08:01 μ.μ.

Δίδυμοι: Το ζώδιο της εναλλαγής

 

Και ενώ ο καιρός κάνει πότε κρύο πότε ζέστη, στην προσπάθειά του να μεταπηδήσει από την άνοιξη στο καλοκαίρι, μπαίνουμε στο ζώδιο των Διδύμων. Με ψυχολογία παρόμοια με αυτή του καιρού, οι Δίδυμοι με τις εναλλαγές της διάθεσής τους, με τα πολλά τους ενδιαφέροντα και την γοητευτική τους προσωπικότητα μαγεύουν συνήθως τους γύρω τους και τους παρασύρουν στους ξέφρενους ρυθμούς τους. Ποιος θ’ αντέξει; Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση…
Κυρίαρχος πλανήτης των Διδύμων ο Ερμής και χαρακτηριστικό στοιχείο τους ο αέρας. Εναλλαγή λοιπόν και μπόλικες δόσεις PR.
Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα χαρακτηριστικά των Διδύμων.


Εξωτερική εμφάνιση
Οι Δίδυμοι συνήθως έχουν αέρινο παρουσιαστικό, είναι ψηλοί και λεπτοί και πολλές φορές η μύτη, το πηγούνι, τα χέρια, τα πόδια και τα δάχτυλά τους είναι μακριά και πολύ ευκίνητα. Το βλέμμα τους είναι οξύ και παρατηρητικό, το δέρμα τους σταρένιο και τα μάτια τους καστανά, γκρίζα, ίσως και γαλανά. Το βήμα τους είναι ζωηρό, γεμάτο ευελιξία, μεγάλη ευκινησία, νευρικότητα και είναι πάντα γρήγορο. Ο τρόπος ομιλίας τους είναι γρήγορος και αναλυτικός. Είναι πολύ συνηθισμένο να μην μπορεί εύκολα κάποιος να προσδιορίσει την ηλικία τους και αυτό ισχύει για όλα τα στάδια της ζωής τους.

Προτερήματα
Η διανοητικές ικανότητες των Διδύμων είναι απεριόριστες. Από το γεγονός αυτό πηγάζει εξάλλου και η μεγάλη εμπιστοσύνη που έχουν στον εαυτό τους καθώς ξέρουν ότι μπορούν να αναλύσουν σε βάθος και να αποκτήσουν πλήρη αντίληψη της κάθε κατάστασης.
Εξωτερικεύουν με ευκολία τα συναισθήματά τους και δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Αυτό καμιά φορά μεταφράζεται σαν αδιακρισία, οι περισσότεροι όμως λατρεύουν τους Διδύμους που δείχνουν ότι νοιάζονται για τους γύρω τους.
Καθώς τα ενδιαφέροντά τους είναι πάρα πολλά μπορούν με ευκολία να αλλάξουν ασχολίες, επάγγελμα, χώρο κατοικίας κτλ. Γενικά οι αλλαγές δεν τους τρομάζουν, αντίθετα τις επιδιώκουν και η προσαρμοστικότητά τους σε οτιδήποτε νέο είναι παροιμιώδης.
Η επικοινωνία είναι άλλο ένα δυνατό τους σημείο. Δεν δυσκολεύονται να δημιουργήσουν κοινωνικές και φιλικές σχέσεις, να πιάσουν κουβέντα με κάποιον στο δρόμο απλά και μόνο επειδή τους κέντρισε το ενδιαφέρον κάτι που κρατά στο χέρι του. Γι’ αυτό γίνονται επιτυχημένοι έμποροι, δημοσιογράφοι και  υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων.
Όπως είναι φυσικό αγαπούν τις νέες τεχνολογίες καθώς η ταχύτητα που αλλάζουν ταιριάζει απόλυτα με την ψυχοσύνθεσή τους. Εξοικειώνονται ευκολότερα από κάθε άλλον με αυτές ειδικά αν αφορούν επικοινωνία (internet, κινητά τηλέφωνα κτλ)

Μειονεκτήματα
Η δυαδικότητα του χαρακτήρα των Διδύμων τους  οδηγεί πολύ συχνά σε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.
Χάνουν εύκολα το ενδιαφέρον τους από οτιδήποτε μπαίνει σε ρουτίνα και αυτό τους κάνει να ασχολούνται συχνά με πολλά πράγματα αλλά με επιφανειακό τρόπο.
Η έλλειψη σταθερότητας είναι ένα ακόμα μειονέκτημα των διδύμων γεγονός που τους κάνει να θεωρούνται σε γενικές γραμμές αναξιόπιστοι και να χαρακτηρίζονται από μεγάλη αναποφασιστικότητα.
Εξαιτίας της έντονης και γρήγορης πνευματικής τους λειτουργίας είναι πολυλογάδες και φλύαροι και όταν πληγωθούν γίνονται εκδικητικοί. Στους καβγάδες τους ισχύει η παροιμία «Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει» καθώς η ρητορική τους ικανότητα βγάζει νοκ-άουτ όποιον επιχειρήσει να εμπλακεί σε λεκτική αντιπαράθεση μαζί τους.
Η οικονομική τους κατάσταση διέπεται από την ίδια μεταβλητότητα με τον χαρακτήρα του. Με έναν Δίδυμο θα ζήσετε σίγουρα περιόδους μεγάλης οικονομικής ευμάρειας αλλά και εποχές ισχνών αγελάδων.

Έρωτας
Στον έρωτα οι Δίδυμοι είναι εκφραστικοί και εκδηλωτικοί, χωρίς ίχνος ρομαντισμού ωστόσο. Ο μοναδικός τρόπος να ερωτευτεί ένας δίδυμος είναι εγκεφαλικά και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί και στο κρεβάτι. Η εγκεφαλική επικοινωνία είναι απαραίτητος όρος τόσο κατά το φλερτ όσο και στην πορεία της σχέσης.
Το δισυπόστατο του χαρακτήρα τους τους οδηγεί συχνά σε πολλές παράλληλες σχέσεις κατατάσσοντάς τους σ’ ένα από τα πιο άπιστα ζώδια του κύκλου. Με πολύ υψηλά στάνταρ ικανοποίησης, την αναζητούν σε περισσότερους από έναν συντρόφους.
Αγαπούν πολύ τα παιδιά και γι’ αυτό δημιουργούν εύκολα οικογένεια. Αν αισθανθούν μέσα σ’ αυτήν καταπίεση ή στέρηση της ελευθερίας τους, μπορεί να μη χωρίσουν εξαιτίας της αγάπης τους για τα παιδιά τους όμως θα γίνουν πολύ δυστυχισμένοι. Η ανία και η καταπίεση μπορεί να τους σκοτώσει.

Υγεία
Οι Δίδυμοι είναι συνήθως απρόσεκτοι σε ό,τι αφορά την υγεία τους. Βασανίζονται συχνά από τις μεταβολές του καιρού και ταλαιπωρούνται από αλλεργίες, βήχα και ελαφρές ιώσεις.
Ένα ακόμα αδύνατο σημείο τους είναι το νευρικό τους σύστημα που εξαιτίας της κινητικότητας και της νευρικότητάς τους καταπονείται πολύ και δεν είναι λίγες οι φορές που πάσχουν από νευρολογικά ή ψυχολογικά προβλήματα.

Διάσημοι Δίδυμοι
Άνδρες
John F. Kennedy, John Wayne, George W. Bush, Bob Dylan, Sir Arthur Conan Doyle, Κώστας Κεντέρης, Θανάσης Βέγγος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Μαρίνος, Αντώνης Ρέμος, Che Guevara, Errol Flynn, Donald Trump, Paul McCartney,  Clint Eastwood, Johnny Depp, Liam Neeson, Mike Myers, Joseph Fins, Rupert Everett, Lenny Kravitz, Prince, Boy George, Τάκης Ζαχαράτος, Ανδρέας Μικρούτσικος, Κλέων Γρηγοριάδης, Πασχάλης Τσαρούχας.
Γυναίκες
Marilyn Monroe, Angelina Jolie, Βάσια Τριφύλλη, Γωγώ Σαμπουτζάκη, Joan Collins, Brooke Shields, Isabella Rossellini, Naomi Campbell, Laurie Anderson, Kylie Minogue, Kathleen Turner, Elizabeth Hurley, Nicole Kidman, Μαριάννα Βαρδινογιάννη
 

 

 

Σχετικά άρθρα

 

Return to category

Comments

 
Τελευταία άρθρα