fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Pierre Cardin: "Η μόδα δεν είναι απαραίτητη, είναι όμως χρήσιμη..."

24 Ιουνίου 2006 | 12:42 π.μ.

Από την Γιάννα Παπαδάκου

Τρεις ώρες με τον Pierre Cardin! Για μας ήταν ένας μύθος, όχι τόσο λόγω ηλικίας, όσο λόγω του ότι θεωρούσαμε ότι άνθρωποι σαν κι αυτόν είναι περισσότερο «δήθεν», παρά με περιεχόμενο και με την απλότητα, που δίνει το μεγαλείο της μοναδικότητας.

Από την συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Intercondinental

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα, στη μεγάλη εκδήλωση για τα παιδιά της Αφρικής τον γνωρίσαμε όμως από κοντά και μας κατέκτησε.

Με την απλότητα του και με τις αλήθειες που μας είπε. Και έτσι μας κέρδισε, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο.

Τον πρωτοείδαμε στη σουίτα του Ιντερκοντινένταλ στον 6ο όροφο. Ακαδημαϊκός σήμερα και με μοναδική εμπειρία ζωής, έμοιαζε να ...διδάσκει, απαντώντας στις ερωτήσεις.

«Τώρα υπάρχουν πιο πολλές γυναίκες δημοσιογράφοι απ΄ ότι παλιότερα άρχισε τη συζήτηση. Είσθε η μια ωραιότερη από την άλλη».
Τι είναι μόδα όμως γι αυτόν; «Είναι ένα κοινωνικό επάγγελμα, μας είπε. Η Μόδα δεν είναι απαραίτητη, είναι όμως πολύ χρήσιμη. Είναι ένας τρόπος να αναπτυχθεί η κοινωνία, να εμφανίζεται πιο ευχάριστη και όμορφη. Μόδα είναι ότι έχει σχέση με τη ζωή».

Ο Pierre Cardin με την Γιάννα Παπαδάκου

Ποιες είναι οι προσωπικότητες που έχει ντύσει και γνωρίσει; «Γνώρισα τη Μελίνα Μερκούρη», μας είπε, «στην αρχή άλλωστε ήθελα να γίνω χορευτής και του θεάτρου ...»

Τι μήνυμα θα έδινε σε εκείνους που έχουν την εξουσία και δεν βοηθάνε; «Μα φυσικά να βοηθήσουν, έτσι κι αλλιώς πάντα θα υπάρχει στον κόσμο μιζέρια. Έχω τα ταξιδέψει, μας εκμυστηρεύτηκε και στην Αφρική αλλά και στην Ινδία που είναι δύσκολες περιοχές. Ξέρω ότι και στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη, παιδιά που χρειάζονται βοήθεια. Πρέπει όμως να ιεραρχούμε, ποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν και ευτυχισμένοι άνθρωποι».
Ρωτήθηκε και για τους μεγάλους του έρωτες. Ιππότης, αρνήθηκε να τους αποκαλύψει, αλλά είπε κάτι σοφό: «Όλοι έχουν μεγάλες αγάπες. Το πιο σημαντικό πάντως είναι το αύριο
Όταν του είπαν για την τέχνη, μας εξομολογήθηκε ότι «αγαπάει όλες τις μορφές τέχνης το σινεμά, το θέατρο που έχει υπηρετήσει. Την τέχνη, πάντως είπε πρέπει να την γνωρίζει ο κόσμος».

Στη συνέχεια θύμισε τον Πικάσσο που όπως τόνισε «ήταν κομμουνιστής, αλλά πούλαγε πολύ ακριβά τα έργα του».
Για το στυλ και το σημερινό ντύσιμο είπε ότι «σήμερα είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι."

Δεν ξέρω, όμως αν είναι καλό που πάμε να χορέψουμε με αθλητικά παπούτσια και βγαίνουμε στο δρόμο με τουαλέτες.»
Μετά τη συνέντευξη του μιλήσαμε για το Ίντερνετ και του εξηγήσαμε τη λειτουργία του Fe-mail. Μας κοίταξε σαν μικρό παιδί, που το εισάγουμε σε κόσμο μαγικό.

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη βραδιά

Η Ρέα Τουτουντζή ετοιμάζεται

Τα συλλεκτικά κομμάτια του Γάλλου δημιουργού

Παπούτσια και αξεσουάρ, έτοιμα κι αυτά

Λίγη ώρα αργότερα τον συναντήσαμε μεταμορφωμένο στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, να παρακολουθεί τις δημιουργίες του να στροβιλίζονται στους ήχους μαγευτικής μουσικής

H κυρία Πετράκη του Modelab, υποδέχεται την κα. Μούσχουρη

Η κα. Μούσχουρη μαζί με τον κο. Κωνσταντινίδη, ανοίγουν την βραδιά

Υπέροχες δημιουργίες στο show

O P. Cardin δέχεται το χειροκρότημα, μετά την επίδειξη

Τον χειροκροτήσαμε στο φινάλε ενώ κεραυνοί αυλάκωναν στο βάθος τον ουρανό προς την Πελοπόννησο. Ήταν εκεί και όρθιος όταν τον αποχαιρετήσαμε. Σαν κάτι πολύτιμο. Σαν μια αύρα απλότητας που είναι τόσο πολύτιμη στις μέρες μας.

Η Γιάννα Παπαδάκου, o Διευθυντής του Fe-mail Π. Τάφας και ο Pierre Cardin, στο τέλος της εκδήλωσης

Η Πρόεδρος της "Δράσης στην Αφρική" και Πρόξενος της Ακτής του Ελαφαντοστούν στην Ελλάδα Μερώ Κεσεσίογλου με τον Π. Τάφα

Return to category
 
Τελευταία άρθρα