fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Να διασχίσουμε τα κύματα !

20 Αυγούστου 2007 | 12:08 μ.μ.

Ελάτε μαζί μας να σας τα ταξιδέψουμε στα κύματα! Η Καρολίν Νεγρίν είναι μια νέα κοπέλλα , που δεν ασχολείται επαγγελματικά με την ιστιοπλοία , αλλά κλέβει από τον ελεύθερο χρόνο της για να τρέξει στην ... πίστα του ωκεανού. Ως μέλος του πληρώματος , που κέρδισε το ράλλυ Αιγαίου σε συνέντευξη της στο  Fe-mail αποκαλύπτει  τα μυστικά της επιτυχίας της: είναι κατ΄αρχήν η αγάπη για την ιστιοπλοία και η ομαδική δουλειά , λέει . Παράλληλα , όμως προτρέπει και τα κορίτσια και τα αγόρια να ασχοληθούν , όσο μπορούν με την ιστιοπλοία , διότι θα τους δώσει εμπειρίες , που δεν μπορούν να ζήσουν με διαφορετικό τρόπο...

 Η σνέντευξη , που μας παραχώρησε έχει ως εξής:

-Που πιστεύετε ότι οφείλετε η επιτυχία σας;
Η γυναικεία ομάδα ZANTINO-WIND υπάρχει ήδη 14 χρόνια και σε όλα αυτά τα χρόνια είχαμε πολλές επιτυχίες και στο ράλλυ Aιγαίου αλλά και σε πολλές άλλες διοργανώσεις όπως πανελλήνιο πρωτάθλημα, εαρινό και χειμερινό κύπελλο και άλλα. Απλώς όσο περνάνε τα χρόνια πιστεύω ότι γινόμαστε και καλύτερες, δένουμε σαν ομάδα παρ’ όλο που ανανεώνεται το πλήρωμα.

Φέτος ήταν τέτοιες οι καιρικές συνθήκες και είναι πλέον τόσο μεγάλη η εμπιστοσύνη ειδικά ανάμεσα στον καπετάνιο μας και στα παλαιότερα μέλη του πληρώματος που ο τρόπος που τρέξαμε τον αγώνα ήταν ο καλύτερος δυνατός και μπορέσαμε όλοι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Με άλλα λόγια η επιτυχία οφείλεται στην ομαδική δουλειά και στην εμπιστοσύνη.
-Περιγράψτε μας το κλίμα που επικρατεί στο πλήρωμα και τι το ιδιαίτερο υπήρξε στη φετινή διοργάνωση;
Το πλήρωμα, παρ’ όλο που όπως είπα, υπάρχει ανανέωση σχεδόν κάθε χρόνο, είναι μια πολύ δεμένη ομάδα. Ταιριάζουμε και σαν άνθρωποι και σαν αθλητές. Δεν νομίζω άλλωστε πως θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά και σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα.

-Πως ήταν η συνεργασία σας με έναν έμπειρο και απαιτητικό καπετάνιο;
Η συνεργασία με τον Παναγιώτη Στρούζα είναι άψογη, ειδικά μετά από τόσα χρόνια. Πραγματικά τον ευχαριστώ και για όσα με έχει διδάξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πολύ περισσότερο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Είναι πολύ σημαντικό ένας τόσο έμπειρος ιστιοπλόος να σου εμπιστεύεται για κάποιες ώρες την διακυβέρνηση του σκάφους σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα.

-Ποιες ήταν φέτος οι καιρικές συνθήκες;
Φέτος το ράλλυ ήταν αρκετά έως και υπερβολικά ήπιο. Στο κατέβασμα από το Φάληρο στο Ρέθυμνο είχαμε αρκετό αέρα, ο οποίος όμως επειδή ήταν πρίμα μας βοήθησε ώστε να κάνουμε μια πολύ γρήγορη κούρσα. Με αρκετό αέρα έγινε και η διαδρομή Ρέθυμνο – Άγιος Νικόλαος, ενώ οι παλινδρομικές διαδρομές στον Άγιο Νικόλαο έγιναν με μάλλον λίγο αέρα. Το ανέβασμα στην Ίο ήταν ταλαιπωρία λόγω άπνοιας, ενώ η μεγαλύτερη σίγουρα ταλαιπωρία ήταν η διαδρομή από την Ιο στην Βουλιαγμένη. Λίγος αέρας σε όλη τη διαδρομή με αποκορύφωμα το κομμάτι από το Σούνιο μέχρι τον τερματισμό στην Βουλιαγμένη, που για 7-8 μίλια κάναμε πάνω από 5 ώρες.
-Σε σας προσωπικά τι προσέφερε αυτή η συμμετοχή, από πότε αρχίσατε να ασχολείσθε με τη θάλασσα;
Ασχολούμαι αγωνιστικά με την ιστιοπλοΐα 8 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια είμαι πλήρωμα στο ZANTINO-WIND. Το φετινό ράλλυ ήταν μια μαγική στιγμή για μένα. Κουραστήκαμε όλες πάρα πολύ σε αυτό το ράλλυ και προσπαθήσαμε ίσως κάποιες στιγμές πάνω από τις δυνάμεις μας. Ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας και για αυτό ακριβώς τον λόγο η νίκη ήταν πολύ πολύ γλυκιά. 

- Τι θα λέγατε στα νέα κορίτσια, που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την ίδια δραστηριότητα;
Αν κάποιος μετά το ράλλυ μου έδινε την δυνατότητα να πω ένα πράγμα θα ήταν αυτό ακριβώς: μακάρι όλο και περισσότερος κόσμος να ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα και να γνωρίσει αυτόν τον μαγικό κόσμο που δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια. Είναι εμπειρίες αυτές που έχουμε ζήσει που μόνο αν κάποιος τις ζήσει θα καταλάβει τι εννοώ. Όσον αφορά τις γυναίκες πιο συγκεκριμένα, νομίζω ότι πλέον έχουμε αποδείξει ότι στον χώρο αυτό, που αγωνιζόμαστε στις ίδιες ακριβώς κατηγορίες με ανδρικά πληρώματα ότι είμαστε τουλάχιστον άξιοι αντίπαλοι.

 

-Πως βλέπετε το μέλλον σας με αφορμή αυτή τη μεγάλη επιτυχία;
Δεν πιστεύω ότι αλλάζει κάτι μετά από την νίκη μας στο ραλλυ Αιγαίου. Είναι περισσότερο δική μας ικανοποίηση και κάτι που δεν θα ξεχάσουμε πότε, είτε μπορέσουμε να το επαναλάβουμε είτε όχι. Η ιστιοπλοΐα είναι για όλες μας ανάγκη, δεν υπάρχει άλλος λόγος που συνεχίζουμε τόσα χρόνια. 
-Μιλήστε μας λίγο για σας , για τα ενδιαφέροντα σας ...
Όπως ίσως ξέρετε καμία από εμάς δεν είναι επαγγελματίας ιστιοπλόος. Έχουμε όλες την δουλειά μας και η ιστιοπλοΐα σχεδόν πάντα είναι κλεμμένος χρόνος από την δουλειά μας.

 

Ευτυχώς για εμένα η εταιρία που δουλεύω ανήκει σε εμένα και την οικογένειά μας και αυτό μου δίνει την ευελιξία να κανονίζω έτσι το πρόγραμμα μου ώστε να συμμετέχω σε όλους τους σημαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Πέρα από την ιστιοπλοΐα είμαι και αθλήτρια της τοξοβολίας στην κατηγορία του σύνθετου τόξου.
 
-Ασχολείσθε με το  ίντερνετ , ενημερώνεστε μέσω του διαδικτύου , τι σας έχει προσφέρει η χρήση του ως σήμερα;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στην ηλικία μου που να μην ασχολείται με το internet. Είναι σημαντικότατο εργαλείο και για την δουλειά μου αλλά και για τα ενδιαφέροντά μου. Θέλω να αναφέρω συγκεκριμένα πόσο σημαντικό ήταν για όλους εμάς που πήραμε μέρος στο φετινό ράλλυ Αιγαίου, η δυνατότητα που υπήρχε ώστε να παρακολουθεί κάποιος μέσω Internet όλη την έκβαση του αγώνα. Αισθανόμασταν ότι επιτέλους είχαμε κοινό.    

Κάτι που μας λείπει πολύ στην iστιοπλοΐα.                           

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Να διασχίσουμε τα κύματα !


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα