fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ανδρέας Λοβέρδος : Θετική ψήφος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

11 Σεπτεμβρίου 2007 | 06:48 μ.μ.

Ο υποψήφιος για το ΠΑ.ΣΟ.Κ στη β΄περιφέρεια της Αθήνας, Ανδρέας Λοβέρδος είναι από τα αγαπημένα παιδιά των ΜΜΕ. Ίσως γιατί όταν οι δημοσιογράφοι τον ζητούσαν και σε «δύσκολες» περιόδους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν πάντα παρών. Υπεύθυνος για τον τομέα του περιβάλλοντος ξεδιπλώνει την δική του πρόταση για να αντιμετωπισθεί η πρόσφατη συμφορά. Κάνει επίσης έντονη κριτική στην διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. Επιμένει λέγοντας ότι κατά βάση η διακυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια ήταν μόνο παραγωγή αστυνομικού ρεπορτάζ, θυμίζοντας τις υποθέσεις των υποκλοπών , των πακιστανών, των εξοπλιστικών κ.λ.π.. Μιλάει ακόμα και για τα προβλήματα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας , της β΄, στην οποία κατεβαίνει ως υποψήφιος. Η συνέντευξη , που μας παραχώρησε έχει ως εξής:

-   Πως κρίνετε την διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ όλα αυτά τα χρόνια;
Tριάμισι  μόλις χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία  ήταν  αρκετά  για να  γίνει  σαφές στους έλληνες πολίτες, πως αυτή η κυβέρνηση αποτελεί η ίδια ένα αδιέξοδο για την Ελλάδα. Η Ν.Δ. ούτε έργο  παρήγαγε, αλλά  ούτε οργάνωσε  την  παραγωγή έργου  που θα ολοκληρώσει   τα επόμενα  χρόνια.

Παράλληλα,  άφησε  τη  χώρα   χωρίς στρατηγικούς  στόχους, χωρίς   προτάγματα.  Τέλος,  επί  τριάμισι  ολόκληρα  χρόνια, κατά βάσιν η παραγωγή κυβερνητικού   έργου αφορούσε  το αστυνομικό ρεπορτάζ   του Τύπου και  τη σκανδαλολογία (πτώση  Σινούκ,   εξεταστική επιτροπή  για τα εξοπλιστικά,  βασικός μέτοχος,  πακιστανοί,  ομόλογα,   καρτέλ  γάλακτος,  υποκλοπές κ.λπ.). Η λειτουργία του κράτους έφθασε στα όρια της παραλυσίας, οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες διευρύνθηκαν (ακρίβεια, αύξηση έμμεσων φόρων, παγίωση πρότυπου φθηνής εργασίας) και η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση των πολιτών για το μέλλον – το μεγάλο κληροδότημα της περιόδου Σημίτη – κλονίστηκαν σοβαρά.  Σφραγίδα σ’αυτή την   ανικανότητα έβαλαν  οι  καταστροφικές  συνέπειες  των  πρόσφατων  πυρκαγιών. Και πάνω  από όλα, ο φρικτός  θάνατος  δεκάδων  αβοήθητων  ανθρώπων.

-   Τι προσδοκά  ο πολίτης από το ΠΑΣΟΚ  ;
Το ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικεί απλώς την απομάκρυνση μιας ανίκανης κυβέρνησης από την εξουσία. Διεκδικεί την υπερψήφισή του, ως  Κινήματος που εκφράζει τη θετική προοπτική  για τον τόπο και τους πολίτες. Το πολιτικό  μας πρόγραμμα μας και η ικανότητα διακυβέρνησης που έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, χειριζόμενοι κρίσεις και ευκαιρίες, είναι τα πλεονεκτήματά μας, όταν απευθυνόμαστε στους πολίτες. Το συνολικό  μας πρόγραμμα μπορεί  να   συμπυκνωθεί   και να αποτυπωθεί   στο εξής τρίπτυχο :  α)  βιώσιμη ανάπτυξη, β)  ριζοσπαστικός   μετασχηματισμός  του κράτους, γ)  στοχευμένες   κοινωνικές παρεμβάσεις   για τους  χαμηλόμισθους,  τους  χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανασφάλιστους,  τους άνεργους και αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος. Με το τρίπτυχο αυτό  το ΠΑ.ΣΟ.Κ.  θα  οργανώνει   τη σχέση του  με  τους πολίτες  και το  τρίπτυχο  αυτό  θα  είναι το  καταστατικό  πολιτικό κείμενο  της νέας  μας  κυβέρνησης, μετά  την  16η Σεπτεμβρίου.

-   Είστε υποψήφιος βουλευτής της Β΄ περιφέρειας Αθηνών. Τι εικόνα αποκομίζετε όλες  αυτές  τις ημέρες για την περιφέρεια και τα  προβλήματα που απασχολούν τους  πολίτες της; 
Η Β΄ περιφέρεια  Αθηνών  έχει  ενάμιση  εκατομμύριο ψηφοφόρους.  Εκπροσωπούνται  σε αυτήν   όλα τα κοινωνικά  στρώματα και οι τάξεις.  Δεν έχει  βέβαια  αγροτικό πληθυσμό,   αλλά έχει κατοίκους   που κατάγονται   από αγροτικές περιοχές και δραστηριοποιούνται εν μέρει   στη Γεωργία.  Παλεύουμε  να  διευρύνουμε  τη διαφορά   που έχουμε , εδώ  και  δύο χρόνια, με  τη Ν.Δ.  στη Β΄ Αθηνών και να την φτάσουμε γύρω  στο  7%, για να διεκδικήσουμε  την πανελλήνια  νίκη.  Τα βασικά,  πάντως, προβλήματα αυτής της περιφέρειας είναι η ακρίβεια,  η εργασιακή  απασχόληση  σε επαγγέλματα  που δεν εντάσσονται   στις προσδοκίες  των  δυσανασχετούντων  εργαζομένων,  η  διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων,  η έλλειψη μικρών και μεγάλων   ελεύθερων χώρων,  καθώς  και η άναρχη   δόμηση.  Οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα, στον Υμηττό και την Πεντέλη  επιδείνωσαν  τα προβλήματα  και η ανάγκη για  μια συγκροτημένη   περιβαλλοντική πολιτική  στο Λεκανοπέδιο είναι  κάτι παραπάνω  από προφανής. Η Αθήνα  και γενικότερα  το Λεκανοπέδιο της  Αττικής  αποτελεί παράδειγμα  προς αποφυγήν,  σε ό,τι  αφορά τις χρήσεις γης,  την αυθαίρετη  επέκταση  των δομημένων περιοχών,  τη μη ύπαρξη  δασών (η καταστροφή  της Πάρνηθας  ήταν  η  χαριστική βολή),  τη μη  ύπαρξη  ελεύθερων χώρων καθώς  και τη  συγκοινωνιακή υπερφόρτωση . Με την εκπόνηση μιας  πρόσφατης μελέτης  του ΙΣΤΑΜΕ,  την οποία είχα  την τιμή  να  συμπαρουσιάσω,  υπό το  ερώτημα  «Υπάρχει μέλλον  για  την Αττική;», επιχειρούμε,  ως ΠΑΣΟΚ,  να ανοίξουμε  το διάλογο για τα βασικά θέματα του 40% του  ελληνικού λαού.  Ειδική μνεία γίνεται,  στην ανωτέρω  μελέτη,  για το θέμα  του πρασίνου.  Ως  επιβαλλόμενο   στόχο θέτουμε  την  αύξηση του πρασίνου κατά 5% ετησίως.  Κι οι τρόποι για την  επίτευξη του στόχου αυτού  είναι πολλοί :  από τη δημιουργία πάρκων ,  έως  την απελευθέρωση μικρών χώρων  των δομημένων   περιοχών,  που δημιουργούν   μια  περιορισμένη   έστω,  αίσθηση ελευθερίας.

icon Προσθήκη Σχόλιου

Ανδρέας Λοβέρδος : Θετική ψήφος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα