fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Διεκδικούμε τη θετική ψήφο, για να πάει ο τόπος μπροστά

10 Σεπτεμβρίου 2007 | 02:07 μ.μ.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζυμωμένη και στις πολιτικές διεργασίεςτης Ευρωπαικής Ένωσης ήταν η πρώτη γυναίκα γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα κατεβαίνει υποψήφια στην Β΄ Αθήνας, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και είναι Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου  του Κινήματος. Εξηγεί από που μπορούν να βρεθούν τα χρήματα για το φιλόδοξο πράγματι πρόγραμμα του κόμματος της.
Απαντάει, πάντως και στην εκτίμηση κάποιων ψηφοφόρων για μοιρασμένες ευθύνες μετα ξύ των δυο μεγάλων κομμάτων για την συμφορά , που έπληξε τη χώρα μας...l

 

 Το κόμμα σας, ανακοίνωσε την Κυριακή πρόγραμμα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές. Η εφαρμογή του προγράμματος αυτού είναι εφικτή; Υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα και από που θα αντληθούν;

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου με αίσθημα ευθύνης προς τον  ελληνικό λαό και με σεβασμό προς τον ανθρώπινο πόνο, παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανασυγκρότησης που βασίζεται σε δυο πυλώνες, άρρηκτα συνδεδεμένους μεταξύ τους.  Στοχεύει καταρχάς στην άμεση «ανακούφιση» και στήριξη των πυρόπληκτων καθώς και στην ανασυγκρότηση, την κοινωνική, οικονομική, οικολογική, παραγωγική, οικιστική και χωροταξική αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών. Συνδυάζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με την οικονομική ανάπτυξη αυτών των περιοχών.
Αντίθετα, η κυβέρνηση έλαβε ημίμετρα, ανεπαρκή και αναποτελεσματικά και δυστυχώς με ψηφοθηρική διαδικασία που έχουν ένα και μοναδικό στόχο: Δυστυχώς, άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη, στο έλεος του «στρατηγού ανέμου» κατά την προσφιλή έκφραση προβεβλημένου  Υπουργού τους. Η Πελοπόννησος, η Εύβοια η Ελλάδα ολόκληρη, δεν θωρακίστηκε. Συστήματα πυρόσβεσης κατεστραμμένα,  το Πυροσβεστικό Σώμα απαξιωμένο με ελλείψεις και οι  πολίτες απροστάτευτοι.

 Ο αντίλογος στην ασύμμετρη απειλή Πολύδωρα και τις ερμηνείες του όρου από κορυφαία στελέχη της ΝΔ, αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα από τα όπλα στη δημόσια αντιπαράθεση. Ποιες είναι οι αιτίες που οδήγησαν στο «κρεματόριο» κατά τη γνώμη σας; Αποκλείετε ακόμα και το ενδεχόμενο δράσης της οργανωμένης τρομοκρατίας οικοδομικών συμφερόντων;

Το προεκλογικό κλίμα είναι αλήθεια ότι επηρεάζεται από την τραγωδία που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.  Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προκήρυξε εκλογές την ημέρα που καιγόταν η Αττική, και επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο για να μοιράσει ψεύτικες υποσχέσεις.

 

Οι ψηφοφόροι όμως έχουν κρίση.  Κι αυτό είναι το δυσάρεστο για την απερχόμενη κυβέρνηση. Διαπίστωσαν άλλη μια φορά ότι απέναντί τους έχουν ένα αδύναμο και παράλυτο κράτος. Έναν αμήχανο, αδύναμο και μοιραίο συγχρόνως μηχανισμό εξουσίας που αφήνει τον πολίτη έρμαιο της τύχης του. Κι έρχεται, εκ των υστέρων και βάσει προεκλογικής τακτικής να τους δελεάσει με φιλοδωρήματα της στιγμής. Την ίδια ώρα επιστρατεύτηκε το …επιχείρημα περί «ασύμμετρης απειλής» για να θολώσει τα νερά και να μεταθέσει τις ευθύνες, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς. Μία είναι η ασύμμετρη απειλή. Η πρόταση της κυβέρνησης της ΝΔ να αναθεωρήσει το άρθρο 24 του Συντάγματος, με την οποία  «έκλεισε το μάτι» στους οικοπεδοφάγους και τους καταπατητές.  Αυτή είναι η βαριά πολιτική ευθύνη της Ν.Δ.


Δύο στους τρεις έλληνες, σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις δηλώνουν απογοητευμένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ μετά την εθνική τραγωδία των πυρκαγιών ;

Η συγκεκριμένη ερώτηση αφορά μόνο την κυβέρνηση, η οποία από το Μάρτιο του 2004 κρατά στα χέρια της τις τύχες του τόπου. Αυτή είχε την ευθύνη και χειρίστηκε, με τα γνωστά αποτελέσματα, την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Εμείς δε διεκδικούμε απλά την ψήφο των πολιτών, δεν επιχειρούμε να καρπωθούμε τη λαϊκή αγανάκτηση για την απερχόμενη κυβέρνηση.
Διεκδικούμε τη θετική τους ψήφο για να πάει αυτός  ο τόπος μπροστά.  Να δοθεί τέρμα σ’ αυτή τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική και να οικοδομηθεί ένα στέρεο αύριο για τους ανέργους, για τους νέους, για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους, για όλους τους Έλληνες.   Οι πολίτες έχουν κρίση, δεν ανέχονται τον εμπαιγμό και θα δώσουν την απάντηση τους την ερχόμενη Κυριακή. Θα εμπιστευθούν τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

 

 Τι σηματοδοτεί για σας η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στο κεντρικό δελτίο του ΑΛΦΑ ότι χρειάζεται «κοινωνική συμμαχία» ότι «χρειάζεται διάλογος με το ΠΑΣΟΚ για το κράτος που θέλουμε» καθώς η υπουργός θεωρεί ότι «το κράτος του 74 ως οργανωτικός θεσμός, ως απόδοση, δεν ανταποκρίνεται πια στα σημερινά δεδομένα».

Ουδέποτε το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τον ειλικρινή διάλογο. Σας θυμίζω ότι  ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν εκείνος ο οποίος –κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το Μάρτιο του 2004- είχε προτείνει τη συνεργασία για πέντε βασικούς τομείς της δημόσιας ζωής. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η δομή και η αποτελεσματικότητα του κράτους. Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν εκείνη που αρνήθηκε συστηματικά το διάλογο και τη συνεργασία. Με την περίφημη επανίδρυση του κράτους η Ν.Δ., διέλυσε την κρατική μηχανή, οδήγησε σε κομματισμό και αναξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση, αποδυνάμωσε την Αυτοδιοίκηση.  Συνεπώς ας αφήσουν παραμονές εκλογών τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. 


Το ενδεχόμενο οικουμενικών κυβερνήσεων ή κυβερνήσεων συνεργασίας το συζητάτε στο ΠΑΣΟΚ; Το ρωτώ αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πεντακομματική βουλή και  ισχυροποίηση των μικρότερων κομμάτων.

Εμείς δίνουμε τη μάχη για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, για να εκφράσουμε με το πρόγραμμά μας μια ευρεία προοδευτική πλειοψηφία.
Σταθερά δε, πιστεύουμε στη δυνατότητα διαλόγου και σύγκλισης με τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις.
 

 

Return to category
 
Τελευταία άρθρα